Lediga jobb Sveriges Domstolar i Skövde

Se alla lediga jobb från Sveriges Domstolar i Skövde. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Skövde som finns inom det yrket.

Skaraborgs tingsrätt söker serviceinriktad expeditions- och ordningsvakt

Ansök    Jun 7    Sveriges Domstolar    Expeditionsvakt
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med ca 50 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Skaraborgs tingsrätt har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål o... Visa mer
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med ca 50 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum.
Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Skaraborgs tingsrätt har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat ansvarar för administration, reception och registrering av nya mål. Som expeditionsvakt tillhör du serviceenheten.
Domstolen har säkerhetsentré med säkerhetskontroll och söker en eller flera expeditions- och ordningsvakter. Arbetet är i team med andra ordningsvakter men även tillsammans med andra kollegor.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är initiativtagande, flexibel och kan hantera tempoväxlingar i arbetet och snabbt anpassa dig till nya omständigheter och prioritera. Vidare krävs god administrativ och kommunikativ förmåga, att du har lätt för att samarbeta samt tar ansvar för ditt och gruppens uppdrag. Du ser till helheten och arbetar aktivt för att bidra till tingsrättens uppdrag. Du är lugn, trygg i dig själv och din yrkesroll samt har en hög grad av personlig mognad. Viktig är också din förmåga att möta människor i olika situationer och ge ett bra bemötande mot allmänheten. Du är prestigelös, ansvarstagande och noggrann, vidare ser vi att du har en utpräglad känsla för kvalitet och service samt trivs i såväl grupp som självständigt arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

• har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
• har behörighet och förmåga samt vara villig att genomgå för tjänsten relevanta ordningsvaktsutbildningar så snart som möjligt, alternativt
• har genomgått ordningsvaktsutbildningen och har ett giltigt aktuellt ordningsvaktsförordnande
• har några års arbetslivserfarenhet av administrativa uppgifter eller för tjänsten relevant erfarenhet
• kan uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift
Det är också meriterande om du har:

• genomgått utbildning och har behörighet att tjänstgöra i säkerhetskontroll vid domstol
• erfarenhet från arbete vid domstol och/eller säkerhetsarbete vid domstol
• arbetslivserfarenhet inom service, administration, säkerhet och/eller teknik
• har goda kunskaper i engelska/behärska engelska i tal
Arbetets innehåll
Tillsammans med övriga expeditions- och ordningsvakter ingår du i ett team som bemannar domstolens säkerhetskontroll och tjänstgör i de allmänna utrymmena, vid förhandlingar och i receptionen. Som ordningsvakt är du den första person som domstolens besökare möter, du hjälper dem tillrätta och svarar på frågor kring målhantering, förhandlingar m.m. Ett gott bemötande mot alla som besöker domstolen är viktigt för att skapa en säker och trygg miljö. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att det råder ordning och säkerhet i domstolens lokaler vilket förutsätter förmågan att kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer.

Arbetet medför många kontakter och samverkan med andra myndigheter/organisationer, allmänhet och media. Arbetet medför även samarbete med flera andra personalkategorier på tingsrätten såsom domare, notarier och domstolshandläggare. Du kommer ha en aktiv del i tingsrättens rutiner gällande säkerhetsarbete.

Som expeditionsvakt innehar du alltid ordningsvaktsuppdrag men i anställningen ingår även arbetsuppgifter av administrativ och teknisk karaktär vilket ställer höga krav på administrativ förmåga samt att kunna hantera variation och växlingar i arbetet.

Det kan vara arbetsuppgifter såsom allmänna IT-frågor, användarsupport avseende salsteknik vid förhandlingar, administration av larm och passersystem, bokning av studiebesök, internservice såsom posthantering och enklare vaktmästerisysslor, utlämnande av allmänna handlingar och målhantering. I arbetet ingår låsning av domstolen.

För att bli aktuell för anställning krävs att du motsvarar högt ställda krav gällande omdöme, säkerhetsmedvetande och lämplighet. Det innebär att du står upp för demokratiska värderingar och den statliga värdegrund som styr Sveriges Domstolars verksamhet. Vi ställer krav på att du följer gällande lagar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Det ingår visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut.

Vår strävan är att det ska finnas både män och kvinnor bland anställda expeditions- och ordningsvakter och för att uppnå en jämnare könsfördelning i gruppen ser vi gärna kvinnliga sökande.

Antal platser: En eller flera. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker registrator

Ansök    Maj 10    Sveriges Domstolar    Registrator
En av våra registratorer går vidare till annan anställning. Nu söker vi dig som vill arbeta i en samhällsviktig och händelserik verksamhet tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. Välkommen med din ansökan, redan idag! Arbetet innebär Som registrator har du en viktig roll i domstolens verksamhet genom att du ansvarar för att hantera och registrera inkommande mål och ärenden på ett rättssäkert och effektivt sätt i vårt målhanteringssystem. Din hu... Visa mer
En av våra registratorer går vidare till annan anställning. Nu söker vi dig som vill arbeta i en samhällsviktig och händelserik verksamhet tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. Välkommen med din ansökan, redan idag!


Arbetet innebär

Som registrator har du en viktig roll i domstolens verksamhet genom att du ansvarar för att hantera och registrera inkommande mål och ärenden på ett rättssäkert och effektivt sätt i vårt målhanteringssystem. Din huvudsakliga arbetsuppgift består av att registrera och klassificera alla inkommande mål samt vidarefördela inkommande handlingar inom tingsrätten. Du kommer att arbeta med posthantering, telefon, utlämning av allmänna handlingar och bevakning av tingsrättens officiella e-postbrevlåda. I rollen som registrator har du många kontakter med kollegor, parter, myndigheter och allmänhet som i huvudsak sker via telefon och e-post. Arbetsuppgifterna kommer vara omväxlande och med tiden kan du även du även komma att utföra vissa administrativa uppgifter, vilka sker i samarbete med övriga kollegor på serviceenheten. Vi tänker oss att den som tar denna tjänst i viss utsträckning även ska arbeta med handläggning av mål och ärenden.


Arbetet är självständigt samtidigt som du kommer att vara en del av en grupp registratorer som samverkar med övriga på enheten samt med domstolshandläggare. Detta innebär att du behöver ha ett gott självledarskap samtidigt som du trivs i samarbete med kollegor.


Tillsammans med övriga på serviceenheten ingår låsning av domstolen samt att vid behov bemanna receptionen.

Vi söker dig som
• har godkänd gymnasieutbildning med slutbetyg/examensbevis
• har några års arbetslivserfarenhet av administrativt arbete eller för tjänsten relevant erfarenhet
• uttrycker dig väl i svenska språket i både tal och skrift och kommunicerar på ett tydligt sätt anpassat efter mottagare och situation,
• behärskar engelska i tal och skrift
• har goda datorkunskaper och lätt för att ta till dig nya IT-system då datorn är ditt huvudsakliga arbetsverktyg

Det är meriterande om du har:

• arbetslivserfarenhet från administrativt arbete inom Sveriges Domstolar, advokatbyrå eller annan myndighet som för tjänsten bedöms relevant
• erfarenhet av administrativ handläggning i offentlig verksamhet.

Det kan även vara meriterande om du har ytterligare språkkunskaper. 


Rollen som registrator kräver att du är ansvarsfull, noggrann och strukturerad med god förmåga att snabbt kunna ställa om vid ändrade förutsättningar. Din förmåga till prioritering kommer att vara värdefull och att du trivs med att tidvis arbeta i ett högt tempo. Du är kollegial och vill självklart bidra till vårt goda samarbete och trevliga stämning på domstolen.


Eftersom du företräder myndigheten utåt måste du kunna inge förtroende, hantera varierande arbetsbelastning och påfrestande kontakter.


För att lyckas i tjänsten behöver du ha lätt för att lära dig nya uppgifter och trivas med att hantera flera olika moment i arbetet. Arbetet förutsätter att du är en skicklig och ansvarsfull administratör med utpräglad känsla för service och kvalitet.


Som person är du ordningsam, har lätt för att hitta lösningar. Du delar med dig av dina kunskaper, erfarenheter och bidrar på så sätt till gruppens gemensamma arbete. Du är också professionell, arbetar såväl proaktivt som strukturerat och driver självständigt ditt arbete framåt där du ser till helheten för verksamheten.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet för anställningen.


För att bli aktuell för anställning krävs att du motsvarar högt ställda krav gällande omdöme, säkerhetsmedvetande och lämplighet. Det innebär att du står upp för demokratiska värderingar och den statliga värdegrund som styr Sveriges Domstolars verksamhet. Vi ställer krav på att du följer gällande lagar.


Vad erbjuder vi?
Som registrator erbjuds du ett ansvarsfullt arbete med goda möjligheter till kompetensutveckling inom området genom bland annat utbildning i Domstolsverkets regi. 

Du erbjuds attraktiva förmåner, exempelvis minst 28 dagars semester, friskvårdsbidrag och flextidsavtal. I samband med vissa helgdagar har du kortare arbetsdagar.

Om arbetsplatsen

Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med drygt 50 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum.


Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Skaraborgs tingsrätt har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden och en serviceenhet som bland annat ansvarar för administration, reception samt registrering av nya mål.Övrigt

Det ingår visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut.


Välkommen med din ansökan, bestående av personligt brev, CV samt examensbevis/betyg från godkänd gymnasieutbildning, senast den 2 juni 2024.

Tillträde enligt överenskommelse men gärna snarast möjligt.För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Sommarnotarie

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Vi undanber oss vänligen men bestämt di... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Skaraborgs tingsrätt finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Skaraborgs tingsrätt är en av de större mellanstora tingsrätterna och har drygt 50 medarbetare, varav hälften är jurister. Under 2023 kom cirka 5 300 mål och ärenden in till domstolen.

Skaraborgs tingsrätt har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat ansvarar för administration, reception och registrering av nya mål.

Är du juriststuderande och vill få praktisk erfarenhet av domstolsarbete? Funderar du kanske på en framtid inom rättsväsendet? Då är du välkommen att söka sommarnotarietjänstgöring vid Skaraborgs tingsrätt.


Arbetet innebär 
I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredning av mål och ärenden, protokollföra vid förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar. Om möjligt även upprätta skriftliga sammanställningar inför huvudförhandlingar i tvistemål, s.k. tryck.


Kvalifikationskrav
Kriterierna för att söka tjänst som sommarnotarie är att du är godkänd minst till och med termin fem på juristprogrammet vid ansökan. Du ska ha genomfört processrätten samt straff- och civilrätt i juristutbildningen. Du ska ha minst en termin kvar av juristprogrammet efter anställningsperioden.


Vi söker dig som har goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen liksom goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga, god samarbetsförmåga samt att kunna organisera och planera ditt arbete.


Intervjuer tillämpas inte för denna korta anställning utan stor vikt kommer att läggas vid ditt personliga brev, dina betyg samt dina svar på enkätfrågorna och hur du motiverar ditt intresse för att arbeta som sommarnotarie vid vår domstol. 

Övrigt
Vi söker en eller flera sommarnotarier för en tidsbegränsad anställning under respektive period:


period (1) 2024-06-17--2024-07-26

period (2) 2024-07-15--2024-08-23


För att vi ska kunna pröva din ansökan behöver betygsutdrag bifogas tillsammans med CV och personligt brev. Det är av stor vikt att du svarar på enkätfrågorna i rekryteringsverktyget samt bifogar aktuellt betygsutdrag från juristprogrammet.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 februari 2024. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker domstolshandläggare, en eller flera

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vad erbjuder vi? Som anställd hos oss erbjuds du friskvårdsbidrag på upp till 3000 kr. Det kan användas till en mängd olika aktiviteter såso... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vad erbjuder vi?
Som anställd hos oss erbjuds du friskvårdsbidrag på upp till 3000 kr.

Det kan användas till en mängd olika aktiviteter såsom simning, gym eller massage utifrån Skatteverkets riktlinjer.

Du har rätt till 28 semesterdagar som anställd hos oss. Från det år du fyller 30 år ökar antalet semesterdagar till 31 dagar och från det år du fyller 40 år kan du nyttja totalt 35 semesterdagar per år.

Som administrativt anställd omfattas du av domstolens arbetstidsförkortningar som är mer långtgående än statliga avtalet. Detta innebär att du i samband med vissa bestämda helgdagar har en kortare arbetsdag. För dig som administrativt anställd erbjuder vi flextidsavtal.

Vi tror starkt på din individuella kompetensutveckling och det finns ett stort utbud av olika utbildningar som erbjuds av Domstolsverket.

Som tillsvidareanställd i statlig verksamhet har du rätt att vara tjänstledig för att prova på annat statligt jobb. Den nya anställningen måste vara en provanställning eller en visstidsanställning.

Vem söker vi?
En av våra domstolshandläggare har valt att gå vidare till en tjänst på en annan myndighet. Domstolen söker därför dig som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Eftersom du företräder myndigheten utåt måste du kunna inge förtroende, hantera varierande arbetsbelastning och påfrestande kontakter. Under perioder med högre arbetsbelastning är det viktigt att du kan prioritera och planera ditt arbete.

Du har lätt för att lära dig nya uppgifter och trivs med att hantera flera olika moment i arbetet. Arbetet förutsätter att du är en skicklig och ansvarsfull administratör. Anställningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, ansvarskänsla, flexibilitet, effektivitet och noggrannhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
- har några års arbetslivserfarenhet av administrativt arbete eller för tjänsten relevant erfarenhet
- kan uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift
- behärska engelska i tal och skrift
- har goda datorkunskaper och lätt för att ta till dig nya datasystem då det huvudsakliga arbetsverktyget är datorn
- är serviceinriktad, har god social kompetens och bidrar till en bra arbetsmiljö

Det är också meriterande om du har:
- arbetslivserfarenhet från domstol eller annat administrativt arbete på advokatbyrå, åklagarkammare, kriminalvård eller liknande
- intresse av att aktivt delta i det digitala arbetssättet på domstolen
- erfarenhet av administrativ handläggning i offentlig verksamhet, som också inkluderar självständigt beslutsfattande och arbete i team
- kunskaper i andra främmande språk

Arbetets innehåll
Arbetet som domstolshandläggare innebär att du tillsammans med övriga handläggare på målenheten ingår i ett team som bereder mål och ärenden. Detta innebär bland annat att sätta ut mål till förhandling, ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, bevaka tidsfrister, expediera domar och beslut. Det kan också innebära att föra protokoll vid förhandlingar, framför allt i brottmål. Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter via telefon och mejl med parter, ombud, myndigheter och allmänheten. Arbetet är omväxlande, ansvarsfullt och omfattar självständigt beslutsfattande i förberedelsearbetet.

Om arbetsplatsen
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med drygt 50 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Skaraborgs tingsrätt har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat ansvarar för administration, reception och registrering av nya mål. Som domstolshandläggare hos oss tillhör du en av målenheterna. För att trivas med arbetet och utvecklas krävs god förmåga att ta egna initiativ och lösa problem. 

Då tingsrätten kontinuerligt utvecklar det digitaliserade arbetssättet är det önskvärt med tidigare erfarenhet av att arbeta digitalt och att utveckla digitala arbetssätt.

Övrigt
Vår strävan är att det ska finnas både män och kvinnor bland anställda domstolshandläggare och för att uppnå en jämnare könsfördelning i gruppen ser vi gärna manliga sökande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Antal platser: En eller flera

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker vikarierande domstolshandläggare, en eller flera

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vad erbjuder vi? Som anställd hos oss erbjuds du friskvårdsbidrag på upp till 3000 kr. Det kan användas till en mängd olika aktiviteter såso... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vad erbjuder vi?
Som anställd hos oss erbjuds du friskvårdsbidrag på upp till 3000 kr.

Det kan användas till en mängd olika aktiviteter såsom simning, gym eller massage utifrån Skatteverkets riktlinjer.

Du har rätt till 28 semesterdagar som anställd hos oss. Från det år du fyller 30 år ökar antalet semesterdagar till 31 dagar och från det år du fyller 40 år kan du nyttja totalt 35 semesterdagar per år.

Som administrativt anställd omfattas du av domstolens arbetstidsförkortningar som är mer långtgående än statliga avtalet. Detta innebär att du i samband med vissa bestämda helgdagar har en kortare arbetsdag. För dig som administrativt anställd erbjuder vi flextidsavtal.

Vi tror starkt på din individuella kompetensutveckling och det finns ett stort utbud av olika utbildningar som erbjuds av Domstolsverket.

Som tillsvidareanställd i statlig verksamhet har du rätt att vara tjänstledig för att prova på annat statligt jobb. Den nya anställningen måste vara en provanställning eller en visstidsanställning.Vem söker vi?
En av våra domstolshandläggare kommer vara föräldraledig och vi söker därför dig som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Eftersom du företräder myndigheten utåt måste du kunna inge förtroende, hantera varierande arbetsbelastning och påfrestande kontakter.

Under perioder med högre arbetsbelastning är det viktigt att du kan prioritera och planera ditt arbete. Du har lätt för att lära dig nya uppgifter och trivs med att hantera flera olika moment i arbetet. Arbetet förutsätter att du är en skicklig och ansvarsfull administratör. Anställningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, ansvarskänsla, flexibilitet, effektivitet och noggrannhet. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
- har några års arbetslivserfarenhet av administrativt arbete eller för tjänsten relevant erfarenhet
- kan uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift
- behärska engelska i tal och skrift
- har goda datorkunskaper och lätt för att ta till dig nya datasystem då det huvudsakliga arbetsverktyget är datorn
- är serviceinriktad, har god social kompetens och bidrar till en bra arbetsmiljö

 
Det är också meriterande om du har:
- arbetslivserfarenhet från domstol eller annat administrativt arbete på advokatbyrå, åklagarkammare, kriminalvård eller liknande
- intresse av att aktivt delta i det digitala arbetssättet på domstolen
- erfarenhet av administrativ handläggning i offentlig verksamhet, som också inkluderar självständigt beslutsfattande och arbete i team
- kunskaper i andra främmande språk

Arbetets innehåll
Arbetet som domstolshandläggare innebär att du tillsammans med övriga handläggare på målenheten ingår i ett team som bereder mål och ärenden. Detta innebär bland annat att sätta ut mål till förhandling, ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, bevaka tidsfrister, expediera domar och beslut. Det kan också innebära att föra protokoll vid förhandlingar, framför allt i brottmål. Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter via telefon och mejl med parter, ombud, myndigheter och allmänheten. Arbetet är omväxlande, ansvarsfullt och omfattar självständigt beslutsfattande i förberedelsearbetet.

Om arbetsplatsen
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med drygt 50 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Skaraborgs tingsrätt har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat ansvarar för administration, reception och registrering av nya mål. Som domstolshandläggare hos oss tillhör du en av målenheterna. För att trivas med arbetet och utvecklas krävs god förmåga att ta egna initiativ och lösa problem. 

Då tingsrätten kontinuerligt utvecklar det digitaliserade arbetssättet är det önskvärt med tidigare erfarenhet av att arbeta digitalt och att utveckla digitala arbetssätt.

Övrigt
Vår strävan är att det ska finnas både män och kvinnor bland anställda domstolshandläggare och för att uppnå en jämnare könsfördelning i gruppen ser vi gärna manliga sökande.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning (vikariat 8 månader med möjlighet till förlängning) med tillträde 15 mars eller enligt överenskommelse.

Antal platser: En eller flera.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker vikarierande registrator

Ansök    Okt 30    Sveriges Domstolar    Registrator
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vem söker vi? Till vår serviceenhet söker vi en registrator som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Arbetet ko... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vem söker vi?
Till vår serviceenhet söker vi en registrator som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet.

Arbetet kommer att ske i nära samarbete med tingsrättens övriga registratorer och förutsätter att du är flexibel och ansvarsfull samt har god administrativ förmåga. Du har lätt för att lära dig nya uppgifter och trivs med att hantera flera olika moment i arbetet. Vi sätter stort värde på samarbetsförmåga, att du är kommunikativ och förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

Som person är du professionell, arbetar såväl proaktivt som strukturerat och driver självständigt ditt arbete framåt där du ser till helheten för verksamheten. Du trivs med att arbeta självständigt men också tillsammans med andra. Du är bekväm med digitala verktyg och ser dator, e-post som naturliga arbetsverktyg.

Tjänsten är ett vikariat men kan eventuellt på sikt blir en tillsvidareanställning då en av våra registratorer kommer vara tjänstledig. Vi tror att du är en person som vill ha ett betydelsefullt arbete i en samhällsviktig och spännande verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet för anställningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har fullgjord gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning med examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- har mycket goda datakunskaper då arbete i olika IT-system blir en grundläggande del av din arbetsdag
- arbetslivserfarenhet av för tjänsten relevanta administrativa arbetsuppgifter
- kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
- behärskar engelska i tal och skrift

Det är också meriterande om du har:
- arbetslivserfarenhet av för tjänsten relevanta arbetsuppgifter i domstol, annan statlig eller offentlig verksamhet

 

Arbetets innehåll
Som registrator har du en viktig roll i domstolens verksamhet genom att du ansvarar för att hantera inkommande mål och ärenden på ett rättssäkert och effektivt sätt. Din huvudsakliga arbetsuppgift består av att registrera och klassificera alla inkommande mål. Vidare hanterar du i övrigt inkommande post. Arbetsuppgifterna kommer vara omväxlande och med tiden kan du även du även komma att utföra vissa administrativa uppgifter, vilka sker i samarbete med övriga kollegor på serviceenheten. 

Arbetet är självständigt samtidigt som du kommer att vara en del av en grupp registratorer som samverkar med domstolshandläggare och övriga på enheten. Detta innebär att du behöver ha ett gott självledarskap samtidigt som du trivs i samarbete med kollegor.

Rollen som registrator kräver att du är ansvarsfull, noggrann och strukturerad med god förmåga att snabbt kunna ställa om vid ändrade förutsättningar. Din förmåga att prioritera kommer att vara värdefull och du trivs med att tidvis arbeta i ett högt tempo. Du är kollegial och vill självklart bidra till vårt goda samarbete och trevliga stämning på domstolen.

Tillsammans med övriga på serviceenheten ingår låsning av domstolen samt att vid behov bemanna receptionen. Vid låsning ingår visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut.

Om arbetsplatsen
Vårt uppdrag är att varje dag bidra till rättstrygghet i ett demokratiskt och rättssäkert samhälle. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med cirka 50 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare.

Tingsrätten är indelad i två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat hanterar arkivet och registreringen av mål och ärenden. Serviceenheten ansvarar även för personal-, ekonomi-, säkerhet-, IT- och serviceuppgifter vid tingsrätten. 

Övrigt
Rekrytering kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Anställningen är ett vikariat på 6 mån med möjlighet till förlängning.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker serviceinriktad expeditionsvakt

Ansök    Jan 30    Sveriges Domstolar    Expeditionsvakt
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vem söker vi? Vi söker dig som är initiativtagande, flexibel och kan hantera tempoväxlingar i arbetet och snabbt anpassa dig till nya omständig... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vem söker vi?
Vi söker dig som är initiativtagande, flexibel och kan hantera tempoväxlingar i arbetet och snabbt anpassa dig till nya omständigheter och prioritera.

Vidare krävs god administrativ och kommunikativ förmåga, att du har lätt för att samarbeta samt tar ansvar för ditt och gruppens uppdrag. Du ser till helheten och arbetar aktivt för att bidra till tingsrättens uppdrag. Du är lugn, trygg i dig själv och din yrkesroll samt har en hög grad av personlig mognad. Viktig är också din förmåga att möta människor i olika situationer och ge ett bra bemötande mot allmänheten. Du är prestigelös, ansvarstagande och noggrann, vidare ser vi att du har en utpräglad känsla för kvalitet och service samt trivs i såväl grupp som självständigt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
- har behörighet och förmåga samt är villig att genomgå för tjänsten relevanta ordningsvaktsutbildningar så snart som möjligt, alternativt
- har genomgått ordningsvaktsutbildningen och har ett giltigt aktuellt ordningsvaktsförordnande
- har några års arbetslivserfarenhet av administrativa uppgifter eller för tjänsten relevant erfarenhet
- kan uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift
- har goda kunskaper i engelska/behärska engelska i tal

Det är också meriterande om du har: 
- genomgått utbildning och har behörighet att tjänstgöra i säkerhetskontroll vid domstol
- erfarenhet från arbete vid domstol och/eller säkerhetsarbete vid domstol
- arbetslivserfarenhet inom service, administration, säkerhet och/eller teknik

Arbetets innehåll
Tillsammans med övriga expeditions/ordningsvakter ingår du i ett team som bemannar domstolens säkerhetskontroll och tjänstgör i de allmänna utrymmena, vid förhandlingar och i receptionen. Som ordningsvakt är du den första person som domstolens besökare möter, du hjälper dem tillrätta och svarar på frågor kring målhantering, förhandlingar m.m. Ett gott bemötande mot alla som besöker domstolen är viktigt för att skapa en säker och trygg miljö. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att det råder ordning och säkerhet i domstolens lokaler vilket förutsätter förmågan att kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer.

Arbetet medför många kontakter och samverkan med andra myndigheter/organisationer, allmänhet och media. Arbetet medför även samarbete med flera andra personalkategorier på tingsrätten såsom domare, notarier och domstolshandläggare. Du kommer ha en aktiv del i tingsrättens rutiner gällande säkerhetsarbete.

Som expeditionsvakt innehar du alltid ordningsvaktsuppdrag men i anställningen ingår även arbetsuppgifter av administrativ och teknisk karaktär vilket ställer höga krav på administrativ förmåga samt att kunna hantera variation och växlingar i arbetet.

Det kan vara arbetsuppgifter såsom allmänna IT-frågor, användarsupport avseende salsteknik vid förhandlingar, administration av larm och passersystem, bokning av studiebesök, internservice såsom posthantering och enklare vaktmästerisysslor, utlämnande av allmänna handlingar och målhantering. I arbetet ingår låsning av domstolen.

Om arbetsplatsen
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med ca 50 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum.

Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Skaraborgs tingsrätt har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat ansvarar för administration, reception och registrering av nya mål. Som expeditionsvakt tillhör du serviceenheten.

Domstolen har under 2022 driftsatt en ny säkerhetsentré med säkerhetskontroll och söker därför en eller flera expeditionsvakter/ordningsvakter. Arbetet är i team med andra ordningsvakter men även tillsammans med andra kollegor.

Övrigt
Det ingår visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut.

Vår strävan är att det ska finnas både män och kvinnor bland anställda expeditionsvakter och för att uppnå en jämnare könsfördelning i gruppen ser vi gärna kvinnliga sökande.

Antal platser: En eller flera

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker serviceinriktad expeditions- och ordningsvakt

Ansök    Jun 19    Sveriges Domstolar    Expeditionsvakt
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vem söker vi? Vi söker dig som är initiativtagande, flexibel och kan hantera tempoväxlingar i arbetet och snabbt anpassa dig till nya omständig... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vem söker vi?
Vi söker dig som är initiativtagande, flexibel och kan hantera tempoväxlingar i arbetet och snabbt anpassa dig till nya omständigheter och prioritera.

Vidare krävs god administrativ och kommunikativ förmåga, att du har lätt för att samarbeta samt tar ansvar för ditt och gruppens uppdrag. Du ser till helheten och arbetar aktivt för att bidra till tingsrättens uppdrag. Du är lugn, trygg i dig själv och din yrkesroll samt har en hög grad av personlig mognad. Viktig är också din förmåga att möta människor i olika situationer och ge ett bra bemötande mot allmänheten. Du är prestigelös, ansvarstagande och noggrann, vidare ser vi att du har en utpräglad känsla för kvalitet och service samt trivs i såväl grupp som självständigt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
- har behörighet och förmåga samt vara villig att genomgå för tjänsten relevanta ordningsvaktsutbildningar så snart som möjligt, alternativt
- har genomgått ordningsvaktsutbildningen och har ett giltigt aktuellt ordningsvaktsförordnande
- har några års arbetslivserfarenhet av administrativa uppgifter eller för tjänsten relevant erfarenhet
- kan uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift
- har goda kunskaper i engelska/behärska engelska i talDet är också meriterande om du har: 
- genomgått utbildning och har behörighet att tjänstgöra i säkerhetskontroll vid domstol
- erfarenhet från arbete vid domstol och/eller säkerhetsarbete vid domstol
- arbetslivserfarenhet inom service, administration, säkerhet och/eller teknik

Arbetets innehåll
Tillsammans med övriga expeditions- och ordningsvakter ingår du i ett team som bemannar domstolens säkerhetskontroll och tjänstgör i de allmänna utrymmena, vid förhandlingar och i receptionen. Som ordningsvakt är du den första person som domstolens besökare möter, du hjälper dem tillrätta och svarar på frågor kring målhantering, förhandlingar m.m. Ett gott bemötande mot alla som besöker domstolen är viktigt för att skapa en säker och trygg miljö. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att det råder ordning och säkerhet i domstolens lokaler vilket förutsätter förmågan att kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer.

Arbetet medför många kontakter och samverkan med andra myndigheter/organisationer, allmänhet och media. Arbetet medför även samarbete med flera andra personalkategorier på tingsrätten såsom domare, notarier och domstolshandläggare. Du kommer ha en aktiv del i tingsrättens rutiner gällande säkerhetsarbete.

Som expeditionsvakt innehar du alltid ordningsvaktsuppdrag men i anställningen ingår även arbetsuppgifter av administrativ och teknisk karaktär vilket ställer höga krav på administrativ förmåga samt att kunna hantera variation och växlingar i arbetet.

Det kan vara arbetsuppgifter såsom allmänna IT-frågor, användarsupport avseende salsteknik vid förhandlingar, administration av larm och passersystem, bokning av studiebesök, internservice såsom posthantering och enklare vaktmästerisysslor, utlämnande av allmänna handlingar och målhantering. I arbetet ingår låsning av domstolen.

Om arbetsplatsen
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med ca 50 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum.

Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Skaraborgs tingsrätt har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat ansvarar för administration, reception och registrering av nya mål. Som expeditionsvakt tillhör du serviceenheten.

Domstolen har säkerhetsentré med säkerhetskontroll och söker en eller flera expeditions- och ordningsvakter. Arbetet är i team med andra ordningsvakter men även tillsammans med andra kollegor.

Övrigt
Det ingår visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut.

Vår strävan är att det ska finnas både män och kvinnor bland anställda expeditions- och ordningsvakter och för att uppnå en jämnare könsfördelning i gruppen ser vi gärna kvinnliga sökande.

Antal platser: En eller flera

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker vikarierande domstolshandläggare, en eller flera

Ansök    Jun 22    Sveriges Domstolar    Domstolssekreterare
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vem söker vi? Vi söker dig som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Eftersom du företräder myndigheten utåt mås... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vem söker vi?
Vi söker dig som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet.

Eftersom du företräder myndigheten utåt måste du kunna inge förtroende, hantera varierande arbetsbelastning och påfrestande kontakter. Under perioder med högre arbetsbelastning är det viktigt att du kan prioritera och planera ditt arbete. Du har lätt för att lära dig nya uppgifter och trivs med att hantera flera olika moment i arbetet. Arbetet förutsätter att du är en skicklig och ansvarsfull administratör. Anställningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, ansvarskänsla, flexibilitet, effektivitet och noggrannhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
- har några års arbetslivserfarenhet av administrativt arbete eller för tjänsten relevant erfarenhet
- kan uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift
- behärska engelska i tal och skrift
- har goda datorkunskaper och lätt för att ta till dig nya datasystem då det huvudsakliga arbetsverktyget är datorn
- är serviceinriktad, har god social kompetens och bidrar till en bra arbetsmiljöDet är också meriterande om du har:
- arbetslivserfarenhet från domstol eller annat administrativt arbete på advokatbyrå, åklagarkammare, kriminalvård eller liknande
- intresse av att aktivt delta i det digitala arbetssättet på domstolen
- erfarenhet av administrativ handläggning i offentlig verksamhet, som också inkluderar självständigt beslutsfattande och arbete i team
- kunskaper i andra främmande språk

Arbetets innehåll
Arbetet som domstolshandläggare innebär att du tillsammans med övriga handläggare på målenheten ingår i ett team som bereder mål och ärenden. Detta innebär bland annat att sätta ut mål till förhandling, ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, bevaka tidsfrister, expediera domar och beslut. Det kan också innebära att föra protokoll vid förhandlingar, framför allt i brottmål. Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter via telefon och mejl med parter, ombud, myndigheter och allmänheten. Arbetet är omväxlande, ansvarsfullt och omfattar självständigt beslutsfattande i förberedelsearbetet. 

Om arbetsplatsen
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med cirka 50 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. 

Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Skaraborgs tingsrätt har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat ansvarar för administration, reception och registrering av nya mål. Som domstolshandläggare hos oss tillhör du en av målenheterna. För att trivas med arbetet och utvecklas krävs god förmåga att ta egna initiativ och lösa problem.

Då tingsrätten kontinuerligt utvecklar det digitaliserade arbetssättet är det önskvärt med tidigare erfarenhet av att arbeta digitalt och att utveckla digitala arbetssätt.

Övrigt
Vår strävan är att det ska finnas både män och kvinnor bland anställda domstolshandläggare och för att uppnå en jämnare könsfördelning i gruppen ser vi gärna manliga sökande.

Anställningsform: Vikariat dock längst till och med 2024-02-27 med eventuell möjlighet till förlängning. 

Antal platser: En eller flera

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker domstolshandläggare, en eller flera

Ansök    Jan 27    Sveriges Domstolar    Domstolssekreterare
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vem söker vi? Vi söker dig som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Eftersom du företräder myndigheten utåt mås... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vem söker vi?
Vi söker dig som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet.

Eftersom du företräder myndigheten utåt måste du kunna inge förtroende, hantera varierande arbetsbelastning och påfrestande kontakter. Under perioder med högre arbetsbelastning är det viktigt att du kan prioritera och planera ditt arbete. Du har lätt för att lära dig nya uppgifter och trivs med att hantera flera olika moment i arbetet. Arbetet förutsätter att du är en skicklig och ansvarsfull administratör. Anställningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, ansvarskänsla, flexibilitet, effektivitet och noggrannhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
- har några års arbetslivserfarenhet av administrativt arbete eller för tjänsten relevant erfarenhet
- kan uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift
- behärska engelska i tal och skrift
- goda datorkunskaper och lätt för att ta till dig nya datasystem då det huvudsakliga arbetsverktyget är datorn

Det är också meriterande om du har:
- arbetslivserfarenhet från domstol eller annat administrativt arbete på advokatbyrå, åklagarkammare, kriminalvård eller liknande
- intresse av att aktivt delta i det digitala arbetssättet på domstolen
- erfarenhet av administrativ handläggning i offentlig verksamhet, som också inkluderar självständigt beslutsfattande och arbete i team
- kunskaper i andra främmande språk

Arbetets innehåll
Arbetet som domstolshandläggare innebär att du tillsammans med övriga handläggare på målenheten ingår i ett team som bereder mål och ärenden. Detta innebär bland annat att sätta ut mål till förhandling, ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, bevaka tidsfrister, expediera domar och beslut. Det kan också innebära att föra protokoll vid förhandlingar, framför allt i brottmål. Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter via telefon och mejl med parter, ombud, myndigheter och allmänheten. Arbetet är omväxlande, ansvarsfullt och omfattar självständigt beslutsfattande i förberedelsearbetet. 

Om arbetsplatsen
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med cirka 50 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. 

Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Skaraborgs tingsrätt har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat ansvarar för administration, reception och registrering av nya mål. Som domstolshandläggare hos oss tillhör du en av målenheterna. För att trivas med arbetet och utvecklas krävs god förmåga att ta egna initiativ och lösa problem.

Då tingsrätten kontinuerligt utvecklar det digitaliserade arbetssättet är det önskvärt med tidigare erfarenhet av att arbeta digitalt och att utveckla digitala arbetssätt.

 

Övrigt
Vår strävan är att det ska finnas både män och kvinnor bland anställda domstolshandläggare och för att uppnå en jämnare könsfördelning i gruppen ser vi gärna manliga sökande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning 

Antal platser: En eller flera

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker sommarnotarie 2023

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Är du juriststuderande och vill få praktisk erfarenhet av domstolsarbete? Funderar du kanske på en framtid inom rättsväsendet? Då är du välkomm... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Är du juriststuderande och vill få praktisk erfarenhet av domstolsarbete? Funderar du kanske på en framtid inom rättsväsendet? Då är du välkommen att söka sommarnotarietjänstgöring vid Skaraborgs tingsrätt.

Arbetet innebär 
I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredning av mål och ärenden, protokollföra vid förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar. Om möjligt även upprätta skriftliga sammanställningar inför huvudförhandlingar i tvistemål, s.k. tryck.

Kvalifikationskrav
Kriterierna för att söka tjänst som sommarnotarie är att du är godkänd minst till och med termin fem på juristprogrammet vid ansökan. Du ska ha genomfört processrätten samt straff- och civilrätt i juristutbildningen. Du ska ha minst en termin kvar av juristprogrammet efter anställningsperioden.

Vi söker dig som har goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen liksom goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga, god samarbetsförmåga samt att kunna organisera och planera ditt arbete.

Intervjuer tillämpas inte för denna korta anställning utan stor vikt kommer att läggas vid ditt personliga brev, dina betyg samt dina svar på enkätfrågorna och hur du motiverar ditt intresse för att arbeta som sommarnotarie vid vår domstol. Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolens verksamhet, kommer vi i första hand att prioritera sökande som inte har tidigare erfarenhet från liknande arbete på domstol.Vilka är vi
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med cirka 50 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare.

Skaraborgs tingsrätt har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat ansvarar för administration, reception och registrering av nya mål. 

Övrigt
Vi söker en sommarnotarie för en tidsbegränsad anställning under respektive period:

period (1) 2023-06-19--2023-07-28

period (2) 2023-07-17--2023-08-25

För att vi ska kunna pröva din ansökan behöver betygsutdrag bifogas tillsammans med CV och personligt brev. Det är av stor vikt att du svarar på enkätfrågorna i rekryteringsverktyget samt bifogar aktuellt betygsutdrag från juristprogrammet.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 19 februari 2023.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker domstolshandläggare, en eller flera

Ansök    Sep 16    Sveriges Domstolar    Domstolssekreterare
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vem söker vi? Vi söker dig som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Eftersom du företräder myndigheten utåt mås... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vem söker vi?
Vi söker dig som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet.

Eftersom du företräder myndigheten utåt måste du kunna inge förtroende, hantera varierande arbetsbelastning och påfrestande kontakter. Under perioder med högre arbetsbelastning är det viktigt att du kan prioritera och planera ditt arbete. Du har lätt för att lära dig nya uppgifter och trivs med att hantera flera olika moment i arbetet. Arbetet förutsätter att du är en skicklig och ansvarsfull administratör. Anställningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, ansvarskänsla, flexibilitet, effektivitet och noggrannhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
- har några års arbetslivserfarenhet av administrativt arbete eller för tjänsten relevant erfarenhet
- kan uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift
- behärska engelska i tal och skrift
- goda datorkunskaper och lätt för att ta till dig nya datasystem då det huvudsakliga arbetsverktyget är datorn

Det är också meriterande om du har:
- arbetslivserfarenhet från domstol eller annat administrativt arbete på advokatbyrå, åklagarkammare, kriminalvård eller liknande
- intresse av att aktivt delta i det digitala arbetssättet på domstolen
- erfarenhet av administrativ handläggning i offentlig verksamhet, som också inkluderar självständigt beslutsfattande och arbete i team
- kunskaper i andra främmande språk

Arbetets innehåll
Arbetet som domstolshandläggare innebär att du tillsammans med övriga handläggare på målenheten ingår i ett team som bereder mål och ärenden. Detta innebär bland annat att sätta ut mål till förhandling, ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, bevaka tidsfrister, expediera domar och beslut. Det kan också innebära att föra protokoll vid förhandlingar, framför allt i brottmål. Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter via telefon och mejl med parter, ombud, myndigheter och allmänheten. Arbetet är omväxlande, ansvarsfullt och omfattar självständigt beslutsfattande i förberedelsearbetet. I arbetet kan det även ingå låsning av domstolen.

Om arbetsplatsen
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med drygt 45 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. 

Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Skaraborgs tingsrätt har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat ansvarar för administration, reception och registrering av nya mål. Som domstolshandläggare hos oss tillhör du en av målenheterna. För att trivas med arbetet och utvecklas krävs god förmåga att ta egna initiativ och lösa problem.

Då tingsrätten är i en utvecklingsfas av digitalisering är det önskvärt med tidigare erfarenhet av att arbeta digitalt och att utveckla digitala arbetssätt.

 

Övrigt
Det ingår visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut.

Vår strävan är att det ska finnas både män och kvinnor bland anställda domstolshandläggare och för att uppnå en jämnare könsfördelning i gruppen ser vi gärna manliga sökande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning 

Antal platser: En eller flera

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker serviceinriktad expeditionsvakt

Ansök    Sep 15    Sveriges Domstolar    Expeditionsvakt
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vem söker vi? Vi söker dig som är initiativtagande, flexibel och kan hantera tempoväxlingar i arbetet och snabbt anpassa dig till nya omständig... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vem söker vi?
Vi söker dig som är initiativtagande, flexibel och kan hantera tempoväxlingar i arbetet och snabbt anpassa dig till nya omständigheter och prioritera.

Vidare krävs god administrativ och kommunikativ förmåga, att du har lätt för att samarbeta samt tar ansvar för ditt och gruppens uppdrag. Du ser till helheten och arbetar aktivt för att bidra till tingsrättens uppdrag. Du är lugn, trygg i dig själv och din yrkesroll samt har en hög grad av personlig mognad. Viktig är också din förmåga att möta människor i olika situationer och ge ett bra bemötande mot allmänheten. Du är prestigelös, ansvarstagande och noggrann, vidare ser vi att du har en utpräglad känsla för kvalitet och service samt trivs i såväl grupp som självständigt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.Kvalifikationer
Vi söker dig som: 

- har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
- har behörighet och förmåga samt vara villig att genomgå för tjänsten relevanta ordningsvaktsutbildningar så snart som möjligt, alternativt
- har genomgått ordningsvaktsutbildningen och har ett giltigt aktuellt ordningsvaktsförordnande
- har några års arbetslivserfarenhet av administrativa uppgifter eller för tjänsten relevant erfarenhet
- kan uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift
- har goda kunskaper i engelska/behärska engelska i tal

Det är också meriterande om du har: 

- genomgått utbildning och har behörighet att tjänstgöra i säkerhetskontroll vid domstol
- erfarenhet från arbete vid domstol och/eller säkerhetsarbete vid domstol
- arbetslivserfarenhet inom service, administration, säkerhet och/eller IT

 
Arbetets innehåll
Tillsammans med övriga expeditions/ordningsvakter ingår du i ett team som bemannar domstolens säkerhetskontroll och tjänstgör i de allmänna utrymmena, vid förhandlingar och i receptionen. Som ordningsvakt är du den första person som domstolens besökare möter, du hjälper dem tillrätta och svarar på frågor kring målhantering, förhandlingar m.m. Ett gott bemötande mot alla som besöker domstolen är viktigt för att skapa en säker och trygg miljö. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att det råder ordning och säkerhet i domstolens lokaler vilket förutsätter förmågan att kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer.

Arbetet medför många kontakter och samverkan med andra myndigheter/organisationer, allmänhet och media. Arbetet medför även samarbete med flera andra personalkategorier på tingsrätten såsom domare, notarier och domstolshandläggare. Du kommer ha en aktiv del i tingsrättens rutiner gällande säkerhetsarbete. 

Som expeditionsvakt innehar du alltid ordningsvaktsuppdrag men i anställningen ingår även arbetsuppgifter av administrativ och teknisk karaktär vilket ställer höga krav på administrativ förmåga samt att kunna hantera variation och växlingar i arbetet. 

Det kan vara arbetsuppgifter såsom allmänna IT-frågor, användarsupport avseende salsteknik vid förhandlingar, administration av larm och passersystem, bokning av studiebesök, internservice såsom posthantering och enklare vaktmästerisysslor, utlämnande av allmänna handlingar och målhantering. I arbetet ingår låsning av domstolen.

Om arbetsplatsen
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med drygt 45 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Skaraborgs tingsrätt har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat ansvarar för administration, reception och registrering av nya mål. Som expeditionsvakt tillhör du serviceenheten.

Domstolen har under våren driftsatt en ny säkerhetsentré med säkerhetskontroll och söker därför en eller flera expeditionsvakter/ordningsvakter. Arbetet är i team med andra ordningsvakter men även tillsammans med andra kollegor. Övrigt
Det ingår visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut.

Vår strävan är att det ska finnas både män och kvinnor bland anställda expeditionsvakter och för att uppnå en jämnare könsfördelning i gruppen ser vi gärna kvinnliga sökande.

Anställningsform : Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Antal platser: En eller flera

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker serviceinriktad expeditionsvakt

Ansök    Jan 28    Sveriges Domstolar    Expeditionsvakt
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vem söker vi? Vi söker dig som är initiativtagande, flexibel och kan hantera tempoväxlingar i arbetet och snabbt anpassa dig till nya omständig... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vem söker vi?
Vi söker dig som är initiativtagande, flexibel och kan hantera tempoväxlingar i arbetet och snabbt anpassa dig till nya omständigheter och prioritera.

Vidare krävs en god kommunikativ förmåga och att du har lätt för att samarbeta och tar ansvar för ditt och gruppens uppdrag. Du ser till helheten och arbetar aktivt för att bidra till tingsrättens uppdrag utifrån krav på högt säkerhetstänk. Du är lugn, trygg i dig själv och din yrkesroll samt har en hög grad av personlig mognad. Viktig är också din förmåga att möta människor i olika situationer och ge ett bra bemötande mot allmänheten. Du är prestigelös, ansvarstagande och noggrann, vidare ser vi att du har en utpräglad känsla för kvalitet och service samt trivs i såväl grupp som självständigt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
- har genomgått ordningsvaktsutbildningen och har ett giltigt aktuellt ordningsvaktsförordnande alternativt
- ha behörighet och förmåga samt vara villig att genomgå ordningsvaktsutbildning så snart som möjligt
- har några års arbetslivserfarenhet av administrativa uppgifter eller för tjänsten relevant erfarenhet
- kan uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift
- har goda kunskaper i engelska/behärska engelska i tal
- är kunnig inom IT och har intresse för teknik och IT-frågor 

Det är också meriterande om du har: 
- genomgått utbildning och har behörighet att tjänstgöra i säkerhetskontroll vid domstol
- erfarenhet från arbete vid domstol och/eller säkerhetsarbete vid domstol
- arbetslivserfarenhet inom service, administration, säkerhet och bemötande
- erfarenhet av eller utbildning i IT- eller teknikrelaterade uppgifter
- intresse och erfarenhet av arkivarbete och administrativ handläggning

Arbetets innehåll
Tillsammans med övriga ordningsvakter ingår du i ett team som bemannar domstolens säkerhetskontroll och tjänstgör i de allmänna utrymmena, vid förhandlingar och i receptionen. Som ordningsvakt är du den första person som domstolens besökare möter, du hjälper dem tillrätta och svarar på frågor kring målhantering, förhandlingar m.m. Ett gott bemötande är viktigt för att skapa en säker och trygg miljö. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att det råder ordning och säkerhet i domstolens lokaler.

Arbetet medför många kontakter och samverkan med andra myndigheter/organisationer, allmänhet och media. Arbetet medför även samverkan med andra personalkategorier på tingsrätten, t.ex. domare, domstolshandläggare m.fl. Du kommer ha en aktiv del i tingsrättens säkerhetsarbete och rutiner för detta.

Som expeditionsvakt innehar du alltid ordningsvaktsuppdrag men i anställningen ingår också arbetsuppgifter av mer administrativ och teknisk karaktär vilka också kan förändras över tid.

Det kan vara arbetsuppgifter såsom allmänna IT-frågor, användarsupport avseende salsteknik vid förhandlingar dvs presentationsutrustning, videoutrustning, videokonferens, telefoni och tolkutrustning, administration av larm och passersystem, bokning av studiebesök, internservice såsom posthantering och enklare vaktmästerisysslor, utlämnande av allmänna handlingar och målhantering. I arbetet ingår låsning av domstolen.

Om arbetsplatsen
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med ca 45 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare.

Vi har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat hanterar registreringen av mål och ärenden. Som expeditions-och ordningsvakt hos oss tillhör du serviceenheten.

Domstolen utvecklar sitt säkerhetsarbete och bygger ny säkerhetsentré med säkerhetskontroll och söker därför en eller flera expeditionsvakter/ordningsvakter med stort intresse för service. Arbetet är i team med andra ordningsvakter men även i andra sammanhang. Anställningen ställer höga krav på god service och gott bemötande mot alla som besöker domstolen samt förmågan att kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer. För att trivas med arbetet krävs god förmåga att hantera stress och att trivas med variation och växlingar i arbetet.

Övrigt
Det ingår visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut.
Vår strävan är att det både finns män och kvinnor bland anställda ordningsvakter.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Antal platser: En eller flera

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker sommarnotarie 2022

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Är du juriststuderande och vill få praktisk erfarenhet av domstolsarbete? Funderar du kanske på en framtid inom rättsväsendet? Då är du välkomm... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Är du juriststuderande och vill få praktisk erfarenhet av domstolsarbete? Funderar du kanske på en framtid inom rättsväsendet? Då är du välkommen att söka sommarnotarietjänstgöring vid Skaraborgs tingsrätt.

Skaraborgs tingsrätt söker nu en eller flera sommarnotarier. 

Arbetet innebär 
I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredning av mål och ärenden, protokollföra vid förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar. Om möjligt även upprätta skriftliga sammanställningar inför huvudförhandlingar i tvistemål, s.k. tryck.

Kvalifikationskrav
Kriterierna för att söka tjänst som sommarnotarie är att du är godkänd minst till och med termin sex på juristprogrammet vid ansökan. Du ska ha genomfört processrätten samt straff- och civilrätt i juristutbildningen. Du ska ha minst en termin kvar av juristprogrammet efter anställningsperioden.

Vi söker dig som har goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen liksom goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga, god samarbetsförmåga samt att kunna organisera och planera ditt arbete.

Intervjuer tillämpas inte för denna korta anställning utan stor vikt kommer att läggas vid ditt personliga brev, dina betyg samt dina svar på enkätfrågorna och hur du motiverar ditt intresse för att arbeta som sommarnotarie vid vår domstol. Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolens verksamhet, kommer vi i första hand att prioritera sökande som inte har tidigare erfarenhet från liknande arbete på domstol.Vilka är vi
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med drygt 45 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare.

Vi har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat hanterar registreringen av mål och ärenden.

Övrigt
Vi söker en sommarnotarie för en tidsbegränsad anställning under antingen:

period 1) 2022-06-20--2022-07-29

period 2) 2022-07-18--2022-08-26.

För att vi ska kunna pröva din ansökan behöver du besvara enkätfrågorna i rekryteringsverktyget Varbi samt bifoga betygsutdrag/poängutdrag från juristprogrammet samt CV och personligt brev.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 16 februari 2022.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker IT-administratör

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vem söker vi? Är du en person som har förmåga och intresse av att bidra till en god och positiv arbetsmiljö och vill arbeta i en samhällsviktig... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vem söker vi?
Är du en person som har förmåga och intresse av att bidra till en god och positiv arbetsmiljö och vill arbeta i en samhällsviktig och händelserik organisation? Då kan tjänsten som IT- administratör på Skaraborgs tingsrätt vara något för dig!

Vi söker dig som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet.

Du har lätt för att lära dig nya uppgifter och trivs med att hantera flera olika moment i arbetet. Arbetet förutsätter att du är flexibel och ansvarsfull samt kan hantera olika människor och situationer. För att trivas hos oss behöver du ha förmåga att arbeta självständigt samtidigt som det ställs krav på samarbetsförmåga, ansvarskänsla och god administrativ förmåga. Vi sätter stort värde på att du är kommunikativ och förmedlar information tydligt och enkelt samt har förmågan och viljan att lösa problem.

Som person är du professionell och har gott omdöme, hög integritet och kan hantera förtroenden. Du arbetar såväl proaktivt som strukturerat och driver självständigt ditt arbete framåt där du ser till helheten för verksamheten. Det är viktigt att du är intresserad av att lära dig nya saker och håller dig uppdaterad inom ditt område.

Då tjänsten är nyinrättad kommer det finnas viss möjlighet att bidra till att utveckla vår verksamhet och att i dialog med närmaste chef att påverka arbetssätt och rutiner.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet för anställningen.

Arbetets innehåll
Som IT-administratör har du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. I rollen ingår uppdrag som IT- och teknikansvarig där du arbetar brett med IT- och teknikfrågor samt dokumentation. Arbetet består såväl av systemadministration som IT-support och stöd gällande tekniska frågor i verksamheten. Du ansvarar på sikt för introduktion för nyanställda samt internutbildningar inom IT/teknik som bidrar till att utveckla domstolens verksamhet.

Du kommer att arbeta med administration av behörigheter, felsökning och användarsupport till myndighetens användare. Användarsupport gäller främst PC-klienter och salsteknik, dvs presentationsutrustning och videokonferens. Du kommer vidare att ansvara för installation av datorer och arbetsplatser avseende IT/teknik tillsammans med andra kollegor. Dokumentation är en viktig del av arbetet och ansvar för anläggningstillgångar kopplat till IT /teknik ingår.

Du arbetar operativt med IT-säkerheten i enlighet med myndighetens verksamhetsansvar vilket kan innebära att vägleda, ge råd, informera och utbilda övergripande inom IT- och informationssäkerhet.

Du arbetar självständigt i din roll på domstolen men samarbetar med all personal inom domstolen och särskilt med medarbetare på serviceenheten. Arbetet innebär en hög servicegrad och tillgänglighet för verksamheten och innefattar kontakter såväl internt som externt. Du har kontinuerlig kontakt med Domstolsverket som fungerar som support i IT- och teknikfrågor för Sveriges Domstolar.

Arbetsuppgifterna kommer vara omväxlande och innebära visst stöd kopplat till målhantering. Tillsammans med övriga på serviceenheten, ingår du i en grupp som vid behov hjälps åt med exempelvis arbete i receptionen. I arbetet ingår även låsning av domstolen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har fullgjord gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- har kunskap och intresse som innefattar både teknisk och serviceinriktad IT
- har väl vitsordad arbetslivserfarenhet av systemadministration, gärna erfarenhet som innefattar både teknisk och serviceinriktad IT-kompetens och första linjens support till användare
- för tjänsten relevant utbildning inom IT eller aktuell och relevant arbetslivserfarenhet
- kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
- behärska engelska i tal och skrift.

Det är också meriterande om du har:
- eftergymnasial påbyggnadsutbildning eller relevant vidareutbildning inom t.ex. IT eller systemadministration eller har motsvarande kunskaper från arbetslivet
- arbetslivserfarenhet av för tjänsten relevanta arbetsuppgifter i domstol, annan statlig eller offentlig verksamhet.

Om arbetsplatsen
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med drygt 45 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare.

Vi har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat hanterar registreringen av mål och ärenden. Som IT-administratör hos oss tillhör du serviceenheten. För att trivas med arbetet och utvecklas krävs god förmåga att ta egna initiativ och lösa problem.

Övrigt
Det ingår visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut.
Anställningen är en tillsvidareanställning med provanställning 6 månader.

För att vi ska kunna bedöma din ansökan så ber vi dig att göra följande:

- Motivera i ditt personliga brev varför du söker anställningen.
- Specificera din arbetslivserfarenhet i rekryteringsverktyget: titel, arbetsplats, en kort beskrivning av arbetsuppgifterna samt anställningstid.
- Ange löneanspråk.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker vikarierande domstolshandläggare, en eller flera

Ansök    Maj 17    Sveriges Domstolar    Domstolssekreterare
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Vem söker vi? Vi söker dig som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Eftersom du företräder myndigheten utåt måste du kunna inge förtroende, hantera hög arbet... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Vem söker vi?
Vi söker dig som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet.

Eftersom du företräder myndigheten utåt måste du kunna inge förtroende, hantera hög arbetsbelastning och klara av att hantera påfrestande kontakter. Under perioder med hög arbetsbelastning är det viktigt att du kan prioritera och planera ditt arbete. Du har lätt för att lära dig nya uppgifter och trivs med att hantera flera olika moment i arbetet. Arbetet förutsätter att du är en skicklig och ansvarsfull administratör. Anställningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, ansvarskänsla, flexibilitet, effektivitet, noggrannhet och stresstålighet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Vår strävan är att det både finns män och kvinnor bland anställda domstolshandläggare och för att uppnå en jämnare könsfördelning i gruppen ser vi gärna manliga sökande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
- har några års arbetslivserfarenhet av administrativa arbete eller för tjänsten relevant erfarenhet
- kan uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift
- behärska engelska i tal och skrift
- goda datorkunskaper och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg.

Det är också meriterande om du har:
- arbetslivserfarenhet från domstol, advokatbyrå, åklagarkammare, kriminalvård eller liknande
- erfarenhet av administrativ handläggning
- kunskaper i andra främmande språk.

Arbetets innehåll
Arbetet som domstolshandläggare innebär att du tillsammans med övriga handläggare på målenheten ingår i ett team som bereder mål och ärenden. Detta innebär bland annat att sätta ut mål till förhandling, ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, bevaka tidsfrister, expediera domar och beslut. Det kan också innebära att föra protokoll vid förhandlingar, framför allt i brottmål. Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter via telefon och mejl med parter, ombud, myndigheter och allmänheten. Arbetet är omväxlande, ansvarsfullt och omfattar självständigt beslutsfattande i förberedelsearbetet. I arbetet kan det även ingå låsning av domstolen.

Om arbetsplatsen
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med ca 45 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare.

Vi har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat hanterar registreringen av mål och ärenden. Som domstolshandläggare hos oss tillhör du en av målenheterna. För att trivas med arbetet och utvecklas krävs god förmåga att ta egna initiativ och lösa problem. Vi söker nu en vikarie för en av våra domstolshandläggare som kommer vara föräldraledig.

Då tingsrätten är i en utvecklingsfas av digitalisering är det önskvärt att du har tidigare erfarenhet av att arbeta digitalt och att utveckla digitala arbetssätt.

Övrigt
Anställningsform: Vikariat dock längst t.o.m. 2022-12-31

Antal platser: En eller flera

Det ingår visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker domstolshandläggare, en eller flera

Ansök    Sep 17    Sveriges Domstolar    Domstolssekreterare
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vem söker vi? Vi söker dig som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Eftersom du företräder myndigheten utåt mås... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vem söker vi?
Vi söker dig som är noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet.

Eftersom du företräder myndigheten utåt måste du kunna inge förtroende, hantera hög arbetsbelastning och klara av att hantera påfrestande kontakter. Under perioder med hög arbetsbelastning är det viktigt att du kan prioritera och planera ditt arbete. Du har lätt för att lära dig nya uppgifter och trivs med att hantera flera olika moment i arbetet. Arbetet förutsätter att du är en skicklig och ansvarsfull administratör. Anställningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, ansvarskänsla, flexibilitet, effektivitet, noggrannhet och stresstålighet.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.
Vår strävan är att det både finns män och kvinnor bland anställda domstolshandläggare och för att uppnå en jämnare könsfördelning i gruppen ser vi gärna manliga sökande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
- har några års arbetslivserfarenhet av administrativa arbete eller för tjänsten relevant erfarenhet
- kan uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift
- behärska engelska i tal och skrift
- goda datorkunskaper och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg

Det är också meriterande om du har:
- arbetslivserfarenhet från domstol eller annat administrativt arbete på advokatbyrå, åklagarkammare, kriminalvård eller liknande
- erfarenhet av administrativ handläggning i offentlig verksamhet, som också inkluderar självständigt beslutsfattande och arbete i team
- kunskaper i andra främmande språk

 

Arbetets innehåll
Arbetet som domstolshandläggare innebär att du tillsammans med övriga handläggare på målenheten ingår i ett team som bereder mål och ärenden. Detta innebär bland annat att sätta ut mål till förhandling, ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, bevaka tidsfrister, expediera domar och beslut. Det kan också innebära att föra protokoll vid förhandlingar, framför allt i brottmål. Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter via telefon och mejl med parter, ombud, myndigheter och allmänheten. Arbetet är omväxlande, ansvarsfullt och omfattar självständigt beslutsfattande i förberedelsearbetet. I arbetet kan det även ingå låsning av domstolen.

Om arbetsplatsen
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med ca 45 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare.

Vi har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat hanterar registreringen av mål och ärenden. Som domstolshandläggare hos oss tillhör du en av målenheterna. För att trivas med arbetet och utvecklas krävs god förmåga att ta egna initiativ och lösa problem.

Då tingsrätten är i en utvecklingsfas av digitalisering är det önskvärt att du har tidigare erfarenhet av att arbeta digitalt och att utveckla digitala arbetssätt.Övrigt

Det ingår visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Serviceinriktad expeditionsvakt med ordningsvaktsförordnande

Ansök    Maj 7    Sveriges Domstolar    Ordningsvakt
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Vem söker vi? Vi söker dig som är initiativtagande, flexibel, kan prioritera, hantera tempoväxlingar i arbetet och snabbt anpassa dig till nya omständigheter. Vidare krävs en god kommuni... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Vem söker vi?
Vi söker dig som är initiativtagande, flexibel, kan prioritera, hantera tempoväxlingar i arbetet och snabbt anpassa dig till nya omständigheter.

Vidare krävs en god kommunikativ förmåga, att du har lätt för att samarbeta och tar ansvar för ditt och gruppens uppdrag. Du ser till helheten och arbetar aktivt för att bidra till tingsrättens uppdrag utifrån krav på högt säkerhetstänk. Du är lugn, trygg i dig själv och din yrkesroll samt har en hög grad av personlig mognad. Viktig är också din förmåga att möta människor i olika situationer och ge ett bra bemötande mot allmänheten. Du är prestigelös, ansvarstagande och noggrann, vidare ser vi att du har en utpräglad känsla för kvalitet och service samt trivs i såväl grupp som självständigt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- har genomgått ordningsvaktsutbildningen och har ett giltigt aktuellt ordningsvaktsförordnande
- har några års arbetslivserfarenhet av administrativa uppgifter och/eller arbete med service som ordningsvakt eller för tjänsten relevant erfarenhet
- kan uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift
- har goda kunskaper i engelska/behärska engelska i tal
- är kunnig inom IT och har intresse för teknik och IT-frågor.

Det är också meriterande om du har
- genomgått utbildning för och har behörighet att tjänstgöra i säkerhetskontroll vid domstol
- erfarenhet från arbete vid domstol och/eller säkerhetsarbete vid domstol
- arbetslivserfarenhet inom service, administration, säkerhet och bemötande
- erfarenhet av eller utbildning i IT- eller teknikrelaterade uppgifter 
- intresse och erfarenhet av arkivarbete och/eller administrativ handläggning.

Arbetets innehåll
Tillsammans med övriga ordningsvakter ingår du i ett team som bemannar domstolens säkerhetskontroll och tjänstgör i de allmänna utrymmena, vid förhandlingar och i receptionen. Som ordningsvakt är du den första person som domstolens besökare möter, du hjälper dem tillrätta och svarar på frågor kring målhantering, förhandlingar m.m. Ett gott bemötande är viktigt för att skapa en säker och trygg miljö. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att det råder ordning och säkerhet i domstolens lokaler.

Arbetet medför många kontakter och samverkan med andra myndigheter/organisationer, allmänhet och media. Arbetet medför även samverkan med andra personalkategorier på tingsrätten, t.ex. domare, domstolshandläggare m.fl. Du kommer ha en aktiv del i tingsrättens säkerhetsarbete och rutiner för detta.

Som expeditionsvakt innehar du alltid ordningsvaktsuppdrag men i anställningen ingår också arbetsuppgifter av mer administrativ och teknisk karaktär vilka också kan förändras över tid. 

Arbetsuppgifterna är omväxlande och det kan vara arbetsuppgifter såsom allmänna IT-frågor, användarsupport avseende salsteknik vid förhandlingar dvs presentationsutrustning, videoutrustning, videokonferens, telefoni och tolkutrustning, administration av larm och passersystem, bokning av studiebesök, internservice såsom posthantering och enklare vaktmästerisysslor, utlämnande av allmänna handlingar och målhantering. I arbetet ingår låsning av domstolen.

På längre sikt kan något eller några av ovanstående arbetsuppgifter bli ditt/dina särskilda ansvarsområden.

Om arbetsplatsen
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med ca 45 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare.

Vi har två målenheter som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat hanterar registreringen av mål och ärenden. Som expeditions-och ordningsvakt hos oss tillhör du serviceenheten.

Domstolen utvecklar sitt säkerhetsarbete och bygger ny säkerhetsentré med säkerhetskontroll och söker därför en eller flera expeditionsvakter/ordningsvakter med stort intresse för service. Arbetet är i team med andra ordningsvakter men även i andra sammanhang. Anställningen ställer höga krav på god service och gott bemötande mot alla som besöker domstolen samt förmågan att kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer. För att trivas med arbetet krävs god förmåga att hantera stress och att trivas med variation och växlingar i arbetet.

Övrigt
Det ingår visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut.
Vår strävan är att det både finns män och kvinnor bland anställda ordningsvakter.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.

Antal platser: En eller flera.

 

 

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker sommarnotarie 2021

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Är du juriststuderande och vill få praktisk erfarenhet av domstolsarbete? Funderar du kanske på en framtid inom rättsväsendet? Välkommen att söka sommarnotarietjänstgöring vid Skaraborgs ti... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Är du juriststuderande och vill få praktisk erfarenhet av domstolsarbete? Funderar du kanske på en framtid inom rättsväsendet? Välkommen att söka sommarnotarietjänstgöring vid Skaraborgs tingsrätt.

Arbetet innebär 
I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredning av mål och ärenden, protokollföra vid förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar. Om möjligt även upprätta skriftliga sammanställningar inför huvudförhandlingar i tvistemål, s.k. tryck.

Kvalifikationskrav
Kriterierna för att söka tjänst som sommarnotarie är att du är godkänd minst till och med termin sex på juristprogrammet vid ansökan. Du ska ha genomfört processrätten samt straff- och civilrätt i juristutbildningen. Du ska ha minst en termin kvar av juristprogrammet efter anställningsperioden.

Du har goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen liksom goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga, god samarbetsförmåga samt att kunna organisera och planera ditt arbete.

Intervjuer tillämpas inte för denna korta anställning utan stor vikt kommer att läggas vid ditt personliga brev, ditt betyg samt svar på enkätfrågorna och hur du motiverar ditt intresse för att arbeta som sommarnotarie vid vår domstol. Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolens verksamhet, kommer vi i första hand att prioritera sökande som inte har tidigare erfarenhet från liknande arbete på domstol.Vilka är vi
Skaraborgs tingsrätt har idag ca 50 anställda och är en allmän underrätt och handlägger bland annat brottmål, tvistemål, familjerättsliga mål, allmänna domstolsärenden, konkursärenden, ärenden m.m.

Övrigt

Vi söker en sommarnotarie för en tidsbegränsad anställning. För att vi ska kunna pröva din ansökan behöver betygsutdrag bifogas tillsammans med CV och personligt brev.

Det är av stor vikt att du svarar på enkätfrågorna i rekryteringsverktyget samt bifogar ditt registerutdrag från juristprogrammet.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Skaraborgs tingsrätt söker domstolshandläggare

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Arbetsplatsbeskrivning Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med ca 45 anställda. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en ... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Arbetsplatsbeskrivning
Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med ca 45 anställda.

Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi finns i moderna och ljusa lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Tingsrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare.

Vi har två målavdelningar som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden, och en serviceenhet som bland annat hanterar registreringen av mål och ärenden. 

Vi söker nu en vikarie för en av våra domstolshandläggare, som kommer att vara föräldraledig. Det kan långsiktigt finnas möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Arbetet som domstolshandläggare innebär att du tillsammans med övriga handläggare på målenheten ingår i ett team som bereder mål och ärenden. Detta innebär bland annat att sätta ut mål till förhandling, ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, bevaka tidsfrister, expediera domar och beslut. Det kan också innebära att föra protokoll vid förhandlingar, framför allt i brottmål. Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter via telefon och mejl med parter, ombud, myndigheter och allmänheten. Arbetet är omväxlande, ansvarsfullt och omfattar självständigt beslutsfattande i förberedelsearbetet. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har slutförd gymnasieutbildning eller motsvarande och gärna några års arbetslivserfarenhet av administrativt arbete. Särskilt meriterande är erfarenheter från domstol, advokatbyrå, åklagarkammare, kriminalvård eller liknande. Du har god datorvana och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt kunna föra enklare samtal på engelska. Kunskaper i andra främmande språk är särskilt meriterande. Det kan även vara meriterande att ha ordningsvaktsförordnande.

Som person är du noggrann och har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Eftersom du företräder myndigheten utåt måste du kunna inge förtroende, hantera hög arbetsbelastning och klara av att hantera påfrestande kontakter. Under perioder med hög arbetsbelastning är det viktigt att du kan prioritera och planera ditt arbete. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har lätt för att lära sig nya uppgifter och trivs med att hantera flera olika moment i arbetet. För att uppnå en jämnare könsfördelning i gruppen ser vi gärna manliga sökande. Tingsrätten eftersträvar även att ta tillvara på de kvaliteter som mångfald avseende ålder, etnisk och kulturell bakgrund kan tillföra verksamheten. 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre