Lediga jobb som Brandingenjör i Skövde

Se lediga jobb som Brandingenjör i Skövde. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skövde som finns hos arbetsgivaren.

Brandingenjör för projektarbete sommaren 2020

Vill du vara med och skapa en säkrare vardag för dina medmänniskor och bli en del av vårt förebyggande team för en sommar? Hos oss kommer du till ett modernt och nytänkande team av brandingenjörer och brandinspektörer. Vi nöjer oss inte med att vara bra, vi har ambitionen att vara bland de bästa förebyggarna i landet. Vi utvecklar teamet, medarbetarna och verksamheten tillsammans. Vi har ett viktigt uppdrag i att skapa förutsättningar för att ingen ska död... Visa mer
Vill du vara med och skapa en säkrare vardag för dina medmänniskor och bli en del av vårt förebyggande team för en sommar?
Hos oss kommer du till ett modernt och nytänkande team av brandingenjörer och brandinspektörer. Vi nöjer oss inte med att vara bra, vi har ambitionen att vara bland de bästa förebyggarna i landet. Vi utvecklar teamet, medarbetarna och verksamheten tillsammans. Vi har ett viktigt uppdrag i att skapa förutsättningar för att ingen ska dödas eller allvarligt skadas till följd av brand eller andra olyckor.

Räddningstjänsten Östra Skaraborg (RÖS) är ett kommunalförbund med ansvar för räddningstjänst och förebyggande brandskydd i Skövde, Mariestad, Tibro, Töreboda, Hjo, Karlsborg och Gullspångs kommuner.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med inventering och värdering av brandskydd i trähusbebyggelse i Mariestads kommun. Arbetsuppgiften kommer att genomföras efter samverkan med fastighetsägare och utgörs av besök på plats i utvalda byggnader för att bedöma befintligt brandskydd.

Inventeringen ska ligga till grund för en värdering av brandskyddet för att tydliggöra för fastighetsägare, kommun och räddningstjänsten hur brandskyddet ser ut. Räddningstjänsten kommer att använda resultatet av inventeringen för att skapa insatsplaner för räddningsinsatser i aktuella byggnader.

Du kommer att vara placerad på brandstationen i Skövde. När du är på brandstationen och inte är ute i kommunen finns möjlighet att följa med på räddningsinsatser. Att följa med på räddningsinsatser sker frivilligt och om möjlighet finns, ingen ekonomisk ersättning för detta utgår.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad brandingenjör eller nu läser lägst andra året på utbildningen. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Ett krav för tjänsten är att du innehar lägst B-körkort.

Som person är du trygg, tillmötesgående och har förmågan att kommunicera och planera. För att lyckas i rollen tar du eget ansvar och trivs bra i både i självständigt arbetet och i samarbete med andra. Du är strukturerad och jobbar målinriktat för att åstadkomma resultat. Du är analytisk och kan väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska och vara en van användare av datorer.

Meriterande är andra utbildningar inom området, ex. civilingenjör i brandteknik/riskhantering, räddningstjänstutbildning för brandingenjörer, RUB, eller erfarenheter från arbete inom kommunal räddningstjänst eller konsultverksamhet.

ÖVRIGT
Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Brandingenjör

Ansök    Sep 22    Skövde kommun    Brandingenjör
Räddningstjänsten Östra Skaraborg (RÖS) är ett kommunalförbund bestående av Skövde, Mariestad, Tibro, Töreboda, Hjo, Karlsborg och Gullspång kommun med ansvar för räddningstjänst och förebyggande brandskydd. Till årsskiftet 2022/2023 kommer vi att utöka förbundet med Lidköping, Vara, Grästorp och Essungas kommuner och där med bilda Räddningstjänsten Skaraborg. Som medarbetare hos oss är du en viktig del i att nå vårt mål som är att skapa säkerhet, trygghet... Visa mer
Räddningstjänsten Östra Skaraborg (RÖS) är ett kommunalförbund bestående av Skövde, Mariestad, Tibro, Töreboda, Hjo, Karlsborg och Gullspång kommun med ansvar för räddningstjänst och förebyggande brandskydd. Till årsskiftet 2022/2023 kommer vi att utöka förbundet med Lidköping, Vara, Grästorp och Essungas kommuner och där med bilda Räddningstjänsten Skaraborg. Som medarbetare hos oss är du en viktig del i att nå vårt mål som är att skapa säkerhet, trygghet och omtanke för de som bor och vistas i vårt område.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med på vår spännande resa till ett större förbund? Räddningstjänsten Östra och Västra Skaraborg kommer att slås ihop 1 januari 2023 och bilda Räddningstjänsten Skaraborg. Redan idag har vi en gemensam Ledningscentral som är placerad i Skövde. Just nu är vi inne i en spännande utvecklingsresa av vår verksamhet, både när det gäller vår operativa förmåga och utveckling av våra interna processer.

På Förebyggandeenheten jobbar både brandingenjörer och brandinspektörer. Du kommer att ingå i ett team där det är självklart att samarbeta och ta tillvara på respektive individs styrkor. Möjlighet kan finnas att även att ingå i den operativa beredskapen som ledningsbefäl.

Du kommer arbeta med förebyggande verksamhet som t.ex. tillsyn, tillståndshantering, brandskydd i byggprocessen, remisshantering, samhällsplanering och utbildning.

Dina arbetsuppgifter kommer att utvecklas efter din kompetens och dina intressen samt organisationens behov.

Det kommer finnas möjligheter till vidareutbildning, specialisering inom olika områden inom verksamhet samt möjlighet att driva olika typer av projekt inom hela organisationen.

Placeringsort Skövde, Lidköping eller Mariestad.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen som brandingenjör och gärna erfarenhet av att arbeta med lagen om skydd mot olyckor, lagen om brandfarliga och explosiva varor samt plan- och byggärenden.
Det är meriterande om du har påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer, RUB.
Vi ser gärna att du har en god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med en stark moralisk kompass som är viktig i ditt arbete med myndighetsutövning.
För att du ska trivas hos oss bör du vara noggrann, analytisk, utforskande och ha en god problemlösningsförmåga. Du behöver kunna arbeta både självständigt och i grupp.
Är du dessutom duktig på kommunikation, så väl internt som med våra kunder, är det ett stort plus.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre