Lediga jobb Heidelbergcement Sweden AB i Skövde

Se alla lediga jobb från Heidelbergcement Sweden AB i Skövde. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Skövde som finns inom det yrket.

HR Generalist

HeidelbergCement Sweden AB söker en erfaren HR Generalist till Cementas verksamhet i Skövde. Cementa är ett av Sveriges största byggmaterialföretag. Vi tillverkar cement som är grunden i samhällsbyggandet i allt från bostäder till infrastruktur. Med modern teknik och metoder i framkant verkar vi för en minskad klimatpåverkan. Vi finns i Skövde, Slite, Degerhamn, Stockholm, Malmö och Jonsered. Vi månar om klimat, människor och naturvärden och lägger sto... Visa mer
HeidelbergCement Sweden AB söker en erfaren HR Generalist till Cementas verksamhet i Skövde.

Cementa är ett av Sveriges största byggmaterialföretag. Vi tillverkar cement som är grunden i samhällsbyggandet i allt från bostäder till infrastruktur. Med modern teknik och metoder i framkant verkar vi för en minskad klimatpåverkan. Vi finns i Skövde, Slite, Degerhamn, Stockholm, Malmö och Jonsered.

Vi månar om klimat, människor och naturvärden och lägger stort fokus på att produkter och arbetsmetoder ska vara säkra, hållbara och ansvarsfulla i alla led. Hos oss förväntas du ta ansvar samtidigt som du får möjligheter att växa i din roll inom fabriken eller i koncernen. Vi värdesätter medarbetares hälsa och har förmåner som tillgång till fabrikens gym, generöst friskvårdsbidrag samt erbjuder hälsoundersökning. Vi har också förmånliga pensioner, bonus och ser kompetensutveckling som en självklarhet för att möta framtiden.

Om arbetsplatsen
Som HR Generalist kommer du att vara placerad i Skövde. Det är en bred HR-roll där du är med och utvecklar Skövdefabriken genom arbete i ledningsgruppen, coachning till fabrikens tio chefer samt får ta ansvar för vissa processer. Avdelningen HR består av tre medarbetare i Sverige, varav två är placerade i Slite och en i Skövde. HR-teamet jobbar nära tillsammans och har olika specialistområden. Du har daglig kontakt med din kollega på vår fabrik i Slite samt arbetar tillsammans med HR från koncernens andra bolag inom norra Europa.

Som HR Generalist i Skövde arbetar du nära cheferna på fabriken, och stöttar dem i alla medarbetar- och organisationsfrågor. Du får ett varierat arbete varje dag.

Våra medarbetare har ett stort engagemang för att skapa en säker arbetsmiljö, en hållbar och effektiv verksamhet och för att skapa ständiga förbättringar. Koncernens grundvärderingar är Hållbarhet, Kundfokus, Innovation och Samarbete – alla dessa passar oss som hand i handske i vardagen.  

Vi tillämpar flexibelt arbete med möjlighet att till viss del arbeta på distans. De flesta av våra medarbetare arbetar på plats eftersom fabriken är i gång dygnet runt, året runt.

Din roll


• Coacha Skövdefabrikens chefer i alla förekommande HR-frågor, samt att stötta övriga enheter på distans vid behov. Proaktivt arbete nära varje chef med People Plan.
• Delta i ledningsgruppen för fabriken.
• Planera och genomföra proaktiva rekryteringar och succession planning. Arbeta med utåtriktade aktiviteter och vårt arbetsgivarvarumärke.
• Driva vår hälsosatsning lokalt.
• Ansvara för HR-administration så som anställningsavtal, KPI, sjuktal, liksom hantering av tjänstebilar för hela Cementa AB.

Din profil
Dina personliga egenskaper är viktigast för oss. Vi värdesätter ditt engagemang, att du är ansvarsfull och att du har lätt för att samarbeta med andra. Du är en person som tycker om stor variation i arbetsuppgifter och är prestigelös.


• Du har tagit examen inom området eller har motsvarande erfarenhet
• Du har flerårig erfarenhet av liknande HR arbete.
• Du är mycket trygg i dig själv.
• Du känner till arbetsgången inom arbetsrätt, är vass på kompetensförsörjning och rehabilitering – eller så har du ett starkt driv och lär dig snabbt.
• Du gillar att arbeta strukturerat så att du håller deadlines för utvecklingsprojekt samtidigt som vardagens frågor hanteras. Du kan prioritera.
• Du är effektiv i administration, t.ex. Excel och olika system.
• Du har enkelt för att kommunicera.
• Vi arbetar tillsammans inom norra Europa och det är därför ett krav att du kan kommunicera även på engelska.

Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi har valt kanaler och undanber oss kontakt från säljare.

Ansökan
Tjänsten är tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Vill du veta mer om rollen är du välkommen att ringa oss. Skicka in din ansökan senast 12/10, gärna tidigare då urval kan komma att ske löpande.

HeidelbergCement Sweden AB ingår i HeidelbergCement-koncernen, en av världens största byggmaterialproducenter och marknadsledande inom produktområdena ballast, cement och betong. Koncernen har cirka 55 000 medarbetare på över 3 000 platser i fler än 50 länder. Visa mindre