Lediga jobb som Miljösamordnare/Miljökoordinator i Skövde

Se lediga jobb som Miljösamordnare/Miljökoordinator i Skövde. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skövde som finns hos arbetsgivaren.

Junior miljökonsult med fokus miljöteknik och förorenade områden

Företagsbeskrivning AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle. Jobbeskrivning Vi söker dig som vill vara en del av AFRY´s spännande framtid. Brinner du för att lösa miljöutmaningar och bidr... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.
Jobbeskrivning
Vi söker dig som vill vara en del av AFRY´s spännande framtid. Brinner du för att lösa miljöutmaningar och bidra till framtidens samhälle? Vill du vara med och ta lead på teknisk utveckling där miljö, hållbarhet och digitala lösningar samspelar? Då finns möjligheterna för att göra detta tillsammans med andra #teamplayers inom AFRY's affärsområde Environment.
Inom affärsområde Environment erbjuder AFRY kvalificerade konsulttjänster inom förorenade områden samt miljö & hållbarhet. I Göteborg (vilket även inkluderar medarbetare på orterna Halmstad och Skövde) har AFRY i dagsläget flertalet sektioner som arbetar med anmälnings- och tillståndsärenden, vatten- och luftutredningar, miljökonsekvensbeskrivningar, miljöutredningar, miljötekniska markundersökningar, miljökontroller, riskbedömningar, hållbarhet, revision, miljöledning och kvalitetsledning. Vår kundbas är bred och kunderna finns både inom den privata såväl som den kommunala och statliga sektorn.
I rollen som junior miljökonsult inom sektionen förorenade områden kommer du arbeta med projekt- och fältarbeten samt löpande kontakt med kunder och tillsynsmyndigheter. Exempel på ett urval av arbetsuppgifter och ansvar som ingår i rollen som junior miljökonsult inom förorenade områden är att:
Tillsammans med uppdragsledare planera och utföra miljötekniska markundersökningar, riskbedömningar och åtgärdsutredningar.
Genomföra fältarbeten, både inom mark, vatten och sediment liksom luft.
Agera miljöstöd och genomföra miljökontroller i åtgärds-/utförandeskedet.
Delta i bygg- och projektmöten, både internt och externt.
Rapportskrivning samt framtagande av anmälningsärenden till tillsynsmyndighet.

Då stor del av arbetsuppgifterna sker i form av fältarbete utomhus ser vi att du gillar att vara utomhus och kombinera praktiskt arbete med teoretiskt. Som en del av vårt team kommer du att arbeta med erfarna kollegor både lokalt och nationellt inom området för att bidra till att skapa hållbara lösningar för miljön.
Inom AFRY finns möjlighet att bidraga och driva teknikutvecklingen nationellt inom våra olika teknikområden där förorenade områden har ett eget teknikområde med kopplingar till universitet och forskning. Flera av våra erfarna konsulter har forskarbakgrund och har pågående samarbeten tillsammans med högskolor och universitet.
Kravspecifikation
På AFRY lever vi efter våra värdeord: ”Brave – Devoted – Team players” vilket även säger mycket om vem vi söker! Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, då vi värdesätter engagemang, flexibilitet och förmåga att samarbeta med andra.
För att lyckas bra och trivas i din roll som junior miljökonsult (med 0-2 års erfarenhet) söker vi dig som har:
Eftergymnasial utbildning, antingen YH eller en akademisk naturvetenskaplig/teknisk (civil-/högskoleingenjör) utbildning med avlagd examen inom miljöteknik, kemi, geologi, ekosystemteknik eller motsvarande delar som berör miljöområdet.
Mycket god samarbetsförmåga och intresse av att lära av andra samt att bidra med din erfarenhet.
Ett analytiskt och strategiskt tänkesätt med god förmåga att se möjligheter och lösningar som adderar värde till våra kunder.
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Gillar att vara ute i fält.
B-körkort.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av fältarbete och miljölagstiftning. Det är meriterande, men inte ett krav, om du har:
Erfarenhet av provtagning av jord samt grund- och ytvatten eller SGFs certifieringskurser.
Erfarenhet inom t.ex. industri- eller infrastruktursektorn, alternativt tillsynsfrågor mot förorenade områden från kommunal sektor.

Ytterligare information
AFRY erbjuder en arbetsplats och ett team som kan beskrivas som professionella, affärsmässiga och som har roligt och utmanar sig själva och varandra.
AFRY rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vi vet att medarbetare som trivs och mår bra, både fysiskt som psykiskt, är en framgångsfaktor för att skapa hållbara arbetsplatser och team. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö, stark teamkänsla och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar och förespråkar därför en hög flexibilitet av arbetsdagens utformande.
Genom vår sociala verksamhet Club AFRY främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Vi erbjuder roliga fritidsaktiviteter tillsammans med våra härliga kollegor lokalt eller nationellt. Vårt arbete med mångfald och jämställdhet är ständigt pågående. En mix av konsulter, personligheter och bakgrunder gör oss starkare, mer kreativa och framgångsrika på marknaden och som arbetsgivare.
AFRYs vision är Making Future och vi hoppas att du vill utforska din potentiella framtid i vårt team.
Nu har vi beskrivit den vi söker och har du några som helst frågor om rollen eller om AFRY som arbetsgivare är du varmt välkommen att höra av dig.
För den här tjänsten söker vi konsulter till både Göteborg och Skövde och vi är tacksamma om du anger vilken ort du söker för i ansökan.
Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2024. Vi rekryterar löpande och ber om överseende med att återkoppling kan komma att dröja på grund av semesterperiod.
Kontaktperson för frågor:
Sven Ardung, sektionschef inom förorenade områden
[email protected]
010-505 52 09
Den här rekryteringen sköts internt av oss på AFRY och vi undanber oss vänligen kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen Visa mindre

Vikarierande miljösamordnare Skövde garnison

Befattningen innebär ett varierat arbete i en spännande miljö där du är viktig för att bidra till att nå krigsförbandens mål samt arméns tillväxt och utveckling. Som miljöhandläggare stödjer du förbanden inom Skövde garnison med tjänster inom miljö- och hälsoskyddsområdet. För information om Skövde garnison och Garnisonsenheten vänligen besök https://jobb.forsvarsmakten.se Huvudsakliga arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna består i stort av att följa upp gar... Visa mer
Befattningen innebär ett varierat arbete i en spännande miljö där du är viktig för att bidra till att nå krigsförbandens mål samt arméns tillväxt och utveckling. Som miljöhandläggare stödjer du förbanden inom Skövde garnison med tjänster inom miljö- och hälsoskyddsområdet.

För information om Skövde garnison och Garnisonsenheten vänligen besök https://jobb.forsvarsmakten.se

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i stort av att följa upp garnisonens systematiska miljöarbete inom ramen för miljöledningssystemet och rutiner för egenkontroll - samt att handlägga och utreda ärenden kopplat till projekt eller miljöfarlig verksamhet. Befattningen är placerad vid en garnisonsgemensam enhet tillsammans med ytterligare miljösamordnare och övriga specialister inom andra funktionsområden.

Arbetsuppgifter kan bland annat bestå av:
* Följa upp instruktioner och rutiner inom miljöområdet, bland annat för kemikaliehantering och avfallshantering
* Uppföljning av anmälnings- och tillståndspliktig verksamhet samt krav i egenkontrollprogram
* Rådgivning och framtagning av beslutsunderlag inom miljöområdet till chefer
* Stöd i planering och genomförande vid övningar på militär och civil mark
* Genomföra miljöutbildningar
* Medverka i infrastrukturella förändringar och bevaka miljöaspekterna i dessa
* Ansvara för förbandets kontakter med centrala miljöfunktioner inom Försvarsmaktens olika förband och andra organisationer inom försvarssektorn samt med Försvarsmaktens tillsynsmyndighet
* Arbeta förebyggande med miljö- och hållbarhetsfrågor och stödja i centralt arbete med miljökvalitetsmålen utifrån Försvarsmaktens centrala bestämmelser.

Kvalifikationer
* Kunskap om försvarssektorns verksamheter
* Erfarenhet av praktiskt arbete med miljöfrågor, t ex kemikaliehantering och avfallshantering
* God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
* Datorvana samt god kunskap och förmåga inom Officepaketet
* B-körkort

Meriterande kvalifikationer
* Relevant utbildning eller gedigen erfarenhet från motsvarande arbetsuppgifter
* Erfarenhet av arbete med miljöfarlig verksamhet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är självgående och strukturerad samt har fokus på att stödja verksamheten. Du är en social lagspelare som jobbar lika bra på egen hand som i grupp. Du har engagemang som krävs för att sprida och utveckla miljö- och hälsoskyddsarbetet. Du är tydlig, noggrann och systematisk.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Detta är ett vikariat under 12 månader (vikariat för en föräldraledig)
Anställningsomfattningen är heltid och arbetsorten är Skövde.
Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Anställningen innebär genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisation. Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av arbetet och för vissa befattningar ställs särskilda krav på fysisk förmåga.

För upplysningar om befattningen kontakta Miljöchef Johannes Ljunggren, 070-956 32 67

För information om rekryteringsprocessen kontakta Chefen Garnisonsstödsavdelningen Fredrik Kättström, 070-600 85 38, [email protected] eller 
HR-generalist Eva Emanuelsson, 0500-46 50 32, [email protected].

Fackliga företrädare: Britt Dahlman Försvarsförbundet, Crister Florin SEKO-F, Viktor Ore SACO-F och Niclas Sköld Officersförbundet - alla kan nås via växeln på 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-18. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4 har verksamhet från Älvdalen i norr till Remmene i söder. Ledningen sitter i Skövde där huvuddelen av värnpliktsutbildningen sker. Regementets uppgift är att rekrytera och utbilda värnpliktiga och personal till två pansarbataljoner, ett tungtransportkompani och ett brigadspaningskompani. P 4 ansvarar också för en brigadstab som vid kris och krig ska leda stora delar av arméns förband.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Senior miljökonsult med fokus miljöteknik och riskbedömningar

Företagsbeskrivning AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle. Jobbeskrivning Vi söker dig som vill vara en del av AFRY´s spännande framtid. Brinner du för att lösa miljöutmaningar och bidr... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.
Jobbeskrivning
Vi söker dig som vill vara en del av AFRY´s spännande framtid. Brinner du för att lösa miljöutmaningar och bidra till framtidens samhälle? Vill du vara med och ta lead på teknisk utveckling där miljö, hållbarhet och digitala lösningar samspelar? Då finns möjligheterna för att göra detta tillsammans med andra #teamplayers inom AFRY's affärsområde Environment.
Inom affärsområde Environment erbjuder AFRY kvalificerade konsulttjänster inom förorenade områden samt miljö & hållbarhet. I Göteborg (vilket även inkluderar medarbetare på orterna Halmstad och Skövde) har AFRY i dagsläget flertalet sektioner som arbetar med anmälnings- och tillståndsärenden, vatten- och luftutredningar, miljökonsekvensbeskrivningar, miljöutredningar, miljötekniska markundersökningar, miljökontroller, riskbedömningar, hållbarhet, revision, miljöledning och kvalitetsledning. Vår kundbas är bred och kunderna finns både inom den privata såväl som den kommunala och statliga sektorn.
Vi söker dig som är en erfaren miljökonsult inom förorenade områden. Som en del av vårt team kommer du att spela en central roll i att leda uppdrag eller ingå som expert/specialist. Huvudfokus för rollen som erfaren miljökonsult inom förorenade områden är projekt- och utvecklingsarbete gärna med en profil inom fördjupade riskbedömningar. Du kommer att arbeta nära våra kunder för att identifiera, bedöma och hantera miljörisker. Affärsmässighet är viktigt och du kommer arbeta i uppdrag från anbudsskede till genomförande och rapportering. Vi värdesätter din förmåga att analysera komplexa situationer och din erfarenhet av att hantera projekt från start till mål. Som en del av vårt team kommer du att ha möjlighet att arbeta med erfarna kollegor både lokalt och nationellt inom området för att bidra till att skapa hållbara lösningar för miljön. Du kommer även vara delaktig i att utbilda och utveckla juniora kollegor.
Inom AFRY finns möjlighet att bidraga och driva teknikutvecklingen nationellt inom våra olika teknikområden där förorenade områden har ett eget teknikområde med kopplingar till universitet och forskning. Flera av våra erfarna konsulter har forskarbakgrund och har pågående samarbeten tillsammans med högskolor och universitet.
Kravspecifikation
På AFRY lever vi efter våra värdeord: ”Brave – Devoted – Team players” vilket även säger mycket om vem vi söker! Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, då vi värdesätter engagemang, flexibilitet och förmåga att samarbeta med andra.
För att lyckas bra och trivas i din roll som senior miljökonsult söker vi dig som har:
Eftergymnasial utbildning, antingen en akademisk naturvetenskaplig/teknisk (civil-/högskoleingenjör) utbildning med avlagd examen inom miljöteknik, kemi, geologi, ekosystemteknik eller motsvarande delar som berör miljöområdet.
Mycket god samarbetsförmåga och intresse av att bidra med din erfarenhet.
Mångårig erfarenhet (>10år) inom förorenade områden.
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
B-körkort.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av fördjupade riskbedömningar och infrastrukturprojekt, industriprojekt, anläggningsentreprenader, exploateringsuppdrag, masshantering.
Det är meriterande, men inte ett krav, om du även har erfarenhet inom något av områdena sediment, vattenkvalité, huvudstudier, åtgärdsutredning eller sanering.
Ytterligare information
AFRY erbjuder en arbetsplats och ett team som kan beskrivas som professionella, affärsmässiga och som har roligt och utmanar sig själva och varandra.
AFRY rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vi vet att medarbetare som trivs och mår bra, både fysiskt som psykiskt, är en framgångsfaktor för att skapa hållbara arbetsplatser och team. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö, stark teamkänsla och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar och förespråkar därför en hög flexibilitet av arbetsdagens utformande.
Genom vår sociala verksamhet Club AFRY främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Vi erbjuder roliga fritidsaktiviteter tillsammans med våra härliga kollegor lokalt eller nationellt. Vårt arbete med mångfald och jämställdhet är ständigt pågående. En mix av konsulter, personligheter och bakgrunder gör oss starkare, mer kreativa och framgångsrika på marknaden och som arbetsgivare.
AFRYs vision är Making Future och vi hoppas att du vill utforska din potentiella framtid i vårt team.
Nu har vi beskrivit den vi söker och har du några som helst frågor om rollen eller om AFRY som arbetsgivare är du varmt välkommen att höra av dig.
För den här tjänsten söker vi konsulter till både Göteborg och Skövde och vi är tacksamma om du anger vilken ort du söker för i ansökan.
Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2024. Vi rekryterar löpande och ber om överseende med att återkoppling kan komma att dröja på grund av semesterperiod.
Kontaktperson för frågor:
Sven Ardung, sektionschef inom förorenade områden
[email protected]
010-505 52 09
Den här rekryteringen sköts internt av oss på AFRY och vi undanber oss vänligen kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen Visa mindre

KMA-samordnare

Vi söker nu en KMA-samordnare till vår arbetschefsgrupp på Lokal marknad i Skaraborg! Som KMA-samordnare hos oss kommer du får möjligheten att arbeta med engagerade och erfarna medarbetare. Du kommer stötta våra platschefer och övriga medarbetare i KMA-frågor ute i projekten. Du gillar att ta ansvar och driva dessa frågor på ett engagerat sätt i en varierande vardag.   Arbetsbeskrivning Som KMA-samordnare hos oss har du en viktig roll i projekten. Du stött... Visa mer
Vi söker nu en KMA-samordnare till vår arbetschefsgrupp på Lokal marknad i Skaraborg!
Som KMA-samordnare hos oss kommer du får möjligheten att arbeta med engagerade och erfarna medarbetare. Du kommer stötta våra platschefer och övriga medarbetare i KMA-frågor ute i projekten. Du gillar att ta ansvar och driva dessa frågor på ett engagerat sätt i en varierande vardag.
 
Arbetsbeskrivning
Som KMA-samordnare hos oss har du en viktig roll i projekten. Du stöttar vår produktion i frågor gällande kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Du medverkar i upprättandet av kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöplaner för våra projekt i samråd med platsledningen och följer löpande upp detta arbete i linjen för att systematiskt verka för att våra projekt följer gällande regelverk och når Peabs mål.
 
Du är drivande och stöttande i utvecklingen av processer och strukturella arbetssätt. Du har ett nära samarbete med projekten och är ett operativt stöd under projektets gång, från anbudsskede till färdigställande. Dokumentation, kommunikation, avstämning och uppföljning genomsyrar hela processen. 
 
Arbetet innebär mycket kontakter med beställare, myndigheter, underentreprenörer samt den egna produktionsorganisationen. Inom koncernen finns specialister inom dina arbetsområden som stödjer dig med sina spetskunskaper. Du behöver dock vara bekväm med att fatta självständiga beslut.
 
Tjänsten är en heltidsanställning med placering i Skövde. Projekten är inom geografin för Skaraborg och du behöver vara flexibel att resa till projekt inom det området.
 
Kvalifikationer
Som person är du analytisk och strukturerad med ett starkt driv och en god kommunikativ förmåga. Du gillar att arbeta i team och har ett coachande arbetssätt. Din positiva grundinställning och din förmåga att entusiasmera, bidrar till gemensamt ökat intresse för KMA-frågor och stödjer vårt mål att vara den bästa arbetsplatsen.
 
Du har sedan tidigare en dokumenterad vana avseende Kvalité, Miljö och Arbetsmiljö kopplat till byggbranschen, du har förståelse för komplexiteten i ett anläggningsprojekt och kan lätt sätta dig in i dina kollegors vardag i produktionen. Vi arbetar enligt Peabs verksamhetsledningssystem vilket medför att du behöver ha god datorvana.
 
Dina kunskaper kan du ha förvärvat genom högskolestudier eller genom praktisk erfarenhet. Du kommunicerar väl på svenska, både i tal och i skrift. Körkort B är ett krav och resor i tjänsten förekommer. 
 
Rekryteringsprocessen
Vi tillämpar löpande urval för tjänsten. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta HR-partner Jennifer Bergman per mail: [email protected] Kommer vara ledig från 22 december tom 7 januari så har ingen möjlighet svara på frågor under den perioden.
 
 
Vi erbjuder
I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.
Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?
 
Välkommen med din ansökan!
Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 60 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm. Visa mindre

Miljö och hållbarhetssamordnare till vårt kvalitetsteam

Kvalitetsavdelningen på Ögrengruppen och Skövde Slakteri söker en driven och ansvarsfull person för arbete med miljö och hållbarhet. Kvalitetsavdelningens uppdrag är att sammanställa de krav som ställs inom livsmedelssäkerhet, miljö, och hållbarhet på vårt företag; från lagstiftning, kunder, standarder och vårt egenkontrollprogram. Utifrån kraven skapar vi rutiner för systematiska arbetssätt för att producera säkra livsmedel på ett hållbart sätt. Att syste... Visa mer
Kvalitetsavdelningen på Ögrengruppen och Skövde Slakteri söker en driven och ansvarsfull person för arbete med miljö och hållbarhet.
Kvalitetsavdelningens uppdrag är att sammanställa de krav som ställs inom livsmedelssäkerhet, miljö, och hållbarhet på vårt företag; från lagstiftning, kunder, standarder och vårt egenkontrollprogram. Utifrån kraven skapar vi rutiner för systematiska arbetssätt för att producera säkra livsmedel på ett hållbart sätt. Att systemen fungerar verifierar vi bland annat genom kontroller och mikrobiologiska prover.
Din främsta uppgift i egenskap av miljö- och hållbarhetssamordnare är att vara delaktig i det dagliga miljö- och kvalitetsarbetet, samt se till att mål, krav och rutiner som ställs genom vårt miljötillstånd, lagstiftning, standarder och kvalitetssystem uppfylls. Vi tycker det är viktigt med ett nära samarbete med produktionsavdelningen för att uppnå ett bra resultat.
Du kommer att ha en central roll i vårt hållbarhetsarbete och kommer att ansvara för att utarbeta och utveckla företagets hållbarhetsstrategi, utveckla företagets miljö- och hållbarhetsprofil i samarbete med resten av vår kvalitetsavdelning, ansvara för hållbarhetsprocessens styrdokument, rutiner, handlingsplaner och uppföljning av dessa.
Ditt uppdrag blir att utveckla, styra och förvalta vårt hållbarhetsarbete och tillsammans med organisationen arbeta mot våra övergripande hållbarhetsmål. Du kommer också att arbeta med att kompetensutveckla och utbilda internt gällande bolagets hållbarhetsarbete, certifieringar och avvikelsehanteringssystem. Vidare ansvarar du för koncernens övergripande miljö- hållbarhets- och CSRD-rapportering.
Du har en högskoleutbildning inom miljö, hållbarhet eller liknande, och minst tre års erfarenhet av miljö- och hållbarhetsarbete med ledningssystem, rapportering, tillståndsfrågor etc. Du har god kunskap om lagstiftning och andra regler inom miljö- och hållbarhetsområdet och erfarenhet av att ansvara för och genomföra interna och externa revisioner. Du har driv och engagemang för att påverka klimatomställningen i praktiken och är van att kommunicera och entusiasmera andra, både i tal och skrift, såväl internt som externt. Du är en person som tar ansvar för sina uppgifter, har en strukturerad approach som driver processerna framåt. Din fokuserade inställning mot mål och resultat syns tydligt i hur du prioriterar, planerar och agerar. Dessutom är du flexibel nog att ändra riktning när målen förändras.
Du måste behärska svenska och engelska i både tal och skrift. Du måste också ha god datorvana. Vi ser att du som söker har förmåga att självständigt kunna planera, strukturera och genomföra arbetsuppgifter samtidigt som det är en förutsättning att du har god samarbetsförmåga och flexibilitet, då det är många kontakter med både våra medarbetare internt och också med våra externa kunder, leverantörer och myndigheter.
För att lyckas i rollen är du noggrann, engagerad, serviceinriktad och gillar struktur. Som person är du prestigelös och trivs med att ha många bollar i luften samtidigt. Vi lägger stort fokus på de personliga egenskaperna.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

XR-Miljöhantering söker KMA-ansvarig

Om företaget XR koncernen befinner sig på en spännande tillväxtresa och är med ca 1,5 miljarder i omsättning på årsbasis en av de största aktörerna i Skaraborg. Inom koncernen finns en stor bredd av verksamheter som kompletterar varandra och ger våra kunder ett slagkraftigt erbjudande oavsett verksamhetsområde. Lär mer om XR-miljöhantering på: https://xr.nu/miljohantering/ Bli en del av ett slagkraftigt team och ta ansvar för kvalitet, arbetsmiljö och mi... Visa mer
Om företaget
XR koncernen befinner sig på en spännande tillväxtresa och är med ca 1,5 miljarder i omsättning på årsbasis en av de största aktörerna i Skaraborg. Inom koncernen finns en stor bredd av verksamheter som kompletterar varandra och ger våra kunder ett slagkraftigt erbjudande oavsett verksamhetsområde. Lär mer om XR-miljöhantering på: https://xr.nu/miljohantering/

Bli en del av ett slagkraftigt team och ta ansvar för kvalitet, arbetsmiljö och miljöfrågor. Sök nu och ta steget mot en framgångsrik karriär hos oss!

Tjänstebeskrivning
Som KMA-ansvarig kommer du att ha ett övergripande ansvar i bolaget som rör frågor om bland annat:

Kvalitetsarbete: Utveckla, implementera och övervaka kvalitetssystem och processer för att säkerställa att produkter eller tjänster uppfyller kraven och förväntningarna från kunder och reglerande myndigheter.

Miljöarbete: Övervaka och säkerställa att verksamheten bedrivs med hänsyn till miljön genom att implementera miljöpolicyer, följa lagar och regler gällande miljöskydd och hållbarhet, samt arbeta med att minska företagets miljöpåverkan.

Arbetsmiljöarbete: Skapa och upprätthålla en säker och hälsosam arbetsmiljö för alla anställda genom att identifiera och åtgärda risker. Se till att arbetsplatsen följer arbetsmiljölagen.

Intern utveckling: Kontinuerligt utveckla, förbättra interna processer och rutiner inom KMA-området för att säkerställa effektivitet och efterlevnad.

Dokumentation och rapportering: Ansvara för att dokumentera och rapportera resultat och aktiviteter inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö till ledningen, myndigheter och andra intressenter enligt gällande krav och regler.

Kvalifikationer
Vi söker dig, en lagspelare som bidrar till ett gott arbetsklimat. Du är bekväm i att fatta egna beslut och du har ett högt säkerhetsfokus. Du är ansvarsfull, flexibel i ditt arbetssätt och har ett gott ordningssinne.

Du är van att arbeta självständigt och är trygg i rollen, samt i dig själv. Du strävar efter utveckling och ger idéer på hur vår verksamhet kan utvecklas framåt. Du har eftergymnasial utbildning inom relevant område för tjänsten och vi ser gärna att du har några års erfarenhet från liknande roll.

God förmåga att arbeta i ledningssystem för att följa upp och genomföra kontroller enligt lagstiftning mm.

B-körkort är ett krav då kortare resor inom närområdet kan förekomma i särskilda fall.

Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och är van att jobba nära kärnverksamheten

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att hitta rätt lagspelare till teamet. Vi söker dig som vill arbeta i enlighet med XR:s värderingar, FRESH: Flexibilitet, Respekt, Eget engagemang, Samarbete och Helhetssyn.

Ordinarie arbetstid är måndag till fredag mellan kl 07.00-16.00, eller enligt överenskommelse

Placeringsort: Skövde

Låter det intressant?
Vår samarbetspartner i den här rekryteringen är rekryteringsföretaget NearYou. Har du frågor, så tveka inte att kontakta ansvarig rekryterare via e-post: [email protected] eller telefonnummer: 072-402 46 10.

Din ansökan skickar du in via NearYous hemsida, www.nearyou.se snarast, dock senast 5 maj 2024.

I den här rekryteringen kommer vi arbeta med löpande urval, så skicka gärna din ansökan idag.

Med anledning av nya dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Miljösamordnare - bidra till en hållbar utveckling

Miljösamordnare Vill du arbeta med hållbar utveckling i praktiken och göra skillnad varje dag? Hos oss kommer du få utveckla dig själv i samverkan med mycket kompetenta miljökollegor inom fastigheter, service och logistik. Tillsammans bidrar ni till att lösa några av de största miljöfrågorna i Västra Götalandsregionens samhällsviktiga verksamhet. Som miljösamordnare kommer du att tillhöra enheten för Energi och miljö. Enheten har det övergripande fu... Visa mer
Miljösamordnare

Vill du arbeta med hållbar utveckling i praktiken och göra skillnad varje dag?

Hos oss kommer du få utveckla dig själv i samverkan med mycket kompetenta miljökollegor inom fastigheter, service och logistik.

Tillsammans bidrar ni till att lösa några av de största miljöfrågorna i Västra Götalandsregionens samhällsviktiga verksamhet.

Som miljösamordnare kommer du att tillhöra enheten för Energi och miljö. Enheten har det övergripande funktionsansvar att samordna och utveckla det strategiska och systematiska energi-, miljö- och hållbarhetsarbetet inom fastigheter, service och logistik. Vi är en förvaltningsövergripande funktion med nära samverkan med ledning och linjeverksamheter och ger stöd till övriga delar av förvaltningen inom våra expertområden. Utifrån lagstiftning och Västra Götalandsregionens miljömål utvecklar enheten tillsammans med övriga funktioner i förvaltningarna nya arbetssätt som bäddar för ett miljöarbete som ligger i framkant och där de politiska målen kan nås.

Vi gör verklighet av de gemensamma målen – vill du vara med?

Här kommer du tillsammans med dina närmaste kollegor ha en central roll i att driva, utveckla, samordna och följa upp vårt miljöarbete. Du bidrar till att ta fram färdplaner och arbetssätt som styr mot våra mål och kommunicerar och implementerar beslutade arbetssätt i organisationen. Du är en av våra specialister inom miljöområdet och ger verksamheten konkret vägledning i miljöfrågor, allt för att vi ska kunna nå våra högt uppsatta mål. De närmsta åren är till exempel klimatsmart byggande, återbruk av byggvaror, biologisk mångfald, hållbara transporter och resurseffektivitet politiskt beslutade målområden som ligger i fokus för oss.

Utöver att vara en del av vårt strategiska miljöarbete kommer du ansvara för miljöfrågorna i vår fastighetsverksamhet i Skaraborg. Genom proaktivt stöd och din expertis kanaliserar du mål och styrning inom miljöområdet, bidrar med rådgivning och följer upp resultat inom både förvaltning och byggprojekt. Du kommer ha en viktig roll i att implementera klimat- och återbruksmålen i ditt område och även bland annat bidra till att utveckla en effektiv modell för uppföljning. Du håller dig uppdaterad inom miljörelaterade frågor och delar med dig av nyheter och framsteg samt samverkar med kollegor, våra hyresgästers miljöfunktioner och myndigheter.

Rollen är både strategisk och operativ samt kommer att erbjuda en omväxlande vardag med många kontakter både inom och utanför den egna organisationen. Förutom ditt närmaste team inom enheten finns flera nätverk för miljöfrågor både inom och utanför Västra Götalandsregionen som är möjliga för dig att delta i.

Dina kvalifikationer

- Minst 3-årig högskoleutbildning inom miljö och hållbarhet eller motsvarande som vi bedömer likvärdigt
- Några års erfarenhet av att driva miljö och hållbarhetsarbete, med fördel i en större organisation
- Erfarenhet av miljöledning och miljöuppföljning
- Erfarenhet av att driva miljöfrågor inom fastigheter och byggbranschen är en extra fördel, till exempel erfarenhet av att arbeta med miljöklassning för byggnader, materialdatabaser för miljöanpassade materialval, klimatberäkningar/klimatvärderingar och liknande.

För att trivas och nå framgång i rollen

Vi tror att du kommer trivas i rollen om du gillar och är bra på att initiera kontakter och bygga nätverk, samtidigt som du skapar engagemang och struktur kring miljöfrågorna. Vi tror att du har lätt för att samarbeta med andra, och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Då arbetet innebär mycket frihet under ansvar tror vi att du har god förmåga att leda dig själv och att arbeta självständigt. Självklart har du också både dina kollegor och din chef som stöd i vardagen med möjlighet att samarbeta, bolla frågor, diskutera och prioritera.

Vi tror att du är nyfiken och öppen för att bredda och fördjupa ditt arbetsfält vid behov. 

Din placeringsort är på regionens hus i Skövde.

B-körkort är en fördel, men i första hand väljer vi gång, cykel eller kollektivtrafik när vi reser. På vissa kontor samt på flera sjukhus finns elcyklar, som kan bokas för kortare resor.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Miljö- och hållbarhetssamordnare

Nu söker vi en miljö -och hållbarhetssamordnare med ansvar för att samordna vårt hållbarhetsarbete, med särskild inriktning på miljöfrågor. Tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta såväl strategiskt som operativt med vår utvecklingsresa inom området ekologisk hållbarhet. Som miljö- och hållbarhetssamordnare har du en bred roll inom miljöområdet och kommer arbeta med såväl löpande arbetsuppgifter som i olika utvecklingsprojekt. Du kommer bland annat at... Visa mer
Nu söker vi en miljö -och hållbarhetssamordnare med ansvar för att samordna vårt hållbarhetsarbete, med särskild inriktning på miljöfrågor. Tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta såväl strategiskt som operativt med vår utvecklingsresa inom området ekologisk hållbarhet.
Som miljö- och hållbarhetssamordnare har du en bred roll inom miljöområdet och kommer arbeta med såväl löpande arbetsuppgifter som i olika utvecklingsprojekt. Du kommer bland annat att samordna och vidareutveckla vårt ledningssystem och hållbarhetsrapportering för miljö, samt i nära samarbete med kollegor stödja verksamheten och följa upp vårt hållbarhetsarbete.
Ett annat utvecklingsområde är att inom avdelningen stötta integreringen av miljömässiga hållbarhetsaspekter för inköpsverksamheten och i våra samarbeten. Som sakkunnig har du en viktig uppgift i att bevaka och implementera omvärldskrav och miljölagstiftning, samt samordna gemensamma åtaganden och utveckling där bolaget ingår såsom allmännyttans klimatinitiativ och inom kommunkoncernen.
Övergripande handlar arbetet om att bidra till, samt stimulera omställningen för ett cirkulärt samhälle där vi underlättar för våra hyresgäster att bo och leva hållbart. Du arbetar med frågor som avfall, återbruk och minskat klimatavtryck samt främja ekosystemtjänster och värna biologisk mångfald.
Som miljö- och hållbarhetssamordnare ingår du i avdelningen för inköp- och hållbarhet som med dig blir ett arbetslag på fyra personer där vi bland annat arbetar med samordning av inköp, upphandlingar och ledningssystemen för kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Vårt uppdrag är att utveckla, stödja och inspirera verksamheten, samt skapa förutsättningar för att verksamhetens hållbarhetsarbete leder till ständiga förbättringar.
Arbetsuppgifter
Som miljö- och hållbarhetssamordnare består dina arbetsuppgifter i huvudsak av att:
Samordna hållbarhetsredovisning för ekologisk hållbarhet samt insamling och rapportering av hållbarhetsdata.
Genomföra utredningar och ta fram underlag och måltal till vårt strategiska miljö- och hållbarhetsarbete.
Stödja integrering av hållbarhetsaspekter i upphandlingar och inköp.
Utveckla former för att mäta och följa upp vårt miljöarbete.
Delta och driva samordnade utvecklingsprojekt inom till exempel avfall-återbruk, cirkulära processer samt ekosystemtjänster.
Omvärlds-, lag- och myndighetsbevaka inom de aktuella områdena.
Styra och samordna rutiner för kemikaliehantering och andra miljökrav.
Ha kontakter med myndigheter och samarbetspartners.
Stödja organisationen med kompetens, internrevision, utredningar och internutbildning.
Följa upp leverantörssamarbeten utifrån miljökrav.
Kravställa samt bistå med miljökompetens i bygg- och förvaltningsprojekt.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
Vi söker dig som i första hand har en relevant akademisk- eller YH-utbildning inom miljö- och hållbarhet eller motsvarande. Du har med fördel erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor och miljöledningssystem enligt ISO 14001, gärna inom bygg- och fastighetsbranschen. Utbildning eller erfarenhet inom samhällsbyggnad, miljömyndighet eller fastighetsförvaltning samt kunskaper om miljölagstiftning och miljö-/hållbarhetsredovisning är andra meriterande kompetenser.
Vi tror att du som söker tjänsten brinner för hållbarhet och kan arbeta strukturerat och noggrant. Du har en förmåga att motivera och engagera samt ett starkt driv att målinriktat vilja utveckla vårt hållbarhetsarbete. Samtidigt som du trivs i samarbete med andra och förmår skapa goda relationer, kan du också arbeta självständigt. Du har en positiv attityd, är kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Varaktighet och kontakt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående eller enligt överenskommelse och den regleras enligt Fastigos kollektivavtal, K-avtalet. Lön enligt överenskommelse.
Vill du veta mer kontaktar du Thomas Olsson, chef för inköp och hållbarhet på telefon 0500-47 74 15. Facklig företrädare för Vision Mattias Eriksson nås på telefon 0500-47 74 07.
Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast den 13 februari 2023. Urval kan komma att göras löpande under ansökningstiden.
Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av annonser i samband med denna rekrytering.
Krav
B-körkort
Om arbetsgivaren - AB Skövdebostäder
Vi är Skövdes ledande hyresvärd. Vi tar ansvar och vi går före - både när det gäller miljö, sociala frågor och trygga bostadsområden. Det handlar också om att skapa prisvärda hem med god service och standard. Skövdebostäder utvecklar Skövde - till en ny nivå.
Skövdebostäder bygger, förvaltar och erbjuder hållbara, prisvärda bostäder för alla som vill leva i Skövde. Vi bidrar också till att stärka och utveckla de stadsdelar där våra hyresgäster bor. Vi är ett bolag i ständig utveckling och har också höga målsättningar kring kundnöjdhet, hållbarhet, produktion och underhåll. Våra drygt 100 medarbetare gör ett fantastiskt arbete varje dag för våra hyresgästers skull. Och våra hyresgäster tillhör de nöjdaste i Sverige.
Ett av bolagets viktigaste mål är att våra medarbetare är goda ambassadörer och vill rekommendera oss som arbetsgivare. Vi har ett eNPS på 44 (employee Net Promotor Score) och det är vi stolta över. Det är viktigt för oss att våra medarbetare trivs och mår bra på jobbet. Vi vill ha engagerade medarbetare som vill arbeta i en organisation som prioriterar att vara kundnära, omtänksamma, ambitiösa och långsiktiga. Dessa värderingar är vår kompass i vardagen. Den påverkar hur vi jobbar, hur vi fattar beslut och hur vi bemöter människor. Därför uppmuntrar vi nya initiativ och idéer som kan förbättra verksamheten. Vi är förändringsbenägna, nyfikna och söker aktivt ny kunskap och nya idéer. Vi ger också stor frihet till våra medarbetare att ta ansvar för och utveckla sitt arbetsområde.
Vi hoppas du vill bli en av oss! Visa mindre

Miljösamordnare - bidra till en hållbar utveckling

Miljösamordnare Vill du arbeta med hållbar utveckling i praktiken och göra skillnad varje dag? Hos oss kommer du få utveckla dig själv i samverkan med mycket kompetenta miljökollegor inom fastigheter, service och logistik. Tillsammans bidrar ni till att lösa några av de största miljöfrågorna i Västra Götalandsregionens samhällsviktiga verksamhet. Som miljösamordnare kommer du att tillhöra enheten för Energi och miljö. Enheten har det övergripande fu... Visa mer
Miljösamordnare

Vill du arbeta med hållbar utveckling i praktiken och göra skillnad varje dag?

Hos oss kommer du få utveckla dig själv i samverkan med mycket kompetenta miljökollegor inom fastigheter, service och logistik.

Tillsammans bidrar ni till att lösa några av de största miljöfrågorna i Västra Götalandsregionens samhällsviktiga verksamhet.

Som miljösamordnare kommer du att tillhöra enheten för Energi och miljö. Enheten har det övergripande funktionsansvar att samordna och utveckla det strategiska och systematiska energi-, miljö- och hållbarhetsarbetet inom fastigheter, service och logistik. Vi är en förvaltningsövergripande funktion med nära samverkan med ledning och linjeverksamheter och ger stöd till övriga delar av förvaltningen inom våra expertområden. Utifrån lagstiftning och Västra Götalandsregionens miljömål utvecklar enheten tillsammans med övriga funktioner i förvaltningarna nya arbetssätt som bäddar för ett miljöarbete som ligger i framkant och där de politiska målen kan nås.

Vi gör verklighet av de gemensamma målen – vill du vara med?

Här kommer du tillsammans med dina närmaste kollegor ha en central roll i att driva, utveckla, samordna och följa upp vårt miljöarbete. Du bidrar till att ta fram färdplaner och arbetssätt som styr mot våra mål och kommunicerar och implementerar beslutade arbetssätt i organisationen. Du är en av våra specialister inom miljöområdet och ger verksamheten konkret vägledning i miljöfrågor, allt för att vi ska kunna nå våra högt uppsatta mål. De närmsta åren är till exempel klimatsmart byggande, återbruk av byggvaror, biologisk mångfald, hållbara transporter och resurseffektivitet politiskt beslutade målområden som ligger i fokus för oss.

Utöver att vara en del av vårt strategiska miljöarbete kommer du ansvara för miljöfrågorna i vår fastighetsverksamhet i Skaraborg. Genom proaktivt stöd och din expertis kanaliserar du mål och styrning inom miljöområdet, bidrar med rådgivning och följer upp resultat inom både förvaltning och byggprojekt. Du kommer ha en viktig roll i att implementera klimat- och återbruksmålen i ditt område och även bland annat bidra till att utveckla en effektiv modell för uppföljning. Du håller dig uppdaterad inom miljörelaterade frågor och delar med dig av nyheter och framsteg samt samverkar med kollegor, våra hyresgästers miljöfunktioner och myndigheter.

Rollen är både strategisk och operativ samt kommer att erbjuda en omväxlande vardag med många kontakter både inom och utanför den egna organisationen. Förutom ditt närmaste team inom enheten finns flera nätverk för miljöfrågor både inom och utanför Västra Götalandsregionen som är möjliga för dig att delta i.

Dina kvalifikationer

- Minst 3-årig högskoleutbildning inom miljö och hållbarhet eller motsvarande som vi bedömer likvärdigt
- Några års erfarenhet av att driva miljö och hållbarhetsarbete, med fördel i en större organisation
- Erfarenhet av miljöledning och miljöuppföljning
- Erfarenhet av att driva miljöfrågor inom fastigheter och byggbranschen är en extra fördel, till exempel erfarenhet av att arbeta med miljöklassning för byggnader, materialdatabaser för miljöanpassade materialval, klimatberäkningar/klimatvärderingar och liknande.

För att trivas och nå framgång i rollen

Vi tror att du kommer trivas i rollen om du gillar och är bra på att initiera kontakter och bygga nätverk, samtidigt som du skapar engagemang och struktur kring miljöfrågorna. Vi tror att du har lätt för att samarbeta med andra, och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Då arbetet innebär mycket frihet under ansvar tror vi att du har god förmåga att leda dig själv och att arbeta självständigt. Självklart har du också både dina kollegor och din chef som stöd i vardagen med möjlighet att samarbeta, bolla frågor, diskutera och prioritera.

Vi tror att du är nyfiken och öppen för att bredda och fördjupa ditt arbetsfält vid behov. 

Din placeringsort är på regionens hus i Skövde.

B-körkort är en fördel, men i första hand väljer vi gång, cykel eller kollektivtrafik när vi reser. På vissa kontor samt på flera sjukhus finns elcyklar, som kan bokas för kortare resor.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Miljösamordnare

Västfastigheter förvaltar Västra Götalandsregionens lokaler. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn inom hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder, samarbetspartners och ägare skapar vi hållbara miljöer. Nu söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter, resenärer, personal och skattebetalare. ... Visa mer
Västfastigheter förvaltar Västra Götalandsregionens lokaler. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn inom hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder, samarbetspartners och ägare skapar vi hållbara miljöer. Nu söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter, resenärer, personal och skattebetalare. Läs mer om oss på www.vastfastigheter.seMiljösamordnare

Vill du arbeta med hållbarhet i praktiken och göra skillnad varje dag?

Vid årsskiftet bildar Västra Götalandsregionen två nya förvaltningar som ska försörja hela organisationen med välfungerande och hållbara fastigheter, stöd och service samt med logistik.

Som miljösamordnare kommer du att tillhöra enheten för Energi och miljö. Enheten har ett övergripande funktionsansvar för förvaltningarnas arbete inom energi, miljö och hållbarhet. Enheten samordnar och utvecklar det strategiska och systematiska energi-, miljö- och hållbarhetsarbetet. Vi är en förvaltningsövergripande funktion med nära samverkan med ledning och linjeverksamheter och ger stöd till övriga delar av förvaltningen inom våra expertområden. Utifrån lagstiftning och Västra Götalandsregionens miljömål utvecklar enheten tillsammans med övriga funktioner i förvaltningarna nya arbetssätt som bäddar för ett miljöarbete som ligger i framkant och där de politiska målen kan nås.

Vi gör verklighet av de gemensamma målen – vill du vara med?

Här kommer du tillsammans med dina närmaste kollegor ha en central roll i att driva, utveckla, samordna och följa upp vårt miljöarbete. Du bidrar till att ta fram färdplaner och arbetssätt som styr mot våra mål och kommunicerar och implementerar beslutade arbetssätt i organisationen. Du är en av våra specialister inom miljöområdet och ger verksamheten konkret vägledning i miljöfrågor, allt för att vi ska kunna nå våra högt uppsatta mål. De närmsta åren är till exempel klimatsmart byggande, återbruk av byggvaror, biologisk mångfald, hållbara transporter och resurseffektivitet politiskt beslutade målområden som ligger i fokus för oss.

En viktig del av ditt ansvar kommer att vara att svara upp för miljöfrågorna i vår fastighetsverksamhet i Skaraborg tillsammans med ditt övriga uppdrag. Genom din stöttning och expertis kanaliserar du mål och styrning inom miljöområdet, bidrar med rådgivning och följer upp resultat inom både förvaltning och byggprojekt. Du blir en viktig del i att implementera klimat- och återbruksmålen i ditt område och även bland annat bidra till att utveckla en effektiv modell för uppföljning.

Du håller dig uppdaterad inom miljörelaterade frågor och delar med dig av nyheter och framsteg samt samverkar med, med kollegor, våra hyresgästers miljöfunktioner, myndigheter.

Rollen är både strategisk och operativ samt kommer att erbjuda en omväxlande vardag med många kontakter både inom och utanför den egna organisationen. Förutom ditt närmaste team inom enheten finns flera nätverk för miljöfrågor både inom och utanför Västra Götalandsregionen som är möjliga för dig att dela i.

Dina kvalifikationer

- Minst 3-årig högskoleutbildning inom miljö och hållbarhet eller motsvarande som vi bedömer likvärdigt
- Några års erfarenhet av att driva miljö och hållbarhetsarbete, med fördel i en större organisation
- Erfarenhet av miljöledning och miljöuppföljning
- Erfarenhet av att driva miljöfrågor inom fastigheter och byggbranschen är en extra fördel, till exempel erfarenhet av att arbeta med miljöklassning för byggnader, materialdatabaser för miljöanpassade materialval, klimatberäkningar/klimatvärderingar och liknande.

För att trivas och nå framgång i rollen

Vi tror att du kommer trivas hos oss om du har ett stort intresse inom området och har förmåga att skapa engagemang och struktur kring våra miljöfrågor. Då du kommer få möjligheten till många kontaktytor är du både lyhörd och kommunikativ och trivs att arbeta i nära samarbete med andra. Du har lätt för att uttrycka dig både i tal och skrift.

Då arbetet innebär mycket frihet under ansvar tror vi att du har god förmåga att leda dig själv, att ta initiativ i både kontakter och arbetsuppgifter och att arbeta självständigt. Självklart har du också både dina kollegor och din chef som stöd i vardagen med möjlighet att samarbeta, bolla frågor, diskutera och prioritera.

Eftersom vi precis skapar en ny organisation med ett större samlat uppdrag inom hållbarhetsområdet tror vi att du är nyfiken och öppen för att bredda och fördjupa ditt arbetsfält vid behov.

Din placeringsort är på regionens hus i Skövde.

B-körkort är en fördel, men i första hand väljer vi gång, cykel eller kollektivtrafik när vi reser. På vissa kontor samt på flera sjukhus finns elcyklar, som kan bokas för kortare resor mellan förvaltningsobjekten.

Välkommen med din ansökan senast 15 januari.  

 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Hållbarhetsspecialist med inriktning byggnader till miljökonsultbolag

Hållbarhetsspecialist med inriktning byggnader till miljökonsultbolaget EnviroPlanning Vill du arbeta med utmanade och spännande uppdrag för några av Sveriges mest välkända bygg- och fastighethetsbolag? Som konsult hos EnviroPlanning kommer du att få arbeta med tredjepartscertifiering av byggnader i ett etablerat kundnätverk. Du kommer även att vara en nyckelspelare inom EnviroPlanning då du ingår i teamet som bygger upp och utvecklar teknikområdet Hållbar... Visa mer
Hållbarhetsspecialist med inriktning byggnader till miljökonsultbolaget EnviroPlanning
Vill du arbeta med utmanade och spännande uppdrag för några av Sveriges mest välkända bygg- och fastighethetsbolag? Som konsult hos EnviroPlanning kommer du att få arbeta med tredjepartscertifiering av byggnader i ett etablerat kundnätverk. Du kommer även att vara en nyckelspelare inom EnviroPlanning då du ingår i teamet som bygger upp och utvecklar teknikområdet Hållbart Byggande.
EnviroPlanning som arbetsplats kännetecknas av stort fokus på kundnytta, arbetsglädje, hög kompetens och utveckling. Hos oss arbetar alla under ett stort mått av eget ansvar. Utrymmet för egna idéer är generöst och det är kort väg till besluten. Vi utvecklas genom att kontinuerligt utmana oss själva, både som individer och i grupp. För oss är det viktigt att jobba tillsammans, vara nyfikna och använda allas kompetenser och erfarenheter för att nå vår målsättning att alltid uppfattas som en engagerad och kompetent partner.
Vi är idag ca 30 anställda och har kontor i Göteborg, Skövde och Linköping.
Vem vi söker
Vi söker en hållbarhetspecialist med inriktning mot byggnader och tredjepartscertifiering såsom miljöcertifieringssystemen Svanen, LEED och BREEAM. Ditt primära ansvar blir att stödja våra kunder i en expertroll för genomförande och säkerställande av certifieringar för hållbara byggnader. För rätt person innebär rollen stora möjligheter att driva och ta ansvar för vår affärsutveckling inom området Hållbart byggande.
Dina arbetsuppgifter:
· Leda och genomföra kunduppdrag kopplat till tredjepartscertifiering
· Bistå med expertiskunskap och agera som rådgivande konsult
· Ansvara för vår leverans mot kund i rollen som uppdragsledare
· Driva affärsutvecklingen inom kompetensområdet
Din personlighet
· Relationsskapande – du bygger förtroende genom nätverkande
· Strukturerad – du är van att arbeta effektivt mot uppsatta mål
· Driven – du är genuint intresserad av att hitta hållbara lösningar för våra kunder
· Affärsmässig – du förstår kundnytta och ser affärsmöjligheter
· Generös – du gillar att dela dina kunskaper och erfarenheter med kunder och kollegor
Dina kvalifikationer
· Du har en akademisk utbildning inom byggnadsteknik, miljöteknik eller motsvarande. Alternativt har du en examen från yrkeshögskola med relevant inriktning, såsom exempelvis miljösamordnare
· Du har genuint intresse för hållbarhetsfrågor
· Du har ca 3–5 års erfarenhet av att arbeta som uppdragsledare med något eller några av miljöcertifieringssystemen Svanen, LEED, Miljöbyggnad eller BREEAM
· Du har erfarenhet från fastighets- och/eller byggbranschen och har god kunskap om byggprocessens olika skeden, från planering till projektering och produktion
Meriterande är
· Om du har kunskap inom ett eller flera områden kopplat till våra övriga tjänsteområden; klimat, livscykelanalys, cirkulärt byggande, material
· Om du har ett upparbetat nätverk inom området för tjänster kopplat till hållbart byggande
· Om du har arbetat i en konsultroll tidigare
Start: Omgående alt. enligt överenskommelse
Plats: Göteborg, Skövde eller Linköping
Omfattning: Heltid 100%

Låter detta intressant för dig?
Skicka in din ansökan så snart du har möjlighet då vi går igenom urvalet löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Du söker tjänsten senast 2022-06-10 genom att skicka in din ansökan till [email protected] märkt med ”HB2022 Hållbarhetsspecialist”.
För mer information, vänligen kontakta Maria Hedlund, Vd; [email protected] eller 070 244 98 75.


Mer om EnviroPlanning
Vi är ett kunskapsorienterat konsultföretag som erbjuder experttjänster med gedigen erfarenhet inom våra teknikområden Hållbart byggande, Miljösäkrad samhällsbyggnad, Hållbar kemikalieanvändning, Akvatisk biologi och Biologisk mångfald. Vår vision är att samhällets utbyggnad skall styras av ekosystemets värden och människans hälsa – Ledande experter för en levande värld.
Läs mer på www.enviroplanning.se Visa mindre

Hållbarhetskoordinator

Länsförsäkringar Skaraborg På Länsförsäkringar Skaraborg menar vi att hela verksamheten behöver bedrivas på ett hållbart sätt snarare än delegeras till en enskild person. Ansvaret utgår från företagsledningen och följer sedan linjeorganisationen. Men det behövs en spindel i nätet och det är du som har den nyckelrollen. Om jobbet Som hållbarhetskoordinator kommer du att vara drivande i företagets interna och externa hållbarhetsarbete. Fokus ligger på at... Visa mer
Länsförsäkringar Skaraborg

På Länsförsäkringar Skaraborg menar vi att hela verksamheten behöver bedrivas på ett hållbart sätt snarare än delegeras till en enskild person. Ansvaret utgår från företagsledningen och följer sedan linjeorganisationen. Men det behövs en spindel i nätet och det är du som har den nyckelrollen.

Om jobbet
Som hållbarhetskoordinator kommer du att vara drivande i företagets interna och externa hållbarhetsarbete. Fokus ligger på att samordna det strategiska samt operativa hållbarhetsarbetet och arbeta proaktivt med att identifiera de möjligheter där en hållbar utveckling är som störst i bolaget. Du har också ett särskilt ansvar för bolagets sociala hållbarhetsarbete och för hållbarhetsrapporteringen. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
•    Koordinera och utveckla bolagets hållbarhetsarbete 
•    Arbeta nära hela organisationen och stötta företagsledning samt avdelningschefer i hållbarhetsarbetet. Stötta, driva på och följa upp de aktiviteter som respektive ledningsgrupp prioriterar och sammanställa dessa på bolagsnivå 
•    Operativt arbeta med att driva, vidareutveckla samt förvalta det sociala hållbarhetsarbetet tillsammans med partners
•    Samordna hållbarhetsrådet 
•    Utbilda personal inom hållbarhetsfrågor
•    Ansvara för utförandet av hållbarhetsredovisning inklusive att stötta ekonomiavdelningen med den finansiella hållbarhetsrapporteringen
•    Omvärldsbevaka hållbarhetsområdet, inklusive lagar och regler
•    Bidra till intern-och extern hållbarhetskommunikation

Tjänsten är placerad i Skövde och ingår i gruppen Marknadskommunikation & Hållbarhet med Elin Antonius som chef. Förutom med kollegorna i det teamet arbetar du nära ekonomi- och riskfunktionerna.

Vem är du?
Tjänsten passar dig som har erfarenhet av samt ett genuint intresse för hållbarhetsfrågor och som vill bidra till utvecklingen av Länsförsäkringar Skaraborgs hållbarhetsarbete. Som en av de ledande rollerna i hållbarhetsrådet kommer du även att ha en nyckelroll i verksamheten, då en stor del av arbetet handlar om att få med sig hela organisationen. Detta innebär att du måsta ha initativförmåga och drivkraft. Då du själv lägger upp arbetet och ska hitta de bästa lösningarna behöver du även har god planeringsförmåga och vara bra på problemlösning. 

Om oss
Länsförsäkringar Skaraborg är ett kundägt bolag som erbjuder försäkring, bank och fastighetsförmedling i Skaraborg. För oss som arbetar i bolaget blir uppdraget tydligt eftersom kundnytta och ägarnytta är samma sak.
För oss är det viktigt med nöjda kunder som valt att skydda, spara och låna på hemmaplan. Det skapar värde som på olika sätt kommer våra ägare, det vill säga våra kunder, till godo.

Mer information
Rekrytarande chef Elina Antonius, telnr 0708-717097
Personalrepresentant Oskar Larsson, telnr 0708-717066

Sista ansökningsdag: 2022-09-02 Visa mindre

Miljökoordinator till våra produktionsenheter!

Till Owens Corning/Paroc söker vi nu en Miljökoordinator för våra produktionsenheter i Sverige! Miljöorganisationen ansvarar övergripande för att företagets verksamheter följer relevanta krav och förväntningar samt arbetar aktivt med interna såväl som externa intressenter för att skapa en hållbar framtid. Miljö- och hållbarhetsarbetet inom organisationen utgår ifrån ett flertal faktorer såsom till exempel interna strategier och mål, omvärldens krav och för... Visa mer
Till Owens Corning/Paroc söker vi nu en Miljökoordinator för våra produktionsenheter i Sverige!
Miljöorganisationen ansvarar övergripande för att företagets verksamheter följer relevanta krav och förväntningar samt arbetar aktivt med interna såväl som externa intressenter för att skapa en hållbar framtid. Miljö- och hållbarhetsarbetet inom organisationen utgår ifrån ett flertal faktorer såsom till exempel interna strategier och mål, omvärldens krav och förväntningar samt faktiska förutsättningar.
Miljökoordinatorn är direkt underställd vår Miljöchef för Sverige och ansvarar för insamling, administration och utvärdering av miljödata samt tillhörande rapportering. Arbetet är i huvudsak administrativt men innehåller mycket beröringspunkter med fabrikerna och flera sociala kontaktytor. Förekommande arbetsuppgifter innefattar även riskbedömningar och deltagande i vår arbete inom TPM (Total Productive Maintenance), därav bör du trivas med att arbeta i en teknisk miljö och har lätt för att sätta dig in i processer.
Tjänsten är en visstidstjänst på 6 månader men med möjlighet till förlängning. Du förväntas utgå på daglig basis från någon av våra fabriker i Hällekis eller Hässleholm, men har inga hinder att resa emellan platserna varannan vecka för optimalt utbyte.


För att lyckas i positionen tror vi att du:
Antingen har en relevant utbildning på högskolenivå inom- miljö eller ingenjörsområdet eller har tidigare erfarenhet från likvärdigt arbete
är självgående, kommunikativ och trivs i en internationell miljö
trivs med att arbeta med säkerhet som fokus
är lösningsorienterad, noggrann och kvalitetsdriven
har ett strukturerat arbetssätt och en analytisk förmåga
tar ansvar för ditt arbete och drivs av att vidareutveckla dig själv och din verksamhet
behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift
kunskaper inom relevant lagstiftning/standarder är meriterande
erfarenhet från processindustrin är meriterandeVi erbjuder:
ett självständigt och utvecklande arbete i nära samarbete med våra produktionsenhete
en tjänst präglad av stort eget ansvar
interna utvecklingsmöjligheterDin ansökan
Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av Veronica Sjödin via mail [email protected]
Vi tillämpar löpande rekrytering och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag via länken nedan! Visa mindre

XR Bolagen söker Miljö- och Hållbarhetsspecialist till Skövde/Lidköping

Rollen som Miljö- och Hållbarhetsspecialist är en nyckelroll för XR i vår strävan att ständigt utvecklas och bli ännu bättre. Rollen driver det för företaget så viktiga hållbarhetsarbetet och du kommer att ha en framträdande roll i att framtidssäkra våra verksamheter. Du kommer till ett företag med stor framtidstro, tillväxtplaner och en hög ambition inom ditt yrkesområde och blir en del i ett multifunktionellt team med högt ställda mål på vår verksamhet. ... Visa mer
Rollen som Miljö- och Hållbarhetsspecialist är en nyckelroll för XR i vår strävan att ständigt utvecklas och bli ännu bättre. Rollen driver det för företaget så viktiga hållbarhetsarbetet och du kommer att ha en framträdande roll i att framtidssäkra våra verksamheter.
Du kommer till ett företag med stor framtidstro, tillväxtplaner och en hög ambition inom ditt yrkesområde och blir en del i ett multifunktionellt team med högt ställda mål på vår verksamhet. Teamet består av XR-koncernens gemensamma stödfunktioner och har rik kompetens inom ekonomi, HR, IT och kommunikation.
Ditt arbete kommer att präglas av ett nära samarbete med våra kärnverksamheter, där du bidrar med viktig spetskompetens och hög servicegrad mot verksamheterna. Våra internkunder finns inom alla bolagen inom koncernen, vilket ger en varierad arbetsvardag med många olika frågeställningar, unika för respektive bolag.
Som Miljö- och Hållbarhetsspecialist hos XR kommer ditt fokus att vara:
Utveckla processer och rutiner inom kvalitet och miljö, samt leda och fördela arbetet utifrån våra gemensamma årscykler.
Säkerställa lagefterlevnad och att vi lever upp till myndigheter och kunders krav och förväntningar inom ansvarsområdena – även proaktivt inför framtiden.
Ta fram och analysera statistik med tillhörande uppföljning av bolagens miljö- och kvalitetsmål.
Stötta samtliga bolag och driftchefer i ett nära samarbete i det dagliga arbetet inom miljö och kvalitetsfrågor och säkerställa att arbetet löper på enligt plan.
Sköta kontakter med myndigheter och samordna tillståndsprocessen för våra anläggningar; vi har både A, B och C klassade verksamheter.
Vara samordnare vid audit hos kund gällande kvalitet och miljöområdet, samt vid miljöredovisningar till kund.
Koordinera och utveckla arbetet i vårt ledningssystem, samt inom ISO 9001:2015 och 14001:2015.
Ansvara för interna utbildningar inom området, samt samordna internrevisorer och deras arbete.
Stötta ansvariga vid internrevisioner och i arbetet med eventuella avvikelser.

Din person
För att trivas i rollen ser vi att du är en stark samarbetspartner, van att jobba nära chefer och med ett utpräglat lösningsfokus. Du har ett stort inneboende driv och är van att själv leda ditt arbete och bidra med nya tankar och idéer och det är aldrig långt från idé till genomförande. För dig är arbete med miljöfrågor inte bara ett jobb, utan även ett intresse. Du har en god struktur och kommunikativ förmåga och kan effektivt förankra miljöarbetet brett i företaget.
I alla rekryteringar lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och att du delar våra värderingar – allt för att bygga bästa möjliga team hos oss inom XR-koncernen!
Din bakgrund
Utbildning inom miljöområdet, alternativt några års erfarenhet av kvalificerat arbete inom ämnesområdet.
Kunskap och erfarenhet inom kvalitetsarbete eller arbetsmiljöområdet är meriterande, men inget krav.
B-körkort.
Sysselsättningsgrad:
Heltid.
Tillsvidare, med möjlighet till 6 månaders provanställning.
Arbetstid och lön:
Dagtid. Månadslön.
Placeringsort:
Skövde, men arbetet kan även utföras från vårt kontor i Lidköping.
Vid frågor gällande tjänsten, kontakta HR-chef Niclas Renström, 0104-741 014
Skicka din ansökan till [email protected]
Sista ansökningsdag 2021-08-31 Visa mindre

XR Bolagen söker Kvalitets- och Miljösamordnare till Skövde

Rollen som Kvalitets- och Miljösamordnare är en nyckelroll för XR i vår strävan att ständigt utvecklas och bli ännu bättre. Rollen driver det för företaget så viktiga hållbarhetsarbetet och du kommer att ha en framträdande roll i att framtidssäkra våra verksamheter. Du kommer till ett företag med stor framtidstro, tillväxtplaner och en hög ambition inom ditt yrkesområde och blir en del i ett multifunktionellt team med högt ställda mål på vår verksamhet. T... Visa mer
Rollen som Kvalitets- och Miljösamordnare är en nyckelroll för XR i vår strävan att ständigt utvecklas och bli ännu bättre. Rollen driver det för företaget så viktiga hållbarhetsarbetet och du kommer att ha en framträdande roll i att framtidssäkra våra verksamheter.
Du kommer till ett företag med stor framtidstro, tillväxtplaner och en hög ambition inom ditt yrkesområde och blir en del i ett multifunktionellt team med högt ställda mål på vår verksamhet. Teamet består av XRs gemensamma stödfunktioner och har rik kompetens inom ekonomi, HR och affärssystem.
Ditt arbete kommer att präglas av ett nära samarbete med våra kärnverksamheter, där du bidrar med viktig spetskompetens och hög servicegrad mot verksamheterna. Våra internkunder finns inom alla bolagen inom koncernen, vilket ger en varierad arbetsvardag med många olika frågeställningar, unika för respektive bolag.
Som Kvalitets- och Miljösamordnare på XR kommer ditt fokus vara:
– Utveckla processer och rutiner inom kvalitet och miljö, samt leda och fördela arbetet utifrån våra gemensamma årscykler
– Koordinera det löpande arbetet med vårt ledningssystem
– Ta fram och analysera statistik med tillhörande uppföljning av bolagens miljö- och kvalitetsmål
– Stötta samtliga bolag och driftchefer i ett nära samarbete i det dagliga arbetet inom miljö och kvalitetsfrågor och säkerställa att arbetet löper på enligt plan i de respektive bolagen
– Stötta ansvariga vid internrevisioner och avvikelser
– Vara behjälplig i specifika frågor i tillståndspliktiga verksamheter, samt uppföljning och bevakning i området
– Vara samordnare vid audit hos kund gällande kvalitet och miljöområdet, samt vid miljöredovisningar till kund
– Koordinator inom ISO 9001:2015 och 14001:2015 och dess utveckling
– Ansvara för interna utbildningar inom området, samt samordna internrevisorer och deras arbete
– Säkerställa lagefterlevnad och att vi lever upp till myndigheter och kunders krav och förväntningar inom ansvarsområdena
Din profil
För att trivas i rollen ser vi att du är en stark samarbetspartner, van att jobba nära chefer och med ett utpräglat lösningsfokus. Du har ett stort inneboende driv och är van att själv leda ditt arbete och bidra med nya tankar och idéer. Du har en god struktur och har lätt att omsätta tankarna i praktiken, helst tillsammans med verksamheten för största möjliga genomslag.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du delar våra värderingar.
Kompetenskrav
Utbildning inom områdena kvalitet, arbetsmiljö eller miljö, alternativt några års erfarenhet av kvalificerat arbete inom ämnesområdena.
Kunskap och erfarenhet inom arbetsmiljöområdet är meriterande, men inget krav.
B-körkort.
Sysselsättningsgrad:
Heltid.
Tillsvidare, med 6 månaders provanställning.

Arbetstid och lön:
Dagtid. Månadslön.

Placeringsort:
Skövde
Vid frågor gällande tjänsten, kontakta HR-chef Niclas Renström, 0104-741 014
Skicka din ansökan till [email protected] och ange ”Kvalitets- och Miljösamordnare” i rubriken
Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

Vikarierande Miljösamordnare till Västfastigheter

Västfastigheter bygger hus som räddar liv. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn i hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer. Därför söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter och vårdpersonal. Läs mer om oss på www.vastfastigheter.se V... Visa mer
Västfastigheter bygger hus som räddar liv. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn i hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer. Därför söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter och vårdpersonal. Läs mer om oss på www.vastfastigheter.seVikarierande Miljösamordnare till Västfastigheter

Enheten för Energi och Miljö leder och utvecklar det strategiska energi- och miljöarbetet på Västfastigheter.

Vår uppgift är att göra verklighet av Västra Götalandsregionens miljöprogram och Västfastigheters hållbarhetplan. Vi har ett särskilt ansvar för att skapa förutsättningar för att Västra Götalandsregionens mål inom området uppfylls.

Vill du vara med och forma vårt systematiska miljöarbete?

Här hos oss på Västfastigheter får du som har ett stort intresse för miljö och hållbarhetsfrågor gällande fastigheter möjlighet att bidra med din kunskap inom området. Vi erbjuder en spännande roll som kommer innebära både operativt och utvecklande arbete. Vi behöver dig för att förstärka Energi och Miljöenhetens arbete, när vår miljöstrateg i Skaraborg är föräldraledig.

Du kommer vara den som är sakkunnig inom miljöområdet gentemot vår fastighetsförvaltning och våra ny- och ombyggnadsprojekt i området för Skaraborg, men kommer även att utföra arbetsuppgifter för hela regionen. I rollen som miljösamordnare har du en nära dialog med Västfastigheters olika funktioner vid miljöfrågor, och skapar ett stort kontaktnät. Du kommer även att samverka med våra kunders miljöfunktioner. Under ditt vikariat kommer du att ha en viktig roll i att bistå vid hantering av miljöärenden gentemot myndighet både när det gäller byggprojekt och i förvaltning.

Tillsammans med dina kollegor på enheten bidrar du aktivt till att utveckla miljöarbetet och för att Västra Götalandsregionens mål och krav inom miljöområdet implementeras i organisationen. Att stötta förvaltningens övriga funktioner kring miljöfrågor samt att hålla dig uppdaterad om vad som händer kring våra fastigheter i Skaraborg utifrån ett miljöperspektiv är en del av uppdraget.

För att trivas och nå framgång i rollen:

• Vi ser att du har minst 3-årig högskoleutbildning alternativt annan eftergymnasial utbildning inom miljö och hållbarhet eller motsvarande
• Erfarenhet av att arbeta med miljöbalkens krav och med myndighetsärenden inom miljö.
• Något års erfarenhet av att driva miljö och hållbarhetsarbete, med fördel i en större organisation
• En extra fördel med erfarenhet av fastighets- och byggbranschen samt erfarenhet av miljöklassning för byggnader

Vi tror att du kommer trivas hos oss om du framförallt har ett stort intresse inom området och har god förmåga att knyta kontakter och att arbeta på ett självständigt och strukturerat sätt. Då du kommer få möjligheten till många kontaktytor är du både lyhörd och kommunikativ och trivs att arbeta i nära samarbete med andra.

Din placeringsort är på regionens hus i Skövde, men med Skaraborg som ditt arbetsfält och nära kollegor i hela regionen innebär det att det förekommer vissa resor. Tjänsten är ett vikariat och planeras att tillsättas under hösten och löper fram till januari 2022.
B-körkort är en fördel, men där det är möjligt väljer vi gärna kollektivtrafik när vi reser. På vissa kontor samt på flera sjukhus finns elcyklar, som kan bokas för kortare resor mellan förvaltningsobjekten. Välkommen med din ansökan senast 13 september

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre