Lediga jobb som Processingenjör, maskin i Skövde

Se lediga jobb som Processingenjör, maskin i Skövde. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skövde som finns hos arbetsgivaren.

Mechanical Engineer

Role Description As Mechanical Engineer you will be responsible for the engineering activities on a specific construction project. The activities associated with the project will vary and will be agreed with the Project Manager on an ongoing basis. In conjunction with your project team, you will be responsible for the execution of various stages of a project as follows: ???? Colate all design documents and drawings ???? Attend project Handover Meetings ???... Visa mer
Role Description
As Mechanical Engineer you will be responsible for the engineering activities on a specific
construction project. The activities associated with the project will vary and will be agreed with the Project Manager on an ongoing basis.
In conjunction with your project team, you will be responsible for the execution of various stages of a project as follows:
???? Colate all design documents and drawings
???? Attend project Handover Meetings
???? Evaluate value engineering or cost saving opportunities
???? Preparation of co-ordinated drawings covering all aspects of the installation including mechanical, electrical sprinkler, structural and architectural elements
???? Review and understand project design specifications and drawings and access compliance of co-ordinated drawings and technical submittals.
???? Assist in the production of weekly progress reports
???? Assist in the compilation and assessment of Technical Submittals.
???? Processing requisitions, generation of purchase orders.
???? Receipt verification (RV) of equipment and materials arriving on site.
???? Seek to clarify queries with the design team through the request for information (RFI)
system.
???? Understand the commercial fundamentals of a project including profit plans, potential variation logs and take offs’ etc
???? Liaise and co-ordinate with members of the design team, contractors and in-house project team on technical and commercial issues.
???? Attend technical meetings with members of the design team, contractors, and in-house project team
???? Carry out document control, recording & transmitting information utilising File Key.
???? Prepare method statements and risk assessments for production activities
???? Organise and assess the work of sub-contractors.
???? Carry out Quality Control through inspections and snagging including walking down of
P&ID;’s, and layout drawings.
???? Population of test packs and tracking of same
???? Information Security Management System (ISMS). Visa mindre

Teknik söker Processingenjör (bearbetningstekniker)

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med skärande bearbetning inom området gråjärnskomponenter och som vill bli en del av vår grupp inom Teknikfunktionen i Skövde. Om oss Volvo Group Trucks Operations i Skövde tillverkar drivlinekomponenter till Volvo-gruppens alla tunga fordonsapplikationer. Teknikorganisationen i Skövde är en av de största inom AB Volvo med mer än 200 ingenjörer. Arbetsuppgifter Vårt huvuduppdrag är att leda utvecklingen och... Visa mer
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med skärande bearbetning inom området gråjärnskomponenter och som vill bli en del av vår grupp inom Teknikfunktionen i Skövde.

Om oss
Volvo Group Trucks Operations i Skövde tillverkar drivlinekomponenter till Volvo-gruppens alla tunga fordonsapplikationer.
Teknikorganisationen i Skövde är en av de största inom AB Volvo med mer än 200 ingenjörer.

Arbetsuppgifter
Vårt huvuduppdrag är att leda utvecklingen och ha yttersta kunskapen kring skärande bearbetning. Vi bevakar områdets utveckling på marknaden, provar och validerar samt implementerar skärteknologier inom bearbetningsavsnitten i Skövde. I uppdraget ingår också att vi affärsmannamässigt genomför upphandling och köp av skärande verktyg. Uppdraget är en specialiserad roll där det förväntas ett stort intresse, engagemang och drivkraft. Att utveckla arbetsuppgiften, rationalisera våra tillverkningsprocesser. Arbetet bedriv både i förbättringsarbete, avancerad problemlösning samt projektform.

Vem är du?
Du har en egen stark motor. Förmåga att omsätta teori i praktik. Engagerad och har förmåga att organisera dig. Du är förtrogen med begreppet Industri 4.0 och hur detta kommer att hjälpa oss att fortsätta att stärka vår konkurrenskraft framöver. Din analytiska förmåga är god. Att samla in, utvärdera och dra slutsatser från data är stimulerande för dig.
Du har även lätt för att samverka med din omgivning och förmedla kunskap till övriga inom organisationen.

Kvalifikationer och erfarenhet
Högskole-, civilingenjör, eller motsvarande erfarenhet
Erfarenhet från skärande bearbetning både i praktiken samt teorin
Har erfarenhet och kunskap inom området metalliska material
Förmåga att strukturerat planera, prioritera och lägga upp ditt arbete
Stödja och leda arbetspaket i projekt samt driva egna projekt
Kunna samverka med institutioner, samarbetspartner samt kollegor
Ha god förståelse i företagets affärer och agera affärsmannamässigt
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift så väl på svenska som engelska


Intresserad?
Ansök via volvogroup.com under ”lediga tjänster” senast den 2:a Juli 2021. Urval och intervjuer sker löpande.


Har du frågor och funderingar, tveka inte att höra av dig.
Håkan Sjöström, Chef Produktionsteknik 0735-588 253 Visa mindre

Teknisk Projektledare Skövde Automotive Process

Vi på Virtuell Design söker just nu en erfaren projektledare med inriktning Process & Industri alternativt Automotive gärna med VOLVO erfarenhet som vill arbeta med spännande och komplexa projekt. Vi är ett team skickliga ingenjörer och projektledare som vill hitta likasinnade seniora talanger till vårt team. Vi vill att du ska lära dig av vår hårt förvärvade erfarenhet och använda din talang för att hjälpa våra kunder nå sina mål. Är du vårt nästa kall ... Visa mer
Vi på Virtuell Design söker just nu en erfaren projektledare med inriktning Process & Industri alternativt Automotive gärna med VOLVO erfarenhet som vill arbeta med spännande och komplexa projekt.


Vi är ett team skickliga ingenjörer och projektledare som vill hitta likasinnade seniora talanger till vårt team. Vi vill att du ska lära dig av vår hårt förvärvade erfarenhet och använda din talang för att hjälpa våra kunder nå sina mål. Är du vårt nästa kall så kommer du hamna på en sammansvetsad och prestigelös konsultfirma där konsulten alltid står i fokus och är vårt ansikte utåt.

Som projektledare kommer dina främsta arbetsuppgifter bestå av att:
· Driva projekt med varierade komplexitet där flera olika teknikområden samverkar.
· Driva projekt från specifikation till införande.
· Leda och engagera dina projektresurser, såväl interna som externa.
· Kommunikation med tekniska specialister samt kommersiella kontakter med entreprenörer och leverantörer.

Kvalifikationer:
· Du är civilingenjör, högskoleingenjör eller har motsvarande med flerårig erfarenhet att jobba inom Automotive.
· Gärna tidigare Projektledarerfarenhet
· Inga problem med att samverka vid byggnationer och tycker Hands-on projekt är roligt.
· Du behärskar svenska & engelska i tal och skrift.
· Som person är du drivande, kommunikativ, har god självinsikt, lätt för att bygga kontaktnät och leda grupper. Du är resultatinriktad och en duktig organisatör med förmåga att få saker att hända.
Om du har ovan beskrivna egenskaper skulle vi gärna ha dig i vårt team.
Vi kan lära dig några av de smarta sakerna och de galna sakerna som vi redan har gjort, samtidigt som vi lyssnar på dina idéer, tacka dig, stötta dig och tillsammans jobbar för allas lika värde.
Vi är företaget som vill satsa på dig och din utveckling tillsammans med oss.


Vi ser fram emot din ansökan!


Virtuell Design AB
#You'll never work alone
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Teknik söker bearbetningstekniker

Ansök    Maj 22    Volvo Group    Processingenjör, maskin
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med skärande bearbetning inom området gråjärnskomponenter och som vill bli en del av vår grupp inom Teknikfunktionen i Skövde.  Vilka är viVi är idag sju personer som ingår i två tekniska grupperingar för skärande bearbetning, uppdelat på stålkomponenter respektive gråjärnskomponenter. Vi ingår organisatoriskt i teknikfunktionen, Powertrain Production i Skövde och stöttar med specialistkunskap inom frågor kring... Visa mer
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med skärande bearbetning inom området gråjärnskomponenter och som vill bli en del av vår grupp inom Teknikfunktionen i Skövde.  Vilka är viVi är idag sju personer som ingår i två tekniska grupperingar för skärande bearbetning, uppdelat på stålkomponenter respektive gråjärnskomponenter. Vi ingår organisatoriskt i teknikfunktionen, Powertrain Production i Skövde och stöttar med specialistkunskap inom frågor kring skärande bearbetning. ArbetsuppgifterVårt huvuduppdrag är att leda utvecklingen och ha yttersta kunskapen kring skärande bearbetning. Vi bevakar områdets utveckling på marknaden, provar och validerar samt implementerar skärteknologier inom bearbetningsavsnitten i Skövde. I funktionen ingår också att vi affärsmannamässigt genomför upphandling och köp av skärande verktyg. Uppdraget är en specialiserad roll där det förväntas ett stort intresse, engagemang och driv. Vem är du?Du är intresserad av området är utåtriktad, engagerad och har förmåga att organisera dig. Du har även lätt för att samverka med din omgivning och förmedla kunskap till övriga inom organisationen.  Kvalifikationer och erfarenhetHögskole-, civilingenjör, eller motsvarande erfarenhetErfarenhet från skärande bearbetning både i praktiken samt teorinPassion för teknik, som du har förmåga att omsätta i verklighetenFörmåga att strukturerat planera, prioritera och lägga upp ditt arbete Stödja och leda arbetspaket i projekt samt driva egna projektKunna samverka med institutioner, samarbetspartner samt kollegorHa god förståelse i företagets affärer och agera affärsmannamässigtGod förmåga att uttrycka dig i tal och skrift så väl på svenska som engelskaIntresserad?Skicka då in din ansökan! Ansök via volvogroup.com under lediga tjänster senast den 20:e Juni 2019. Urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor och funderingar, tveka inte att höra av dig.Håkan Sjöström, Chef Produktionsteknik, 0735-588 253 Visa mindre