Lediga jobb som Handlingskoordinator i Skövde

Se lediga jobb som Handlingskoordinator i Skövde. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skövde som finns hos arbetsgivaren.

Dokumentkoordinator sökes för konsultuppdrag

Vi söker nu en dokumentkoordinator i Skövde för ett konsultuppdrag på 12 månader med start i augusti. Uppdraget innefattar: * Stöd för att representera Mfg. platsen (ASDE) i Management System-nätverket och DM-nätverket samt vara aktiv i utvecklingen av MS. * Stöd för att säkra strukturer och metadata inom det egna området (ASDE) av totala MS. * Stöd vid möten i Management System-nätverket, där centrala anpassningar görs avseende dokumentsystemet. * Stöd... Visa mer
Vi söker nu en dokumentkoordinator i Skövde för ett konsultuppdrag på 12 månader med start i augusti.

Uppdraget innefattar:
* Stöd för att representera Mfg. platsen (ASDE) i Management System-nätverket och DM-nätverket samt vara aktiv i utvecklingen av MS.
* Stöd för att säkra strukturer och metadata inom det egna området (ASDE) av totala MS.
* Stöd vid möten i Management System-nätverket, där centrala anpassningar görs avseende dokumentsystemet.
* Stöd för att bygga upp det lokala nätverket för DM samt utbildning och samordning.
* Stöd för att säkerställa lokal efterlevnad av ISO/IATF-standarder inom dokumenthantering (t.ex. dokumentkontroll, granskning, registerlista m.m.).
* Kontinuerligt informera den egna organisationen om kommande förändringar och nyheter avseende Management Systemet (processer, arbetssätt, tillämpliga direktiv, m.m.).
* Säkerställa standard för dokumenthantering och register inom ansvarsområdet.
* Stöd för interaktion med 4.0 PGM-forumet och relaterade affärsområden ur DM/MS-perspektiv.


Krav:
* Microsoft Office och Microsoft Visio.
* BMS-applikation eller liknande.
* Utmärkt engelska och svenska, både i skrift och tal.
* God förståelse för verksamhetsdrift, processer och strategisk inriktning inom det egna området.
* Kunskap om ISO 9001/14001 och IATF 16949.
* Processhantering.
* Kunna coacha och utbilda organisationen i Management Systemet och tillämpliga applikationer.


Kontorsbemanning skulle vilja tacka alla sökande för deras intresse; varje ansökan kommer att granskas mot de uppsatta kriterierna för rollen. Vi skulle vilja ta tillfället i akt att informera om att endast de kandidater som är under övervägande kommer att bli kontaktade; om du inte hör från oss inom 5 arbetsdagar innebär det tyvärr att din ansökan inte har blivit framgångsrik.

Vi hälsar dig varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Koordinator för ny affärsgren

Länsförsäkringar Skaraborg Vill du vara med när LF Skaraborg adderar en ny affärsgren? Att våra kunder ska vara trygga ligger i Länsförsäkringars dna. Nu tar vi hjälp av modern IoT-teknik för att stärka våra kunders trygghet och etablera ett nytt digitalt kundmöte. Genom uppkopplade sensorer i hemmet kommer vi kunna ge våra kunder helt nya möjligheter att få koll på sitt hem och undvika skador. I denna nya roll får du chansen att vara med och bygga upp ... Visa mer
Länsförsäkringar Skaraborg

Vill du vara med när LF Skaraborg adderar en ny affärsgren?
Att våra kunder ska vara trygga ligger i Länsförsäkringars dna. Nu tar vi hjälp av modern IoT-teknik för att stärka våra kunders trygghet och etablera ett nytt digitalt kundmöte. Genom uppkopplade sensorer i hemmet kommer vi kunna ge våra kunder helt nya möjligheter att få koll på sitt hem och undvika skador. I denna nya roll får du chansen att vara med och bygga upp denna nya affär lokalt i Skaraborg tillsammans med bolagets affärsutvecklingsteam. 
Vi söker en driftig, självgående och resultatinriktad koordinator för denna satsning.

Om jobbet
Försäljning – Du leder, genomför och följer upp försäljning, i samarbete med resten av LF Skaraborgs organisation.
Support – Du vägleder proaktivt kunder genom kundresan, till exempel genom att säkerställa att kunderna kommer igång med användandet av tjänsten (customer success).
Utbildning och ambassadörskap – Du är ambassadör för tjänsten i hela organisation och gör fler till ambassadörer. Du utbildar också i tjänsten och konceptet. 
Rollen innebär många kontakter både med kunder och med kollegor i LF Skaraborgs organisation och andra LF-bolag. 
Du rapporterar till vd för LF Skaraborgs dotterbolag där affären kommer att bedrivas. 

Vem är du?
Vi söker dig som vill vara med och bygga en strategiskt viktig ny affär. Som person är du engagerad, initiativtagande och skicklig på att bygga relationer. Du är försäljningsdriven och gillar kundkontakt, tycker om att driva processer framåt och är inte rädd för att kavla upp ärmarna. Särskilt under uppstarten kommer arbetsuppgifterna kunna vara både högt och lågt och vi kommer att lära oss under tiden vi bygger verksamheten. 
Tjänsten ställer krav på flexibilitet och god laganda för att tillsammans med övriga kollegor i bolaget göra denna satsning till en stor framgång.
Du delar självklart våra grundvärderingar – att vara nära, engagerade och enkla.

Erfarenhets- och kompetenskrav
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att jobba säljnära med att få affärer/verksamheter att växa. Relevant eftergymnasial utbildning är meriterande. Det är inte nödvändigt med en teknisk bakgrund, men en förståelse och intresse för teknik är en fördel.

Om oss
Länsförsäkringar Skaraborg är ett kundägt bolag som erbjuder försäkring, bank och fastighetsförmedling i Skaraborg. För oss som arbetar i bolaget blir uppdraget tydligt eftersom kundnytta och ägarnytta är samma sak. För oss är det viktigt med nöjda kunder som valt att skydda, spara och låna på hemmaplan. Det skapar värde som på olika sätt kommer våra ägare, det vill säga våra kunder till godo.

Mer information
Personalrepresentant: Oskar Larsson 0500-77 70 66 Visa mindre