Lediga jobb som Controller i Skövde

Se lediga jobb som Controller i Skövde. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skövde som finns hos arbetsgivaren.

Controller

Ansök    Nov 17    VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN    Controller
Ekonomistaben på Fastighet, stöd och service inom Västra Götalandsregionen har i uppdrag att vara kompetensstöd till verksamheten i frågor rörande ekonomistyrning och uppföljning. På ekonomistaben är vi idag ca 20 medarbetare som har placering på fyra orter i regionen. Din placering är vid regionens hus i Göteborg, Uddevalla eller Skövde. Arbetsuppgifter Som controller arbetar du tillsammans med dina kollegor med att samordna, följa upp och analysera b... Visa mer
Ekonomistaben på Fastighet, stöd och service inom Västra Götalandsregionen har i uppdrag att vara kompetensstöd till verksamheten i frågor rörande ekonomistyrning och uppföljning.

På ekonomistaben är vi idag ca 20 medarbetare som har placering på fyra orter i regionen. Din placering är vid regionens hus i Göteborg, Uddevalla eller Skövde.

Arbetsuppgifter
Som controller arbetar du tillsammans med dina kollegor med att samordna, följa upp och analysera budget och budgetprognoser inom våra verksamhetsområden. Din roll är både styrande och stödjande, och du arbetar i nära samarbete med verksamhetens chefer. 

I rollen ingår även arbete med löpande redovisning, driva utvecklingsfrågor, öka förståelsen för ekonomiska frågeställningar samt med att kvalitetssäkra vår ekonomiprocess för att nå verksamhetens mål. Hos oss får du möjlighet att arbeta brett inom ekonomi i en stor verksamhet och samtidigt bidra i utvecklingen av vårt arbetssätt och våra metoder. Då våra verksamheter spänner över stora geografiska områden i hela Västra Götalandsregionen förekommer resor i tjänsten. Där det är möjligt använder vi oss utav kollektivtrafik i enlighet med Västra Götalandsregionens policy för resor. 

Kvalifikationer
Som person är du driven och trivs med att stötta chefer i deras arbete, samt med att utveckla verksamheten. Du har god förmåga att se helheten, samt är analytisk, självgående och noggrann. I rollen som controller samarbetar du chefer och dina kollegor, och du har lätt för att skapa och bibehålla relationer. Du är en duktig kommunikatör och är mycket serviceinriktad. 

För att lyckas i rollen ser vi att du har minst några års erfarenhet från arbete som controller och då gärna inom bygg-, anläggning- och/eller fastighetsområdet. Vi söker dig som har intresse av att föra dialog om sambandet verksamhet-, personal- och ekonomi för att fördjupa analysen. Du är civilekonom eller ekonom med högskoleexamen, alternativt motsvarande utbildning inom ekonomi. Din IT-vana är god, och du har mycket goda kunskaper i Officepaketet samt inom BI. 

Har du tidigare kunskap om ekonomisystemet Raindance, Faciliate, Canea One och Cognos är detta meriterande.

Övrigt

Av systemmässiga skäl är samma annons publicerad flera gånger (ref nr 2023/6580, 2023/6894 samt 2023/6895), detta för att du kan välja vilken placeringsort som är aktuell, Göteborg, Skövde eller Uddevalla. Du väljer vilken ort du är intresserad av när du registrerad din ansökan. Annonserna leder till samma ansökningsformulär. Ansök via länken: https://vgregion.varbi.com/se/what:job/jobID:676680/

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 5 december.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion.  Du kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/surrogate


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Controller till sektor medborgare och samhällsutveckling (Vik. på bestämd

Ansök    Okt 9    Skövde kommun    Controller
Skövde är en framtidstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända! I sektor medborgare och samhällsutveckling samlas frågor som näringsliv, arbetsmarknad, vuxenutbildning, kultur, fritid och överförmyndare. Områden som handlar om livskvalitet, attraktivitet och sysselsättning. Sektorn har också ett övergripande ansvar för att stödja och följa upp kommunens folkhälsoarbete, barn- och ung-domspolitiska arbete, mångfalds och integrati... Visa mer
Skövde är en framtidstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända!

I sektor medborgare och samhällsutveckling samlas frågor som näringsliv, arbetsmarknad, vuxenutbildning, kultur, fritid och överförmyndare. Områden som handlar om livskvalitet, attraktivitet och sysselsättning. Sektorn har också ett övergripande ansvar för att stödja och följa upp kommunens folkhälsoarbete, barn- och ung-domspolitiska arbete, mångfalds och integrationsarbete, föreningsliv och samordning av kommunens internationella arbete.

Då vår controller inom kultur och fritid kommer vara föräldraledig söker vi nu en ny kollega till ett vikariat. Kultur och fritids verksamheterna är under ständig utveckling där du som controller har en viktig roll. Som controller hos oss kommer du tillhöra sektorstaben där vi är cirka 10 medarbetare som arbetar inom olika professioner.

ARBETSUPPGIFTER
Som controller är du ett viktigt stöd för chefer och andra medarbetare rörande det löpande verksamhets- ekonomi- och uppföljningsarbetet. Du kommer bland annat stötta chefer vid framtagande av verksamhetsplan, budget och prognos. Du har en viktig roll i arbetet med del- och helårsbokslut på avdelningsnivå och enhetsnivå samt under året löpande arbete med redovisning, utredning och analys. I tjänsten ingår att hålla ihop sektorns arbete med investeringar. I uppdraget ingår också att rapportera till kultur- och fritidsnämnden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi.

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete med budget och bokslut.
Det är meriterande att tidigare arbetat med investeringar.

Du har ett strukturerat arbetssätt, är kvalitetsmedveten och kreativ. Då vi arbetar som ett verksamhetsnära stöd för både chefer och medarbetare är det av stor vikt att du är pedagogisk och lyhörd. Du ska kunna ta dig an uppgifter i samarbete med andra, likväl som att arbeta självständigt där du tar egna initiativ för att utveckla arbetet. Viktigt att kunna se möjligheter i förändringar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. Visa mindre

Avtalscontroller

Ansök    Nov 17    VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN    Controller
Uppföljning serviceentreprenad i Skövde Enheten Uppföljning serviceentreprenad är en del av Fastighet, stöd och service och ansvarar för uppföljning av upphandlade tjänster inom Västra Götalandsregionen (VGR). Uppföljningen av avtalen utförs till stor del på plats ute hos kund som utgörs av bland annat Närhälsan, Folktandvården, resecentrum, museum och administrativa enheter. I dagsläget följer enheten upp 14 avtal inom åtta olika avtalsområden: lokalv... Visa mer
Uppföljning serviceentreprenad i Skövde

Enheten Uppföljning serviceentreprenad är en del av Fastighet, stöd och service och ansvarar för uppföljning av upphandlade tjänster inom Västra Götalandsregionen (VGR).

Uppföljningen av avtalen utförs till stor del på plats ute hos kund som utgörs av bland annat Närhälsan, Folktandvården, resecentrum, museum och administrativa enheter. I dagsläget följer enheten upp 14 avtal inom åtta olika avtalsområden: lokalvård, fönsterputs, flyttuppdrag, catering, restaurang och café, varuautomater, entrémattor och textiltvätt. Arbetsbeskrivning

Du erbjuds ett självständigt och varierande arbete där du följer upp att leverantörerna fullföljer sina åtaganden i enlighet med avtalade villkor. Detta görs genom regelbundna avtalskontroller ute hos kund, samt genom dialog med såväl kund som leverantörskontakter. Vid brister i leveransen ansvarar du för reklamationsprocessen gentemot leverantör. Du verkar som en part mellan kund och leverantör.

I arbetet ingår administrativa uppgifter så som offerthantering, ekonomisk uppföljning samt att förmedla beställningar av flertalet tjänster till upphandlad leverantör.

Arbetet innefattar även dokumentation av pågående avtal som senare ligger till grund inför kommande upphandlingar. Genom ett proaktivt arbete bidrar du till bättre avtal och ett utvecklande partnerskap mellan Uppföljning serviceentreprenad, kunderna och leverantörerna.

Digitalisering och förändrade arbetssätt är en viktig förutsättning för enhetens utveckling och framgång. Du jobbar självständigt genom att fatta egna beslut utifrån framtagna riktlinjer. Du blir en del av ett team på 11 medarbetare, fördelade på fyra orter inom regionen och samarbetet i gruppen är viktigt för att nå uppsatta mål.

 

Kvalifikationer

Du är bra på att skapa och underhålla relationer med både kollegor, kund och leverantör, samt har god förmåga att ställa krav såväl som medla. Arbetet är till stor del självständigt, men du har god förmåga att samarbeta med kollegor på plats såväl som på distans.

Dina kunskaper inom administrativt arbete är mycket goda, och är du är van användare av Office-paketet. Ditt professionella bemötande genomsyrar ditt arbetssätt, och din förmåga att kommunicera i tal och skrift är mycket god. Vidare ser vi att du är ansvarstagande, noggrann och initiativrik.

Du har högskoleutbildning relevant för yrket inom försäljning, ledarskap eller pedagogik, alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenhet bedöms likvärdig. 

Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet och goda kunskaper av rollen som part mellan leverantör och kund eller liknande roll som medlare. Vi ser gärna att du har förmåga att kunna hantera förändringar i arbetssätt och rutiner. 

Då det ingår resor i tjänsten är B-körkort och mycket god körvana ett krav. 

Om oss

Enheten i Skövde har placering i moderna aktivitetsbaserade kontor på Regionens hus Skövde, men verksamheten finns även i Mölndal, Borås och Uddevalla. Vi är just nu under tillväxt, och för rätt person finns det goda möjligheter till utveckling inom Västra Götalandsregionen. Vi tror på balans mellan arbete och fritid, och som anställd i Västra Götalandsregionen har du flera förmåner. Läs mer om hur det är att arbeta hos oss, och vilka förmåner vi erbjuder här: https://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner/

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion.  Du kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/surrogate


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Verksamhetscontroller/ekonom

Vill du bidra till en hållbar utveckling, en hälsosam och god miljö i östra Skaraborg? Miljösamverkan östra Skaraborg är ett kommunalförbund som ansvarar för bland annat livsmedelskontroll och miljöbalkstillsyn i våra medlemskommuner Falköping, Hjo, Karlsborg, Skövde och Tibro. Miljösamverkan har ambitionen att vara Sveriges bästa miljökontor och arbetet med ständiga förbättringar genomsyrar hela verksamheten. Bemötande och service är viktigt för oss. Vi... Visa mer
Vill du bidra till en hållbar utveckling, en hälsosam och god miljö i östra Skaraborg?
Miljösamverkan östra Skaraborg är ett kommunalförbund som ansvarar för bland annat livsmedelskontroll och miljöbalkstillsyn i våra medlemskommuner Falköping, Hjo, Karlsborg, Skövde och Tibro.

Miljösamverkan har ambitionen att vara Sveriges bästa miljökontor och arbetet med ständiga förbättringar genomsyrar hela verksamheten. Bemötande och service är viktigt för oss. Vi vill vara den myndighet som vi själva önskar möta genom att vi underlättar för våra kunder att följa lagar och krav inom vårt ansvarsområde.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med varierande, meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter där det finns goda möjligheter för dig att utvecklas i din yrkesroll. Du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med kompetenta kollegor. Vi erbjuder flexibel arbetstid, goda förmåner, friskvårdsmöjligheter och vi är måna om att kompetensutveckla våra medarbetare.

Vi är cirka 40 medarbetare placerade mycket centralt i Skövde med närhet till resecentrum.

ARBETSUPPGIFTER
Miljösamverkan östra Skaraborg söker en driven och engagerad verksamhetscontroller/ekonom med intresse för verksamhetsutveckling.

I rollen ansvarar du för övergripande planering och uppföljning av såväl ekonomin som verksamheten och du bidrar aktivt till verksamhetens utveckling. Du kommer löpande följa upp verksamheten samt ha ett helhetsansvar för bland annat behovsutredning, budget, bokslut och internkontroll.

Du kommer att arbeta på alla nivåer i organisationen och tillhandahålla bland annat beslutsunderlag, analyser och utredningar men också utgöra ett stöd till hela kontoret i arbetet med verksamhetsutveckling.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi samt några års yrkeserfarenhet från offentlig sektor eller annan erfarenhet som bedöms motsvarande.

Vi ser det som meriterande med erfarenhet av arbete som verksamhetscontroller samt erfarenhet från en politiskt styrd organisation.

Du är driven, engagerad och har en förmåga att ta egna initiativ och tar ett stort helhetsansvar.

Du är analytisk och har en förmåga att sätta saker i sitt sammanhang, har ett helhetsperspektiv och förslag på åtgärder och utveckling. Att förstå hur ekonomi och verksamhet hänger ihop och påverkar varandra är av stor vikt.

Vi ser att du har en hög kompetens vad det gäller IT och förmåga att använda det som verktyg i ditt dagliga arbete.

Du är lyhörd, prestigelös och har en god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi jobbar med löpande urval för intervju.

ÖVRIGT
Miljösamverkan östra Skaraborg arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Information för rekryteringskonsulter och annonssäljare
Miljösamverkan gör aktiva val avseende exponeringsytor, eventuellt stöd och urvalsmetoder inför varje rekrytering. Efter det att vi publicerat en annons kommer vi inte köpa tjänster eller annonser för en pågående rekrytering varför vi vänligt men bestämt undanber oss all kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Vi söker en Controller för kunds räkning i Skövde

Ansök    Maj 31    Adecco Sweden AB    Controller
Om tjänsten Nu söker vi en Controller för kunds räkning med utgångspunkt på huvudkontoret utanför Skövde. Denna funktion har en stödjande och konsultativ roll kring ekonomifrågor. För att bemästra denna roll krävs det att du med självsäkerhet kan analysera, driva och följa upp byggprojekt samt förbättringar i alla ekonomiska led ur ett lönsamhetsperspektiv. Utöver det kommer du arbeta mot deadlines knutet till rapportering för interna- och externa samarbet... Visa mer
Om tjänsten
Nu söker vi en Controller för kunds räkning med utgångspunkt på huvudkontoret utanför Skövde. Denna funktion har en stödjande och konsultativ roll kring ekonomifrågor. För att bemästra denna roll krävs det att du med självsäkerhet kan analysera, driva och följa upp byggprojekt samt förbättringar i alla ekonomiska led ur ett lönsamhetsperspektiv. Utöver det kommer du arbeta mot deadlines knutet till rapportering för interna- och externa samarbetspartners. Övergripande arbetsbeskrivning:
• Stödja månads- och bokslutsprocesser
• Operativt arbeta i flera systerbolag och stöd till VD kring analyseringsfrågor
• Likviditetshantering och månatlig kvalitetssäkring av finansiella transaktioner samt uppföljning av resultat, budget och prognos
Du kommer att bli anställd av Adecco och bli uthyrd som konsult. Inhyrningsuppdrag är förlagd dagtid med start senast den 1 maj eller enligt överenskommelse.
Om dig
Vi söker dig som har relevant utbildning och har arbetat som Controller. Som person är du självständig samt har ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Ditt arbete kännetecknas av att kunna förstå alla delar av ekonomiarbetet, analysera, tolka, dra slutsatser och bistå med en fokuserad vägledning. Viktigt för tjänsten är:
- Godkänd eftergymnasial utbildning motsvarande högskola eller universitet
- Erfarenhet att arbeta som Controller
- Kan obehindrat kommunicera på svenska och engelska i tal såväl i skrift
Meriterande men inte ett krav för denna tjänst:
- Erfarenhet inom byggbranschen
Vi kommer göra intervjuer på löpande basis och lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, William Maklin:
[email protected] eller 073-684 73 10
Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
[email protected]
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Senior controller till Elos Medtech

Ansök    Maj 31    Wise Professionals AB    Controller
Om uppdraget Elos Medtech utvecklar och tillverkar medicintekniska produkter och skapar en bättre morgondag och livskvalitet för patienter. De söker nu en erfaren Senior Controller/Finance Manager som kan ta ansvar för att driva och utveckla sina finansiella processer. Som en del av finansteamet kommer du att spela en central roll i att stödja produktionen och säkerställa att företaget uppnår sina ekonomiska mål. Dina uppgifter Genomföra analyser, progn... Visa mer
Om uppdraget

Elos Medtech utvecklar och tillverkar medicintekniska produkter och skapar en bättre morgondag och livskvalitet för patienter. De söker nu en erfaren Senior Controller/Finance Manager som kan ta ansvar för att driva och utveckla sina finansiella processer. Som en del av finansteamet kommer du att spela en central roll i att stödja produktionen och säkerställa att företaget uppnår sina ekonomiska mål.

Dina uppgifter

Genomföra analyser, prognoser och stödja produktionschefen och logistik-/operationslaget.
Hantera ekonomiska områden som kostnader, budget och prognoser.
Implementera standardkostnadsprissättning för försäljningsunderlättande och optimering.
Följa upp och analysera försäljningsdata samt samarbeta med säljavdelningen.
Delta i månadsslutsprocessen med sammanställning, analys, bokslut och segmentsrapportering.
Använda ERP-systemet (Monitor) för att generera försäljnings- och marginalrapporter per kund.
Hantera operativa KPI-rapporter och förbereda månatliga kommentarer.
Ansvara för avstämning av balanskonton och rapportera relevant data.
Skapa och presentera säljprognoser före varje månadsbyte.
Hantera deklarationer, investeringsrutiner och attestprocesser.


 

Om dig

För att vara framgångsrik i rollen behöver du:

Tidigare erfarenhet av redovisning och god förståelse för produktionens redovisningsaspekter.
Stark bakgrund inom finansiell styrning och hantering.
Utbildning inom ekonomi, redovisning eller finans.
Minst 5 års erfarenhet som controller.


Förutom dessa krav är det viktigt att du är skicklig på att använda ekonomiska verktyg och programvara samt har en stark analytisk förmåga för att tolka och dra slutsatser från ekonomisk data. Du bör också ha god kommunikationsförmåga och förmågan att presentera komplex ekonomisk information på ett lättförståeligt sätt.

Vi erbjuder en utmanande och stimulerande arbetsmiljö där du kommer att spela en viktig roll i utvecklingen av vår finansiella funktion. Du kommer att arbeta nära olika avdelningar och vara en viktig del av vår växande organisation.

 

Om företaget

Elos Medtech utvecklar och tillverkar medicintekniska produkter. De är en engagerad global lösningssamarbetspartner som utnyttjar sina förmågor i USA, Europa och Kina - erbjuder Complete Performance™ och vertikal integration till ledande medicintekniska företag över hela världen. https://elosmedtech.se/

 

 

När du blir en av oss

Som konsult hos Eqonomy/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Eqonomy/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

 

Om du vill veta mer

Har du frågor om rollen kontakta Emma Rehn, [email protected]. För att söka rollen klicka på ”sök rollen”, samt bifoga CV. Notera att personligt brev inte är obligatoriskt i denna ansökningsprocess. I konsultvärlden går saker ofta snabbt så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med din ansökan, varmt välkommen att söka!

 

Ser fram emot att höra från dig! Visa mindre

Skövde Energi söker Inköpscontroller

Ansök    Maj 2    Skövde kommun    Controller
På Skövde Energi förser vi boende och företag i kommunen med klimatsmart energi. Vi ansvarar för elnätsdistribution inom Skövde tätort och producerar hållbar el och fjärrvärme. Vi är ett kommunalt bolag och ägs av kommuninvånarna genom Skövde Stadshus AB. Det innebär bland annat att all vår avkastning återinvesteras i företaget eller i Skövde kommuns olika verksamheter. Skövde Energis värdeord är tillsammans, ansvar, nytänkade och hjärta. Värdeorden är en... Visa mer
På Skövde Energi förser vi boende och företag i kommunen med klimatsmart energi. Vi ansvarar för elnätsdistribution inom Skövde tätort och producerar hållbar el och fjärrvärme. Vi är ett kommunalt bolag och ägs av kommuninvånarna genom Skövde Stadshus AB. Det innebär bland annat att all vår avkastning återinvesteras i företaget eller i Skövde kommuns olika verksamheter.

Skövde Energis värdeord är tillsammans, ansvar, nytänkade och hjärta. Värdeorden är en viktig del av vår fortsatta kulturresa.

Vi tar ett nästa steg i vårt arbete med upphandlingar och inköp och söker dig som vill ta ett helhetsansvar för Skövde Energis inköpsprocess med uppdrag att effektivisera vårt arbete kring inköp och upphandlingar.

Som inköpscontroller hos Skövde Energi kommer du att ha ett helhetsansvar för företagets inköpsprocess, där du aktivt kommer att utveckla strategier och planer för att stödja företagets övergripande mål. Du kommer att ha en mix av strategiskt och operativt inköpsarbete och controlling, vilket ger dig stora möjligheter att själv vara med och forma rollen.

ARBETSUPPGIFTER
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att driva och utveckla inköps- och upphandlingsprocesser, implementera inköps- och upphandlingsrutiner mot verksamheten, ansvara för kontakter med interna och externa upphandlingspartners, förhandla och dokumentera avtal och inköpspriser, samt integrera hållbarhetsaspekter i upphandlingar och inköp. Du kommer också att ha ansvar för analys och kostnadsrapportering, driva proaktivt förbättringsarbete inom områden där avvikelser eller förbättringspotentialer har identifierats, samt budget/prognos arbete relaterat till inköp och kostnader.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är analytisk, har god förhandlingsvana, och tidigare har arbetat som inköpssamordnare, inköpare eller inköpscontroller. Du har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och har en akademisk examen eller motsvarande kompetens inom inköpskontroll.

Du är kommunikativ, utåtriktad och har en analytisk ådra. Du trivs med att arbeta i en miljö med stor och varierande kontaktyta, både externt och internt. Du är strukturerad och noggrann samt har förmågan att se saker ur olika perspektiv. Förmågan att kommunicera i både tal och skrift är viktig i rollen och du behöver kunna arbeta med hög grad av självständighet men även samarbeta och ha en drivande förmåga i olika gruppkonstellationer.

Vi förutsätter att du har god IT-vana inom office, affärssystem och systemstöd t.ex. planeringsverktyg. Du har även grundläggande kunskaper inom juridik och speciellt vad som gäller för olika handelsavtal för att säkerställa att inköpen håller de avtal som ingåtts. Erfarenhet av upphandlingsarbete enligt LOU är meriterande.

Skövde Energi är en energileverantör med höga ambitioner och ett starkt fokus på att leverera energi på ett hållbart sätt. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta inom energibranschen, inom tekniskt bolag eller annan likande verksamhet är det mycket meriterande.

Vi erbjuder en utmanande roll med stor frihet under ansvar och en möjlighet att vara med och påverka Skövde Energis inköpsprocess.

Är du redo att ta nästa steg i din karriär inom inköp och upphandling? Sök då tjänsten som inköpscontroller på Skövde Energi idag!ÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Vår arbetsplats ska också vara fri från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. Visa mindre

Business Controller

Nammo-koncernen har ca 3.000 anställda och finns representerade i 12 länder världen över. Verksamheten omfattar utveckling, produktion och försäljning av högteknologiska försvarsprodukter samt miljövänlig demilitarisering. Nammo Sweden AB finns på tre orter i Sverige och har ca 400 anställda. Nammo är ett värderingsstyrt företag och våra värderingar Engagemang, Precision och Omtanke genomsyrar hela vår verksamhet. Vid fabriken i Karlsborg utvecklar och p... Visa mer
Nammo-koncernen har ca 3.000 anställda och finns representerade i 12 länder världen över. Verksamheten omfattar utveckling, produktion och försäljning av högteknologiska försvarsprodukter samt miljövänlig demilitarisering. Nammo Sweden AB finns på tre orter i Sverige och har ca 400 anställda. Nammo är ett värderingsstyrt företag och våra värderingar Engagemang, Precision och Omtanke genomsyrar hela vår verksamhet.

Vid fabriken i Karlsborg utvecklar och producerar vi finkalibrig ammunition för den militära marknaden. Här har ca 230 anställda sin arbetsplats.

Nammo Sweden fortsätter sin kraftiga tillväxt och behöver nu utöka sin Finance-funktion med en Business Controller som har ett huvudsakligt fokus på vår verksamhet i Karlsborg. Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete i internationell miljö i en viktig roll för vårt fortsatt goda resultat. Här får du möjlighet till både professionell och personlig utveckling i en framgångsrik verksamhet med korta beslutsvägar och stark framtidsoptimism. 

Om rollen

Nammo Sweden samlar funktionen Finance tillsammans med IT och affärssystem. Finance delas i två funktionsspår, Finance Control och Business Control. Finance Control ansvarar bl. a. för redovisning och rapportering. Business Control fokuserar på rapportering och beskrivning av verksamhetens förväntade och faktiska prestation, budget och prognos samt stöttar i beslut om kunduppdrag och investeringar.

I rollen arbetar du nära Business Controller för annan site i Nammo Sweden och medarbetarna inom Finance Control för Nammo Sweden samt Business Controller för koncernens affärsområde Small & Medium Caliber. Du har också ett tätt samarbete med den lokala ledningsgruppen samt de Nammo Sweden-gemensamma verksamhetsstödjande funktionerna. Syftet med dessa samarbeten är att stödja den fortsatta utvecklingen av en kontinuerligt förbättrad operativ verksamhet i Karlsborg. Rapportering sker till Finance & IT Manager för Nammo Sweden.

Exempel på arbetsuppgifter:

Säkerställa att siten rapporterar ett rättvisande resultat
Utveckla mätetal för sitens finansiella prestation
Bidra till måluppfyllnad och ständiga förbättringar för siten
Följa upp, analysera och presentera finansiellt utfall för siten
Förvalta och utveckla finansiella rutiner på site
Stödja arbetet med sitens kalkyler för kundorder, investeringar och projekt
Leda processen för sitens budget, strategiska plan och prognoser
Bidra till utveckling av sitens användning av affärssystemet
Bidra till enhetliga finansiella processer inom Nammo Sweden


Vår kandidat

För att lyckas i rollen behöver du ha en högskoleexamen inom finance. Du har minst tre års erfarenhet av controlling i producerande verksamhet där du arbetat med kostnadsmodeller för produktion och produkt, uppföljning av produktionsavvikelser, kalkyler förkunduppdrag och investeringar, budget och prognos. Det är värdefullt om du har arbetat i en matrisorganisation. Dessutom har du goda kunskaper i ett affärssystems uppbyggnad och logik samt behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du proaktiv och initiativtagande och har en vilja att lyckas tillsammans med andra. Du är kommunikativ, har lätt för att etablera nya kontakter och är drivande i att utveckla nätverket inom Nammo Sweden och Nammo-gruppen. Ditt arbetssätt är strukturerat och du strävar kontinuerligt efter att hitta bättre lösningar som kombinerar affärsområdets perspektiv och krav med sitens förutsättningar och behov.

Kontakt

Vi samarbetar med Consensus i den här rekryteringen. För mer information är du välkommen att kontakta Lena Ottaway 070-547 36 00, [email protected] eller Hannes Eliasson 076-112 23 86, [email protected]. Vi ser fram emot din ansökan på www.consensus.nu senast 4 juni. Visa mindre

Ekonomicontroller

Ansök    Apr 6    VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN    Controller
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter. Om oss Närhälsan består av den offentligt drivna vårdvalsverksamheten inom Västra Götaland, där vårdcentraler och rehabverksamhet ingår och där finansieringen sker via ... Visa mer
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss

Närhälsan består av den offentligt drivna vårdvalsverksamheten inom Västra Götaland, där vårdcentraler och rehabverksamhet ingår och där finansieringen sker via modellerna för kundernas vårdval.

Närhälsan är Västra Götalandsregionens nästa största förvaltning och har en omsättning på ca 5,0 Mdr SEK.

På Närhälsans Ekonomiavdelning arbetar det drygt 30 medarbetare fördelat på tre olika funktioner; Redovisning, Controlling och Lokal- och miljö. Tillsammans arbetar vi ut mot verksamheterna och stödjer dess chefer med ett kompetensstöd inom områdena ekonomi, lokaler och miljö. 

Medarbetarna på avdelningen har placering på våra fyra lokalkontor placerade i Vänersborg, Borås, Skövde och Göteborg. 

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

I arbetsuppgifterna ingår det att genom ett proaktivt och coachande förhållningssätt stödja och vägleda verksamhetschefer och primärvårdschefer i ekonomiska frågor. Du samordnar budget- och prognosarbetet samt arbetar med uppföljning och rapportering av verksamhetens resultat. Du kommer att ha nära samarbete med ekonomichef, chefscontroller, övriga controllers och redovisningssektionen.

I arbetet ingår även att samordna och utveckla gemensamma effektiviseringsmodeller och rutiner för verksamhetsstöd, budgetprocess, ekonomisk uppföljning och analys. Det kan även komma att ingå förvaltningsövergripande uppdrag.

 

Om dig

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi eller annan relevant inriktning samt några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. 

Du är trygg i din yrkesroll och har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt är van att arbeta konsultativt som stöd till både första och andra linjens chefer. För att lyckas i jobbet bör du vara analytisk, engagerad, strukturerad och ha god organisatorisk förmåga. Självklart har du god digital kompetens och behärskar Officepaketet. Vi ser att du lever upp till Närhälsans kärnvärden som är Omtänksam, Pålitlig och Nytänkande.

Övrigt


 

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Affärsutvecklare IT

Ansök    Jan 25    Skövde kommun    Business controller
Med det här jobbet spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor styrning och verksamhetsstöd. Vårt fokus är att göra det möjligt för våra andra verksamheter att fokusera på sina huvuduppdrag och vi skapar förutsättningar för att alla verksamheter ska utvecklas och uppnå sina mål. Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kund... Visa mer
Med det här jobbet spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor styrning och verksamhetsstöd. Vårt fokus är att göra det möjligt för våra andra verksamheter att fokusera på sina huvuduppdrag och vi skapar förutsättningar för att alla verksamheter ska utvecklas och uppnå sina mål.

Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förmånliga pensionsvillkor, friskvårdsbidrag samt flera friskvårdsaktiviteter och erbjudanden. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler.

Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun.

Vi är öppna och lyhörda – Vi tar ansvar för helheten – Vi gör varandra bättre – Vi vågar

Välkommen - tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa!

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med analys, presentation och uppföljning för hela IT-organisationen avseende tjänster, finansiering och kvalitet. Du bereder beslutsunderlag för till exempel finansiering av olika tjänster, utvecklingsaktiviteter och förbättringsprojekt. Du initierar utvecklingsbehov tillsammans med processledare och chefer och kommer med förbättringsförslag i samband med till exempel upphandlingar och inköp.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Uppföljning och budgetering av digitala tjänster.
• Bistå chefer och ledning med rapportering, analyser och uppföljning av tjänster.
• Arbete med uppföljning mot leverantörer, licenshantering och avtal.
• Prissättning av befintliga och nyutvecklade tjänster.
• Kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete för en ökad effektivitet och tydlighet.

Du får stora möjligheter att arbeta brett och i nära samarbete med andra resurser inom hela vår verksamhet, såsom objektledare, verksamhetsutvecklare, chefer och ekonomer och framförallt i nära kontakt med våra kunder.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning och flera års erfarenhet av roller som affärsutvecklare eller Key Account Manager. Vi vill att du tidigare arbetat i IT-relaterade projekt. Där har du fått en förståelse för hur viktigt det är med en IT-tjänstekatalog som stöd för en IT-organisation som både utvecklar och förvaltar tjänster.

Du har erfarenhet av analys, redovisning och presentation, gärna från större organisationer och IT-miljöer.

Du är bra på att driva saker framåt och tar ett stort eget ansvar. Du har förmågan att pedagogiskt presentera ditt arbete, men också vara en tydlig kravställare vid behov.

För att lyckas i rollen behöver du kunna se det större perspektivet, utan att missa viktiga detaljer i analysen av siffror. Kanske ser många dig som en problemlösare idag, som hela tiden reflekterar över hur saker och ting kan göras effektivare och bättre.

Du är utåtriktad och lyhörd och bidrar till ett gott samarbete med kollegor och kunder i aktuella projekt. Helt enkelt en lagspelare med stort affärsfokus!

ÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Controller till Arméstaben

Ansök    Jan 27    Försvarsmakten    Controller
Arméstaben söker Controller till Teknik- och Vidmakthållandekontor Mark (TVK Mark). Arméstaben är en egen organisationsenhet inom Försvarsmakten (FM) där Teknik- och Vidmakthållandekontor (TVK Mark) ingår som en sektion i Stödavdelningen. TVK Mark ansvarar för materielunderhåll, materielnyttjande och materielunderhållsekonomi inom armén samt att säkerställa att materielen vidmakthålls i enlighet med systemmålsättningar. I TVK Mark ingår fem detaljer med ... Visa mer
Arméstaben söker Controller till Teknik- och Vidmakthållandekontor Mark (TVK Mark).

Arméstaben är en egen organisationsenhet inom Försvarsmakten (FM) där Teknik- och Vidmakthållandekontor (TVK Mark) ingår som en sektion i Stödavdelningen. TVK Mark ansvarar för materielunderhåll, materielnyttjande och materielunderhållsekonomi inom armén samt att säkerställa att materielen vidmakthålls i enlighet med systemmålsättningar.

I TVK Mark ingår fem detaljer med ansvar för Luftvärn/Soldatburna vapen, Fältarbetsmateriel, Artilleri/CBRN, Hjulfordon och Stridsfordon/generell utbildningsmateriel/Simulatorer. I sektionen finns också en produktionsledningsdetalj som både utgör ett stabsstöd till chefen samt ansvarar för egna uppgifter.

Vi söker nu controller till Produktionsledningen med placering i Skövde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Controller i Produktionsledningen är de huvudsakliga arbetsuppgifterna att analysera, följa upp resultat, föreslå effektskapande åtgärder för att nå Försvarsmaktens planerade tillväxt samt att medverka i Arméstaben/TVK Marks utveckling genom att stötta ledningen. Du kommer att ingå i ett team om totalt tre till fyra Controller med tätt samarbete för bred kunskapsöverföring. 

Du arbetar med budgetering, budgetuppföljning rapporteringsarbete, upprätta prognoser, effektivitetsuppföljningar och analyser. Du deltar i produktionsuppföljning och möten med leverantörer, främst Försvarsmaktens Verkstäder och FMV. Organisationen är under tillväxt vilket också innebär att utveckling av arbetssätt, modeller och metoder förekommer tillsammans med såväl interna som externa aktörer. Du kommer även att genomföra internutbildningar inom funktionen. Periodvis innebär arbetet krav på att kunna resa och arbeta på obekväm arbetstid.

Kvalifikationer


• Akademisk examen med inriktning ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Flerårig aktuell och relevant erfarenhet av självständigt arbete med analys, prognos, budget, chefsstöd och ekonomistyrning
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• Goda kunskaper i Excel
• B-körkort

Meriterande


• Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från större organisation eller företag inom försvarssektorn alternativt annan politisk styrd organisation
• Kunskap om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem (PRIO)
• Erfarenhet av Försvarsmaktens ekonomistyrningsmodell
• Erfarenhet av arbete i affärssystem, företrädesvis SAP och kunskaper i MS Officepaket

Personliga egenskaper

Som person är du ansvarstagande, noggrann, initiativrik, lojal och stresstålig. Vårt arbete är till stora delar datumstyrt så du behöver kunna förhålla dig till deadlines och att kunna jobba intensivt inför dessa. För oss är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, både inom arbetsgruppen och mot våra samarbetspartners.

Mycket stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning för dig som idag inte är anställd i Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Skövde
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att bli krigsplacerad. Som controller vid TVK Mark ska du i perioder räkna med att delta i övningar.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Major Daniel Liivrand, Chef Produktionsledningen

Fackliga företrädare:

SACO – Jan B Johansson

SEKO –  Christian Hedberg

OFR/O – Thomas Lahti

OFR/S – Clarence Arnstedt 

Samtliga nås via Försvarsmakten vxl: 0505-45 10 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 2023-02-15. Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Controller till sektor samhällsbyggnad Skövde kommun

Ansök    Jan 17    Skövde kommun    Controller
Du är inbjuden! Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor samhällsbyggnad. Vi gör stora investeringar i samhällsfunktioner och infrastruktur. Vi bygger bostäder i en takt som sticker ut. Det är glädjande att vi blir allt fler Skövdebor och det skapar utrymme för oss att fortsätta utvecklas och växa tillsammans. Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och s... Visa mer
Du är inbjuden!

Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor samhällsbyggnad. Vi gör stora investeringar i samhällsfunktioner och infrastruktur. Vi bygger bostäder i en takt som sticker ut. Det är glädjande att vi blir allt fler Skövdebor och det skapar utrymme för oss att fortsätta utvecklas och växa tillsammans.

Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förmånliga pensionsvillkor, friskvårdsbidrag samt flera friskvårdsaktiviteter och erbjudanden. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler.

Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun.

Vi är öppna och lyhörda Vi tar ansvar för helheten Vi gör varandra bättre Vi vågar

Välkommen - tillsammans bygger vi Skövde!ARBETSUPPGIFTER
Rollen är organiserad hos enhet Strategi och verksamhetsstöd som består av sjutton medarbetare. Vi är en del av Sektor samhällsbyggnad som med sina cirka hundra medarbetare planerar, bygger och förvaltar Skövdes stadsmiljöer, infrastruktur, grönstruktur med mera. Enheten ansvarar för de strategiskt övergripande frågorna och stödjer övriga enheter administrativt inom Sektor samhällsbyggnad. Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete under eget ansvar. På vår sektor och enhet finns en bred kompetens och som anställd hos oss är du delaktigt i att skapa goda livsmiljöer. Vi vill att du som medarbetare är delaktig och tar ansvar för både dina områden och för helheten. Vi uppskattar att du tar initiativ och delar med dig av idéer och syn-punkter.

Vi söker en erfaren och självständig medarbetare som har intresse för att utveckla ekonomiska processer och ge chefer och medarbetare stöd och vägledning i komplexa ekonomiska frågor.
Du kommer att arbeta tätt tillsammans med sektorns chefer och medarbetare genom att stödja och coacha dem. Du kommer även att arbeta tätt tillsammans med vår controller som samordnar drift, exploatering och investering inom sektorn.
Du ansvarar för det löpande redovisningsarbetet samt ekonomiska analyser i samband med bud-get, prognos och bokslut. I arbetet ingår att tillsammans med projektledare, vara behjälplig vid kalkylering och uppföljning av investering- och exploateringsprojekt.
Du deltar i kommunens övergripande redovisningsnätverk för att utveckla sektorns och kommunens ekonomiska processer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en ekonomisk högskoleexamen eller motsvarande. Du har en relevant kunskap i lagstiftning och regelverk för kommunal redovisning. Du behöver ha en bred kunskap och tidigare erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du har erfarenhet från kommunal verksamhet och gärna ett intresse för samhällsbyggnadsfrågor. Kunskaper inom investering- och exploateringsredovisning är meriterande.
Du är ansvarskännande, noggrann och ambitiös med god analytisk förmåga. Du förväntas kunna arbeta självständigt vilket märks genom att du är initiativrik och utvecklingsinriktad och i detta även kunna sätta gränser.
Du har en prestigelöshet inför verksamhetens utmaningar och behov vilket gör att du inte drar dig för att arbeta med olika typer av arbetsuppgifter och tar tag i frågor där chefer och medarbetare behöver stöd.
Arbetet innebär många kontakter och samarbetsytor inom sektor samhällsbyggnad men även med funktioner inom kommunens övriga sektorer. Därför är det viktigt att du är kommunikativ och pedagogisk samt har förmåga att skapa goda relationer. God datavana och intresse för ekonomi- och IT-system är en förutsättning då implementering av nytt ekonomisystem kommer att vara en del av rollen inledningsvis.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Ekonomichef Markstridsskolan

Ansök    Maj 20    Försvarsmakten    Controller
Markstridsskolans (MSS) roll är att tillsammans med övriga delar av Armén skapa förutsättningar för att markstridsförbanden så att de kan lösa sina uppgifter nationellt såväl som internationellt. MSS löser även uppgifter åt hela Försvarsmakten såsom utveckling och anskaffning av soldatburen utrustning. Inom ramen för detta utbildar Markstridsskolan Försvarsmaktens blivande chefer med hjälp av avancerade utbildningsanläggningar och gedigen fackkunskap. Mar... Visa mer
Markstridsskolans (MSS) roll är att tillsammans med övriga delar av Armén skapa förutsättningar för att markstridsförbanden så att de kan lösa sina uppgifter nationellt såväl som internationellt. MSS löser även uppgifter åt hela Försvarsmakten såsom utveckling och anskaffning av soldatburen utrustning. Inom ramen för detta utbildar Markstridsskolan Försvarsmaktens blivande chefer med hjälp av avancerade utbildningsanläggningar och gedigen fackkunskap.

Markstridsskolan är geografiskt lokaliserad till två platser, där en del är i Skövde och den andra delen är lokaliserad i Kvarn, Borensberg. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som ekonomichef är att leda förbandets ekonomiska styrning och att stödja förbandschefen genom att planera, leda och följa upp Markstridsskolans ekonomi.

Du arbetar både på lång och kort sikt, arbetet sker i nära samarbete med förbandsledningen, stabens andra avdelningar och övriga chefer på Markstridsskolan. Du ansvarar för att leda och samordna budgetering och regelbunden ekonomisk återrapportering så som kvartalsrapporter och årsrapport. Arbetet innebär även fakturahantering, intern styrning och kontroll samt arbete med investeringar. Du ansvarar för att leda kompetensutveckling och interna utbildningar inom ekonomiområdet.

Ekonomiavdelningen består av en ekonomichef och två förbandsekonomer. En av förbandsekonomerna har sin placering i Kvarn, Borensberg. 

Kvalifikationer

• Kandidat examen i ekonomi.
• Aktuell och relevant erfarenhet avseende ekonomiarbete som omfattar budgetering, ekonomiredovisning, uppföljning och rapportering.
• Erfarenhet av att arbetsleda andra mot uppsatta mål och resultat.
• Språk: flytande svenska i tal och skrift, god förmåga i engelska i tal och skrift.
• Körkort lägst klass B.
• Svensk medborgare.

Personliga egenskaper
Vi söker Dig som är lagspelare med utpräglad samarbetsförmåga, som sätter gruppens resultat före dina egna. Du har god förmåga att arbeta självständigt och kan utveckla och driva frågor inom ditt ansvarsområde. Du är flexibel och både stimuleras av och har förmåga att jobba med flera frågor samtidigt, periodvis i högt tempo.

Vi anser att du behöver vara en noggrann och ansvarsfull person som levererar resultat med god precision. Vi utgår från att du har god analytisk förmåga, kan urskilja detaljer och sätta dem i ett sammanhang samtidigt som du kan skilja huvudsak från bisak. Du är van vid att jobba i en stor organisation och att fatta egna beslut i enlighet med chefens vilja. Du tar initiativ och är lösningsorienterad.

Vidare förväntar vi oss att du är prestigelös och har lätt för att samarbeta och att du genom din goda kommunikativa förmåga skapar förtroendefulla relationer på alla nivåer inom Markstridsskolan och Försvarsmakten i övrigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 


Meriterande

• Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet.
• Kunskap om Försvarsmaktens verksamhetsledning, erfarenhet av vårt ekonomiarbete och vår ekonomistyrning.
• Erfarenhet av att arbeta med system SAP/PRIO.
• Goda färdigheter i MS Office, framför allt Excel.
• Erfarenhet av projekt- förändrings- och utvecklingsarbete.

Övrigt
Tjänsteresor inom Sverige är vanliga, arbete i Kvarn, Borensberg, förekommer regelbundet. Med anledning av bl.a. övningar förekommer arbete utanför ordinarie arbetstid.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass och det krävs en godkänd säkerhetsprövning före tillträde. 

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Arbetsort: Skövde.

Intervjuer kommer att ske löpande.

 

Upplysningar om tjänsten vänligen kontakta: 
Övlt Fredrik Ödeen, Stabschef, [email protected], tfn 0730-21 96 76

För information om rekryteringsprocessen vanligen kontakta:
Victoria Jungert, HR-avd, [email protected], tfn 070-265 54 69

Fackliga företrädare:
Officersförbundet, Birger Andersson, 073-361 33 96, [email protected]

Försvarsförbundet, Helena Astanius, tfn 0500-465 000

SEKO, Christer Florin, tfn 0500-465 000

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-12 Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan är en armégemensam skola för utveckling, utbildning och träning av arméns krigsförband. Markstridsskolan utbildar officerare och specialistofficerare, planerar och genomför övningar och tränar krigsförbanden i avancerade stridsträningsanläggningar. I nära samarbete med arméstaben och övriga förband utvecklar Markstridsskolan typförband, förmågor, metoder och materiel. Inom ramen för hela Försvarsmaktens tillväxt spelar Markstridsskolan en viktig roll i den pågående moderniseringen av armén.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Controller | Paroc | Skövde

Ansök    Jun 27    Experis AB    Controller
Just nu söker vi på Jefferson Wells dig som är på jakt efter ett jobb med ansvar för ekonomiska och finansiella frågor till rollen som controller på Paroc i Skövde. Det här är en utmärkt möjlighet för dig som är i början av din karriär och som söker ett jobb som ständigt bjuder på nya utmaningar. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Uppdragslängd: sex månader, med möjlighet till förlängning Placeringsort: Skövde Typ av anställning: konsultup... Visa mer
Just nu söker vi på Jefferson Wells dig som är på jakt efter ett jobb med ansvar för ekonomiska och finansiella frågor till rollen som controller på Paroc i Skövde. Det här är en utmärkt möjlighet för dig som är i början av din karriär och som söker ett jobb som ständigt bjuder på nya utmaningar. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Uppdragslängd: sex månader, med möjlighet till förlängning
Placeringsort: Skövde
Typ av anställning: konsultuppdrag
Tillsättning: omgåendeDina arbetsuppgifter

Som controller hos vår kund Paroc kommer du att ha ansvarar för att genomföra ekonomiska utredningar, uppföljningar och analyser samt ge rådgivning i ekonomiska frågor som uppstår i verksamheten.

Andra arbetsuppgifter som ingår i jobbet är att

* Stödja fabrikerna i att styra och följa upp verksamheten
* Fungera som ett bollplank åt verksamheten i ekonomiska frågor
* Hantera månadsbokslut samt sammanställa och presentera rapporter
* Analysera och följa upp resultat
* Skapa budget och prognoser års och månadsvis
* Se till att fabriken följer centrala bestämmelser och regler, såsom SOX regler (Sarbanes Oxley Act)Om dig

Till uppdraget hos Paroc söker vi dig som är i början av din karriär och antingen precis tagit examen eller jobbat några år i en roll som ekonom och vill vidare i din karriär. För att lyckas i uppdraget behöver du ha en högskoleutbildning inom ekonomi eller likvärdig utbildning. Dessutom har du goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift och grundläggande kunskap kring SOX. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att tidigare arbetat i en producerade verksamhet.

För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du utför ditt arbete med stor noggrannhet och att du har ett flexibelt förhållningssätt. Det är också viktigt att du har ett stort driv och att du har ett analyserande tankesätt.

Om Jefferson Wells

Jefferson Wells är ett konsult- och rekryteringsbolag specialiserat kompetensförsörjning av chefer och specialister. Jefferson Wells unika expertis och branscherfarenhet gör att vi kan få verksamheter att växa och erbjuda en långsiktig karriärutveckling för våra kandidater. Jefferson Wells finns på ett 50-tal orter i Sverige och i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup. Med vårt omfattande nätverk kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb. Vi matchar dina färdigheter och karriärmål med några av Sveriges mest attraktiva verksamheter och varumärken, så att du kan uppnå dina karriärmål.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV, urval sker löpande.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du frågor om uppdraget eller om rollen som konsult, är du välkommen att maila ansvarig Talent Acquisition Specialist Ida Tegnelöv på [email protected] Visa mindre

Interim controller till internationellt företag

Ansök    Maj 23    Experis AB    Controller
Jobba som Controller via Jefferson Wells i Hällekis Jefferson Wells söker just nu dig som vill arbeta som interim Controller hos vår uppdragsgivare inom industribranschen som är ett internationellt, välkänt och marknadsledande företag. I rollen kommer du att arbeta med löpande verksamhetsanalys samt resultatrapportera till närmsta chef. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du antingen är an... Visa mer
Jobba som Controller via Jefferson Wells i Hällekis

Jefferson Wells söker just nu dig som vill arbeta som interim Controller hos vår uppdragsgivare inom industribranschen som är ett internationellt, välkänt och marknadsledande företag. I rollen kommer du att arbeta med löpande verksamhetsanalys samt resultatrapportera till närmsta chef. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du antingen är anställd av oss på Jefferson Wells eller arbetar på konsultbasis i ditt eget företag. Du arbetar som uthyrd konsult hos vår kund. Arbetet är på 50-100% under 3-6 månader då kunden är i behov av stöttning av en senior controller.Vad går arbetet som konsult ut på?
Ditt uppdrag som konsult hos oss kommer att utföras hos en spännande kund i Hällekis där du kommer att arbeta med verksamhetsanalys, analys och ekonomi. Mer specifikt innebär det att ha det övergripande strategiska och operativa ansvaret för verksamhetens ekonomi och budgetarbete, arbeta med löpande analys och uppföljning av den operativa verksamheten utifrån budget och nyckeltal och ta fram ekonomirapporter och presentationer för verksamhetens avdelnings- och enhetschefer.Är du rätt person för jobbet?
Den här tjänsten passar dig som är intresserad av att arbeta som controller på uppdragsbasis. Du tycker att det är spännande att arbeta med verksamhetsanalys och analysera företags ekonomi. Du har en fallenhet för att prata med olika typer av människor och en genuin vilja att göra ett bra jobb. Vidare ser vi gärna att du har bred erfarenhet av att arbeta som controller, rapportering och att analysera riskmodeller.

Sök tjänsten idag!
Den här tjänsten innebär att du kommer att bli anställd av Jefferson Wells, eller som underkonsult via oss, men du kommer att tillbringa dina arbetsdagar hos vår kund. Din arbetstid är flexibel, och förtroendetid tillämpas på arbetsplatsen.

Observera att vi söker en interim lösning och att uppdraget är 3-6 månader, med start relativt omgående.
Vi tillsätter tjänsten löpande.Har du frågor får du gärna kontakta mig, Emma Lilja, via [email protected]
Vi ser fram emot att höra från dig!Om Manpower

Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna. Visa mindre

Senior Project Controller – Powertrain Production Skövde Plant

Would you like to be a part of the exciting journey into the future of the commercial vehicles’ business? We are now gearing up our plant to meet the rapidly changing demand in the transport industry. We are looking for a Senior Project Controller for some of our large investment projects at the Skövde plant. The Senior Project controller will be a central part of our major projects and contribute to the success of our transformation journey. The produ... Visa mer
Would you like to be a part of the exciting journey into the future of the commercial vehicles’ business? We are now gearing up our plant to meet the rapidly changing demand in the transport industry.


We are looking for a Senior Project Controller for some of our large investment projects at the Skövde plant. The Senior Project controller will be a central part of our major projects and contribute to the success of our transformation journey.


The production plant in Skövde is the biggest powertrain plant in the Volvo Group with 3500 employees, and covers everything from casting, machining, assembly, logistics to high end manufacturing engineering. We aim to be the no 1 provider of propulsion solutions within Volvo Group, including electromobility solutions.


Main Tasks


The Senior Project Controller will work in several large investment projects and will be a key member in respective project team. The project controller works directly with the project managers and reports to the plant Director Business Control.
You will advise and monitor various financial aspects of the projects. You will help define each project’s objective, create, and manage the projects’ budgets and schedules, analyze progress reported against the work schedules, and recommend actions to improve progress. You will also support the plant quarterly financial forecast process with updated knowledge of the projects and its budgets.


Other tasks
Monthly controlling/monitoring and reporting of actual costs in a project
Ensures all related local project reporting and controlling activities.
Support with month-end closing activities with regards to project follow up.
Ensure alignment with overall project financial plan
Evaluate financial implications of various decisions and recommend suitable actions
Support the team to identify risks and initiate risk mitigation actions
Calculate make/buy business cases if need arises

Your Competences and Behaviors
You have a university degree within the finance area and a solid experience from industrial controlling or you could have a degree within engineering with an interest in finance and driving projects.
You have good knowledge of the rules and ways of working with capital expenditures.
Your experience has provided you strong leadership and management skills with ability to execute changes
You contribute with your positive, proactive, and solutions-oriented mindset, as well as with your ability to create a good atmosphere while keeping the team motivated and engaged to deliver high level performance.
You have solid and successful experience from networking effectively through a diverse contact base and building enduring relationships across functional and geographical areas.
As all documentation is in English, proficiency in the English language, both written and spoken, is required.

If this looks interesting for you, don’t hesitate to contact us for further information:


Erica Varosy, VP Business Control Powertrain Production, +46 73 902 93 61
Emelie Kronberg, HR Business Partner, +46 728 62 39 42 Visa mindre

Vi söker en Controller för kunds räkning i Skövde

Ansök    Mar 28    Adecco Sweden AB    Controller
Om tjänsten Nu söker vi en Controller för kunds räkning med utgångspunkt på huvudkontoret utanför Skövde. Denna funktion har en stödjande och konsultativ roll kring ekonomifrågor. För att bemästra denna roll krävs det att du med självsäkerhet kan analysera, driva och följa upp byggprojekt samt förbättringar i alla ekonomiska led ur ett lönsamhetsperspektiv. Utöver det kommer du arbeta mot deadlines knutet till rapportering för interna- och externa samarbet... Visa mer
Om tjänsten
Nu söker vi en Controller för kunds räkning med utgångspunkt på huvudkontoret utanför Skövde. Denna funktion har en stödjande och konsultativ roll kring ekonomifrågor. För att bemästra denna roll krävs det att du med självsäkerhet kan analysera, driva och följa upp byggprojekt samt förbättringar i alla ekonomiska led ur ett lönsamhetsperspektiv. Utöver det kommer du arbeta mot deadlines knutet till rapportering för interna- och externa samarbetspartners. Övergripande arbetsbeskrivning:
• Stödja månads- och bokslutsprocesser
• Operativt arbeta i flera systerbolag och stöd till VD kring analyseringsfrågor
• Likviditetshantering och månatlig kvalitetssäkring av finansiella transaktioner samt uppföljning av resultat, budget och prognos
Du kommer att bli anställd av Adecco och bli uthyrd som konsult. Inhyrningsuppdrag är förlagd dagtid med start senast den 1 maj eller enligt överenskommelse.
Om dig
Vi söker dig som har relevant utbildning och har arbetat som Controller. Som person är du självständig samt har ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Ditt arbete kännetecknas av att kunna förstå alla delar av ekonomiarbetet, analysera, tolka, dra slutsatser och bistå med en fokuserad vägledning. Viktigt för tjänsten är:
- Godkänd eftergymnasial utbildning motsvarande högskola eller universitet
- Erfarenhet att arbeta som Controller
- Kan obehindrat kommunicera på svenska och engelska i tal såväl i skrift
Meriterande men inte ett krav för denna tjänst:
- Erfarenhet inom byggbranschen
Vi kommer göra intervjuer på löpande basis och lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, William Maklin:
[email protected] eller 073-684 73 10
Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
[email protected]
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Controller till Cementa i Skövde

Ansök    Mar 7    Randstad AB    Controller
Arbetsbeskrivning HeidelbergCement Sweden AB rekryterar nu en controller till Cementas Fabrik i Skövde. Letar du efter en bred controllerroll där du får egna ansvarsområden lokalt i Skövde, men där du även är en del av det stora sammanhanget i en internationell koncern så kan detta vara precis rätt utmaning för dig! Som controller för cementfabriken i Skövde så rapporterar du till controllerchef på huvudkontoret i Stockholm. Där finns även utöver ekonomif... Visa mer
Arbetsbeskrivning
HeidelbergCement Sweden AB rekryterar nu en controller till Cementas Fabrik i Skövde. Letar du efter en bred controllerroll där du får egna ansvarsområden lokalt i Skövde, men där du även är en del av det stora sammanhanget i en internationell koncern så kan detta vara precis rätt utmaning för dig!

Som controller för cementfabriken i Skövde så rapporterar du till controllerchef på huvudkontoret i Stockholm. Där finns även utöver ekonomifunktionen, de gemensamma service- och supportfunktioner för regionen Northern Europe. I det dagliga arbetet sker större delen av samarbete och kommunikation med fabrikschefen på plats i Skövde. Kontoret, som ligger i anslutning till produktionen i fabriken blir din primära arbetsplats. Som controller ingår du i fabrikens ledningsgrupp.

Som anställd hos HeidelbergCement Sweden AB erbjuds du stimulerande och utvecklande
arbetsuppgifter och eget ansvar i en internationell och framgångsrik koncern. Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Ansvarsområden
Som controller för fabriken i Skövde består dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden av följande:
Ansvar för fabrikens budget- och prognosarbete
Arbeta med månads- och årsbokslut för fabriken
Rapportera till controllerchef i Stockholm samt löpande avstämningar med fabrikschef på plats i Skövde
Vara ett stöd till redovisningsfunktionen inom HeidelbergCement Sweden AB, och samverka med kollegor på plats
Producera kostnads/lönsamhetskalkyler på olika projekt, underhåll, inköp/investeringar eller råvaror vid behov
Bidra till fortsatt arbete med utveckling, rutiner och kvalitetssäkring inom enheten.
Att noggrant följa fabrikens fasta och rörliga kostnader, utifrån budget, prognos och utfall
Medverka i ledningsgruppen för fabriken
Medverka i projekt kopplat till fabriken el koncernen


Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi samt har erfarenhet av att arbeta operativt med
redovisning. Utöver din erfarenhet av redovisning har du även arbetat som controller i minst 2-4 år. Du kommunicerar fritt på svenska och engelska i både tal och skrift. För att kunna hantera större mängder data och analyser ser vi att du är en van Excel-användare som hanterar olika funktioner i verktyget. Har du arbetat med SAP så är detta starkt meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av BI-verktyg.

Som person är du noggrann, planerande och analytisk. En förmåga att ta egna initiativ och ansvar för dina arbetsuppgifter är centralt för tjänsten. Du har ett intresse av att lösa uppgifter samt har en god förmåga att få överblick över en helhet, ett större sammanhang.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast 2022-03-28. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan.

För information: I den här rekryteringen samarbetar HeidelbergCement Sweden AB med Randstad Finance. Kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Maria Hellström vid frågor,
[email protected].

Om företaget
HeidelbergCement är en av världens största byggmaterialproducenter och marknadsledande
inom produktområdena ballast, cement och betong. Koncernen har cirka 53 000 medarbetare på över 3 000 platser i fler än 50 länder. Visa mindre

Controller till sektor samhällsbyggnad Skövde kommun

Ansök    Jan 20    Skövde kommun    Controller
Du är inbjuden! Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor samhällsbyggnad. Vi gör stora investeringar i samhällsfunktioner och infrastruktur. Vi bygger bostäder i en takt som sticker ut. Det är glädjande att vi blir allt fler Skövdebor och det skapar utrymme för oss att fortsätta utvecklas och växa tillsammans. Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och s... Visa mer
Du är inbjuden!

Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor samhällsbyggnad. Vi gör stora investeringar i samhällsfunktioner och infrastruktur. Vi bygger bostäder i en takt som sticker ut. Det är glädjande att vi blir allt fler Skövdebor och det skapar utrymme för oss att fortsätta utvecklas och växa tillsammans.

Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler.

Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun.

Vi är öppna och lyhörda Vi tar ansvar för helheten Vi gör varandra bättre Vi vågar

Välkommen - tillsammans bygger vi Skövde!ARBETSUPPGIFTER
Rollen är organiserad hos enhet Strategi och verksamhetsstöd som består av sjutton medarbetare. Vi är en del av Sektor samhällsbyggnad som med sina cirka nittio medarbetare planerar, bygger och förvaltar Skövdes stadsmiljöer, infrastruktur, grönstruktur med mera. Enheten ansvarar för de strategiskt övergripande frågorna och stödjer övriga enheter administrativt inom Sektor samhällsbyggnad. Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete under eget ansvar. På vår sektor och enhet finns en bred kompetens och som anställd hos oss är du delaktigt i att skapa goda livsmiljöer. Vi vill att du som medarbetare är delaktig och tar ansvar för både dina områden och för helheten. Vi uppskattar att du tar initiativ och delar med dig av idéer och synpunkter.

Vi söker en erfaren och självständig ekonom som har intresse för att utveckla ekonomiska processer och ge chefer och medarbetare stöd och vägledning i komplexa ekonomiska frågor.
Du kommer att arbeta tätt tillsammans med sektorns chefer och medarbetare genom att stödja och coacha dem. Du kommer även att arbeta tätt tillsammans med vår controller som samordnar drift, exploatering och investering inom sektorn.
Du ansvarar för det löpande redovisningsarbetet samt ekonomiska analyser i samband med budget, prognos och bokslut. I arbetet ingår att tillsammans med projektledare, vara behjälplig vid kalkylering och uppföljning av investering- och exploateringsprojekt.
Du deltar i kommunens övergripande redovisningsnätverk för att utveckla sektorns och kommunens ekonomiska processer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en ekonomisk högskoleexamen eller motsvarande. Du har en relevant kunskap i lagstiftning och regelverk för kommunal redovisning. Du behöver ha en bred kunskap och tidigare erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du har erfarenhet från kommunal verksamhet och gärna ett intresse för samhällsbyggnadsfrågor. Kunskaper inom investering- och exploateringsredovisning är meriterande.
Du är ansvarskännande, noggrann och ambitiös med god analytisk förmåga. Du förväntas kunna arbeta självständigt vilket märks genom att du är initiativrik och utvecklingsinriktad och i detta även kunna sätta gränser.
Du har en prestigelöshet inför verksamhetens utmaningar och behov vilket gör att du inte drar dig för att arbeta med olika typer av arbetsuppgifter och tar tag i frågor där chefer och medarbetare behöver stöd.
Arbetet innebär många kontakter och samarbetsytor inom sektor samhällsbyggnad men även med funktioner inom kommunens övriga sektorer. Därför är det viktigt att du är kommunikativ och pedagogisk samt har förmåga att skapa goda relationer. God datavana och intresse för ekonomi- och IT-system är en förutsättning då implementering av nytt ekonomisystem kommer att vara en del av rollen inledningsvis.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Kvalificerad utredare

Ansök    Nov 15    Skövde kommun    Koncerncontroller
Är du en person som brinner för samhällsutveckling och vill bidra till att Skövde kommun fortsätter den tillväxt- och utvecklingsresa som just nu pågår? Då kan den här tjänsten vara något för dig! Skövde är en stad i tillväxt med stor drivkraft som får spännande saker att hända! Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och... Visa mer
Är du en person som brinner för samhällsutveckling och vill bidra till att Skövde kommun fortsätter den tillväxt- och utvecklingsresa som just nu pågår? Då kan den här tjänsten vara något för dig!

Skövde är en stad i tillväxt med stor drivkraft som får spännande saker att hända! Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet. Som anställd i Skövde kommun arbetar du i en organisation med stort driv och vilja till utveckling och vi vill gärna att du utvecklas tillsammans med oss!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kvalificerad utredare är du placerad i Skövde kommuns koncernstab som leds av Kommundirektören. Som kvalificerad utredare arbetar du med frågor som berör hela Skövde kommunkoncern. Du kommer driva parallella uppdrag och projekt med många intressenter att koordinera. Uppdragen varierar i omfattning och är ofta av kommunövergripande karaktär.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i den här rollen krävs att du har en gedigen erfarenhet inom offentlig verksamhet och är van vid, samt förstår den politiskt styrda organisationens processer. Tjänsten som kvalificerad utredare kräver erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete. Tjänsten förutsätter även god förmåga att sammanställa och presentera information för olika målgrupper och erfarenhet av att leda projekt och större utredningar.

Du har en akademisk examen som arbetsgivaren finner lämplig för tjänsten, exempelvis inom ekonomi, juridik eller statsvetenskap.

Som person behöver du ha stor förmåga att agera självständigt och ha lätt för att möta förändringar i krav och förutsättningar. För att trivas i rollen krävs att du är kommunikativ, kan inspirera och leda andra i arbetet med att driva förändringsarbete och utveckling framåt. Du har även god samarbetsförmåga och uttrycker dig väl i tal och i skrift. Du har ett strategiskt perspektiv och kan se långsiktiga effekter av fattade beslut. Vidare är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Din förmåga att se helheter och förstå frågeställningar utifrån olika perspektiv är central.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. Visa mindre

Controller till Arméstaben med placering vid TVK Mark

Ansök    Okt 27    Försvarsmakten    Controller
Arméstaben söker Controller till Teknik- och Vidmakthållandekontor Mark (TVK Mark) Arméstaben är en egen organisationsenhet inom Försvarsmakten (FM) där Teknik- och Vidmakthållandekontor (TVK Mark) ingår som en sektion i Stödavdelningen. TVK Mark ansvarar för materielunderhåll, materielnyttjande och materielunderhållsekonomi inom armén samt att säkerställa att materielen vidmakthålls i enlighet med systemmålsättningar. I TVK Mark ingår fem detaljer med a... Visa mer
Arméstaben söker Controller till Teknik- och Vidmakthållandekontor Mark (TVK Mark)

Arméstaben är en egen organisationsenhet inom Försvarsmakten (FM) där Teknik- och Vidmakthållandekontor (TVK Mark) ingår som en sektion i Stödavdelningen. TVK Mark ansvarar för materielunderhåll, materielnyttjande och materielunderhållsekonomi inom armén samt att säkerställa att materielen vidmakthålls i enlighet med systemmålsättningar.

I TVK Mark ingår fem detaljer med ansvar för Luftvärn/Soldatburna vapen, Fältarbetsmateriel, Artilleri/CBRN, Hjulfordon och Stridsfordon/generell utbildningsmateriel/Simulatorer. I sektionen finns också en produktionsledningsdetalj som både utgör ett stabs stöd till chefen samt ansvarar för egna uppgifter. TVK Mark finns representerade på följande orter: Boden, Enköping, Eksjö, Halmstad, Kungsängen, Skövde, Umeå, Södra Sandby, Västra Frölunda och Östersund.

Vi söker nu controller till Produktionsledningen med placering i Skövde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Controller i Produktionsledningen är de huvudsakliga arbetsuppgifterna att analysera, följa upp resultat, föreslå effektskapande åtgärder för att nå Försvarsmaktens planerade tillväxt samt att medverka i Arméstaben/TVK Marks utveckling genom att stötta ledningen. Du kommer att ingå i ett team om totalt tre Controller med tätt samarbete för bred kunskapsöverföring.

Du arbetar med budgetering, budgetuppföljning rapporteringsarbete, upprätta prognoser, effektivitetsuppföljningar och analyser. Du deltar i produktionsuppföljning och möten med leverantörer, främst FM Verkstäder och FMV. Organisationen är under tillväxt vilket också innebär att utveckling av arbetssätt, modeller och metoder förekommer tillsammans med såväl interna som externa aktörer.

Du kommer även att genomföra internutbildningar inom funktionen.

Periodvis innebär arbetet krav på att kunna resa och arbeta på obekväm arbetstid.

Kvalifikationer


• Akademisk examen med inriktning ekonomi eller utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
• Flerårig aktuell och relevant erfarenhet av självständigt arbete med analys, prognos, budget, chefsstöd och ekonomistyrning
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• B-körkort

Meriterande


• Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från större organisation eller företag inom försvarssektorn alternativt annan politisk styrd organisation.
• Kunskap om FM olika verksamhetsledningssystem (Lift, vidar m.fl.)
• Erfarenhet av FM ekonomistyrningsmodell
• Erfarenhet av arbete i affärssystem, företrädesvis SAP och kunskaper i MS Officepaket främst Excel.

Personliga egenskaper
Som person är du ansvarstagande, noggrann, initiativrik, lojal och stresstålig. Vårt arbete är till stora delar datumstyrt så du behöver kunna förhålla dig till deadlines och att kunna jobba intensivt inför dessa. För oss är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, både inom arbetsgruppen och mot våra samarbetspartners. Mycket stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Övrigt
Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att bli krigsplacerad inom Arméstaben och därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris och krig). Som controller vid TVK Mark skall du i perioder räkna med att delta i övningar.

Kontaktperson om Du har frågor kring tjänsten: (Samtliga nås via FM vxl: 0505-45 10 00)
Leif Rehnberg, C Produktionsledning
Carina Wallenius, Controller
Magnus Thorsén, Controller

Arbetstagarorganisationer: (Samtliga nås via FM vxl: 0505-45 10 00)
SACO – Jan B Johansson
SEKO –  Christian Hedberg
OFR/O – Thomas Lahti
OFR/S – Clarence Arnstedt

Befattning: Civil befattning, Controller
Geografiskt läge: Skövde
Anställning: Tillsvidareanställning/ Heltid/Dag som inleds med 6 månaders provanställning för dig som idag inte är anställd i FM
Tillträde: Efter överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning enl. FM kollektivavtal

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2021-11-21. Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Projektcontroller till Science Park Skövde AB

Ansök    Okt 22    Science Park Skövde AB    Controller
Science Park Skövde har en ambition att öka volymen av externt finansierad verksamhet kopplat till bolagets specialiseringar. Detta kommer att innebära fler och större regionala, nationella och internationella projekt. Vi ser därför ett utökat behov av administrativt stöd i bolaget kopplat till projekthantering och kontroll liksom behov av att utveckla våra rutiner och processer för rapportering och projektstyrning. Science Park Skövde AB driver och utveck... Visa mer
Science Park Skövde har en ambition att öka volymen av externt finansierad verksamhet kopplat till bolagets specialiseringar. Detta kommer att innebära fler och större regionala, nationella och internationella projekt. Vi ser därför ett utökat behov av administrativt stöd i bolaget kopplat till projekthantering och kontroll liksom behov av att utveckla våra rutiner och processer för rapportering och projektstyrning.
Science Park Skövde AB driver och utvecklar en innovationsmiljö som ligger i anslutning till Högskolan i Skövde. Science Park Skövde stöttar människor och företag med affärsutveckling, innovationsledning samt nätverks- och kompetensutveckling. Vi erbjuder dig ett stimulerande jobb i en spännande miljö där du blir en del av arbetet med att skapa utveckling, förnyelse och tillväxt i det regionala och nationella näringslivet. Science Park Skövde AB är statligt finansierat utan vinstsyfte och ägs till 49 procent av Skövde kommun och 51 procent av Gothia Intresseförening. De största finansiärerna av Science Park Skövdes verksamheter och projekt är Skövde kommun, Västra Götalandsregionen, Skaraborgs Kommunalförbund, EU och Vinnova.
Läs mer på www.scienceparkskovde.se
Arbetsbeskrivning
Rollen som projektcontroller innebär ekonomiuppföljning på såväl projekt- som företagsnivå. Fokus i rollen är controlling, identifiera och följa upp nyckeltal samt utveckla företagets projektprocesser.
Som projektcontroller kommer du ha ansvar för att stödja och kontrollera projektansökningar, rigga projekten tillsammans med projektledaren samt säkerställa att projektavtal efterlevs så att både interna och externa intressenter får del av den redovisning som de behöver. Rollen kommer att ha bolagsekonomiska delansvar och ansvara för projektredovisning och rekvisitionsarbete mot finansiärer som Vinnova, Tillväxtverket, EU samt regionala och lokala finansiärer.
Rollen är underställd VD och tjänsten är placerad i Skövde.
Vem är du?
Vi söker dig som har mycket god erfarenhet av att skriva, projektleda och projektadministrera både större och mindre projekt kopplade till regionala, nationella och europeiska finansiärer. Särskilt meriterande är goda erfarenheter av projekthantering mot finansiärer som Vinnova, Tillväxtverket och EU då de är huvudfinansiärer av vår verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenheter av att jobba inom inkubator eller science park-liknande miljöer. Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med att utveckla projekt och verksamhetsutveckling på bolagsövergripande nivå, samt branscherfarenhet från IT, Fintech, Smart Industri och Spelutveckling då det är de områden verksamheten i dag är profilerad mot.
Tjänsten förutsätter mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Som person är du social, driven och affärsinriktad. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och kan driva grupper mot gemensamma mål, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Jobbet består av många olika projekt som ändras över tid, därför är det viktigt att du är öppen för förändringar och är anpassningsbar. Du är en kreativ person som kan komma med nya idéer och har förmågan att hantera många arbetsuppgifter samtidigt. Det är en fördel om du tidigare haft ledande positioner, stort ansvar eller varit med i större projekt.
Vårt erbjudande till dig
Vi erbjuder dig ett stimulerande jobb i en spännande miljö där du blir en del av arbetet med att skapa utveckling, förnyelse och tillväxt i det regionala och nationella näringslivet. Vi är en dynamisk organisation med specialister som fokuserar på att stötta framtidens näringsliv där du kommer kunna växa och utvecklas tillsammans med oss andra.
Bifoga ett kort personligt brev och ditt uppdaterade CV till ansökan.
Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt då vi tillämpar löpande urval. Sista ansökningsdag är den 5 november 2021.
Vi undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Controller, Aurobay Skövde

Ansök    Okt 19    Randstad AB    Controller
Arbetsbeskrivning Nu rekryterar Aurobay en controller till Skövde. Aurobay är Volvo Cars och moderbolaget Geely Holdings gemensamma satsning för utveckling och tillverkning av nästa generations hybridsystem och förbränningsmotorer. Motorfabriken i Skövde, med tillhörande forsknings- och utvecklingsverksamhet för hållbara drivlinelösningar, blir din arbetsplats. Teamet som du blir en del av består av erfarna controllers som stöttar verksamheten inom olika a... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Nu rekryterar Aurobay en controller till Skövde. Aurobay är Volvo Cars och moderbolaget Geely Holdings gemensamma satsning för utveckling och tillverkning av nästa generations hybridsystem och förbränningsmotorer. Motorfabriken i Skövde, med tillhörande forsknings- och utvecklingsverksamhet för hållbara drivlinelösningar, blir din arbetsplats. Teamet som du blir en del av består av erfarna controllers som stöttar verksamheten inom olika ansvarsområden. Hos Aurobay får du bidra till att bygga ett banbrytande företag, och du finner en ansvarsfull arbetsgivare, förankrad i  moderbolagens positiva företagskulturer. Har du, precis som kollegorna på Aurobay, ett globalt mindset, och är generellt nyfiken, resultatdriven och dessutom svag för innovation? Då är chansen stor att det är just dig vi söker till rollen som controller.   

Ansvarsområden
Som controller hos Aurobay får du ett ansvarsområde kopplat till tillverkningsprocesserna i fabriken, och du arbetar även tätt med hela bolagets aktiviteter och varuflöden. Det finns möjligheter att ha ansvar för ett eller flera expertområden beroende på din bakgrund, kompetens och intresse. För den delen av verksamheten du ansvarar för, agerar du som verksamhetens ekonom, och du:
 
• driver och stöttar framtagande av analyser av utfall och prognoser. 
• tar aktivt del i verksamheten och utmanar i syfte att förbättra och utveckla samt nå uppsatta mål. 
• kopplar ihop verksamhetens utveckling med det ekonomiska utfallet och förmedlar på ett enkelt och lättförståeligt sätt.
 
Vi har som ambition att arbeta datadrivet och använda systemstöd för att samla, analysera och förmedla information till verksamheten. Du kommer att vara involverad i och driva projekt för att utveckla rapporteringen med hjälp av BI-verktyg.
Tjänsten är placerad i Skövde och du rapporterar till verksamhetens Business Controller. 

Arbetstider
Tjänsten hos Aurobay är en tillsvidareanställning på heltid, med start enligt överenskommelse. Det finns en viss flexibilitet till remote work, när du blivit bekant med din roll i bolaget och detta enligt överenskommelse med närmsta chef.   

Kvalifikationer
Du som söker har en kandidatexamen i ekonomi eller motsvarande utbildning och några års erfarenhet av arbete på en ekonomiavdelning. Vidare har du erfarenhet av SAP eller andra liknande affärssystem. Det är meriterande om du har controller-erfarenhet och då gärna inom tillverkande industri. Erfarenhet av att hantera ”big-data” - är även det, meriterande. 

Som person behöver du vara analytisk, nyfiken och drivande samt har god förmåga att prioritera ditt arbete och möta deadlines. Du är affärsinriktad och har god förståelse för hur du som ekonom/controller bidrar till verksamhetens utveckling samt tycker om att jobba nära verksamheten. Du har god social och kommunikativ förmåga, ett konsultativt förhållningssätt och är duktig på att förmedla information. Du kommunicerar fritt på engelska i tal och skrift.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Aurobay med Randstad Finance, och för att få mer information om tjänsten kontaktas Maria Hellström, rekryteringskonsult, [email protected]
Sista ansökningsdag är 2021-11-10. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Om företaget
Aurobay develops and manufactures world-class powertrain solutions for a global market.
A pioneering venture that brings together Volvo Cars’ powertrain business with Geely, Aurobay is the brand name for Powertrain Engineering Sweden AB. With a heritage of more than 100 years of continuous powertrain innovation, our 2,900 employees in Sweden and China work across engine production, R&D and sales.
 
There are unlimited possibilities at Aurobay for collaborative people who are ready to make the difference. We are re-imagining motion for a brighter future. Exploring how to push our environmental impact towards zero. Designing tomorrow’s powertrain solutions for automotive and beyond. Join us on our journey! Visa mindre

Sales Controller till Paroc i Skövde!

Ansök    Okt 14    Technogarden AB    Controller
PAROC står för energieffektiva och brandsäkra isoleringslösningar av stenull för nybyggnation och renovering, VVS-lösningar, industriapplikationer, marin- och offshorelösningar. Genom vår 80-åriga historia har vi fått ett välförtjänt rykte för hög produktprestanda, teknisk expertis och hållbarhet bland proffsbyggare, arkitekter, entreprenörer, återförsäljare och industriella byggentreprenörer. Våra produkter spelar en avgörande roll i att bekämpa klimatfö... Visa mer
PAROC står för energieffektiva och brandsäkra isoleringslösningar av stenull för nybyggnation och renovering, VVS-lösningar, industriapplikationer, marin- och offshorelösningar.

Genom vår 80-åriga historia har vi fått ett välförtjänt rykte för hög produktprestanda, teknisk expertis och hållbarhet bland proffsbyggare, arkitekter, entreprenörer, återförsäljare och industriella byggentreprenörer. Våra produkter spelar en avgörande roll i att bekämpa klimatförändringarna då ca 40% av de växthusgaser som genereras av människan kommer från byggnader. I nya utvecklingsprojekt tillsammans med våra kunder testar vi löpande nya, hållbara produkter och lösningar.

Idag är vi marknadsledande, räknat i marknadsandel, på våra huvudmarknader i Finland, Sverige och Baltikum, inom såväl byggisolering som teknisk isolering. Dessutom har PAROC-produkter starka positioner som utmanare till nuvarande marknadsledare i Polen, Tyskland, Storbritannien, Norge och Ryssland.

Nu söker vi en driven och självgående Sales Controller till vårt affärsområde Teknisk isolering för norra Europa. Trivs du i en roll där strategiskt arbete kring affärsmöjligheter och marknadsanalyser växlas med löpande analys och rapportering av pågående försäljningsprojekt? I så fall är det dig vi söker!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Sales Controller arbetar du proaktivt med att samla in och analysera data för att stötta organisationen med förståelse av affärsresultat och finansiell utveckling.

I dina arbetsuppgifter ingår:

- uppföljning av resultat samt analys och prognostisering av pågående försäljningsprojekt
- ansvar för lönsamhetsanalys och PVM-analys (Price-volume-mix) för att visualisera och förstå orsaker till intäkts- och marginalförändringar
- stöttning till säljorganisationen vid kontraktsskrivning avseende betalningsplan och ekonomiska villkor
- uppföljning av försäljningsstatistik och säljutveckling
- utveckling av ekonomiska verktyg för optimal och effektiv hantering av månadsrapportering
- förhandling vid förnyelse av årliga avtal med våra OEM-kunder
- uppföljning och rekommendationer kring prissättning och kundrabatter


Som Sales Controller bistår du även organisationen med att förstå och förklara avvikelser och variationer. Vi arbetar med ständiga förbättringar och inom säljorganisationen driver vi årligen 5-10 strategiska projekt för att utveckla och stärka vår affär och våra arbetssätt. Det kan handla om att hitta och implementera nya tekniska lösningar eller att undersöka nya marknader och affärsmöjligheter. Vi drivs av framåtanda och utveckling och utmanar varandra för att tillsammans sätta och uppnå strategiska mål.

Du rapporterar till European Stonewool Commercial Finance Leader och tjänstens placeringsort är Skövde.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som Sales Controller bör du ha en universitetsexamen inom ekonomi, gärna med inriktning inom redovisning eller controlling. Utöver det har du minst 5 års arbetslivserfarenhet av liknande tjänst samt god kunskap inom SAP och Microsoft Excel. Då vi verkar på en internationell marknad skall du kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska, i både tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av att jobba inom processindustri på ett internationellt bolag är det starkt meriterande.

Vi fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. För att vi ska bli en bra matchning behöver du ha ett affärsmässigt sinne och en god analytisk förmåga. Du gillar att jobba strukturerat och har en bra förståelse för att hålla tidsplaner och arbeta utifrån ett kundperspektiv. Då jobbet stundtals innebär ett högt tempo och snabba förändringar behöver du kunna hantera detta och se hinder som möjligheter.

Vi erbjuder

Hos oss erbjuder vi ett omväxlande arbete i en internationell miljö där möjligheten finns att få följa en produkt från dess första idé till leverans. Vi är i ett expansivt läge där du kommer få implementera dina idéer för att optimera och effektivisera vår affär på bästa tänkbara sätt. Det finns goda möjligheter till vidareutveckling inom företaget, både inom din specialistroll eller inom ledarroller samt internationellt inom koncernen.

Väckte vi ditt intresse? Sök omedelbart! I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på annonsen eller på technogarden.se. På grund av GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Elina Petrakos som nås på 073-148 91 16 eller [email protected].

Sista ansökningsdag är 7 november. Vi ser fram emot att läsa din ansökan! Visa mindre

Controller med 2-3 års erfarenhet

Ansök    Sep 6    Adecco Sweden AB    Controller
Vår kund i Lidköping tillverkar ett brett sortiment av handverktyg såsom skiftnycklar, tänger, sågar och filar och är världens största tillverkare av handsågar och sågblad. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, god design, och prisbelönt ergonomi. Företaget har representation i ett 40-tal länder, och tillverkning i 6 länder och omsätter ca 3 miljarder kr. Företaget ingår i Snap-on Inc som är en ledande global tillverkare och distributör av verktyg och ... Visa mer
Vår kund i Lidköping tillverkar ett brett sortiment av handverktyg såsom skiftnycklar, tänger, sågar och filar och är världens största tillverkare av handsågar och sågblad. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, god design, och prisbelönt ergonomi. Företaget har representation i ett 40-tal länder, och tillverkning i 6 länder och omsätter ca 3 miljarder kr. Företaget ingår i Snap-on Inc som är en ledande global tillverkare och distributör av verktyg och utrustning för mekaniker och tekniker i främst fordonsverkstäder. Snap-on Inc grundades 1920 och omsätter mer än 2 miljarder USD med huvudkontor i Kenosha, Wisconsin, USA. 

Om dig

Vi söker dig som har en högskoleutbildning som Civilekonom eller motsvarande med några års relevant erfarenhet som controller eller som redovisningsekonom.
Du har mycket goda erfarenheter av att arbeta med uppföljningar. bokslut, analyser, rapporter, budget & prognoser .Dialog med SnapOn till viss del, vad gäller försäkringsfrågor och vad det gäller värden i fabriken. 
Vidare ser vi att du har god erfarenhet av att arbeta i officepaketet, särskilt Excel och har vana av att arbeta i olika affärssystem.Meriterande är om du har erfarenhet från tillverkande industri samt att ha arbetat i ett internationellt företag.

Som person ser vi att du trivs i en drivande roll med högt tempo där du får ta ansvar och är van att arbeta mot deadlines. Du värderar ett gott samarbete, besitter en god kommunikationsförmåga samt har lätt för att lära dig nya system och arbetsuppgifter. Vidare är du prestigelös, flexibel, analytisk, strukturerad och brinner för att göra ett bra arbete.

Viktigt för tjänsten är att du:
• Besitter en god allmän datorvana, i synnerhet Excel och har erfarenhet från olika affärssystem.
• Har en högskoleutbildning inom ekonomi eller liknande och har mångårig erfarenhet utav att ha arbetat som controller eller med redovisning.
• Behärskar svenska i både tal och skrift.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Marianne Johansson via mail: [email protected] Visa mindre

XR Bolagen söker Business Controller till Skövde

Ansök    Aug 12    XR Bolagen AB    Business controller
Rollen som Business Controller är central för Logistikverksamheterna inom XR koncernen i vår strävan att ständigt utvecklas och bygga vår verksamhet ännu starkare. I en starkt konkurrensutsatt bransch är Controllern en nyckel i att analysera och att identifiera hur vi kan fortsätta utvecklas och göra oss än mer konkurrenskraftiga. Du kommer till ett företag med framtidstro, stora tillväxtplaner och en hög ambition inom just ditt yrkesområde och blir en del... Visa mer
Rollen som Business Controller är central för Logistikverksamheterna inom XR koncernen i vår strävan att ständigt utvecklas och bygga vår verksamhet ännu starkare. I en starkt konkurrensutsatt bransch är Controllern en nyckel i att analysera och att identifiera hur vi kan fortsätta utvecklas och göra oss än mer konkurrenskraftiga.
Du kommer till ett företag med framtidstro, stora tillväxtplaner och en hög ambition inom just ditt yrkesområde och blir en del i ett multifunktionellt team med högt ställda mål på vår verksamhet. Teamet består av XR koncernens gemensamma stödfunktioner och har rik kompetens inom ekonomi, HR, affärssystem, samt miljö och kvalitet. Ytterligare en Controller jobbar med de övriga verksamheterna, Miljöhantering och Berg & Maskin, vilket möjliggör ett tätt och utvecklande samarbete mellan rollerna.
Ditt arbete kommer att präglas av ett nära samarbete med våra logistikinriktade kärnverksamheter, där du bidrar med viktig spetskompetens och hög servicegrad mot verksamheterna. I logistikverksamheten ryms XR Logistik, Olssons Åkeri, samt RC Transporter, vilket ger en varierad arbetsvardag med många olika frågeställningar, unika för respektive bolag.
Som Business Controller för Logistikverksamheterna inom koncernen kommer ditt fokus att vara:
Analys av verksamheten och dess ekonomiska nyckeltal
Ansvar för budget- och prognosprocesser
Ansvar för investeringar och anläggningsregister
Rapportering och sammanställning av rapport till ledning och verksamheter
Stödja verksamheterna vid kalkyl/offert/avtal tillsammans med ansvariga ledare
Identifiering av förbättringar och framtagande av utvecklingsförslag

Din profil
För att trivas i rollen ser vi att du är en stark samarbetspartner, van att jobba nära chefer och med ett utpräglat förbättringsfokus. Du har ett stort inneboende driv, en stark analysförmåga och en klar bild av koppling och effekter mellan ekonomiska data/nyckeltal och verksamhet. Du har pondus inom ditt yrkesområde och är van att fokusera på proaktiva insatser.
Vi tror att du besitter ett genuint intresse av Controllerrollen och ekonomisk analys vilket gör rollen till så mycket mer än bara ett jobb för dig.
I alla rekryteringar lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och att du delar våra värderingar – allt för att bygga bästa möjliga team hos oss inom XR-koncernen!
Din bakgrund
Du har en Civilekonomutbildnings bakom dig och har några års erfarenhet av kvalificerat arbete i motsvarande roll.
B-körkort.
Sysselsättningsgrad:
Heltid.
Tillsvidare, med möjlighet till 6 månaders provanställning.
Arbetstid och lön:
Dagtid. Månadslön.
Placeringsort:
Skövde
Vid frågor gällande tjänsten, kontakta HR-chef Niclas Renström, 0104-741 014
Skicka din ansökan till [email protected]
Sista ansökningsdag 31/8, men urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

Jula söker Sortimentscontroller

Jula är ett framgångsrikt och expansivt företag som erbjuder hemmafixare och proffs ett attraktivt sortiment till låga priser. Expansion är en tydlig del av Julas vision, här erbjuds goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Jula finns idag i Sverige, Norge och Polen. Till strategiska teamet på inköp söker vi nu en Assortment Controller.   Det här gör man som Assortment Controller   Som Assortment Controller assisterar och utmanar du inköpsorganisation... Visa mer
Jula är ett framgångsrikt och expansivt företag som erbjuder hemmafixare och proffs ett attraktivt sortiment till låga priser. Expansion är en tydlig del av Julas vision, här erbjuds goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Jula finns idag i Sverige, Norge och Polen.


Till strategiska teamet på inköp söker vi nu en Assortment Controller.
 
Det här gör man som Assortment Controller
 
Som Assortment Controller assisterar och utmanar du inköpsorganisationen att utveckla sortimentets lönsamhet och effektivitet, på kort och lång sikt. Du följer försäljningsrelaterade nyckeltal och utvecklar rutiner, processer och verktyg som stödjer inköpsaffären mot uppsatta mål. Du driver utvecklingsarbete och deltar i effektiviseringsprojekt inom ditt kompetensområde.
 
Det här är dina arbetsuppgifter
 

• Stötta affärsteamen med rapportering och uppföljning av försäljningsrelaterade nyckeltal och utveckling av sortimentets lönsamhet
• Genomföra rapportering och uppföljning av reaperioder och kampanjer
• Driva och utveckla rutiner,rapporter och verktyg som stödjer inköpsaffären mot uppsatta mål
• Driva och utveckla planerings,prognos-och budgetprocesser
• Ansvara för Prisverktyg och deltai utvecklinga av BI-verktyg
• Genomföra adhoc analyser och ta fram presentationsunderlag
• Diskussions stöd till beslutsfattare
 
Det här är din bakgrund och tidigare erfarenheter
 

• Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi eller inköp.
• Du har yrkeserfarenhet av liknande arbetsuppgifter och vi ser gärna att du har erfarenhet från detaljhandel.
• Du besitter mycket goda kunskaper i Excel och databashantering, och är en van användare av BI och affärssystem.
• Du behärskar engelska väl i tal och skrift.
Det här är du som person
 
Vi söker dig som har strategisk förmåga, vågar utmana och besitter ett coachande förhållningssätt. För att lyckas med uppgiften är du som person analytisk, kommunikativ och målmedveten med egen drivkraft.
 
Du uppskattar att arbeta i en snabbagerande organisation med många parallella arbetsuppgifter. Du är strukturerad, van vid att prioritera och har en analytisk helhetssyn med affären i fokus. Som person besitter du en stor affärsförståelse med kunden i fokus. Du har en god förståelse för inköpsprocesser och retail.
 
Bra att veta
 
Tjänsten är tillsvidare på heltid med 6 månaders provanställning med placering på Julas huvudkontor i Skara. Du rapporterar till Strategisk Inköpschef. Vi har kollektivavtal med Unionen för tjänstemän.
 
Så här söker du 
Om du känner att du skulle passa för denna roll så tveka inte att söka direkt, gärna i PDF-format, då vi håller intervjuer löpande.
 
I denna rekrytering samarbetar vi med Retail Recruitment och ansvarig rekryterare. Visa mindre

Jula söker Sortimentscontroller

Jula är ett framgångsrikt och expansivt företag som erbjuder hemmafixare och proffs ett attraktivt sortiment till låga priser. Expansion är en tydlig del av Julas vision, här erbjuds goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Jula finns idag i Sverige, Norge och Polen. Till strategiska teamet på inköp söker vi nu en Assortment Controller.   Det här gör man som Assortment Controller   Som Assortment Controller assisterar och utmanar du inköpsorganisation... Visa mer
Jula är ett framgångsrikt och expansivt företag som erbjuder hemmafixare och proffs ett attraktivt sortiment till låga priser. Expansion är en tydlig del av Julas vision, här erbjuds goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Jula finns idag i Sverige, Norge och Polen.


Till strategiska teamet på inköp söker vi nu en Assortment Controller.
 
Det här gör man som Assortment Controller
 
Som Assortment Controller assisterar och utmanar du inköpsorganisationen att utveckla sortimentets lönsamhet och effektivitet, på kort och lång sikt. Du följer försäljningsrelaterade nyckeltal och utvecklar rutiner, processer och verktyg som stödjer inköpsaffären mot uppsatta mål. Du driver utvecklingsarbete och deltar i effektiviseringsprojekt inom ditt kompetensområde.
 
Det här är dina arbetsuppgifter
 

• Stötta affärsteamen med rapportering och uppföljning av försäljningsrelaterade nyckeltal och utveckling av sortimentets lönsamhet
• Genomföra rapportering och uppföljning av reaperioder och kampanjer
• Driva och utveckla rutiner,rapporter och verktyg som stödjer inköpsaffären mot uppsatta mål
• Driva och utveckla planerings,prognos-och budgetprocesser
• Ansvara för Prisverktyg och deltai utvecklinga av BI-verktyg
• Genomföra adhoc analyser och ta fram presentationsunderlag
• Diskussions stöd till beslutsfattare
 
Det här är din bakgrund och tidigare erfarenheter
 

• Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi eller inköp.
• Du har yrkeserfarenhet av liknande arbetsuppgifter och vi ser gärna att du har erfarenhet från detaljhandel.
• Du besitter mycket goda kunskaper i Excel och databashantering, och är en van användare av BI och affärssystem.
• Du behärskar engelska väl i tal och skrift.
Det här är du som person
 
Vi söker dig som har strategisk förmåga, vågar utmana och besitter ett coachande förhållningssätt. För att lyckas med uppgiften är du som person analytisk, kommunikativ och målmedveten med egen drivkraft.
 
Du uppskattar att arbeta i en snabbagerande organisation med många parallella arbetsuppgifter. Du är strukturerad, van vid att prioritera och har en analytisk helhetssyn med affären i fokus. Som person besitter du en stor affärsförståelse med kunden i fokus. Du har en god förståelse för inköpsprocesser och retail.
 
Bra att veta
 
Tjänsten är tillsvidare på heltid med 6 månaders provanställning med placering på Julas huvudkontor i Skara. Du rapporterar till Strategisk Inköpschef. Vi har kollektivavtal med Unionen för tjänstemän.
 
Så här söker du 
Om du känner att du skulle passa för denna roll så tveka inte att söka direkt, gärna i PDF-format, då vi håller intervjuer löpande.
 
I denna rekrytering samarbetar vi med Retail Recruitment och ansvarig rekryterare. Visa mindre

Ekonomicontroller

Ansök    Maj 10    VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN    Controller
Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens ... Visa mer
Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.Beskrivning

Vi söker nu en ekonomicontroller för en tillsvidareanställning till vår ekonomienhet på förvaltningskontoret, Skaraborgs Sjukhus i Skövde.

Vi söker dig som kan ta en aktiv roll i sjukhusets planerings- och uppföljningsarbete och som kan ge ett kvalificerat beslutsstöd till verksamheternas chefer. Din roll innebär ett nära samarbete med den verksamhet du ska stödja men också med medarbetare från andra enheter på förvaltningskontoret, såsom HR-konsulter och verksamhetsutvecklare, i arbetet för ett kostnadseffektivt och produktivt sjukhus.

Som ekonomicontroller på Skaraborgs Sjukhus ekonomienhet möter du

- ett givande och utvecklande arbete i en stor organisation
- en spännande och betydelsefull verksamhet
- fokus på ständiga förbättringar, verksamhetsutveckling och effektivisering
- en glad och positiv arbetsgrupp

Hos oss har du möjlighet att växa i din profession, samtidigt som du bidrar med din kompetens och

hjälper vården i Skaraborg att bli ännu bättre!

Vi söker dig som idag arbetar med eller har erfarenhet av

- uppföljning och analys av ekonomi och produktion
- budget- och prognosarbete
- utvecklings- och förändringsarbete

Kvalifikationer

Högskoleutbildning inom ekonomiområdet.

Du är en person med en god analytisk förmåga.  Lyhördhet inför andras behov och kommunikativ förmåga är egenskaper som värdesätts högt. Självklart är du noggrann, strukturerad och effektiv när du utför dina arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Dataanalytiker till växande e-handelsbolag

Har du ett stort intresse för IT och teknik och framförallt mot business intelligence? Gillar du att finna smarta lösningar som bidrar till utveckling? Sök då denna tjänst redan idag! Dina arbetsuppgifter Som Dataanalytiker erbjuds du ett intressant arbete med fokus på att säkerställa analyser i hög kvalité av olika data. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av: Bygga ut och förfina befintliga datamodeller för att möjliggöra nya insi... Visa mer
Har du ett stort intresse för IT och teknik och framförallt mot business intelligence? Gillar du att finna smarta lösningar som bidrar till utveckling? Sök då denna tjänst redan idag!


Dina arbetsuppgifter
Som Dataanalytiker erbjuds du ett intressant arbete med fokus på att säkerställa analyser i hög kvalité av olika data. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:


Bygga ut och förfina befintliga datamodeller för att möjliggöra nya insikter.

Bygga upp rutiner och dashboards för analys och rapportering

Analysera kunddata och skapa segment för olika målgrupper

Föreslå CRM-åtgärder som skall förebygga churn och öka customer lifetime value

Assistera i marknadsföring genom att ta fram rapporter, målgruppsmodeller och CPA-mål

Analysera prissättning och föreslå åtgärder för att höja omsättning och marginal

Om företaget:
Anslut till ett av Sveriges snabbast växande e-handelsföretag. ECODI AB är ett svenskt företag vars affärsidé är att snabbt och billigt leverera svenska produkter till hela världen. Under de senaste 8 åren har vi byggt upp en lojal kundkrets som varje år växer sig allt större. Vi är idag ungefär 15 medarbetare fördelade på olika orter.Din profil:
För att passa in och trivas i rollen behöver du vara en ambitiös och initiativtagande person. Du har en mycket god analytisk förmåga med öga för affärer. Du är samarbetsvillig, strukturerad, har ett stort intresse för data och gillar att ta ett stort ansvar för ditt arbete. Du är noggrann i ditt arbete för att kunna presentera grundade insikter och för att bygga långsiktiga/skalbara lösningar.

Skallkrav:
- Relevant YH eller högskoleutbildning
- Engelska i tal och skrift
- Erfarenhet av dataanalys
- Grundläggande programmeringskunskap
- Goda kunskaper inom databaser och

Meriterande:
- Arbetat som konsult eller projektledare – arbetslivserfarenhet
- Kunskap inom maskininlärning
- Kurser/utbildning inom företagsekonomi och marknadsföring
- Erfarenhet av e-handel
- Erfarenhet av BI-system (ex Qlik Sense, Power BI)
- Förståelse för CRM-systemOm oss:
Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.


Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.


För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.Villkor:
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Placering: Skövde
Lön: Enligt överenskommelse
Är detta tjänsten för dig? Skicka in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.

Välkommen med din ansökan Visa mindre

Kvalitetscontroller söks till Sektor Barn och Utbildning

Ansök    Mar 16    Skövde kommun    Controller
Då vår nuvarande medarbetare går i pension söker vi en efterträdare som ska axla uppdraget! I rollen blir du en del av sektor barn och utbildning. Hos oss står barnens och ungdomarnas utveckling i fokus. Vi arbetar med utbildning från förskola till gymnasieskola och vi strävar efter en pedagogisk helhetssyn från 1 till 20 år. Med ett jobb inom Skövde kommun får du möjlighet att påverka, må bra på jobbet och göra karriär. Här är du med och gör det omöjl... Visa mer
Då vår nuvarande medarbetare går i pension söker vi en efterträdare som ska axla uppdraget!

I rollen blir du en del av sektor barn och utbildning. Hos oss står barnens och ungdomarnas utveckling i fokus. Vi arbetar med utbildning från förskola till gymnasieskola och vi strävar efter en pedagogisk helhetssyn från 1 till 20 år.

Med ett jobb inom Skövde kommun får du möjlighet att påverka, må bra på jobbet och göra karriär. Här är du med och gör det omöjliga möjligt. Tillsammans tar vi Skövde framåt!ARBETSUPPGIFTER
Som kvalitetscontroller rapporterar du direkt till sektorchefen samt ingår i sektorns ledningsgrupp. Uppdraget innebär en övergripande funktion som arbetar riktat till samtliga avdelningar inom sektorn och även centralt inom kommunen. Bland annat ska du företräda sektorn i olika projekt och samverkansformer, bland andra verksamhetsutvecklingsråd. Du kommer även delta i kommunens kvalitetsutvecklingsarbete genom att delta i kommunens kvalitetsnätverk. Inom sektorn är arbetsuppgifterna varierade men du kommer huvudsakligen arbeta med olika uppgifter såsom;

• Kvalitetsarbete i ett strategiskt 1-20 perspektiv mot alla nivåer i styrkedjan
• Skol- och verksamhetsutveckling
• Pedagogisk omvärldsbevakning, litteratur, metoder och forskning
• Underlag till nämnd och vara föredragande i nämnd
• Utredningsarbeten

Inom sektor barn och utbildning är digitalisering en naturlig del av verksamhetsutvecklingen. Därför förekommer också arbetsuppgifter som har med utveckling av digitaliserade arbetssätt och processer omfatta denna tjänst.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande utbildningsbakgrund och arbetslivserfarenhet:
Akademisk examen omfattande minst 120p/180hp inom område inom ekonomi, kvalitetsutveckling eller pedagogik. Alternativt annat område som arbetsgivaren finner lämpligt. Det är meriterande om du har utbildning/certifiering inom utvecklingsmetodik, processarbete och förändringsledning.

Dina arbetslivserfarenheter består av självständig verksamhetsutveckling såväl på operativ som strategisk nivå. Inom detta har du bland annat arbetat med systematiskt kvalitetsarbete så som processutveckling, ständiga förbättringar och verksamhetsplanering.

Om du även har arbetat med följande områden är det meriterande:
• Utredningsarbete
• Digitaliseringsarbete
• Systemansvar i uppföljningssystem
• Föredragande i nämnd
• Medverkan i ledningsgrupp
• Myndighetskontakter
• Tolkning av lagstiftning som reglerar kommunal skolverksamhet

För att vara framgångsrik i den här rollen är följande egenskaper och förmågor kritiska:
• En mycket god analysförmåga du kan ta dig an stora mängder information utifrån ett brett perspektiv, sammanfatta och förstå prioriteringsbehov.
• Ett strukturerat arbetssätt du planerar ditt arbete på ett sätt som skapar tydlighet för dom du samarbetar med
• Nyfikenhet och mod du tar dig an nya uppgifter med stort intresse och är inte obekväm när du ger dig in i områden som är nya för dig, vilket medför att du både utvecklar dig själv och andra
• Gott tålamod och drivkraft du klarar av att arbeta med uppgifter som sträcker sig över lång tid och lyckas nå i mål
• En mycket god kommunikativ förmåga du kan möta dom du samarbetar med på ett sätt som gör att din information når fram samt skapar ett gott samarbetsklimat
• Mycket goda kunskaper i Svenska muntlig framställning och skrift
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. Visa mindre

Ekonomicontroller

Ansök    Feb 16    VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN    Controller
Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens ... Visa mer
Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.Beskrivning

Vi söker nu en ekonomicontroller för ett vikariat till vår ekonomienhet på förvaltningskontoret, Skaraborgs Sjukhus i Skövde.

Vikariatet är på 6 månader, med möjlighet till förlängning.

Vi söker dig som kan ta en aktiv roll i sjukhusets planerings- och uppföljningsarbete och som kan ge ett kvalificerat beslutsstöd till verksamheternas chefer.

Din roll innebär ett nära samarbete med den verksamhet du ska stödja, men också med medarbetare från andra enheter på förvaltningskontoret, såsom HR-konsulter och verksamhetsutvecklare, i arbetet för ett kostnadseffektivt och produktivt sjukhus.

Som ekonomicontroller på Skaraborgs Sjukhus ekonomienhet möter du

- ett givande och utvecklande arbete i en stor organisation
- en spännande och betydelsefull verksamhet
- fokus på ständiga förbättringar, verksamhetsutveckling och effektivisering
- en glad och positiv arbetsgrupp

Hos oss har du möjlighet att växa i din profession, samtidigt som du bidrar med din kompetens och hjälper vården i Skaraborg att bli ännu bättre!

Kvalifikationer

Högskoleutbildning inom Ekonomiområdet.

Vi söker dig som idag arbetar med, eller har erfarenhet av:

- uppföljning och analys av ekonomi och produktion
- budget- och prognosarbete
- utvecklings- och förändringsarbete

Du är en person med en god analytisk förmåga.  Lyhördhet inför andras behov och kommunikativ förmåga är egenskaper som värdesätts högt. Självklart är du noggrann, strukturerad och effektiv när du utför dina arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta oss gärna, så berättar vi mer.

Övrigt:

Anställningsformen är ett vikariat på 6 månader med möjlighet till förlängning

Intervjuer sker fortlöpande under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Controller till Markverkstaden

Ansök    Feb 15    Försvarsmakten    Controller
Vi söker just nu en Controller med placering i Skövde. Har du några års erfarenhet av arbete som controller? Är du analytisk och har gedigna Excelkunskaper? Har du kunskap om produktionsekonomi och ett genuint intresse av att arbeta med människor? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig! Vad kan vi erbjuda dig Markverkstadsenheten (MvE) har ca 780 medarbetare och består av åtta producerande verkstadsavdelningar lokaliserade på 23 orter i landet. Mark... Visa mer
Vi söker just nu en Controller med placering i Skövde.
Har du några års erfarenhet av arbete som controller? Är du analytisk och har gedigna Excelkunskaper? Har du kunskap om produktionsekonomi och ett genuint intresse av att arbeta med människor? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!
Vad kan vi erbjuda dig
Markverkstadsenheten (MvE) har ca 780 medarbetare och består av åtta producerande verkstadsavdelningar lokaliserade på 23 orter i landet. Markverkstadsenheten är en enhet som utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel, och tekniskt systemstöd. Detta innefattat t.ex. förebyggande och avhjälpande underhåll, tillverkning, modifiering, reparation samt tekniskt systemstöd.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ta eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas.

Du kommer att ingå i ett team av controllers som är placerade på fem olika orter runt om i Sverige. Som controller ingår du i MvE Stabsavdelning-Sektion PROD och rapporterar till Sektionschef som finns placerad i Karlsborg. Denna tjänst har placering i Skövde men resor, främst dagsresor, kommer att bli aktuellt på sikt. Inom Controllergruppen ansvarar man för olika orter men arbetar och prioriterar tillsammans utifrån ett gemensamt uppdrag och helhetssyn för hela Markverkstaden.

Arbetsuppgifter
Som controller stödjer du cheferna på Markverkstad Skövde och på sikt även Skaraborg (Karlsborg/Såtenäs). Exempel på arbetsuppgifter som ingår


• Uppföljning och rapportering
• Budgetering
• Prognosarbete (3 ggr/år)
• Månadsrapporter
• Investeringsuppföljning
• Ekonomiadministration
• Ekonomistyrning
• Vara bollplank för verksamheten i ekonomiska frågor
• Samverka med övriga funktioner inom enheten

Kvalifikationer


• Civilekonom eller motsvarande ekonomisk examen på högskolenivå
• Erfarenhet av liknande arbete inom uppföljning, rapportering och budgetering
• Mycket goda kunskaper i Officepaketet och gedigna kunskaper i Excel
• God pedagogisk och social förmåga
• B-körkort

Meriterande


• Erfarenhet av ekonomistyrning från tillverknings-/verkstadsindustri
• Goda kunskaper i SAP Affärssystem

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbeta på ett självständigt och initiativrikt sätt samt har en god förmåga att se förbättringsmöjligheter. För att lyckas i rollen är du analytisk och har lätt för att se ekonomiska samband. Du är lyhörd, ansvarstagande, samarbetar med andra avdelningar och är kvalitetsmedveten. Du är också målmedveten, drivande, har hög integritet samt är van att arbeta både individuellt och i grupp mot tydliga mål. Att uttrycka dig väl, i såväl tal som skrift, är för dig naturligt och du har en god pedagogisk och social förmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 

Om tjänsten

Tjänsten är en civil befattning som inleds med sex månaders provanställning.

Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmars fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning för kostnad av läkarbesök, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Intresserad?

Vid frågor är du välkommen att kontakta Niklas Karlsson, Sektionschef produktion MvE på telefon 073-442 84 34

 

Fackliga representanter kontaktas via tfn 035-266 20 00

SACO: Bengt Blom

OFR-S: Tony Svensson

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén

 

ÖVRIGT

Vi vill ha din ansökan senast 14 mars.

Din ansökan ska innehålla CV samt ditt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är rätt person för denna befattning.

Du är varmt välkommen med din ansökan!


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Verksamhetscontroller

Länsförsäkringar Skaraborg söker just nu en Verksamhetscontroller. Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett företag med starkt varumärke, god marknadsnärvaro och gedigna kundrelationer. Om jobbet Som Verksamhetscontroller arbetar du nära bolagets chefer genom att stödja dem med analyser och förbättringsförslag för verksamheten. I arbetet ingår även verksamhetsplanering och medverkande i olika interna projekt. Dina arbetsuppgifter kommer bla... Visa mer
Länsförsäkringar Skaraborg söker just nu en Verksamhetscontroller.
Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett företag med starkt varumärke, god marknadsnärvaro och gedigna kundrelationer.
Om jobbet
Som Verksamhetscontroller arbetar du nära bolagets chefer genom att stödja dem med analyser och förbättringsförslag för verksamheten. I arbetet ingår även verksamhetsplanering och medverkande i olika interna projekt.
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara:
Analys av trender och utveckling av bestånd och försäljning tillsammans med produkt- och affärsansvariga.
Framtag och utveckling av verksamhetsstödjande rapporter
Utbildning och support för medarbetare i våra försäljningsuppföljningsverktyg

Tjänsten är på heltid med start efter överenskommelse. Tänkt placering är på vårt kontor i Skövde.
Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi eller statistik. Du är riktigt vass i Excel och Power Pivot och vi ser gärna att du har arbetat i Power BI och Power Query. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter är meriterande, liksom erfarenhet från försäkring. Som person har du integritet och är självgående samt har lätt för att samarbeta och skapa relationer. Du är ihärdig, analytisk och strukturerad i ditt arbetssätt och har lätt för att kommunicera.


En unik arbetsgivare!
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra. Visa mindre

Pierre Billackering söker controller till Skövde eller Vänersborg!

Pierre Billackering AB är ett dotterbolag till danska pierre.dk som i sin tur ingår i Tyska IRS Holding GmbH och är marknadsledare i Europa inom billackering, gruppen har 23 anläggningar i Sverige med ca 180 anställda i dagsläget. Förutom verksamhet i Sverige och Danmark så har man även anläggningar i Tyskland. Pierre Billackering är i ett expansivt skede och har för avsikt att fortsätta att växa kraftigt på den svenska marknaden.   Läs mer på www.pierre.... Visa mer
Pierre Billackering AB är ett dotterbolag till danska pierre.dk som i sin tur ingår i Tyska IRS Holding GmbH och är marknadsledare i Europa inom billackering, gruppen har 23 anläggningar i Sverige med ca 180 anställda i dagsläget. Förutom verksamhet i Sverige och Danmark så har man även anläggningar i Tyskland. Pierre Billackering är i ett expansivt skede och har för avsikt att fortsätta att växa kraftigt på den svenska marknaden.  

Läs mer på www.pierre.dk


Dina arbetsuppgifter
I rollen som controller bär du det övergripande ansvaret gällande ekonomistyrningen för Pierre Billackerings verksamhet och filialer i Sverige. Du arbetar såväl operativt som strategiskt i rollen och har en löpande kontakt samt uppföljning med avdelningschefer gällande filialers budgetprocess, veckorapporter, årsredovisningar, löner och bokslut. Du analyserar och rapporterar avdelningarnas resultat veckovis till verksamhetens huvudkontor i Danmark. Utöver detta bidrar du till företagets fortsatta utveckling inom bland annat IT samt stöttar avdelningschefer med arbetet kring analyser, konsekvensbedömningar och granskning av avtal vid exempelvis förvärv och uppköp av anläggningar. 
Du ingår i ledningsgruppen där du har goda möjligheter att påverka och driva företagets förändringsarbete samt fortsatta utveckling. I tjänsten har du möjlighet att utgå från kontoret i Skövde eller Vänersborg. 


Din profil
Vi tror att ett par års erfarenhet inom revision eller liknande arbetsuppgifter är en förutsättning för att lyckas i rollen. Har du en högskoleutbildning inom ekonomi/HR utöver detta är det en stark merit. Goda kunskaper inom IT samt engelska är ett krav, där kunskaper inom danska är meriterande. 

Som person är du van med att arbeta brett i en verksamhet där man får ta mycket eget ansvar och egna initiativ. Du är proaktiv, strukturerad och trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har daglig kontakt med kollegor inom organisationen. Vidare är du kommunikativ, lösningsfokuserad och noggrann i allt du tar dig an. 


Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med OnePartnerGroup. Vid frågor eller mer information vänligen kontakta ansvarig rekryterare Staffan Arkelöv på 073-660 75 34, eller Julia Hillerström, 079-073 48 97.
Då vi inte tar emot ansökningar via mail hänvisar vi dig att söka tjänsten via annonsen. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, därför är du varmt välkommen med din ansökan redan idag!


Om OnePartnerGroup
OnePartnerGroup är en svenskägd koncern med ett unikt helhetskoncept för företag. Vi är en trygg partner när du behöver hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Hos oss har du tillgång till den bästa lokala kompetensen inom både yrkesarbetar- och tjänstemannasektorn.

Du får också flexibla lösningar som möjliggör långsiktig tillväxt och lönsamhet. Vi finns nära dig. OnePartnerGroup är verksam på 50 orter, med över 2500 engagerade medarbetare. Genom vår kännedom om, och närvaro på, så många platser är vi Sveriges lokalaste samarbetspartner.

Vi är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

mill controller i mariestad

Ansök    Nov 18    Randstad AB    Controller
Arbetsbeskrivning Gillar du att lösa problem med din analytiska förmåga, och ser du dig själv som en välorganiserad teamspelare är detta jobbet som Mill Controller någonting för dig. Välkommen med din ansökan redan idag! Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar ... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Gillar du att lösa problem med din analytiska förmåga, och ser du dig själv som en välorganiserad teamspelare är detta jobbet som Mill Controller någonting för dig. Välkommen med din ansökan redan idag!


Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.

Ansvarsområden
I rollen som Mill Controller är man ansvarig för att ta fram underlag och rapporter som ska underlätta beslutsfattandet för produktionsledningen. Man är också en del av teamet inom försäljnings- och driftsplanering där man ansvarar produktionens verksamhetsresultat. Man kontrollerar rörliga och fasta produktionskostnader för fabriken. I arbetsuppgifterna ingår också:


 Ha en översikt över månads- och årliga budgetplaner.
 Beräkna kostnad på nya produkter och uppdatera befintliga produkters pris.
 Benchmarkanalys på produkt nivå och hantering av fortsatta     förbättringsprojekt.
 Kontrollera investeringar och större reparationsprojekt inklusive finansiell   motivering.
 Underhåll av SAP, materialbasdata, nyckeltal och fördelningstabeller.
 Delta i finans- och kontrollarbeten.
 Stödja årlig extern revision.
 Rapportering av produktionsnyckelindikatorer, investeringar,   personalkostnader, standardkostnader, avvikelser, etc.

För att lyckas i denna tjänsten behöver du kunna arbeta i team och kommunicera effektivt. Du behöver besitta en problemlösningsförmåga samt kunna hantera stressade situationer som uppkommer. Rollen kräver av dig att du kan arbeta proaktivt, välorganiserat och självständigt samt att du besitter en hög integritet. 

Arbetstider
Heltid, konsultuppdrag till hösten 2021.

Kvalifikationer
Magisterexamen i bokföring eller finans.
Minst 3 års arbetslivserfarenhet av controllertjänst eller likvärdig tjänst.
Erfarenhet av produktkostnader i exempelvis systemen SAP, MS Office, HFM. 
Flytande svenska och engelska i tal och skrift.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Erfarenhet
Minst 3 års arbetslivserfarenhet av controllertjänst eller likvärdig tjänst.

Ansökan
2020-11-29, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.


För information: Alexander Pihl, konsultchef, [email protected]

Om företaget
Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Personalplanerare/bemanningscontroller till Måltidsavdelningen

Ansök    Okt 23    Skövde kommun    Controller
Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet. Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes f... Visa mer
Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor service ansvarar för måltidsverksamhet, lokalvård och fastighetsskötsel, skötsel av gator, parker och skog, anläggningsarbeten, ledningsnätsarbeten, reparations- och verkstadsarbeten för kommunens maskiner och fordon och drift Skövde flygplats och vissa andra externt efterfrågade tjänster. Vidare ansvarar sektorn för att försörja kommunens verksamheter med lokaler och förvalta de fastigheter där kommunal verksamhet bedrivs för att vara beställarfunktion vid uppdragsgivna entreprenader och för att utveckla och förvalta de taxefinansierade verksamheterna VA (vatten och avlopp) samt eget ägt fibernät.ARBETSUPPGIFTER
Måltidsavdelningens uppdrag är att servera god och näringsriktig mat inom förskola, grundskola, gymnasieskola och äldreomsorg.
Kommunens samtliga kök är organisatoriskt samlade i Måltidsavdelningen. Verksamheten består av 64 kök och drygt 180 medarbetare som fördelas under fem enheter.

I uppdraget som personalplanerare kommer du i huvudsak att arbeta med avdelningens operativa arbetstidsplanering med fokus på ett effektivt resursanvändande. I arbetet ingår många kontakter med såväl medarbetare, chefer som verksamhet. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsätta de vakanser som uppstår både på kort och lång sikt. Lov/semesterplanering samt planering vid utbildningar är också en viktig del i arbetet.
Andra varierande arbetsuppgifter kommer också att förekomma tex viss arbetsledning för enstaka kök samt ansvar för planering och genomförande av evenemang. Du kommer att verka i en verksamhet som är dynamisk i personalplanering och kvalitetsarbete med ständiga förbättringar.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har en bred erfarenhet från offentliga måltider och är väl insatt i hur drift och logistik fungerar i kök. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har förmåga till helhetssyn och förstår hur olika delar av verksamheten är integrerade med varandra. Du är strukturerad och ordningsam samtidigt som du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter då din vardag kommer vara föränderlig. Du är trygg i din profession och har mod att fatta beslut. Du har en god kommunikativ förmåga och kan se utvecklingsmöjligheter och söka nya angreppssätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Redovisningsekonom i Skövde för omgående start!

Ansök    Okt 29    Academic Work Sweden AB    Controller
Här är tjänsten för dig som har erfarenhet av redovisning och som vill vara del i ett företag som gör skillnad i samhället. Sök redan idag då urval sker löpande! OM TJÄNSTEN Vår kund har en viktig funktion i samhället och erbjuder tjänster inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsdiagnostik till öppen och sluten sjukvård. Tjänsterna kännetecknas av hög kvalitet, säkerhet och service. Som redovisningsekonom kommer du att ha ett ansvar för anläggn... Visa mer
Här är tjänsten för dig som har erfarenhet av redovisning och som vill vara del i ett företag som gör skillnad i samhället. Sök redan idag då urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Vår kund har en viktig funktion i samhället och erbjuder tjänster inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsdiagnostik till öppen och sluten sjukvård. Tjänsterna kännetecknas av hög kvalitet, säkerhet och service.

Som redovisningsekonom kommer du att ha ett ansvar för anläggningsregistret där tillgångar aktiveras, skrivs av och inventeras. Kontoavstämningar och viss rapportering till koncernen ingår. Ett annat område är uppföljning av kundfordringar där påminnelser samt räntefakturor skickas ut med jämna intervall och vid behov drivs in via inkassobyrå. Uppgifterna är inte helt fastslagna och kan komma att ändras med tiden.

Här kommer du att vara en värdefull del av redovisningsavdelningen. Avdelningen har ansvar för allt från leverantörs- och kundreskontra till färdiga årsredovisningar och löner. Du kommer både samarbeta med kollegor inom den egna avdelningen och med övrig personal i organisationen där inköpen sker.

Det är en härlig arbetsgrupp där du kommer få mycket frihet under ansvar och där egna initiativ uppmuntras. Under din anställning kommer du arbeta nära dina kollegor som sitter både i Skövde och i Stockholm.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
* Hantering av bolagets anläggningsregister inkl inventering
* Samordning av bolagets lagerinventering
* Uppföljning av obetalda kundfordringar
* Redovisning och löpande bokföring
* Diverse andra förekommande arbetsuppgifter

VI SÖKER DIG SOM
* Gymnasial utbildning inom ekonomi alternativt eftergymnasial utbildning inom relevant område.
* Goda kunskaper inom Excel
* Tidigare erfarenhet av liknande tjänst
* Talar och skriver svenska obehindrat då du dagligen kommer att kommunicera på detta språk.

Det är meriterande om du även har:
* Erfarenhet av Agresso
* Erfarenhet av IFRS16

Som person är du:
* Strukturerad och noggrann och van att hantera mycket data och siffror
* Engagerad och prestigelös med en vilja att lära dig.
* Självständig då du är ansvarig och driver dina arbetsuppgifter framåt.
* Tycker om att samarbeta och arbeta i grupp.

Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid minst 6 månader för att täcka för en föräldraledighet
* Placering: Centrala Skövde Visa mindre

Junior ekonomiassistent i Skövde med start i augusti!

Ansök    Jun 4    Academic Work Sweden AB    Controller
Här är tjänsten för dig som är junior i karriären, som vill arbeta med ekonomi, administration och framförallt vill vara del i ett företag som gör skillnad i samhället. Sök redan idag då urval sker löpande! OM TJÄNSTEN Tjänsten som Junior ekonomiassistent passar dig som är i början av din karriär, och vill lära mer inom ekonomi och administration. Företaget har en viktig funktion i samhället där du kommer att vara en värdefull pusselbit i organisationen... Visa mer
Här är tjänsten för dig som är junior i karriären, som vill arbeta med ekonomi, administration och framförallt vill vara del i ett företag som gör skillnad i samhället.
Sök redan idag då urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som Junior ekonomiassistent passar dig som är i början av din karriär, och vill lära mer inom ekonomi och administration. Företaget har en viktig funktion i samhället där du kommer att vara en värdefull pusselbit i organisationen.

Du kommer att tillhöra ekonomiavdelningen och främst samarbeta med kollegor som arbetar med leverantör- och kundreskontra. Det är en härlig arbetsgrupp där du kommer få mycket frihet under ansvar och där egna initiativ uppmuntras. Under din anställning arbetar du nära dina kollegor som finns tillgängliga för stöttning.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
* Skanning av leverantörsfakturor.
* Post- och påminnelsehantering.
* Konvertering av fakturor.
* Arkivering, hantera register och datafiler.
* Import av kunder i kundregister.

VI SÖKER DIG SOM
* Gymnasial utbildning inom ekonomi alternativt eftergymnasial utbildning inom relevant område.
* Goda kunskaper inom Excel och datavana
* Tidigare erfarenhet av liknande tjänst
* Talar och skriver svenska obehindrat då du dagligen kommer att kommunicera på detta språk.

Som person är du:
* Strukturerad och noggrann. Detta är av vikt då kommer hantera mycket data och siffror.
* Engagerad och prestigelös med en vilja att lära dig.
* Självständig då du är ansvarig och driver dina arbetsuppgifter framåt.

Övrig information


* Start: Augusti
* Omfattning: Heltid minst 4 månader, med chans till förlängning
* Placering: Centrala Skövde


INFORMATION OM FÖRETAGET
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Ansvarig för riskhanteringsfunktionen

Riskhanteringsfunktionen är en central funktion med uppgift att övervaka och analysera utvecklingen av bolagets risker samt ge stöd och råd till verksamheten, vår vd och styrelse i riskhanteringsfrågor. Riskhanteringsfunktionen är organisatorisk direkt underställd vd. Som ansvarig för Riskhanteringsfunktionen arbetar du självständigt och utgöra ett stöd för VD, företagsledning och operativa funktioner att fullgöra sitt ansvar att bedriva verksamheten med g... Visa mer
Riskhanteringsfunktionen är en central funktion med uppgift att övervaka och analysera utvecklingen av bolagets risker samt ge stöd och råd till verksamheten, vår vd och styrelse i riskhanteringsfrågor. Riskhanteringsfunktionen är organisatorisk direkt underställd vd.
Som ansvarig för Riskhanteringsfunktionen arbetar du självständigt och utgöra ett stöd för VD, företagsledning och operativa funktioner att fullgöra sitt ansvar att bedriva verksamheten med god riskhantering. Du koordinerar samtliga aktiviteter som är kopplade till riskhantering samt löpande bedömer, validerar och dokumenterar aktiviteternas effektivitet. Rollen innebär arbete inom en rad olika riskområden med så väl kvalitativa och kvantitativa uppgifter och omfattar övergripande:
Att identifiera, mäta, övervaka de risker som verksamheten är förknippad med.
Att implementera, övervaka och kontrollera internt fastställda regler avseende riskhantering och internkontroll.
Att tillsammans med verksamheten genomföra riskanalyser på processer eller i samband med verksamhetsförändringar
Att ge råd och stöd till affärsverksamheten i frågor rörande riskhantering.
Att löpande analysera och rapportera bolagets risker till VD och styrelse och dess utskott.
Att löpande analysera och övervaka bolagets kapitalkrav.
Att delta i bolagets interna risk och kapitalutvärderingsprocess.
Att delta aktivt i bolagets kvantitativa och kvalitativa rapporteringar till Finansinspektionen.
Att utbilda verksamheten, ledning och styrelse i riskrelaterade frågor och regelverk.

Rollen innebär ett nära samarbete med försäkringsverksamheten, kapitalförvaltningen och ekonomifunktionen samt även deltagande i olika projekt med syfte att stödja verksamheten i riskhanteringsfrågor. Samtidigt ska du fungera som en oberoende andra linjens funktion som är direkt underställd vd.
Kvalifikationer
Rollen som ansvarig för Riskhanteringsfunktionen kräver goda kunskaper, riskbaserad styrning med utgångspunkt från Solvens 2-regelverket och dess risker som till exempel försäkringsrisk, marknadsrisk samt operativa risker. Vi söker därför dig som har relevant akademisk utbildning och flerårig erfarenhet inom riskhantering från försäkring-, bank eller annan finansiell verksamhet. Skriftlig och muntlig rapportering samt presentationer och utbildningar ingår i rollen vilket gör att du behöver vara en duktig kommunikatör med pedagogisk ådra och god stilistisk förmåga.
Personliga egenskaper
Som person är du driven, leveransinriktad, affärsorienterad och kan arbeta självständigt. Då du kommer arbeta nära verksamheten är det viktigt att du är prestigelös, kommunikativ och kan anpassa ditt förhållningssätt beroende på vem du pratar med. Vi söker dig som har hög integritet och vågar utmana verksamhetens riskhantering. Du är flexibel och har en positiv inställning samt gillar att arbeta i ett högt tempo med ibland korta ledtider.
Villkor
Tjänsten är tillsvidare på 100%. Tjänsten kan innebära att du får arbeta med andra bolag inom Länsförsäkringars federation. Om du inte vill arbeta heltid kan vi diskutera omfattningen.
Placering är på huvudkontoret i Skövde. Tillträde enligt överenskommelse.
En unik arbetsgivare!
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra. Visa mindre

Ansvarig för riskhanteringsfunktionen

Riskhanteringsfunktionen är en central funktion med uppgift att övervaka och analysera utvecklingen av bolagets risker samt ge stöd och råd till verksamheten, vår vd och styrelse i riskhanteringsfrågor. Riskhanteringsfunktionen är organisatorisk direkt underställd vd. Som ansvarig för Riskhanteringsfunktionen arbetar du självständigt och utgöra ett stöd för VD, företagsledning och operativa funktioner att fullgöra sitt ansvar att bedriva verksamheten med g... Visa mer
Riskhanteringsfunktionen är en central funktion med uppgift att övervaka och analysera utvecklingen av bolagets risker samt ge stöd och råd till verksamheten, vår vd och styrelse i riskhanteringsfrågor. Riskhanteringsfunktionen är organisatorisk direkt underställd vd.
Som ansvarig för Riskhanteringsfunktionen arbetar du självständigt och utgöra ett stöd för VD, företagsledning och operativa funktioner att fullgöra sitt ansvar att bedriva verksamheten med god riskhantering. Du koordinerar samtliga aktiviteter som är kopplade till riskhantering samt löpande bedömer, validerar och dokumenterar aktiviteternas effektivitet. Rollen innebär arbete inom en rad olika riskområden med så väl kvalitativa och kvantitativa uppgifter och omfattar övergripande:
Att identifiera, mäta, övervaka de risker som verksamheten är förknippad med.
Att implementera, övervaka och kontrollera internt fastställda regler avseende riskhantering och internkontroll.
Att tillsammans med verksamheten genomföra riskanalyser på processer eller i samband med verksamhetsförändringar
Att ge råd och stöd till affärsverksamheten i frågor rörande riskhantering.
Att löpande analysera och rapportera bolagets risker till VD och styrelse och dess utskott.
Att löpande analysera och övervaka bolagets kapitalkrav.
Att delta i bolagets interna risk och kapitalutvärderingsprocess.
Att delta aktivt i bolagets kvantitativa och kvalitativa rapporteringar till Finansinspektionen.
Att utbilda verksamheten, ledning och styrelse i riskrelaterade frågor och regelverk.

Rollen innebär ett nära samarbete med försäkringsverksamheten, kapitalförvaltningen och ekonomifunktionen samt även deltagande i olika projekt med syfte att stödja verksamheten i riskhanteringsfrågor. Samtidigt ska du fungera som en oberoende andra linjens funktion som är direkt underställd vd.
Kvalifikationer
Rollen som ansvarig för Riskhanteringsfunktionen kräver goda kunskaper, riskbaserad styrning med utgångspunkt från Solvens 2-regelverket och dess risker som till exempel försäkringsrisk, marknadsrisk samt operativa risker. Vi söker därför dig som har relevant akademisk utbildning och flerårig erfarenhet inom riskhantering från försäkring-, bank eller annan finansiell verksamhet. Skriftlig och muntlig rapportering samt presentationer och utbildningar ingår i rollen vilket gör att du behöver vara en duktig kommunikatör med pedagogisk ådra och god stilistisk förmåga.
Personliga egenskaper
Som person är du driven, leveransinriktad, affärsorienterad och kan arbeta självständigt. Då du kommer arbeta nära verksamheten är det viktigt att du är prestigelös, kommunikativ och kan anpassa ditt förhållningssätt beroende på vem du pratar med. Vi söker dig som har hög integritet och vågar utmana verksamhetens riskhantering. Du är flexibel och har en positiv inställning samt gillar att arbeta i ett högt tempo med ibland korta ledtider.
Villkor
Tjänsten är tillsvidare på 100%. Tjänsten kan innebära att du får arbeta med andra bolag inom Länsförsäkringars federation. Om du inte vill arbeta heltid kan vi diskutera omfattningen.
Placering är på huvudkontoret i Skövde. Tillträde enligt överenskommelse.
En unik arbetsgivare!
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra. Visa mindre

Ekonomicontroller

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter. Om oss Närhälsan består av den offentligt drivna vårdvalsverksamheten inom Västra Götaland, där vårdcentraler och rehabverksamhet ingår och där finansieringen sker via ... Visa mer
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss

Närhälsan består av den offentligt drivna vårdvalsverksamheten inom Västra Götaland, där vårdcentraler och rehabverksamhet ingår och där finansieringen sker via modellerna för kundernas vårdval.

Närhälsan är Västra Götalandsregionens nästa största förvaltning och har en omsättning på ca 5,0 Mdr SEK.

Ekonomiavdelningen i Närhälsan består av drygt 30 medarbetare fördelat på tre olika funktioner; redovisning, controlling och lokal- och miljö. Tillsammans erbjuder vi Närhälsans chefer ett kompetensstöd inom områdena ekonomi, lokaler och miljö. Vi sitter på fyra olika lokalkontor; Göteborg, Skövde, Vänersborg och Borås.

Om arbetet

I arbetsuppgifterna ingår att stödja och vägleda verksamhetschefer och primärvårdschefer i ekonomiska frågor genom ett proaktivt och coachande förhållningssätt. Du samordnar budget- och prognosarbetet samt arbetar med uppföljning och rapportering av verksamhetens resultat. Du kommer att ha nära samarbete med ekonomichef, chefscontroller, övriga controllers och redovisningssektionen. I arbetet ingår även att samordna och utveckla gemensamma effektiva modeller och rutiner för verksamhetsstöd, budgetprocess, ekonomisk uppföljning och analys. Du kan även i förekommande fall arbeta med förvaltningsövergripande uppdrag.

Om dig

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi samt några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du är analytisk, kommunikativ och pedagogisk. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Junior ekonomiassistent till Unilabs i Skövde!

Ansök    Nov 22    Academic Work    Controller
Här är tjänsten för dig som är junior i karriären, som vill arbeta med ekonomi och diverse administration. Du erbjuds att arbeta på en ekonomiavdelning och därmed få en inblick hur dem jobbar. Som person är du prestigelös och nyfiken på att lära dig. Du är personen som vill hugga tag där det behövs. Vidare är du strukturerad och engagerad i ditt arbete. Tjänsten är tidsbegränsad och med omgående start! OM TJÄNSTEN Academic Work söker för Unilabs räkning ... Visa mer
Här är tjänsten för dig som är junior i karriären, som vill arbeta med ekonomi och diverse administration. Du erbjuds att arbeta på en ekonomiavdelning och därmed få en inblick hur dem jobbar. Som person är du prestigelös och nyfiken på att lära dig. Du är personen som vill hugga tag där det behövs. Vidare är du strukturerad och engagerad i ditt arbete. Tjänsten är tidsbegränsad och med omgående start!

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Unilabs räkning en junior ekonomiassistent till sitt kontor i centrala Skövde. Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Unilabs. Uppdraget startar omgående och löper fram till siste februari 2020 som det ser ut nu. Det finns chans till förlängning om behov kvarstår, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs med om [vårt konsulterbjudande]( Heltid: https://www2.academicwork.se/jobbsokande/konsulterbjudande

ARBETSUPPGIFTER
På Unilabs kommer du att tillhöra ekonomiavdelningen och främst samarbeta med kollegor som arbetar med leverantör- och kundreskontra. Det är en härlig arbetsgrupp där du kommer få mycket frihet under ansvar och där egna initiativ uppmuntras. Du kommer börja din anställning med en introduktion för att få en förståelse för företagets ekonomiprocesser. Under din anställning arbetar du nära dina kollegor som finns tillgängliga för stöttning.

Ditt fokus kommer vara arbete med kundreskontro, men övriga arbetsuppgifter som kan förekomma är:


* Post- och påminnelsehantering.
* Kuvertering av fakturor.
* Arkivering, hantera register och datafiler.
* Import av kunder i kundregister.


VI SÖKER DIG SOM
* Gymnasial utbildning inom ekonomi alternativt eftergymnasial utbildning inom relevant område


* 1-2 års erfarenhet av att jobba med fakturering, reskontra och kundkontakt
* God datavana och lätt för att lära dig nya saker
* Goda kunskaper i Excel
* Talar och skriver svenska obehindrat då du dagligen kommer att kommunicera på detta språk.


Det är meriterande om du har:

Talar och skriver engelska obehindrat

Som person är du:


* Strukturerad och noggrann
* Engagerad och prestigelös med en vilja att lära dig
* Självständig i ditt arbetsätt


Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid, t.o.m. den sista februari
* Placering: Skövde
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Unilabs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Jula söker Sortimentsstrateg/Inköpscontroller

Jula är ett framgångsrikt och expansivt företag som erbjuder hemmafixare och proffs ett attraktivt sortiment till låga priser. Expansion är en tydlig del av Julas vision, här erbjuds goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Jula finns idag i Sverige, Norge och Polen. Jula söker Sortimentsstrateg/Inköpscontroller Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter i ett spännande företag som befinner sig i ett expansivt skede. För rätt person är detta ett ut... Visa mer
Jula är ett framgångsrikt och expansivt företag som erbjuder hemmafixare och proffs ett attraktivt sortiment till låga priser. Expansion är en tydlig del av Julas vision, här erbjuds goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Jula finns idag i Sverige, Norge och Polen.

Jula söker Sortimentsstrateg/Inköpscontroller
Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter i ett spännande företag som befinner sig i ett expansivt skede. För rätt person är detta ett utmanande uppdrag inom ett av Sveriges mest intressanta handelsföretag.
 
Det här gör man som Sortimentsstrateg
Till inköpsavdelningen söker vi nu en senior sortimentstrateg. Som sortimentsstrateg inom Jula kommer du att arbeta tätt med Inköpsorganisationen och dess olika affärsteam.
 
I rollen assisterar och utmanar du inköpsorganisationen genom att ta fram relevanta beslutsunderlag/analyser i form av olika KPI:er, arbetar med förhandlingsuppföljning, tar fram relevanta rapportverktyg, genomför kampanjuppföljningar, bistår med konkurrent- och marknadsbevakningar, prisjämförelser och är delaktig i att utveckla Julas sortiment.
 
Som person besitter du en stor affärsförståelse med kunden i fokus.  Du är van vid att arbeta med BI system och löpande ta fram rapporter. Har en god förståelse för inköpsprocesser och retail. Du rapporterar till Strategisk Inköpschef.
 
Arbetsuppgifter
·       Löpande uppföljning av sortiment och försäljning
·       Ta fram och analysera affärsdata som beslutsunderlag
·       Analys, marknads- konkurrent och prisjämförelser
·       Upprätta inköpsbudgetar, prognoser och lönsamhetsuppföljningar
·       Utveckla rutiner och rapporter som stödjer inköpsaffären mot uppsatta mål
·       Belysa leverantörer ur olika aspekter
·       Diskussionsstöd till beslutsfattare
 
 
Det här är din bakgrund och tidigare erfarenheter
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från detaljhandeln och en relevant akademisk examen. Du besitter mycket goda kunskaper i Excel.  Du är van vid att arbeta med BI & affärssystem. Du besitter en stor kunskap kring pris- och sortimentarbete.

Det här är du som person
Vi söker dig som har strategisk förmåga, vågar utmana och besitter ett coachande förhållningssätt. Du har en ledande personlighet med förmåga att lyssna, engagera och skapa resultat genom samarbete. För att lyckas med uppgiften är du som person analytisk, kommunikativ och målmedveten med egen drivkraft. Du uppskattar att arbeta i en snabbagerande organisation med många parallella arbetsuppgifter. Du är strukturerad, van vid att prioritera och har en analytisk helhetssyn med affären i fokus.
 
Bra att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning med placering på Julas huvudkontor i Skara. Jula har kollektivavtal med Unionen för tjänstemän.
 
 

 
Så här söker du
Om du känner att du passar för denna roll så tveka inte att söka direkt, gärna i PDF-format via länken nedan då vi håller intervjuer löpande och rekryteringen kan komma att avslutas i förtid. Sista ansökningsdag för tjänsten är den 24/11.

Frågor om rekryteringen besvaras av Lars Eliason, 0708-38 78 43, [email protected] Visa mindre

Controller

Ansök    Nov 8    Veoneer Sweden    Controller
Are you our new Controller? Do you believe in deep-learning, looking at life from a new perspective, setting course for the horizon and trust in your dreams? For us at Veoneer it’s all about trust! Trust in our employees, trust in collaboration, trust in the people and the world around us. We have faith in our possibilities. We fell for big ideas and we suppose it fell for us too. In Vårgårda, just an hour away from the Swedish car mecca, Gothenburg, we h... Visa mer
Are you our new Controller?
Do you believe in deep-learning, looking at life from a new perspective, setting course for the horizon and trust in your dreams? For us at Veoneer it’s all about trust! Trust in our employees, trust in collaboration, trust in the people and the world around us. We have faith in our possibilities. We fell for big ideas and we suppose it fell for us too.

In Vårgårda, just an hour away from the Swedish car mecca, Gothenburg, we have our state-of-the-art Research and Electronics Manufacturing facility. Here, together with our engineers, we develop the next generation in modern manufacturing of radar and camera systems

Our purpose-driven and curious teams are creating trust in mobility through human-centric innovation. We are today the largest pure-player in Advanced Driver Assist Systems (ADAS) and Autonomous Driving (AD). We design and manufacture products and solutions for active safety, autonomous driving, occupant protection and brake control.

So why not step out of your comfort zone, challenge yourself, innovate, learn in your everyday work and trust in your dreams!

What you'll do?
As Controller you will work proactively, with both monthly reports and performance analyses. You will work closely with line managers in putting plans and strategy forward, doing continuous follow-ups and analyzes. You will assure quality and make reasonableness assessments of financial data from the organization

You will also be responsible to ensure correct reporting according to SOX. The work will consist of planning and carrying out SOX checks with managers and auditors.

Your contact areas will be both local and global.

What you'll bring
To succeed in the role you have a university degree or similar in the relevant field.

Your many years of work experience in controlling or accounting will come in handy as you are expected to contribute to our continued positive development.

If you have experience in internal control and especially SOX, this is a merit.

As a person you should be confident, be able to work independently and enjoy the alternations between the different tasks that the work entails. You are communicative, have analytical ability and are thorough in your work. The group language is English and therefore we see that you are fluent in both Swedish and English in speech and writing.

What we offer?
- An important role in one of the most expansive technical fields; Autonomous driving
- An environment that enables your personal growth and innovative mindset

- A culture that embodies respect, openness and courage

- A workplace with a passion for delivering on customer promises and excellence in our way of working

- A global environment with colleagues and customers all around the world

Veoneer appreciate the value that comes with diverse teams, and strive for a good balance between both gender and age as well as ethnicity and cultural diversity

Are you ready to Create Trust in Mobility?

Location: Vårgårda

Employment condition: Permanent, full time

Starting Date: According to Agreement

Contact Information: If you have any questions about the position or the recruitment process, please contact Maria Boström, Finance Manager, [email protected] or Jenny Bergman, HR Business Partner +46 311 458 42

Last Application Date: 2019-11-24, continues selection (position may be filled before last application date).

Union representative: We have collective agreements with Sveriges Ingenjörer, Unionen and IF Metall. Our labor unions representatives can be contacted at 0322 - 30 94 00 Visa mindre

Vi söker Produktionscontroller till kund i Lidköping

Ansök    Maj 29    Adecco Sweden AB    Controller
Är du utbildad civilekonom och gillar du att vara en naturlig länk mellan produktion och avdelning? Finns du tillgänglig omgående? Då ska du söka denna tjänst! Om tjänsten Vi söker en Produktionscontroller till ett internationellt företag i Lidköping. Som Produktionscontroller tillhör du företagets ekonomiavdelning med ca 10 personer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara controlling samt ha en löpande dialog med både produktionsledning samt övrig... Visa mer
Är du utbildad civilekonom och gillar du att vara en naturlig länk mellan produktion och avdelning? Finns du tillgänglig omgående? Då ska du söka denna tjänst!

Om tjänsten
Vi söker en Produktionscontroller till ett internationellt företag i Lidköping. Som Produktionscontroller tillhör du företagets ekonomiavdelning med ca 10 personer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara controlling samt ha en löpande dialog med både produktionsledning samt övriga kollegor inom samma område, både i Sverige och Europa. Som Produktionscontroller stödjer du produktionsverksamheten och ledning med analyser, beslutsunderlag och är en naturlig länk mellan produktion och ekonomiavdelningen.

I din roll som Produktionscontroller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Controlling - bokslut, analys, rapportering, budget och prognoser
- Löpande dialoger med produktionsledning, både i Sverige och Europa
- Stödja produktionsverksamheten och ledning med analyser och övriga underlag

Om dig
Vi söker dig med utbildning som civilekonom och/eller har några års erfarenhet som controller. Har du erfarenhet av tillverkande industrin samt internationellt företag så kan det vara meriterande. Du har en hög IT mognad och goda kunskaper inom olika affärssystem och Excel. Vidare ser vi att du är analytisk, handlingskraftig och affärsmässig.

Viktigt för tjänsten är:
- Utbildning som civilekonom och/eller några års erfarenhet som controller
- Erfarenhet av tillverkande industri är meriterande
- Kunskaper inom olika affärssystem samt excel
- Svenska och engelska, flytande i tal och skrift

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Att arbeta som konsult på Adecco
Tjänsten är en del av vår personaluthyrning. Du är anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos våra kunder. Att vara ambulerande konsult innebär att man blir anställd av oss Adecco för att utföra arbete i kundföretag och vars arbetsplats, arbetstid och arbetsuppgifter sålunda kan variera inom ett överenskommet tjänstgöringsområde.

Om anställningen
Tjänsten som Produktionscontroller är ett konsultuppdrag med start omgående. Till att börja med är uppdraget på 6 månader. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten skall tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".

1. Första steget i vår rekryteringsprocess är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan.
Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Johanna Grek via 036-35 10 30

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
[email protected] alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Produktionscontroller, civilekonom, Lidköping, Skaraborg, Adecco Visa mindre

Jula söker Sortimentsstrateg/Inköpscontroller

Jula är ett framgångsrikt och expansivt företag som erbjuder hemmafixare och proffs ett attraktivt sortiment till låga priser. Expansion är en tydlig del av Julas vision, här erbjuds goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Jula finns idag i Sverige, Norge och Polen. Jula söker Sortimentsstrateg/Inköpscontroller Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter i ett spännande företag som befinner sig i ett expansivt skede. För rätt person är detta ett ut... Visa mer
Jula är ett framgångsrikt och expansivt företag som erbjuder hemmafixare och proffs ett attraktivt sortiment till låga priser. Expansion är en tydlig del av Julas vision, här erbjuds goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Jula finns idag i Sverige, Norge och Polen.

Jula söker Sortimentsstrateg/Inköpscontroller
Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter i ett spännande företag som befinner sig i ett expansivt skede. För rätt person är detta ett utmanande uppdrag inom ett av Sveriges mest intressanta handelsföretag.
 
 
 
Det här gör man som Sortimentsstrateg
Till inköpsavdelningen söker vi nu en senior sortimentstrateg. Som sortimentsstrateg inom Jula kommer du att arbeta tätt med Inköpsorganisationen och dess olika affärsteam.
 
I rollen assisterar och utmanar du inköpsorganisationen genom att ta fram relevanta beslutsunderlag/analyser i form av olika KPI:er, arbetar med förhandlingsuppföljning, tar fram relevanta rapportverktyg, genomför kampanjuppföljningar, bistår med konkurrent- och marknadsbevakningar, prisjämförelser och är delaktig i att utveckla Julas sortiment.
 
Som person besitter du en stor affärsförståelse med kunden i fokus.  Du är van vid att arbeta med BI system och löpande ta fram rapporter. Har en god förståelse för inköpsprocesser och retail. Du rapporterar till Strategisk Inköpschef.
 
Arbetsuppgifter
·       Löpande uppföljning av sortiment och försäljning
·       Ta fram och analysera affärsdata som beslutsunderlag
·       Analys, marknads- konkurrent och prisjämförelser
·       Upprätta inköpsbudgetar, prognoser och lönsamhetsuppföljningar
·       Utveckla rutiner och rapporter som stödjer inköpsaffären mot uppsatta mål
·       Belysa leverantörer ur olika aspekter
·       Diskussionsstöd till beslutsfattare
 
 
 
Det här är din bakgrund och tidigare erfarenheter
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från detaljhandeln och en relevant akademisk examen. Du besitter mycket goda kunskaper i Excel.  Du är van vid att arbeta med BI & affärssystem. Du besitter en stor kunskap kring pris- och sortimentarbete.
 
 

Det här är du som person
Vi söker dig som har strategisk förmåga, vågar utmana och besitter ett coachande förhållningssätt. Du har en ledande personlighet med förmåga att lyssna, engagera och skapa resultat genom samarbete. För att lyckas med uppgiften är du som person analytisk, kommunikativ och målmedveten med egen drivkraft. Du uppskattar att arbeta i en snabbagerande organisation med många parallella arbetsuppgifter. Du är strukturerad, van vid att prioritera och har en analytisk helhetssyn med affären i fokus.
 
 
 
Bra att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning med placering på Julas huvudkontor i Skara. Jula har kollektivavtal med Unionen för tjänstemän.
 
 

 
Så här söker du
Om du känner att du passar för denna roll så tveka inte att söka direkt, gärna i PDF-format via länken nedan då vi håller intervjuer löpande och rekryteringen kan komma att avslutas i förtid. Sista ansökningsdag för tjänsten är den 24/11.

Frågor om rekryteringen besvaras av Lars Eliason, 0708-38 78 43, [email protected] Visa mindre

Bli vår nya Projektekonom!

Västfastigheter bygger hus som räddar liv. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn i hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer. Därför söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter och vårdpersonal. Läs mer om oss på www.vastfastigheter.se ... Visa mer
Västfastigheter bygger hus som räddar liv. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn i hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer. Därför söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter och vårdpersonal.

Läs mer om oss på www.vastfastigheter.seOmråde projekt genomför ny- och ombyggnationer av investeringsprojekt i Västra Götalandsregionens lokaler.

Vi deltar i förstudier inför projekt och tar ansvar för programarbete, projektering och genomförande.

Bli vår nya Projektekonom!

Vi behöver och söker dig som kan stötta oss inom område Projekt med ekonomi och projektuppföljning. Här får du möjligheten att arbeta nära våra projektledare och tillsammans ansvara för att följa upp projekt gällande tid, omfattning och ekonomi. Du kommer agera som stöd till projektchef gällande ekonomiska frågor. I rollen ingår även kontroll av leverantörsfakturor, bevakning av avsättningar, förskott samt innehållna medel.

Vidare säkerställer du att entreprenörer samt konsulter redovisar upparbetningstakt och kontroll mot gällande avtal.
Tillsammans med projektledare producerar du presentationer för månads och kvartalsavstämningar och fungerar som ett stöd i prognosarbete.
Vidare medverkar du i olika delar av det ekonomiska projektarbetet såsom: budget, underlag för bokslut, resultatuppföljningar, avstämningar och analyser av genomförda projekt.

Vad behöver du ha med dig?

Vi ser att du sannolikt har högskoleutbildning inom ekonomi, projektekonomi eller motsvarande utbildning alternativt erfarenhet. För att ha goda förutsättningar i rollen tror vi att du har erfarenhet från en samordnande ekonomiroll och gärna erfarenhet från arbete inom bygg- eller anläggningsbransch. Ett sinne för att analyser och gilla att arbeta med siffor.

• Några års erfarenhet av arbete inom ekonomi
• Kunskap inom ekonomisystem med fördel Raindance
• God datorkunskap i Microsoft Office och Excel samt lätt att ta till sig nya system.
• B-körkort
• Meriterande med budgetansvar, entreprenadjuridik och kalkylering

Vi erbjuder:

Hos oss vill vi att du ska kunna vara dig själv och bli en del i vårt team. Du kommer vara ett välkommet tillskott till gruppen. För oss är det viktigt att du kan bidra med struktur, lösningsfokus och en kommunikativ sida. Affärsmässighet är ledord i vår vardag.
Du kommer arbeta inom Södra Älvsborg, Alingsås och Skaraborg. Din placeringsort är Skövde alternativt Borås. Västfastigheter finns och verkar inom hela Västra Götalandsregionen.

Välkommen med din ansökan senast 20 oktober.

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västfastigheters vision ”tillsammans skapar vi hållbara miljöer”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Förbandsekonom

Ansök    Mar 13    Försvarsmakten    Controller
Skaraborgs regemente söker Förbandsekonom   Vi söker dig som vill ingå i vårt lag på Ekonomisektionen. Ekonomistyrning inom Försvarsmakten är ett brett område som bjuder på varierande arbetsuppgifter. Som förbandsekonom ingår du i Ekonomisektionen som är en del av regementsstaben vid P 4, bestående av 3 medarbetare som arbetsleds av ekonomichefen.   Huvudsakliga arbetsuppgifter är att under ekonomichefen medverka i följande: • Planering/budgetering ... Visa mer
Skaraborgs regemente söker

Förbandsekonom

  Vi söker dig som vill ingå i vårt lag på Ekonomisektionen. Ekonomistyrning inom Försvarsmakten är ett brett område som bjuder på varierande arbetsuppgifter. Som förbandsekonom ingår du i Ekonomisektionen som är en del av regementsstaben vid P 4, bestående av 3 medarbetare som arbetsleds av ekonomichefen.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

är att under ekonomichefen medverka i följande:


• Planering/budgetering
• Uppföljning samt prognosarbete
• Internkontroll
• Leverantörs- o kundfakturor
• Internutbildning
• Ge stöd till organisationen i ekonomifrågor

samt övriga förekommande arbetsuppgifter på en ekonomisektion

 

Kvalifikationer


• Svenskt medborgarskap
• B-körkort

 

Meriterande kvalifikationer


• Akademisk examen troligtvis med ekonomisk inriktning
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
• Lätt att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
• God administrativ förmåga
• Utbildningserfarenhet
• God datorvana samt goda kunskaper i Microsoft Office

 

Personliga egenskaper

Som person är du ansvarstagande, noggrann, initiativrik, lojal och stresstålig. Vårt arbete är till stora delar datumstyrt så du måste kunna förhålla dig till deadlines. För oss är det viktigt att du är lätt att samarbeta med, både inom och utom arbetsgruppen. Du har förmågan att arbeta självständigt såväl i grupp, likväl som att leda arbete inom specifika områden.

 Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Tillträde:      Snarast enligt överenskommelse. Anställningen är tills vidare och inleds med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad 100%.

Arbetsorten är Skövde.

 

Upplysningar om befattningen lämnas av:

Fredrik Herin, Chef Understödsavdelningen

Linda Hård,    Ekonomichef

 

Fackliga representanter:

 

OFR/O          David Lindblom

OFR/S           Bengt Lindlöf

SEKO-F        Lola Ahlgren

 

Samtliga kontaktas via växel 0500-46 50 00.

 

 

Sista datum för ansökan:                       20190417

Bifoga CV och personligt brev.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Vi rekryterar och utbildar också till tre hemvärnsbataljoner. Hos oss arbetar, bland annat, soldater, officerare, tekniker och förrådspersonal. Här finns också ledningen för Västra militärregionen som har till uppgift att samordna och leda militära insatser i västra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Ekonom / Inköpssamordnare till Sektor Vård och Omsorg

Vi söker nu en utvecklingsmotiverad Ekonom/inköpssamordnare som gillar att arbeta med ekonomiska analyser och uppföljningar. Tjänsten är placerad centralt på sektorns stab. Enheten leds av en Chefscontroller och i teamet finns även två Ekonomer, en Ekonomiassistent samt en Bemanningscontroller. I rollen blir du en del av sektor Vård och omsorg. Vi erbjuder ett brett utbud av stöd, hjälp och omsorg till människor i alla åldrar. Vår verksamhet präglas av m... Visa mer
Vi söker nu en utvecklingsmotiverad Ekonom/inköpssamordnare som gillar att arbeta med ekonomiska analyser och uppföljningar. Tjänsten är placerad centralt på sektorns stab. Enheten leds av en Chefscontroller och i teamet finns även två Ekonomer, en Ekonomiassistent samt en Bemanningscontroller.

I rollen blir du en del av sektor Vård och omsorg. Vi erbjuder ett brett utbud av stöd, hjälp och omsorg till människor i alla åldrar. Vår verksamhet präglas av mänskliga värden och vi vill skapa trygghet för de personer som behöver vårt stöd. Med ett jobb inom Skövde kommun får du möjlighet att påverka, må bra på jobbet och göra karriär. Här är du med och gör det omöjliga möjligt. Tillsammans tar vi Skövde framåt!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som Ekonom/inköpssamordnare kommer du att ansvara för en av sektorns avdelningar i frågor kring ekonomisk analys och uppföljning. Personalekonomi ligger i fokus och du kommer att stötta avdelningens enhetschefer i framtagandet av budget, prognoser och uppföljningar. Uppdraget innebär också att ansvara för inköpsprocessen inom sektor Vård och omsorg. Du verkar för att sektorn har en effektiv inköpsorganisation och du administrerar sektorns avtal. Rollen innebär också att förmedla inköpsinformation mellan sektorn och den centrala inköps- och upphandlingsfunktionen. Du ingår också i kommunövergripande nätverk med syfte att samordna inköpsbehov mellan olika sektorer.
När det kommer till upplägget av ditt arbete råder det ofta frihet under ansvar och du kommer att ha stora möjligheter att planera din tid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har kandidatexamen inom ekonomi, gärna med inriktning mot logistik.
Erfarenhet av personalekonomi eller inköp är meriterande likaså om du tidigare har arbetat med eller har kunskap om systematiskt förbättringsarbete. Inom sektorn använder vi bland annat Raindance och kunskaper inom detta eller andra system ser vi positivt på. Vidare har du goda kunskaper inom Officepaketet.

Förutom de krav som nämnts tror vi att du är en prestigelös lagspelare som har stor vilja att bidra till ett gott samarbete och en god stämning inom gruppen. Vi tror också att du är en analytisk person som trivs med att organisera och strukturera ditt eget arbete. Vidare är du kommunikativ och har en fallenhet för god service. Som i de flesta organisationen pågår det digitalisering även hos oss. Detta innebär att vi söker dig som är positiv till digitalt arbete och har en vilja och förmåga att se förbättringsmöjligheter.
Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. Visa mindre

Business Control & Financial Control söker Business Controller

Ansök    Maj 15    Volvo Group    Business controller
Är du intresserad av att använda dina kunskaper inom ekonomi och kommunikation till att utveckla våra ekonomi- och affärsprocesserer? Business Control & Financial Control, Skövde, det här är vi.Ekonomifunktionen inom Volvo Powertrain Skövde består av elva härliga personer, som arbetar verksamhetsnära med ansvar för både redovisningsprocesser och controlling för vår verksamhet. Vi arbetar lokalt och globalt och tillsammans med dig vill vi ta nästa steg i vå... Visa mer
Är du intresserad av att använda dina kunskaper inom ekonomi och kommunikation till att utveckla våra ekonomi- och affärsprocesserer? Business Control & Financial Control, Skövde, det här är vi.Ekonomifunktionen inom Volvo Powertrain Skövde består av elva härliga personer, som arbetar verksamhetsnära med ansvar för både redovisningsprocesser och controlling för vår verksamhet. Vi arbetar lokalt och globalt och tillsammans med dig vill vi ta nästa steg i vår utveckling. Vem är du?Vi söker dig som brinner för att arbeta nära verksamheten för att utveckla våra redovisningsprocesser och affärsverksamheten, du drivs av att kontinuerligt hitta möjligheter till förbättring och har förmågan att tillsammans med dina kollegor ta verksamheten till nästa nivå. Du har förmåga att verka i en roll med brett arbetsinnehåll, där kontaktytor och frågeställningar är omväxlande. Din nästa roll?Du kommer arbeta nära verksamheten för att utveckla både redovisningsprocesser och affärsverksamheten. Tillsammans med dina kollegor inom ekonomifunktionen (lokalt Skövde och globalt) och våra operativa enheter, har din förmåga att omsätta finansiell information till operationella termer en viktig roll i att utveckla verksamheten på ett affärsmässigt sätt. Arbetet inom ekonomifunktionen är uppdelat i flera ansvarsområden, där syftet är att skapa den bästa helheten för verksamheten.Sammanställa, analysera och kommunicera finansiell information och slutsatser till kollegor inom ekonomifunktionen och i verksamhetenDriva och delta i arbete med utveckling av våra ekonomiprocesserDet här hoppas vi att du adderar till våran gruppKandidatexamen (eller högre) inom ekonomi och du har flera års erfarenhet av redovisning eller controlling, alternativt erfarenhet från annan akademisk utbildning och / eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigDu är självständig, kan ta idé till implementation och har förmåga att bygga förtroendefulla relationerDu kan omsätta finansiell information till operationella termer och din kommunikativa förmåga är välutvecklad både på svenska och engelskaVilja och förmåga att arbeta systematiskt med verksamhetsutveckling och ekonomiprocesserVåra arbetssätt bygger på leanprinciper, varför kunskap inom lean är meriterandeIntressant?Låter det som att detta är en arbetsplats där du kan fortsätta utvecklas och inspireras i ett team av medarbetare med höga ambitioner? Tveka då inte att skicka in din ansökan! Vi gillar mångfald och ser fram emot ansökningar från kvinnor och män med olika livserfarenheter. Urval och intervjuer sker löpande så ansök via volvogroup.com under lediga tjänster senast 30 maj 2019. Är du nyfiken? Har du frågor? Ring mig!Martin Anderström, Ekonomichef, Skövde, Tel: 0500-788001 Visa mindre