Lediga jobb som Brandingenjör i Skövde

Se lediga jobb som Brandingenjör i Skövde. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skövde som finns hos arbetsgivaren.

Handläggare till enhet samhällsskydd

Ansök    Mar 8    Skövde kommun    Brandingenjör
Vill du vara med och skapa en säkrare vardag för dina medmänniskor och bli en del av vår förebyggandeverksamhet? Vi söker dig som är brandingenjör, brandinspektör eller brandman, och som vill bidra med tankar, idéer, nya perspektiv och vill vara med i att utveckla vårt olycksförebyggande arbete. Hos oss kommer du till ett modernt och nytänkande team av brandinspektörer och brandingenjörer som arbetar tätt tillsammans. Vi nöjer oss inte med att vara bra, v... Visa mer
Vill du vara med och skapa en säkrare vardag för dina medmänniskor och bli en del av vår förebyggandeverksamhet? Vi söker dig som är brandingenjör, brandinspektör eller brandman, och som vill bidra med tankar, idéer, nya perspektiv och vill vara med i att utveckla vårt olycksförebyggande arbete.

Hos oss kommer du till ett modernt och nytänkande team av brandinspektörer och brandingenjörer som arbetar tätt tillsammans. Vi nöjer oss inte med att vara bra, vi har ambitionen att vara bland de bästa på vårt uppdrag i landet. Vi utvecklar teamet, medarbetarna och verksamheten tillsammans. Vi har ett viktigt uppdrag i att skapa förutsättningar för att ingen ska omkomma eller allvarligt skadas till följd av brand eller andra olyckor.

Räddningstjänsten Skaraborg (RS) är ett nyligen utökat kommunalförbund, efter en sammanslagning av räddningstjänsterna i östra och västra Skaraborg. Vi ansvarar för räddningstjänst och förebyggande brandskydd i Skövde, Lidköping, Mariestad, Vara, Tibro, Töreboda, Hjo, Karlsborg, Gullspång, Essunga och Grästorps kommuner.

Handläggare som arbetar med förebyggande brandskydd tillhör enhet Samhällsskydd och utgår från Skövde, Lidköping eller Mariestad.


ARBETSUPPGIFTER
Som handläggare på enhet Samhällsskydd kommer du arbeta med tillsyn enligt lag om skydd mot olyckor, tillsyn och tillståndshantering enligt lag om brandfarliga och explosiva varor, plan- och byggärenden, brandteknisk rådgivning med mera. Beroende på din bakgrund, kompetens och ditt intresse kommer tjänsten att formas kring det förebyggande arbetet, med inriktning efter din kompetens.

Det kommer finnas möjligheter till vidareutbildning, specialisering inom olika områden av förebyggandeverksamheten samt möjlighet att driva olika typer av projekt både inom enheten och inom organisationen.

Har du kompetens för att tjänstgöra operativt och organisationen har behov av detta så kan det finnas möjlighet att ingå i någon av våra befälsfunktioner med beredskapstjänstgöring i framtiden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad brandingenjör, brandinspektör eller brandman. Ett krav för tjänsten är att du innehar lägst B-körkort.

För att lyckas i rollen har du förmåga att ta eget ansvar för information- och kunskapsinhämtning i dina ärenden och är bekväm med att fatta beslut som kan ha stor påverkan för den enskilde. Du ska ha förmåga att vid uttalanden, agerande och beslutsfattande förhålla dig neutralt till förutsättningar som ligger utanför ditt mandat i ärendet.

Du är analytisk och kan väga samman information och olika typer av hänsynstaganden. Du arbetar bra med andra och löser problem på ett konstruktivt sätt. Du är resultatinriktad och initiativtagande samtidigt som du har förmågan att planera och strukturera ditt arbete för att uppnå resultat. Du är tydlig i din kommunikation och ska kunna tala bekvämt i såväl små som stora grupper. Du ska också ha god förmåga att förmedla dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och de du möter i dina ärenden. Du ska kunna uttrycka dig korrekt i tal och skrift på svenska och vara en van användare av datorer. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete med liknande arbetsuppgifter inom kommunal räddningstjänst och/eller från konsultbranschen. Är du brandinspektör eller brandman ser vi gärna att du genomgått utbildningen tillsyn A och tillsyn B (eller motsvarande äldre utbildning) med godkänt resultat.

ÖVRIGT
Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Urval i rekryteringen kommer att ske löpande. Visa mindre

Brandingenjör

Ansök    Sep 22    Skövde kommun    Brandingenjör
Räddningstjänsten Östra Skaraborg (RÖS) är ett kommunalförbund bestående av Skövde, Mariestad, Tibro, Töreboda, Hjo, Karlsborg och Gullspång kommun med ansvar för räddningstjänst och förebyggande brandskydd. Till årsskiftet 2022/2023 kommer vi att utöka förbundet med Lidköping, Vara, Grästorp och Essungas kommuner och där med bilda Räddningstjänsten Skaraborg. Som medarbetare hos oss är du en viktig del i att nå vårt mål som är att skapa säkerhet, trygghet... Visa mer
Räddningstjänsten Östra Skaraborg (RÖS) är ett kommunalförbund bestående av Skövde, Mariestad, Tibro, Töreboda, Hjo, Karlsborg och Gullspång kommun med ansvar för räddningstjänst och förebyggande brandskydd. Till årsskiftet 2022/2023 kommer vi att utöka förbundet med Lidköping, Vara, Grästorp och Essungas kommuner och där med bilda Räddningstjänsten Skaraborg. Som medarbetare hos oss är du en viktig del i att nå vårt mål som är att skapa säkerhet, trygghet och omtanke för de som bor och vistas i vårt område.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med på vår spännande resa till ett större förbund? Räddningstjänsten Östra och Västra Skaraborg kommer att slås ihop 1 januari 2023 och bilda Räddningstjänsten Skaraborg. Redan idag har vi en gemensam Ledningscentral som är placerad i Skövde. Just nu är vi inne i en spännande utvecklingsresa av vår verksamhet, både när det gäller vår operativa förmåga och utveckling av våra interna processer.

På Förebyggandeenheten jobbar både brandingenjörer och brandinspektörer. Du kommer att ingå i ett team där det är självklart att samarbeta och ta tillvara på respektive individs styrkor. Möjlighet kan finnas att även att ingå i den operativa beredskapen som ledningsbefäl.

Du kommer arbeta med förebyggande verksamhet som t.ex. tillsyn, tillståndshantering, brandskydd i byggprocessen, remisshantering, samhällsplanering och utbildning.

Dina arbetsuppgifter kommer att utvecklas efter din kompetens och dina intressen samt organisationens behov.

Det kommer finnas möjligheter till vidareutbildning, specialisering inom olika områden inom verksamhet samt möjlighet att driva olika typer av projekt inom hela organisationen.

Placeringsort Skövde, Lidköping eller Mariestad.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen som brandingenjör och gärna erfarenhet av att arbeta med lagen om skydd mot olyckor, lagen om brandfarliga och explosiva varor samt plan- och byggärenden.
Det är meriterande om du har påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer, RUB.
Vi ser gärna att du har en god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med en stark moralisk kompass som är viktig i ditt arbete med myndighetsutövning.
För att du ska trivas hos oss bör du vara noggrann, analytisk, utforskande och ha en god problemlösningsförmåga. Du behöver kunna arbeta både självständigt och i grupp.
Är du dessutom duktig på kommunikation, så väl internt som med våra kunder, är det ett stort plus.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Vi söker Brandingenjörer till Skövde

Ansök    Jun 13    Bengt Dahlgren AB    Brandingenjör
Vår verksamhet växer och vi söker förstärkning till vår Brand- & Riskverksamhet i Skövde! Söker du en arbetsplats där du har möjlighet att utvecklas, får möjligheten att dra nytta av det stora bolagets kompetens och snabbt komma in i en liten och engagerad grupp? Idag är vi sex härliga personer på Skövdekontoret och önskar bli fler! Du är viktig! Vi erbjuder goda samarbeten och kompetensdelning, där alla tar ansvar och är engagerade. Hos oss erbjuds du ... Visa mer
Vår verksamhet växer och vi söker förstärkning till vår Brand- & Riskverksamhet i Skövde!

Söker du en arbetsplats där du har möjlighet att utvecklas, får möjligheten att dra nytta av det stora bolagets kompetens och snabbt komma in i en liten och engagerad grupp?
Idag är vi sex härliga personer på Skövdekontoret och önskar bli fler!

Du är viktig! Vi erbjuder goda samarbeten och kompetensdelning, där alla tar ansvar och är engagerade. Hos oss erbjuds du varierande projekt och personlig utveckling under ett lokalt och nära ledarskap med korta beslutsvägar. Hos oss är din röst viktig och du bli hörd! Här får du chansen att tillsammans bygga vårt gemensamma varumärke mot nya kunder samt jobba nära med återkommande relationskunder.
Med en stor och bred kompetens inom bolaget klarar vi alla projekt tillsammans.

Rollen som brandkonsult - Variationsrik.
Oavsett nisch eller bredd arbetar du ihop med kollegor och tillsammans med våra kunder för att ge förslag på lösningar och säkerställa att lagkrav på brandskydd uppfylls i olika typer av projekt och byggnader. Ofta arbetar du i en projektgrupp där du tillsammans med dina medprojektörer kreativt skapar byggnader som är hållbara över tid. Beroende på ditt intresse kan arbetet omfatta allt från projektering, projektledning, rådgivning, beräkning, platsbesök och inventeringar. Vi ser gärna också att du är med och utvecklar vår verksamhet inom hela bolaget, själv eller tillsammans med någon av dina övriga 140 brand-, risk- eller sprinklerkollegor i landet.

Viktigt för oss är att du vill..
..bidra till gruppen och bolaget, detta gör du genom att du frikostigt delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Dina goda erfarenheter är värdefulla men särskilt intressanta är de tillfällen där du utvecklats genom att ” göra om och göra rätt”. På Bengt Dahlgren finns inget som heter dumma frågor, här frågar vi tills vi fått de svar vi önskar och behöver och det är då det händer- vi blir och gör varandra bättre!

Vi söker både dig som är erfaren och som är nyutexaminerad. Oavsett så behöver du inte kunna allt, här finns en samlad kompetens och omtänksamma kollegor som vill dig väl. Huvudsaken är att du bidrar med en positiv och lösningsfokuserad inställning och att du har viljan att utvecklas som brandkonsult.

Vi ser att du har examen som Brandingenjör eller Byggingenjör med erfarenhet av brandtekniska frågor.

Har du frågor om tjänsten eller oss, tveka inte att höra av dig till närmsta chef: [email protected] eller till Avdelningschef [email protected]

Vi har löpande urval och intervjuer med undantag för veckorna 28–32 då är vi på semester.
Sök till oss idag och ta nästa steg i din karriär! Visa mindre

Brandingenjör för projektarbete sommaren 2020

Vill du vara med och skapa en säkrare vardag för dina medmänniskor och bli en del av vårt förebyggande team för en sommar? Hos oss kommer du till ett modernt och nytänkande team av brandingenjörer och brandinspektörer. Vi nöjer oss inte med att vara bra, vi har ambitionen att vara bland de bästa förebyggarna i landet. Vi utvecklar teamet, medarbetarna och verksamheten tillsammans. Vi har ett viktigt uppdrag i att skapa förutsättningar för att ingen ska död... Visa mer
Vill du vara med och skapa en säkrare vardag för dina medmänniskor och bli en del av vårt förebyggande team för en sommar?
Hos oss kommer du till ett modernt och nytänkande team av brandingenjörer och brandinspektörer. Vi nöjer oss inte med att vara bra, vi har ambitionen att vara bland de bästa förebyggarna i landet. Vi utvecklar teamet, medarbetarna och verksamheten tillsammans. Vi har ett viktigt uppdrag i att skapa förutsättningar för att ingen ska dödas eller allvarligt skadas till följd av brand eller andra olyckor.

Räddningstjänsten Östra Skaraborg (RÖS) är ett kommunalförbund med ansvar för räddningstjänst och förebyggande brandskydd i Skövde, Mariestad, Tibro, Töreboda, Hjo, Karlsborg och Gullspångs kommuner.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med inventering och värdering av brandskydd i trähusbebyggelse i Mariestads kommun. Arbetsuppgiften kommer att genomföras efter samverkan med fastighetsägare och utgörs av besök på plats i utvalda byggnader för att bedöma befintligt brandskydd.

Inventeringen ska ligga till grund för en värdering av brandskyddet för att tydliggöra för fastighetsägare, kommun och räddningstjänsten hur brandskyddet ser ut. Räddningstjänsten kommer att använda resultatet av inventeringen för att skapa insatsplaner för räddningsinsatser i aktuella byggnader.

Du kommer att vara placerad på brandstationen i Skövde. När du är på brandstationen och inte är ute i kommunen finns möjlighet att följa med på räddningsinsatser. Att följa med på räddningsinsatser sker frivilligt och om möjlighet finns, ingen ekonomisk ersättning för detta utgår.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad brandingenjör eller nu läser lägst andra året på utbildningen. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Ett krav för tjänsten är att du innehar lägst B-körkort.

Som person är du trygg, tillmötesgående och har förmågan att kommunicera och planera. För att lyckas i rollen tar du eget ansvar och trivs bra i både i självständigt arbetet och i samarbete med andra. Du är strukturerad och jobbar målinriktat för att åstadkomma resultat. Du är analytisk och kan väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska och vara en van användare av datorer.

Meriterande är andra utbildningar inom området, ex. civilingenjör i brandteknik/riskhantering, räddningstjänstutbildning för brandingenjörer, RUB, eller erfarenheter från arbete inom kommunal räddningstjänst eller konsultverksamhet.

ÖVRIGT
Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre