Lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Skövde

Se lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Skövde. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skövde som finns hos arbetsgivaren.

Timvikarier till Basvägen LSS

Timvikarier till Humana LSS, Basvägen i Skultorp. Vill du arbeta som timvikarie i en organisation där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, Basvägen LSS! Har du erfarenhet av tydliggörande pedagogik, autism och lågaffektivt bemötande så är du helt klart den vi letar efter! Just nu söker vi efter fler timvikarier... Visa mer
Timvikarier till Humana LSS, Basvägen i Skultorp.


Vill du arbeta som timvikarie i en organisation där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, Basvägen LSS!


Har du erfarenhet av tydliggörande pedagogik, autism och lågaffektivt bemötande så är du helt klart den vi letar efter!


Just nu söker vi efter fler timvikarier, gäller både dag och natt. Är du rätt person för oss? Tveka inte att söka redan idag!


Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och har plats för 6 personer.


Arbetsuppgifter:


Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till att nå självständighet utifrån varje individs förutsättningar.


Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, viss datorvana krävs. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga/företrädare samt dennes sysselsättning.


Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.


Kvalifikationer:


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:


-Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.


-Tidigare erfarenhet av omsorgsarbete.


-Erfarenhet av arbete med målgruppen. 


-Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.


-Du är trygg och stabil i situationer som kan vara stressande.


-Du är ansvarsfull och kan själv strukturera ditt arbete.


-Du har social kompetens, kan samarbeta med andra och tar ansvar för din arbetsmiljö.


-Du har en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kan anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.


Krav:


-B-körkort


Arbetstid:


Dag, kväll, helg och vaken natt.


Kontakt: Vid eventuella frågor kontakta verksamhetschef Theresia Wilson, 073-0657512.


Sista ansökningsdatum: 12 november


Vänta inte med att skicka in din ansökan, vi har intervjuer under ansökningstiden.


Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 17 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se Visa mindre

Boendestödjare inom LSS på Sveriges mest personaliga bemanningsföretag!

Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen! Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som... Visa mer
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss!
PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som har behov av personal.
Arbeta på dina egna villkor med högre lön!
Det finns två olika sätt att arbeta på när man är anställd hos oss. Det första alternativet innebär att du styr helt och hållet själv över din egen arbetstid där du anmäler dig som tillgänglig i vår app de dagar du själv vill arbeta. Genom detta kan du då bli bokad på olika dagsvikariat i olika verksamheter olika dagar. Det här ger dig en unik möjlighet att testa på att arbeta på olika arbetsplatser genom oss innan du väljer var du trivs bäst. Det går också utmärkt att kombinera detta alternativ med t.ex. studier eller med andra jobb när du i första hand är intresserad av att arbeta extra till en högre lön på de tider som passar dig.
Det andra alternativet innebär att du anmäler intresse till oss för ett längre uppdrag. Vi får många förfrågningar till oss löpande som varierar i både tjänstgöringsgrad och uppdragstid. Genom dessa två olika alternativ att arbeta med oss kommer du alltid att få ett uppdrag som passar just dig - oavsett hur du själv föredrar att jobba. Det går också utmärkt att variera mellan vilket av de två alternativen du föredrar. Många som jobbar tillsammans med oss väljer till exempel att arbeta på ett heltidsschema vissa delar av året för att andra delar av året arbeta lite mindre. Hos oss får du friheten att välja själv samt ett större utrymme att ge ditt privatliv prioritet under de perioder som det är viktigast för dig - vi är lyhörda som arbetsgivare och gör allt för att våra medarbetare ska trivas hos oss över lång tid!
Utöver friheten att välja själv hur du vill arbeta kommer du hos oss alltid att få en högre lön och bättre villkor än om du är anställd någon annanstans. Vi är framtidens arbetsgivare och vi förstår att du värdesätter en arbetsgivare högt som värdesätter dig högt tillbaka och som är beredd att kämpa för dig och dina arbetsvillkor - något våra skickliga förhandlare alltid kommer att göra för dig inför varje nytt uppdrag du påbörjar hos någon av de många verksamheter vi samarbetar med.
Vi erbjuder jobb såväl på dagtid som kvällar, nätter och helger. Vi är kort och gott det perfekta alternativet för dig som söker ett meningsfullt jobb inom LSS på dina egna villkor!
Vi finns i hela Sverige!
På PersonalExpressen har vi över 15 års erfarenhet av att bemanna inom skolan, vården och omsorgen. Våra hjärtan klappar för att vara där vi behövs som mest och där vi får göra skillnad för människor i deras vardag. Våra samarbetsverksamheter återfinns över hela landet. Mot bakgrund av detta tror vi att vi har goda möjligheter att hitta ett uppdrag åt dig som passar just dig - oavsett var i landet du bor idag!
Sök in till oss på PersonalExpressen redan idag!
Återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen - vi ser fram emot att få börja arbeta tillsammans med dig och förhoppningsvis även att inom kort få hitta ditt första uppdrag genom oss!
Återigen hjärtligt välkommen till oss! Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre

Sommarvikariat - boendestödjare och behandlingsassistenter

Nytt
Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom sektor socialtjänst. Vi arbetar med att stödja och skydda utsatta grupper i samhället. Hos oss står människan i fokus och ingen dag är den andra lik. Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ... Visa mer
Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom sektor socialtjänst. Vi arbetar med att stödja och skydda utsatta grupper i samhället. Hos oss står människan i fokus och ingen dag är den andra lik.

Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förmånliga pensionsvillkor, friskvårdsbidrag samt flera friskvårdsaktiviteter och erbjudanden. Och det bästa av allt, vi har plats för fler.

Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun.

Vi är öppna och lyhörda - Vi tar ansvar för helheten -Vi gör varandra bättre - Vi vågar

Välkommen - tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa!ARBETSUPPGIFTER
Vuxenavdelningen består bland annat av fyra enheter som har stort fokus på öppenvård. Enheterna är riktade mot socialpsykiatriska stödinsatser och sysselsättning för brukare med varierande social problematik. Vi har ett brett uppdrag vilket speglas i medarbetarnas blandade kompetenser och erfarenheter.

Hos oss kan du jobba på följande områden:

Hemstöd
Arbetet bedrivs i stor utsträckning i individens ordinära boende. Man ger stöd och möjlighet att träna individen på det hen behöver. Det kan handla om att ge råd och stöd i vardagssituationer, att komma igång med att sköta hemmet eller skapa fungerande rutiner, att komma hemifrån för att inte isolera sig, att träna på sociala situationer, att tilldela läkemedel, m.m. Syftet är att under en period ge individen förutsättningar för att klara sig på egen hand.

Boende med Särskilt Service
Vi har tre olika boende i Skövde Kommun för individer som behöver få stöd i att få struktur i sin vardag. Vi jobbar hemma hos individen för att skapa fasta rutiner med regelbunden sömn samt mat, medicintilldelning och aktivitet utifrån de individuella förutsättningarna som individen har.

Stöd och Sysselsättning
Stöd och sysselsättningsenheten arbetar med öppenvårdsinsatser och sysselsättning för individer med beroendeproblematik.

Natt
Som nattpersonal jobbar man avdelningens övergripande, dvs. med insatser både på hemstöd och på de olika verksamheterna inom avdelningen.

I rollen som boendestöd bidrar du till att öka den enskildes självständighet, bryta isolering och bidra till att den enskilde återfår och bibehåller sina funktioner och förmågor. Insatserna ska bygga på respekt för människors självbestämmande och integritet, men samtidigt kombineras och balanseras med aktiva, uppsökande och motiverande insatser.

I arbetsuppgifterna ingår att utforma stödet tillsammans med den enskilde, vilket innebär att arbetsuppgifterna är varierande. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och har en god förmåga till att samarbeta med kollegor och andra professioner, liksom anhöriga och övriga kontakter som är viktiga för brukaren. Arbete innebär att utföra beviljade insatser enligt socialtjänstlagen (SoL) och delegerade arbetsuppgifter utifrån hälso- och sjukvårdslagen (HSL).


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en gymnasial omvårdnadsutbildning eller en kvalificerad yrkesutbildning (KY, YH) med inriktning psykiatri/behandling. Du kan också ha en högskoleutbildning med inriktning mot beteendevetenskap, pedagogik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kan även vara studerande inom dessa utbildningar där du under sommaren önskar få praktisk erfarenhet av arbetet.

Du ska ha körkort och bra kunskaper i svenska språket både i skrift och tal. Du ska också ha vana av att dokumentera samt hantera digitala hjälpmedel.

Vidare så behöver vi dig som är trygg, stresstålig och har en personlig mognad. Du ska också vara serviceinriktad och lyhörd för individens behov. Du värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt. Du har god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av egna kunskaper och erfarenheter samt är öppen för att lära dig av andra. Du har empati i mötet med andra människor och har ett genuint intresse för att arbeta inom yrket.

ÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Vi söker en arbetshandledare till Arbetsmarknadsenheten

Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förm... Visa mer
Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förmånliga pensionsvillkor, friskvårdsbidrag samt flera friskvårdsaktiviteter och erbjudanden. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler.

Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor medborgare och samhällsutveckling. Vi arbetar för ett levande Skövde rikt på kultur, idrotts- och näringsliv. I det ingår också att arbeta för tillväxt, fler jobb och att stärka Skövdes attraktivitet.

Arbetsmarknadsenheten som ingår i Avdelning Vuxenutbildning och Arbetsmarknad, har i uppdrag att i samverkan med myndigheter, kommun och näringslivet skapa förutsättningar samt underlätta inträdet på arbetsmarknaden för invånare som av olika skäl inte har ett arbete. Insatserna avser i första hand arbetssökande ungdomar, försörjningsstödstagare, långtidsarbetssökande, funktonsnedsatta samt invånare som är utomnordisk födda.

Vi är öppna och lyhörda Vi tar ansvar för helheten Vi gör varandra bättre Vi vågar

Välkommen - tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa!


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsmarknadsenheten består av 28 medarbetare med befattningar som arbetsmarknadskonsulent, arbetsterapeut och arbetshandledare. Uppdraget för enheten är att kartlägga, utreda och stärka personers arbetsförmåga för att hjälpa dem öka möjligheten att nå ett arbete eller studier utifrån sina förutsättningar.

Arbetet innebär att leda och fördela det praktiska arbetet samt stödja, observera, registrera och rapportera framsteg och förändringar hos de deltagare som arbetar i vår verksamhet med montering, plock- och pack samt vår data-administration. Det ingår i tjänsten att kunna ta med en grupp av deltagare i minibuss för att utföra naturvårdsuppdrag. Du bör vara intresserad av att utveckla de praktiska arbetsuppgifterna så att de vid varje tidpunkt motsvarar det behov Arbetsmarknadsenheten har. Samtidigt som du levererar utfört monteringsarbete, enligt överenskommelse, till våra kunder. Mycket samarbete sker både internt och externt.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha adekvat erfarenhet av att handleda, rusta och utveckla människor i utsatta grupper. Erfarenhet/kunskap inom arbetsmarknadsområdet är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmåga att skapa goda relationer genom att ha ett bra bemötande gentemot andra. Du bör ha förmåga att hantera snabba förändringar samt ha lösningsfokuserat och salutogent förhållningsätt. Du trivs med att arbeta självständigt och i grupp samt driver ditt arbete framåt. Du har en god förmåga och erfarenhet av att arbeta motiverande med människor med varierande ursprung och bakgrund.
Arbetet är fysiskt krävande så god fysik är en förutsättning.
Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och vilja vara med och utveckla en verksamhet som ständigt förändras.

B körkort krävs.

Truckkort är meriterande.

ÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Boendestödjare med hög lön till LSS-boenden och andra verksamheter

Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen! Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som... Visa mer
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som har behov av personal.
Vi erbjuder jobb såväl på dagtid som kvällar, nätter och helger. Genom oss kommer du garanterat att hitta något som passar just dig och det går dessutom utmärkt att ha såväl studier som andra jobb vid sidan av att du arbetar med oss. Detta då vi erbjuder våra konsulter allt ifrån långa heltidsuppdrag till kortare deltidsuppdrag. Vi är kort och gott det perfekta alternativet för dig som söker ett meningsfullt jobb inom LSS på dina egna villkor!
PersonalExpressen har över 15 års erfarenhet av att bemanna inom skolan, vården och omsorgen. Våra hjärtan klappar för att vara där vi behövs som mest och att få göra skillnad i människors vardag!
Återigen hjärtligt välkommen till oss! Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre

Timvikarier till Basvägen LSS

Timvikarier till Humana LSS, Basvägen i Skultorp. Vill du arbeta som timvikarie på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS! Just nu söker vi efter fler timvikarier, gäller både dag och natt. Är du rätt person för oss? Tveka inte att söka redan idag! Boendet riktar sig mot personkrets 1... Visa mer
Timvikarier till Humana LSS, Basvägen i Skultorp.


Vill du arbeta som timvikarie på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS!


Just nu söker vi efter fler timvikarier, gäller både dag och natt. Är du rätt person för oss? Tveka inte att söka redan idag!


Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och har plats för 6 personer.


Arbetsuppgifter:


Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till att nå självständighet utifrån varje individs förutsättningar.


Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, viss datorvana krävs. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga/företrädare samt dennes sysselsättning.


Vi tillämpar lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.


Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.


Kvalifikationer:


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:


-Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.


-Adekvat utbildning inom vård och omsorg.


-Erfarenhet av arbete med målgruppen.


-Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.


-Du är trygg och stabil i situationer som kan vara stressande.


-Du är ansvarsfull och kan själv strukturera ditt arbete.


-Du har social kompetens, kan samarbeta med andra och tar ansvar för din arbetsmiljö.


-Du har en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kan anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.


Krav:


-B-körkort


Arbetstid:


Dag, kväll, helg och vaken natt.


Kontakt: Vid eventuella frågor kontakta verksamhetschef Theresia Wilson, 073-0657512.


Sista ansökningsdatum: 31 mars


Vänta inte med att skicka in din ansökan, tjänsterna kan komma att tillsättas löpande och innan ansökningstiden går ut.


Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 17 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se Visa mindre

Boendestödjare till Basvägen LSS

Boendestödjare till Humana LSS, Basvägen Skultorp. Vill du arbeta som boendestödjare på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS! Hos oss får du möjligheten att arbeta med människor som behöver stöd och motivering  i vardagen. Det innebär att du behöver vara aktiv, ha en vilja att skapa en me... Visa mer
Boendestödjare till Humana LSS, Basvägen Skultorp.
Vill du arbeta som boendestödjare på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS!
Hos oss får du möjligheten att arbeta med människor som behöver stöd och motivering  i vardagen. Det innebär att du behöver vara aktiv, ha en vilja att skapa en meningsfull vardag för klienten och att se varje klients unika behov.  
Just nu söker vi efter fler boendestödjare till både timanställning, vikariat och provanställning. Är du rätt person för oss? Tveka inte att söka redan idag!
Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och har plats för 6 personer.
Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till att nå självständighet utifrån varje individs förutsättningar.
Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, viss datorvana krävs. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga/företrädare, sjukvård samt dennes sysselsättning.
Vi tillämpar lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.
Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och tidigare erfarenheter från liknande arbeten.
Kvalifikationer:
- Lämplig utbildning inom vård och omsorg, exempelvis omvårdnadsprogram, skötarutbildning osv.
- Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
- B-körkort.
Meriter:
- Erfarenhet av tidigare arbete inom områden missbruk, psykisk ohälsa och NPF är mycket meriterande.
- Erfarenhet av tydliggörande pedagogik. 
Egenskaper:
- Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.
- Du är trygg och stabil i situationer som kan vara stressande.
- Du är ansvarsfull och kan själv strukturera ditt arbete.
- Du har social kompetens, kan samarbeta med andra och tar ansvar för din arbetsmiljö.
- Du har en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kan anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.

Arbetstid:
Dag, kväll, helg och natt. Skriv i ditt personliga brev om du är intresserad av schemalagd dag/kväll eller vaken natt samt vilken typ av anställning (tim, vik eller provanställning). 
Kontakt: Vid eventuella frågor kontakta tf verksamhetschef Theresia Wilson, 073-0657512.
Sista ansökningsdatum:  31 januari
Vänta inte med att skicka in din ansökan - sök redan nu!
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 17 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se Visa mindre

Vi söker en arbetshandledare till Arbetsmarknadsenheten!

Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förm... Visa mer
Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förmånliga pensionsvillkor, friskvårdsbidrag samt flera friskvårdsaktiviteter och erbjudanden. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler.

Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor medborgare och samhällsutveckling. Vi arbetar för ett levande Skövde rikt på kultur, idrotts- och näringsliv. I det ingår också att arbeta för tillväxt, fler jobb och att stärka Skövdes attraktivitet.

Arbetsmarknadsenheten har i uppdrag att i samverkan med myndigheter, kommun och näringslivet skapa förutsättningar samt underlätta inträdet på arbetsmarknaden för invånare som av olika skäl inte har ett arbete. Insatserna avser i första hand arbetssökande ungdomar, försörjningsstödstagare, långtidsarbetssökande, funktonsnedsatta samt invånare som är utomnordisk födda.

Vi är öppna och lyhörda – Vi tar ansvar för helheten – Vi gör varandra bättre – Vi vågar

Välkommen - tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa!

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsmarknadsenheten består av 28 medarbetare med befattningar som arbetsmarknadskonsulent, arbetsterapeut och arbetshandledare. Uppdraget för enheten är att kartlägga, utreda och stärka personers arbetsförmåga för att hjälpa dem öka möjligheten att nå ett arbete eller studier utifrån sina förutsättningar.

Arbetet som arbetshandledare innebär att leda och fördela det praktiska arbetet samt stödja, observera, registrera och rapportera framsteg och förändringar hos de deltagare som arbetar i vår verksamhet med montering, plock- och pack samt vår data-administration.

Det ingår i tjänsten att kunna ta med en grupp av deltagare i minibuss för att utföra naturvårdsuppdrag. Du bör vara intresserad av att utveckla de praktiska arbetsuppgifterna så att de vid varje tidpunkt motsvarar det behov Arbetsmarknadsenheten har. Samtidigt som du levererar utfört monteringsarbete, enligt överenskommelse, till våra kunder. Mycket samarbete sker både internt och externt.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha adekvat erfarenhet av att handleda, rusta och utveckla människor i utsatta grupper. Erfarenhet/kunskap inom arbetsmarknadsområdet är meriterande. Tjänsten kräver B-körkort, om du har truckkort ser vi det som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmåga att skapa goda relationer genom att ha ett bra bemötande gentemot andra. Du bör ha förmåga att hantera snabba förändringar samt ha lösningsfokuserat och salutogent förhållningsätt. Du trivs med att arbeta självständigt och i grupp samt driver ditt arbete framåt. Du har en god förmåga och erfarenhet av att arbeta motiverande med människor med varierande ursprung och bakgrund.
Arbetet är fysiskt krävande så god fysik är en förutsättning.
Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och vilja vara med och utveckla en verksamhet som ständigt förändras.

ÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Sommarvikarier till barnboende (LSS 9:8), Skövde

Kul att du hittade hit! Vi tror att du tycker om att möta människor och att du är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du brukar förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation. Det löser sig oftast för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd, och närvarande. Om det här stämmer in på dig kanske du vill jobba med oss i sommar? Om Eneborgsvägen Hos oss bor fem ungdomar med autism och intellektuell funktionsnedsättning i åldrarn... Visa mer
Kul att du hittade hit!
Vi tror att du tycker om att möta människor och att du är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du brukar förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation. Det löser sig oftast för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd, och närvarande. Om det här stämmer in på dig kanske du vill jobba med oss i sommar?

Om Eneborgsvägen

Hos oss bor fem ungdomar med autism och intellektuell funktionsnedsättning i åldrarna 15-18 år. Att arbeta som boendestödjare innebär att hjälpa dem i vardagens alla moment och tillgodose deras olika behov när det gäller såväl stöd och omsorg som lek och fritid. Vi är lugna, trygga och varma vuxna som förstår vikten av uppmuntran, gemenskap och att ha roligt tillsammans samtidigt som det är viktigt med tydlighet, ordning och reda. Vi arbetar förutsägbart och tydliggörande med pedagogik och alternativa kommunikationssätt.

Boendet ligger i ett bostadsområde i Värsås strax utanför Skövde och det går bra kollektivtrafik hit. Vi är en personalgrupp på tio personer varav två innehar nattjänst. Vårt schema innefattar dag, kväll- och helgarbete (varannan helg) och passens längd varierar mellan 12-14 tim. Vår semesterperiod är uppdelad i två delar, v 25-28 och v 29-32 men vi ser gärna att du har möjlighet att introduceras i verksamheten redan i maj alt. i början på juni.

Vad gör vi?
Tillsammans lagar vi mat, bakar, städar, åker på utflykter, tränar, motiverar, utvecklar och mycket mer. Det är alltid individen som är i centrum hos oss då det är dennes hem vi arbetar i. De som bor i vår verksamhet behöver känna sig trygga i miljön och du som medarbetare bidrar till den tryggheten, bl.a. genom att bygga relationer och ha kunskap om den enskilde, men också genom ditt engagemang och din nyfikenhet. Det är personalens uppgift att upprätthålla en struktur som går i linje med uppdraget, framtagna metoder och beslutade rutiner.

Vårt mål är att skapa goda levnadsvillkor för dem som bor hos oss och det gör vi bl.a. genom att ge en trygg och hållbar omsorg och då spelar våra medarbetare en otroligt viktig roll för att de som bor hos oss, ska trivas, må bra och utvecklas.

Låter detta som något som skulle passa just dig? Är du en person som vill lära känna, förstå och vara en del av en annan persons liv?

Till dig från oss...

- Introduktion och utbildningar

- Förmånsportal med rabatter

- Vi har kollektivavtal samt tillhörande försäkringar.

- Coachande och stöttande arbetsledare och kollegor nära dig

- Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende

Du får även...

- genuina möten och erfarenheter som rustar dig för framtiden, oavsett var den blir.

- möjlighet att visa vem du är. Ofta är sommarjobbet en ingång till en tillsvidareanställning hos oss efter din utbildning/examen.

- en arbetslivserfarenhet som gör stor skillnad på ditt CV. Att ha jobbat med människor som behöver stöd, visar dina kommande arbetsgivare att du har erfarenhet av att möta många olika personer utifrån deras behov. Det behövs i alla branscher.

Din erfarenhet och kunskap
Vi tror att du som söker till oss:

- lockas av ett arbete som är varierat och kräver stor kunskap om vård och omsorg och tycker mycket om att möta människor i olika situationer.

- kanske är under utbildning och vill arbeta parallellt för att lära dig än mer.

- är en kreativ person som vågar tänka själv och ta ansvar.

- trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom LSS och med barn. Utbildning inom barn- fritid, vård- och omsorg och funktionsnedsättning är meriterande. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är också meriterande. Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav liksom att ha körkort. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: 2023-06-19
Sista ansökningsdag: 2023-03-03

Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Nytida så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här (https://team.nytida.se/).

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. nytida.se (www.nytida.se) Visa mindre

Timvikarie till Basvägen LSS

Timvikarier till Humana LSS, Basvägen i Skultorp. Vill du arbeta som timvikarie på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS! Just nu söker vi efter fler timvikarier, gäller både dag och natt. Är du rätt person för oss? Tveka inte att söka redan idag! Boendet riktar sig mot personkrets 1 enlig... Visa mer
Timvikarier till Humana LSS, Basvägen i Skultorp.
Vill du arbeta som timvikarie på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS!
Just nu söker vi efter fler timvikarier, gäller både dag och natt. Är du rätt person för oss? Tveka inte att söka redan idag!
Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och har plats för 6 personer.
Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till att nå självständighet utifrån varje individs förutsättningar.
Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, viss datorvana krävs. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga/företrädare samt dennes sysselsättning.
Vi tillämpar lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.
Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.
Kvalifikationer:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:
-Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
-Adekvat utbildning inom vård och omsorg.
-Erfarenhet av arbete med målgruppen.
-Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.
-Du är trygg och stabil i situationer som kan vara stressande.
-Du är ansvarsfull och kan själv strukturera ditt arbete.
-Du har social kompetens, kan samarbeta med andra och tar ansvar för din arbetsmiljö.
-Du har en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kan anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.
-B-körkort
Arbetstid:
Dag, kväll, helg och vaken natt.
Kontakt: Vid eventuella frågor kontakta verksamhetschef Theresia Wilson, 073-0657512.
Sista ansökningsdatum: 2 oktober
Vänta inte med att skicka in din ansökan, tjänsterna kan komma att tillsättas löpande och innan ansökningstiden går ut.
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 17 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se Visa mindre

Timanställda till Aramia Omsorg, Sjogerstad LSS & Skultorp LSS

Vi söker timanställda till Aramia Omsorg, Sjogerstad LSS och Skultorp LSS ARBETSUPPGIFTER Aramia Omsorgs verksamhet består av två LSS enheter, Sjogerstad LSS och Skultorp LSS. De är boenden enligt bostad med särskild service. I vår verksamhet har vi klienter med psykiska och fysiska funktionsnedsättningar, flertalet vårdas också inom rättspsykiatrisk vård. Arbetet innebär att stödja klienterna i vardagen med olika insatser som ADL, upprätthålla kontakter m... Visa mer
Vi söker timanställda till Aramia Omsorg, Sjogerstad LSS och Skultorp LSS
ARBETSUPPGIFTER
Aramia Omsorgs verksamhet består av två LSS enheter, Sjogerstad LSS och Skultorp LSS. De är boenden enligt bostad med särskild service. I vår verksamhet har vi klienter med psykiska och fysiska funktionsnedsättningar, flertalet vårdas också inom rättspsykiatrisk vård. Arbetet innebär att stödja klienterna i vardagen med olika insatser som ADL, upprätthålla kontakter med sitt nätverk, aktiviteter av olika slag samt resor. Vi jobbar med kontaktmannaskap, lågaffektivt bemötande och tillämpar R-ACT som metod. Arbetet innebär också att dokumentera i journal samt dela ut läkemedel efter delegation. Ditt arbete utgår från klientens behov som är i fokus.
KVALIFIKATIONER
Du har undersköterskeutbildning eller liknande, gärna med tidigare arbetserfarenhet från LSS eller psykiatrin. Personligen visar du respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll samt anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation. Du ser den inneboendes kapaciteten i individen och kan motivera och engagera. I ditt omsorgsarbete hjälper du till att skapa en trygg, hemlik miljö med respekt och integritet samt arbetar med ett lågaffektivt bemötande. Du är strukturerad och van vid att arbeta i både grupp och självständigt. Du tar ansvar för dina och gemensamma arbetsuppgifter med klienternas bästa i fokus. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och förmågor.
ÖVRIGT
Vi söker dig som kan arbeta på oregelbundna arbetstider och även dig som är intresserad av att jobba natt. Som medarbetare på Aramia Omsorg erbjuds du att jobba i en god arbetsgemenskap med varierande arbetsuppgifter. Vi är idag 24 anställda, har kollektivavtal samt friskvårdsbidrag för tillsvidareanställda. Vi har också har återkommande internutbildningar och handledning i verksamheten.
Läs mer på www.aramiaomsorg.se
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Boendestödjare till Basvägen LSS

Boendestödjare till Humana LSS, Basvägen i Skultorp. Vill du arbeta som boendestödjare på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS! Just nu söker vi efter en boendestödjare som vill vikariera för en av våra medarbetare som ska vara föräldraledig. Är du rätt person för oss? Tveka inte att söka... Visa mer
Boendestödjare till Humana LSS, Basvägen i Skultorp.
Vill du arbeta som boendestödjare på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS!
Just nu söker vi efter en boendestödjare som vill vikariera för en av våra medarbetare som ska vara föräldraledig. Är du rätt person för oss? Tveka inte att söka redan idag!
Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och har plats för 6 personer.
Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till att nå självständighet utifrån varje individs förutsättningar.
Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, viss datorvana krävs. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga/företrädare samt dennes sysselsättning.
Vi tillämpar lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.
Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.
Kvalifikationer:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:
-Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
-Adekvat utbildning inom vård och omsorg.
-Erfarenhet av arbete med målgruppen.
-Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.
-Du är trygg och stabil i situationer som kan vara stressande.
-Du är ansvarsfull och kan själv strukturera ditt arbete.
-Du har social kompetens, kan samarbeta med andra och tar ansvar för din arbetsmiljö.
-Du har en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kan anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.
-B-körkort
Arbetstid:
Dag, kväll och helg. Vikariat from 221215 dock längst tom 220618 med möjlighet till förlängning.
Kontakt: Vid eventuella frågor kontakta verksamhetschef Theresia Wilson, 073-0657512.
Sista ansökningsdatum:  27 november
Vänta inte med att skicka in din ansökan, tjänsten kan komma att tillsättas löpande och innan ansökningstiden går ut.
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 17 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se Visa mindre

Boendestödjare till Basvägen LSS, specialuppdrag

Boendestödjare till Humana LSS, Basvägen, specialuppdrag. Nu har du möjligheten att få ett drömjobb hos oss på Humana! Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS! Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi. Vi har LSS-boenden såväl för ... Visa mer
Boendestödjare till Humana LSS, Basvägen, specialuppdrag.
Nu har du möjligheten att få ett drömjobb hos oss på Humana!
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS!
Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi. Vi har LSS-boenden såväl för unga som vuxna, vi driver särskola, elevhem och daglig verksamhet. Hela landet är vårt upptagningsområde.
Humana söker nu 4 boendestödjare/stödpedagoger till vårt LSS-boende Basvägen som ligger utanför Skövde i Skultorp. Tjänsterna som annonseras ut är ett specialuppdrag riktat till arbete kring en specifik klient.
Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och har plats för 6 personer.
Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till den boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till att nå självständighet utifrån varje individs förutsättningar. Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, viss datorvana krävs. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga/företrädare samt dennes sysselsättning.
Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande och använder oss av bland annat tydliggörande pedagogik.
Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.
Kvalifikationer:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:
-Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
-Adekvat utbildning inom vård och omsorg.
-En uppstart förutsätter att Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.
-Du ska vara trygg och stabil i situationer som kan vara stressande.
-Du ska vara ansvarsfull och själva kunna strukturera ditt arbete.
-Du ska ha social kompetens, kunna samarbeta med andra och ta ansvar för din arbetsmiljö.
-Du ska ha en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kunna anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.
-B-körkort
Meriterande:
-Erfarenhet av arbete med autism samt epilepsi.
Arbetstid:
Två tjänster är schemalagd dag, kväll, helg samt två tjänster är schemalagd vaken natt.
Tjänsterna är tillsvidare tjänster och tjänstgöringsgraden är mellan 75%-100%.

Tillträde slutet av augusti/början av september eller efter överenskommelse.
Utdrag ur belsatningsregistret krävs för anställning.
Kontakt: Vid eventuella frågor kontakta gruppledare Mersiha Jazvin, (0)739596437
Sista ansökningsdatum: 7 augusti
Vänta inte med att skicka in din ansökan, tjänsterna kan komma att tillsättas löpande och innan ansökningstiden går ut.
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 17 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se Visa mindre

Boendestödjare till Basvägen LSS

Boendestödjare vaken natt till Humana LSS, Basvägen. Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS! Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi. Vi har LSS-boenden såväl för unga som vuxna, vi driver särskola, elevhem och daglig verksamhet.... Visa mer
Boendestödjare vaken natt till Humana LSS, Basvägen.
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS!
Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi. Vi har LSS-boenden såväl för unga som vuxna, vi driver särskola, elevhem och daglig verksamhet. Hela landet är vårt upptagningsområde.
Humana söker nu boendestödjare/stödpedagoger till vårt LSS-boende Basvägen som ligger utanför Skövde i Skultorp. Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och har plats för 6 personer.
Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till att nå självständighet utifrån varje individs förutsättningar. Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, viss datorvana krävs. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga/företrädare samt dennes sysselsättning.
Vi tillämpar lågaffektivt bemötande, AKK och visuell struktur/ tydliggörande pedagogik.
Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.
Kvalifikationer:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:
-Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
-Adekvat utbildning inom vård och omsorg.
-Erfarenhet av arbete med målgruppen.
-En uppstart förutsätter att Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.
-Du ska vara trygg och stabil i situationer som kan vara stressande.
-Du ska vara ansvarsfull och själva kunna strukturera ditt arbete.
-Du ska ha social kompetens, kunna samarbeta med andra och ta ansvar för din arbetsmiljö.
-Du ska ha en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kunna anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.
-B-körkort
Arbetstid:
Tjänsten är vaken natt och tidsbegränsad tom 15/9 med ev möjlighet till förlängning.
Kontakt: Vid eventuella frågor kontakta gruppledare Mersiha Jazvin, (0)739596437
Sista ansökningsdatum: 19 juni
Vänta inte med att skicka in din ansökan, tjänsterna kan komma att tillsättas löpande och innan ansökningstiden går ut.
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 17 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se Visa mindre

Boendestödjare till Basvägen LSS

Boendestödjare till Humana LSS, Basvägen. Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS! Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi. Vi har LSS-boenden såväl för unga som vuxna, vi driver särskola, elevhem och daglig verksamhet. Hela lande... Visa mer
Boendestödjare till Humana LSS, Basvägen.
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS!
Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi. Vi har LSS-boenden såväl för unga som vuxna, vi driver särskola, elevhem och daglig verksamhet. Hela landet är vårt upptagningsområde.
Humana söker nu boendestödjare/stödpedagoger till vårt LSS-boende Basvägen som ligger utanför Skövde i Skultorp. Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och har plats för 6 personer.
Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till att nå självständighet utifrån varje individs förutsättningar. Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, viss datorvana krävs. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga/företrädare samt dennes sysselsättning.
Vi tillämpar lågaffektivt bemötande, AKK och visuell struktur/ tydliggörande pedagogik.
Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.
Kvalifikationer:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:
-Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
-Adekvat utbildning inom vård och omsorg.
-Erfarenhet av arbete med målgruppen.
-En uppstart förutsätter att Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.
-Du ska vara trygg och stabil i situationer som kan vara stressande.
-Du ska vara ansvarsfull och själva kunna strukturera ditt arbete.
-Du ska ha social kompetens, kunna samarbeta med andra och ta ansvar för din arbetsmiljö.
-Du ska ha en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kunna anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.
-B-körkort
Arbetstid:
Tjänsterna är varierande arbetstid dag, kväll, helg och ev natt.
Behov finns av både timvikarier men även för ev längre vikariat.
Kontakt: Vid eventuella frågor kontakta gruppledare Mersiha Jazvin, (0)739596437
Sista ansökningsdatum: 14 augusti
Vänta inte med att skicka in din ansökan, tjänsterna kan komma att tillsättas löpande och innan ansökningstiden går ut.
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 17 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se Visa mindre

Sommarvikariat Eneborgsvägens barn och ungdomsboende

Nu söker vi två sommarvikarier till vårt barnboende i Värsås. Vikariaten är på 100 % och innefattar arbete dag, kväll, helg och jour. OBS! B-körkort för manuell växellåda är ett krav! Om Eneborgsvägen Eneborgsvägen LSS-boende vänder sig till barn och ungdomar som har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Om rollen som boendestödjare I rollen som boendestödjare utgår vi från de boendes individuella behov och önsk... Visa mer
Nu söker vi två sommarvikarier till vårt barnboende i Värsås. Vikariaten är på 100 % och innefattar arbete dag, kväll, helg och jour.

OBS! B-körkort för manuell växellåda är ett krav!

Om Eneborgsvägen

Eneborgsvägen LSS-boende vänder sig till barn och ungdomar som har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Om rollen som boendestödjare

I rollen som boendestödjare utgår vi från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett givet pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar vi för att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Vi stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Vi har nära stöd i form av samordnare och stödpedagog som vägleder och stöttar i det dagliga arbetet. En sådan arbetsledande funktion kanske även kan vara en framtida karriärmöjlighet för dig?

Din erfarenhet och kunskap

Vi söker dig som har en positiv grundsyn och finner glädje och engagemang i att arbeta med människor. Vi söker dig som ser möjligheter istället för svårigheter och lösningar framför problem. Vi söker en medarbetare som vill hjälpa och stötta våra brukare och göra roliga saker tillsammans men också vägleda genom livets mindre roliga aktiviteter. Hos oss arbetar vi med både hjärna och hjärta.
Du måste trivas med att jobba i team och med att stötta dina kollegor samt ha våra brukares bästa som utgångspunkt i allt du gör. Vi söker med andra ord en lagspelare och vi behöver att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av att dokumentera. I övrigt är ditt CV inte det viktigaste, om du har rätt egenskaper och en personlig lämplighet ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

För att arbeta i våra verksamheter krävs ett utdrag från Polisens belastningsregister så vår rekommendation är att beställa ett sådant redan nu (följ länken nedan), det tar ofta upp till två veckor att få det hemskickat.

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Övrigt

Anställningsform: Sommarvikariat
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: löpande
Sista ansökningsdag: 2022-05-15
För mer information kontakta: Tove Eriksson [email protected]
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/) Visa mindre

Boendestödjare till Basvägen LSS

Boendestödjare till Humana LSS, Basvägen. Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS! Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi. Vi har LSS-boenden såväl för unga som vuxna, vi driver särskola, elevhem och daglig verksamhet. Hela lande... Visa mer
Boendestödjare till Humana LSS, Basvägen.
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS!
Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi. Vi har LSS-boenden såväl för unga som vuxna, vi driver särskola, elevhem och daglig verksamhet. Hela landet är vårt upptagningsområde.
Humana söker nu boendestödjare/stödpedagoger till vårt LSS-boende Basvägen som ligger utanför Skövde i Skultorp. Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och har plats för 6 personer.
Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till att nå självständighet utifrån varje individs förutsättningar. Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, viss datorvana krävs. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga/företrädare samt dennes sysselsättning.
Vi tillämpar lågaffektivt bemötande, AKK och visuell struktur/ tydliggörande pedagogik.
Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.
Kvalifikationer:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:
-Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
-Adekvat utbildning inom vård och omsorg.
-Erfarenhet av arbete med målgruppen.
-En uppstart förutsätter att Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.
-Du ska vara trygg och stabil i situationer som kan vara stressande.
-Du ska vara ansvarsfull och själva kunna strukturera ditt arbete.
-Du ska ha social kompetens, kunna samarbeta med andra och ta ansvar för din arbetsmiljö.
-Du ska ha en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kunna anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.
-B-körkort
Arbetstid:
Dag, kväll, helg. Tjänstgöring natt kan komma att bli aktuellt, sysselsättningsgrad efter avtal.
Kontakt: Vid eventuella frågor kontakta gruppledare Mersiha Jazvin, (0)739596437
Sista ansökningsdatum: 29 maj
Vänta inte med att skicka in din ansökan, tjänsterna kan komma att tillsättas löpande och innan ansökningstiden går ut.
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 17 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se Visa mindre

Semestervikariat vid Aramia Omsorg med möjlighet till förlängning

Behandlingspersonal till Aramia Omsorg Aramia Omsorg är ett LSS boende som ligger utanför Skövde. Vi har två enheter, Skultorp LSS med 18 platser och Sjogerstad LSS med 11 platser. Målgruppen på Aramia Omsorg är vuxna män och kvinnor med psykiska och fysiska funktionshinder, autismspektrumtillstånd samt intellektuella funktionshinder. Vi tar också emot personer inskrivna inom rättspsykiatrin. Kvalifikationer Vi söker behandlingspersonal med inriktning inom... Visa mer
Behandlingspersonal till Aramia Omsorg
Aramia Omsorg är ett LSS boende som ligger utanför Skövde. Vi har två enheter, Skultorp LSS med 18 platser och Sjogerstad LSS med 11 platser. Målgruppen på Aramia Omsorg är vuxna män och kvinnor med psykiska och fysiska funktionshinder, autismspektrumtillstånd samt intellektuella funktionshinder. Vi tar också emot personer inskrivna inom rättspsykiatrin.
Kvalifikationer
Vi söker behandlingspersonal med inriktning inom psykiatri eller annan relevant utbildning för uppdraget. Erfarenhet av arbete med personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning är meriterande. Du är lyhörd och empatisk och sätter klientens behov i fokus. Du är också lösningsfokuserad och proaktiv i ditt jobb och van att hantera komplexa situationer.
Vi ser gärna manliga sökande då vår verksamhet till stor del består av kvinnor. Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingspersonal på Aramia Omsorg deltar du i klientens omvårdnad, behandling och rehabilitering. Du är en viktig del i klientens vardag och dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stödja, motivera och praktiskt stödja individen att nå sin mål. Vi arbetar tillsammans i team där vi har flera olika professioner och vi har kontinuerlig handledledning i grupp. I arbetsuppgifterna ingår att dokumentera enligt gällande lagkrav och utföra insatser som är beslutande enligt socialtjänstlagen samt utföra insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och har en god förmåga att samarbeta med kollegor, samarbetspartner och anhöriga för att klienten skall få det optimala stödet. Det är också viktigt att du hanterar det svenska språket väl i tal och skrift. Arbetet innebär schemalagd tjänstgöring.


VI ERBJUDER
?På Aramia Omsorg erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningsvillkor enligt kollektivavtal. En individuell lönesättning. Vi erbjuder personal kontinuerlig utbildning då vi ser att de bidrar med kunskap och inspiration i det dagliga arbetet. Regelbunden grupphandledning med extern handledare.
Anställda har tillgång till företagshälsovård och får årligen ett friskvårdsbidrag.


KRAV
Relevant utbildning för uppdraget.
B körkort för manuell växellåda är ett krav.
Utdrag ur belastningsregistret.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemanning- och rekryteringsföretag.
Sista ansökningsdag: 2022-06-01
Ange referens: Semestervikariat


Upplysningar lämnas av:
Malin Settergren /Enhetschef
Mobilnummer: 073-525 99 81
Ann-Marie Samuelsson/ Verksamhetschef
Mobilnummer: 070-776 31 38
Välkommen att skicka in din ansökan till Aramia Omsorg!
[email protected]
[email protected] Visa mindre

Boendestödjare till Skara och Skövde

Nu söker vi nya medarbetare till våra LSS-verksamheter i området kring Skara och Skövde. Initialt söker vi timvikarier men med god möjlighet till tjänst. Hos oss arbetar vi dag, kväll, natt, helg och jour. Vi kommer att behöva tillsätta sjuk- och graviditetsvikariat under årets första kvartal samtidigt som vi är under omstrukturering, ökar beläggningen i våra verksamheter och startar nytt. Nytida som arbetsgivare erbjuder flera utbildningar och förmåner. O... Visa mer
Nu söker vi nya medarbetare till våra LSS-verksamheter i området kring Skara och Skövde. Initialt söker vi timvikarier men med god möjlighet till tjänst. Hos oss arbetar vi dag, kväll, natt, helg och jour. Vi kommer att behöva tillsätta sjuk- och graviditetsvikariat under årets första kvartal samtidigt som vi är under omstrukturering, ökar beläggningen i våra verksamheter och startar nytt. Nytida som arbetsgivare erbjuder flera utbildningar och förmåner. OBS! B-körkort för manuell växellåda är ett krav!

Om våra verksamheter i Skaraborgs-området

I Skara och Skövde med omnejd har vi i dagsläget två gruppbostäder, ett barn- och ungdomsboende samt en daglig verksamhet. I våra verksamheter bor individer med autism, ofta i kombination med andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, som behöver extra stöd i sin vardag. I vårt dagliga arbete möter vi glädje och framsteg men också utmanande beteende.

Om rollen som boendestödjare

I rollen som boendestödjare utgår vi från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett givet pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar vi för att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Vi stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Vi har nära stöd i form av samordnare och stödpedagog som vägleder och stöttar i det dagliga arbetet. En sådan arbetsledande funktion kanske även kan vara en framtida karriärmöjlighet för dig?

Din erfarenhet och kunskap

Vi söker dig som har en positiv grundsyn och finner glädje och engagemang i att arbeta med människor. Vi söker dig som ser möjligheter istället för svårigheter och lösningar framför problem. Vi söker en medarbetare som vill hjälpa och stötta våra brukare och göra roliga saker tillsammans men också vägleda genom livets mindre roliga aktiviteter. Hos oss arbetar vi med både hjärna och hjärta.
Du måste trivas med att jobba i team och med att stötta dina kollegor samt ha våra brukares bästa som utgångspunkt i allt du gör. Vi söker med andra ord en lagspelare och vi behöver att du, som lägst, har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller barn- och fritid. Vi behöver att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av att dokumentera. Vi behöver också att du har minst två års erfarenhet av att arbeta med vår målgrupp. I övrigt är ditt CV inte det viktigaste, om du har rätt egenskaper och en personlig lämplighet ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

För att arbeta i våra verksamheter krävs ett utdrag från Polisens belastningsregister så vår rekommendation är att beställa ett sådant redan nu (följ länken nedan), det tar ofta upp till två veckor att få det hemskickat.

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära

Förmånsportal med rabatter och erbjudanden

Ledarskapsutbildade chefer nära dig

En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare

Karriär- och utvecklingsmöjligheter

Friskvårdsbidrag och skobidrag

Kollektivavtal

Övrigt

Anställningsform: Allmän visstid med goda chanser till tillsvidareanställning om du är den person vi söker.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: löpande
Sista ansökningsdag: 2022-02-28
För mer information kontakta: Emil Lindström, [email protected]
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/) Visa mindre

Boendestödjare med undersköterskekompetens

Du är inbjuden! Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom sektor socialtjänst. Vi arbetar med att stödja och skydda utsatta grupper i samhället. Hos oss står människan i fokus och ingen dag är den andra lik. Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation,... Visa mer
Du är inbjuden!

Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom sektor socialtjänst. Vi arbetar med att stödja och skydda utsatta grupper i samhället. Hos oss står människan i fokus och ingen dag är den andra lik.

Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler.

Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun.

Vi är öppna och lyhörda Vi tar ansvar för helheten Vi gör varandra bättre Vi vågar

Välkommen - tillsammans bygger vi Skövde!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker boendestödjare till våra verksamheter hemstöd och boenden med särskild service.

Arbetet inom hemstöd bedrivs i stor utsträckning i individens ordinära boende. Man ger stöd och möjlighet att träna individen på det hen behöver. Det kan handla om att ge råd och stöd i vardagssituationer, att komma igång med att sköta hemmet eller skapa fungerande rutiner, att komma hemifrån för att inte isolera sig, att träna på sociala situationer, att tilldela läkemedel, med mera. Syftet är att under en period ge individen förutsättningar för att klara sig på egen hand.

Vi har tre olika boenden i Skövde Kommun för individer som behöver få stöd i att få struktur i sin vardag. Vi jobbar hemma hos individen för att skapa fasta rutiner med regelbunden sömn samt mat, medicintilldelning och aktivitet utifrån de individuella förutsättningarna som individen har. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stödja, coacha och även praktiskt stödja personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning för att uppnå individens mål.

I arbetsuppgifterna ingår att:
- utföra insatser som är beslutade enligt socialtjänstlagen samt utföra insatser enligt hälso- och sjukvårdslagen på uppdrag av sjuksköterska.
- föra dokumentation enligt gällande lagkrav.
- samarbeta internt inom avdelning och sektor beroende på brukarens behov.
- vid behov samarbeta externt med olika samhällsfunktioner.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad undersköterska med minst tre års yrkeserfarenhet inom yrket. Utbildning i vård- och stödsamordning enligt R-ACT är meriterande liksom utbildning med psykiatrisk inriktning. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning.

Som person är du är lugn, trygg och har förmåga att samtala och skapa kontakt med personer med kognitiva funktionsnedsättningar. Vi söker dig som bidrar med positiv energi, är aktiv och har intresse av stötta personen att delta i sociala sammanhang. Du är uthållig och har tålamod att bygga en stödjande relation som ska leda till självständighet och oberoende för brukaren.

Tjänsten kräver att kunna arbeta med eget ansvar, likaväl som i team. Du ska ha förmåga att stödja i myndighetskontakter och i det privata nätverket. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift krävs. Datorvana är önskvärt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Observera att du skall ha fyllt 18 år för att arbeta inom våra verksamheter.

Körkort är ett krav.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

ÖVRIGT
Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Timvikarie till Basvägen LSS

Boendestödjare till Humana LSS,Basvägen. Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana. Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi. Vi har LSS-boenden såväl för unga som vuxna, vi driver särskola, elevhem och daglig verksamhet. Hela landet är vårt upptagningsområde. Vill du arbeta s... Visa mer
Boendestödjare till Humana LSS,Basvägen.
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana. Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi. Vi har LSS-boenden såväl för unga som vuxna, vi driver särskola, elevhem och daglig verksamhet. Hela landet är vårt upptagningsområde.
Vill du arbeta som timvikarie på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS!
Humana söker nu boendestödjare/stödpedagoger till vårt LSS-boende Basvägen som ligger utanför Skövde i Skultorp. Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och har plats för 6 personer.
Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till att nå självständighet utifrån varje individs förutsättningar. Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, viss datorvana krävs. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga/företrädare samt dennes sysselsättning.
Vi tillämpar lågaffektivt bemötande, AKK och visuell struktur/ tydliggörande pedagogik.
Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.
Kvalifikationer:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:
-Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
-Adekvat utbildning inom vård och omsorg.
-Erfarenhet av arbete med målgruppen.
-En uppstart förutsätter att Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.
-Du ska vara trygg och stabil i situationer som kan vara stressande.
-Du ska vara ansvarsfull och själva kunna strukturera ditt arbete.
-Du ska ha social kompetens, kunna samarbeta med andra och ta ansvar för din arbetsmiljö.
-Du ska ha en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kunna anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.
-B-körkort
Arbetstid:
Dag, kväll, helg. Tjänstgöring natt ingår, sysselsättningsgrad efter avtal.
Kontakt: Vid eventuella frågor kontakta gruppledare Mershia Jazvin, (0)739596437
Sista ansökningsdatum: 18 Februari
Vänta inte med att skicka in din ansökan, tjänsterna kan komma att tillsättas löpande och innan ansökningstiden går ut.
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 17 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se Visa mindre

Familjehem på heltid Skaraborg

Familjehem på heltid Vill du arbeta för ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Välkommen till Humana. På Humanas Familjehem och Öppenvård erbjuder vi jourhem och konsulentstödda familjehem. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda insatser i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som kopplat till stödboende. Vi utbildar och handleder i metoderna TFCO, IHF och Connect. Vi söker nu: Hu... Visa mer
Familjehem på heltid
Vill du arbeta för ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Välkommen till Humana.
På Humanas Familjehem och Öppenvård erbjuder vi jourhem och konsulentstödda familjehem. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda insatser i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som kopplat till stödboende. Vi utbildar och handleder i metoderna TFCO, IHF och Connect.

Vi söker nu:
Humana familjehem och öppenvård i Skövde söker ständigt nya familjer som vill hjälpa barn och ungdomar till ett tryggt liv. Det finns ett stort behov i hela landet av familjer som kan vara familjehem på heltid och vi söker kanske just dig! I denna annons söker vi familjer som bor i Västra Götaland och Jönköpings län. Som familjehem på heltid arbetar du tillsammans med ett professionellt team med en samordnare som ansvarar för insatsen. Du kan antingen arbeta med metoden TFCO (treatment foster care Oregon), där placeringarna är tidsbegränsade mellan 8-12 månader, eller med förstärkt familjehemsvård där placeringarna kan variera mer i tid. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av att vara familjehem, vi utbildar dig!

Om TFCO
TFCO är en vetenskapligt baserad metod som ursprungligen kommer från Oregon USA. Den togs till Sverige och Lund 1999 av professor Kjell Hansson vid Lunds universitet. Det finns forskning på TFCO som visar på goda resultat med våra ungdomar mellan 13-18 år. Cirka 70 % av de ärenden som genomgår programmet lyckas, vilket gör TFCO till en av Sveriges bästa behandlingsmetoder för ungdomar i familjehem. Familjehemmet är den absolut viktigaste delen i detta arbete, då det är den största träningsarenan för ungdomen. Förutom familjehemmet och samordnaren ingår terapeuter, färdighetstränare och konsulent i behandlingsteamet. Ni som familjehem har obligatorisk handledning med kollegor (andra behandlingsfamiljer) en gång i veckan i Skövde.

Vad är skillnad mellan att vara traditionellt familjehem och familjehem enligt TFCO?
Ett familjehem enligt TFCO ingår i ett professionellt team av terapeuter och samordnare där familjehemmet jobbar med metodverktyg för att hjälpa ungdomen att klara programmet. Familjehemmet har en coachande roll för att stödja ungdomen i programmet till skillnad från ett traditionellt familjehem som har en uppfostrande roll. Familjehemmets uppgift är att uppmuntra och stödja ungdomen att klara programmet, vilket innebär att gränssättningen och reglerna bestäms och förmedlas av Samordnaren i teamet. Detta för att hålla relationen mellan ungdom och familjehem så god som möjligt. Familjehemmet har heller ingen kontakt med biologisk familj, detta sköts av behandlingsteamet. 

Om tjänsten
Som familjehem på heltid är EN vuxen hemma på heltid. Har du ett flexibelt arbete du kan sköta hemifrån eller lite när det passar så fungerar det kanske att kombinera med att vara familjehem. Ni är en trygg och varm familj med mycket humor. Familjen kan bestå av två vuxna eller en ensamstående med ett bra nätverk runtom sig. Ni har stöd och handledning dygnet runt årets alla dagar. 

Hur blir jag familjehem åt Humana?
Om du är intresserad och din ansökan klarar de kravkriterier ovan så kommer vi ta en första telefonkontakt med dig omgående. Efter det samtalet om det känns intressant för båda parter går man in i en familjehemsutredning på cirka 2-4månader. Under utredningens gång får du information och utbildning. Det finns inga garantier att man blir godkänd som familjehem, det är upp till utredningen att bedöma. Skicka in en intresseanmälan, vi kanske söker just dig!

Som familjehem på heltid har du följande egenskaper:
- Ni är en familj med en trygg relation
- Du är en lugn och trygg person
- Du har en positiv och framåtsträvande livssyn
- Du har en god portion humor och omtanke
- Du gillar att arbeta i team och att få/ta handledning
- Du gillar att jobba med en metod som ger resultat
- Du har hög samarbetsförmåga
För denna tjänsten krävs det:
- Att en person kan vara hemma på heltid (går att kombinera med flexibelt jobb)
- Att ni har ett extra möblerat och inrett rum för en ungdom
- Att ni inte har barn under 3år
- Att ni nyligen inte genomgått/genomgår någon form av kris i livet (separation, dödsfall, sjukdom, allvarlig händelse, finansiell kris, rättstvister)
- Att ni inte försöker adoptera/skaffa barn i dagsläget
- Att du som arbetar som familjehem har körkort
- Vi kommer även att vilja se registerutdrag (försäkringskassa, socialtjänst, kronofogde, polis)
Förmåner:
- Trevliga kollegor du träffar på handledning
- Regelbunden utbildning
- Trivseldagar
Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär att ni har en ungdom boende hos er.
Lön:Arvodet sätts utifrån en arvodestrappa som utgår från erfarenhet som familjehem.
Tillträde:Omgående (du genomgår först en gedigen utredning 2-4 månader)

Traditionella familjehem
Humana söker även ständigt traditionella familjehem, dvs familjer som kan tänka sig att ta emot ett barn i sitt hem kombinerat med förvärvsarbete, så är du mer intresserad av det så är du välkommen att höra av dig till oss på tfn: 0500-88 02 70 eller på epost: [email protected]

Att jobba på Humana
På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Visa mindre

Familjehem på heltid Jönköping

Familjehem på heltid Vill du arbeta för ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Välkommen till Humana. På Humanas Familjehem och Öppenvård erbjuder vi jourhem och konsulentstödda familjehem. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda insatser i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som kopplat till stödboende. Vi utbildar och handleder i metoderna TFCO, IHF och Connect. Vi söker nu: Hu... Visa mer
Familjehem på heltid
Vill du arbeta för ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Välkommen till Humana.
På Humanas Familjehem och Öppenvård erbjuder vi jourhem och konsulentstödda familjehem. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda insatser i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som kopplat till stödboende. Vi utbildar och handleder i metoderna TFCO, IHF och Connect.

Vi söker nu:
Humana familjehem och öppenvård i Skövde/Jönköping söker ständigt nya familjer som vill hjälpa barn och ungdomar till ett tryggt liv. Det finns ett stort behov i hela landet av familjer som kan vara familjehem på heltid och vi söker kanske just dig! I denna annons söker vi familjer som bor i Västra Götaland och Jönköpings län. Som familjehem på heltid arbetar du tillsammans med ett professionellt team med en samordnare som ansvarar för insatsen. Du kan antingen arbeta med metoden TFCO (treatment foster care Oregon), där placeringarna är tidsbegränsade mellan 8-12 månader, eller med förstärkt familjehemsvård där placeringarna kan variera mer i tid. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av att vara familjehem, vi utbildar dig!

Om TFCO
TFCO är en vetenskapligt baserad metod som ursprungligen kommer från Oregon USA. Den togs till Sverige och Lund 1999 av professor Kjell Hansson vid Lunds universitet. Det finns forskning på TFCO som visar på goda resultat med våra ungdomar mellan 13-18 år. Cirka 70 % av de ärenden som genomgår programmet lyckas, vilket gör TFCO till en av Sveriges bästa behandlingsmetoder för ungdomar i familjehem. Familjehemmet är den absolut viktigaste delen i detta arbete, då det är den största träningsarenan för ungdomen. Förutom familjehemmet och samordnaren ingår terapeuter, färdighetstränare och konsulent i behandlingsteamet. Ni som familjehem har obligatorisk handledning med kollegor (andra behandlingsfamiljer) en gång i veckan i Skövde.

Vad är skillnad mellan att vara traditionellt familjehem och familjehem enligt TFCO?
Ett familjehem enligt TFCO ingår i ett professionellt team av terapeuter och samordnare där familjehemmet jobbar med metodverktyg för att hjälpa ungdomen att klara programmet. Familjehemmet har en coachande roll för att stödja ungdomen i programmet till skillnad från ett traditionellt familjehem som har en uppfostrande roll. Familjehemmets uppgift är att uppmuntra och stödja ungdomen att klara programmet, vilket innebär att gränssättningen och reglerna bestäms och förmedlas av Samordnaren i teamet. Detta för att hålla relationen mellan ungdom och familjehem så god som möjligt. Familjehemmet har heller ingen kontakt med biologisk familj, detta sköts av behandlingsteamet. 

Om tjänsten
Som familjehem på heltid är EN vuxen hemma på heltid. Har du ett flexibelt arbete du kan sköta hemifrån eller lite när det passar så fungerar det kanske att kombinera med att vara familjehem. Ni är en trygg och varm familj med mycket humor. Familjen kan bestå av två vuxna eller en ensamstående med ett bra nätverk runtom sig. Ni har stöd och handledning dygnet runt årets alla dagar. 

Hur blir jag familjehem åt Humana?
Om du är intresserad och din ansökan klarar de kravkriterier ovan så kommer vi ta en första telefonkontakt med dig omgående. Efter det samtalet om det känns intressant för båda parter går man in i en familjehemsutredning på cirka 2-4månader. Under utredningens gång får du information och utbildning. Det finns inga garantier att man blir godkänd som familjehem, det är upp till utredningen att bedöma. Skicka in en intresseanmälan, vi kanske söker just dig!

Som familjehem på heltid har du följande egenskaper:
- Ni är en familj med en trygg relation
- Du är en lugn och trygg person
- Du har en positiv och framåtsträvande livssyn
- Du har en god portion humor och omtanke
- Du gillar att arbeta i team och att få/ta handledning
- Du gillar att jobba med en metod som ger resultat
- Du har hög samarbetsförmåga
För denna tjänsten krävs det:
- Att en person kan vara hemma på heltid (går att kombinera med flexibelt jobb)
- Att ni har ett extra möblerat och inrett rum för en ungdom
- Att ni inte har barn under 3år
- Att ni nyligen inte genomgått/genomgår någon form av kris i livet (separation, dödsfall, sjukdom, allvarlig händelse, finansiell kris, rättstvister)
- Att ni inte försöker adoptera/skaffa barn i dagsläget
- Att du som arbetar som familjehem har körkort
- Vi kommer även att vilja se registerutdrag (försäkringskassa, socialtjänst, kronofogde, polis)
Förmåner:
- Trevliga kollegor du träffar på handledning
- Regelbunden utbildning
- Trivseldagar
Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär att ni har en ungdom boende hos er.
Lön:Arvodet sätts utifrån en arvodestrappa som utgår från erfarenhet som familjehem.
Tillträde:Omgående (du genomgår först en gedigen utredning 2-4 månader)

Traditionella familjehem
Humana söker även ständigt traditionella familjehem, dvs familjer som kan tänka sig att ta emot ett barn i sitt hem kombinerat med förvärvsarbete, så är du mer intresserad av det så är du välkommen att höra av dig till oss på tfn: 0500-88 02 70 eller på epost: [email protected]

Att jobba på Humana
På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Visa mindre

Boendestödjare med undersköterskekompetens

Vuxenavdelningen som tillhör sektor socialtjänst består bland annat av fyra enheter som har stort fokus på öppenvård. Enheterna är riktade mot socialpsykiatriska stödinsatser och sysselsättning för brukare med varierande social problematik och/eller missbruk. Vi har ett brett uppdrag vilket speglas i medarbetarnas blandade kompetenser och erfarenheter. I rollen blir du en del av sektorsocialtjänst. Vi arbetar med att stödja och skydda utsatta grupper i sa... Visa mer
Vuxenavdelningen som tillhör sektor socialtjänst består bland annat av fyra enheter som har stort fokus på öppenvård. Enheterna är riktade mot socialpsykiatriska stödinsatser och sysselsättning för brukare med varierande social problematik och/eller missbruk. Vi har ett brett uppdrag vilket speglas i medarbetarnas blandade kompetenser och erfarenheter.

I rollen blir du en del av sektorsocialtjänst. Vi arbetar med att stödja och skydda utsatta grupper i samhället. Hos oss står människan i fokus och ingen dag är den andra lik.

Med ett jobb inom Skövde kommun får du möjlighet att påverka, må bra på jobbet och göra karriär. Här är du med och gör det omöjliga möjligt. Tillsammans tar vi Skövde framåt!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker boendestödjare till våra verksamheter hemstöd och boenden med särskild service.

Arbetet inom hemstöd bedrivs i stor utsträckning i individens ordinära boende. Man ger stöd och möjlighet att träna individen på det hen behöver. Det kan handla om att ge råd och stöd i vardagssituationer, att komma igång med att sköta hemmet eller skapa fungerande rutiner, att komma hemifrån för att inte isolera sig, att träna på sociala situationer, att tilldela läkemedel, med mera. Syftet är att under en period ge individen förutsättningar för att klara sig på egen hand.

Vi har tre olika boenden i Skövde Kommun för individer som behöver få stöd i att få struktur i sin vardag. Vi jobbar hemma hos individen för att skapa fasta rutiner med regelbunden sömn samt mat, medicintilldelning och aktivitet utifrån de individuella förutsättningarna som individen har. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stödja, coacha och även praktiskt stödja personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning för att uppnå individens mål.

I arbetsuppgifterna ingår att:
- Utföra insatser som är beslutade enligt socialtjänstlagen samt utföra insatser enligt hälso- och sjukvårdslagen på uppdrag av sjuksköterska.
- Föra dokumentation enligt gällande lagkrav.
- Samarbeta internt inom avdelning och sektor beroende på brukarens behov.
- Vid behov samarbeta externt med olika samhällsfunktioner.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, gärna med psykiatrisk inriktning, och minst tre års yrkeserfarenhet inom yrket. Utbildning i vård- och stödsamordning enligt R-ACT är meriterande liksom erfarenhet av arbete med personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning.

Som person är du är lugn, trygg och har förmåga att samtala och skapa kontakt med personer med kognitiva funktionsnedsättningar. Vi söker dig som bidrar med positiv energi, är aktiv och har intresse av stötta personen att delta i sociala sammanhang. Du är uthållig och har tålamod att bygga en stödjande relation som ska leda till självständighet och oberoende för brukaren.

Tjänsten kräver att kunna arbeta med eget ansvar, likaväl som i team. Du ska ha förmåga att stödja i myndighetskontakter och i det privata nätverket. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift krävs. Datorvana är önskvärt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Observera att du skall ha fyllt 18 år för att arbeta inom våra verksamheter.

Körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendestödjare till barn- och ungdomsboende (LSS) i Skövde

Nu söker vi på Eneborgsvägen, strax utanför Skövde, nya medarbetare till vårt team! Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2021-07-31. Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap. Det här får du hos oss: - Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckl... Visa mer
Nu söker vi på Eneborgsvägen, strax utanför Skövde, nya medarbetare till vårt team! Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2021-07-31.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Förmånsportal med rabatter och förmåner
- Ledarskapsutbildade chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- Kollektivavtal
Ditt uppdrag
I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Om Eneborg
Eneborg är ett barn- och ungdomsboendet för barn och unga med autism och intellektuell funktionsnedsättning. Boendet ligger i Värsås strax utanför Skövde och öppnade i november 2020. Idag bor fyra individer hos oss, alla med olika stora behov av stöd från personal vilket gör din roll väldigt viktig! Flera av de boende har under dagen en enskild personal som enbart fokuserar på dem och deras behov. Detta gör att du alltid har kollegor omkring dig på boendet som kan stötta dig, men du behöver också kunna ta beslut på stående fot och arbeta självständigt med de boende.

Arbetsgruppen är under uppbyggnad och består av både ordinarie personal och timvikarier som tillsammans arbetar för att göra vardagen innehållsrik för våra boende. Vi har blandade åldrar och erfarenhet och lär oss av varandra! Du har en chef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en karriärmöjlighet för dig.

Hit går kollektivtrafik kontinuerligt från närliggande orter som Skövde, Tibro och Hjo.

Din erfarenhet och kunskap

Vi behöver att du som söker dig till oss:
har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
är ansvarskännande och har en personlig mognad
trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor

OBS! B-körkort för manuell växellåda är ett krav för att vara aktuell för tjänsten.

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård- och omsorg, barn- och fritid eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen.

Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enl. överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2021-06-30
För mer information kontakta: [email protected]
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här. (https://team.nytida.se/)

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se) www.nytida.se (http://www.nytida.se) Visa mindre

Aramia Omsorg söker samordnare till Skultorp LSS

Samordnare Aramia Omsorg Skultorp LSS OM Aramia Omsorg är ett LSS boende som ligger utanför Skövde. Vi har två enheter, Skultorp LSS med 19 platser och Sjogerstad LSS med 11 platser. Målgruppen på Aramia Omsorg är vuxna män och kvinnor med psykiska och fysiska funktionshinder, autismspektrumtillstånd samt intellektuella funktionshinder. Vi tar också emot personer inskrivna inom rättspsykiatrisk vård. Aramia Omsorg har tillstånd för bostad med särskild ser... Visa mer
Samordnare Aramia Omsorg Skultorp LSS
OM
Aramia Omsorg är ett LSS boende som ligger utanför Skövde. Vi har två enheter, Skultorp LSS med 19 platser och Sjogerstad LSS med 11 platser. Målgruppen på Aramia Omsorg är vuxna män och kvinnor med psykiska och fysiska funktionshinder, autismspektrumtillstånd samt intellektuella funktionshinder. Vi tar också emot personer inskrivna inom rättspsykiatrisk vård. Aramia Omsorg har tillstånd för bostad med särskild service enligt LSS 9§9 servicebostad och gruppbostad.
UPPDRAGET
Vi söker en ny samordnare till Skultorp LSS med uppdrag att leda och samordna personal och de boendes insatser i verksamheten. Tjänsten innebär arbete i omsorgsverksamhet och administrativ. Vi ser gärna att du har någon form av socialpedagogisk utbildning eller annan likvärdig relevant utbildning. Du bör ha erfarenhet av arbete inom psykiatri och LSS verksamhet och gärna med metodutveckling. Uppdraget innebär också att utveckla verksamheten med metoder och stöd i olika processer kring de boende.
ARBETSUPPGIFTER
Som samordnare jobbar du både i verksamheten och administrativt. Det innebär att du är dina medarbetares förebild och via ditt engagemang, skapar du varje dag ett gott arbetsklimat i gruppen. Det genom att vara närvarande och stöttande, ge feedback och bekräfta dina medarbetare i vardagen. Du har personal- och planeringsansvar för din arbetsgrupp och är delaktig i att utveckla och kvalitetssäkra verksamheten utifrån behov. Du jobbar också med processer kring den boende för att utveckla och förbättra insatser och omsorg. Du samarbetar med befintlig samordnare och rapporterar till verksamhetschef. Du är liksom övrig personal är delaktigt i omsorgsarbetet. Specifika arbetsmiljöuppgifter fördelas till samordnare. Du tillsammans med din samordnarkollega har huvudsakliga ansvarsområden såsom att:
Arbetsmiljöarbete
Samordna, leda och fördela arbetet
Ansvara för tjänstgöringsschema, bemanning och ledigheter
Beredskapstjänstgöring
Samordna APT, handledning och vårdkonferenser
Dokumentation av rutiner, riskbedömningar etc.
Möten och kontakt med uppdragsgivare
Ingå i ledningsgrupp
Utveckla metoder och leda processer i verksamheten
PROFIL
Du har relevant utbildning inom omsorg och har arbetat några år inom verksamhetsområdet samt har god kännedom om målgruppen LSS. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av olika former av kognitivt stöd och lågaffektivt bemötande. Med din socialpedagogiska utbildning i kombination av erfarenhet är du med att utveckla verksamheten med stöd i olika processer kring de boende.
Du har en tydlig ledarpersonlighet och tycker om att få personer i din grupp att växa och utvecklas i sin yrkesroll. Möjligen har du erfarenhet från arbetsledande funktion i tidigare tjänst. Som person är du självständig, prestigelös och samarbetsvillig. Du har viljan och förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du är initiativrik och lyhörd för vårdtagarens behov och känner en naturlig respekt för andra människor.
Du är självgående och trygg i både person och profession.
Du är lösningsfokuserad och proaktiv i ditt jobb och van att hantera komplexa situationer då du har både boende och personal i fokus.
VI ERBJUDER
Individuell lönesättning
Friskvårdsbidrag
Tillsvidareanställning med 6 mån provanställning
Trygg anställning genom kollektivavtal
Internutbildningar
KRAV
Adekvat akademisk utbildning som tex socialpedagog eller annan utbildning som bedöms likvärdig
Ledarerfarenhet ifrån liknande position eller andra ledarerfarenheter som bedöms likvärdiga
Erfarenhet av LSS
Att du som person har en förmåga att se en helhet i ett uppdrag som innehåller många delar
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet- vi ser gärna manliga sökande
Utdrag från misstanke och belastningsregistret
B-körkort
Välkommen att skicka in din ansökan till Aramia Omsorg
www.aramiaomsorg.se
[email protected] Visa mindre

Boendestödjare med undersköterskekompetens

Vuxenstödsavdelningen består av 4 enheter där vi har stort fokus på öppenvård. Tre av enheterna är riktade mot socialpsykiatriska stödinsatser med bl. a. boendestöd för klienter. Arbetet bedrivs i stor utsträckning i klienternas egna hem. Inom enheterna finns även specialiserad kompetens i form av psykiatrisjuksköterskor, verksamhetspedagoger och Case Managers. Stöd och sysselsättningsenheten arbetar med öppenvårdsinsatser och sysselsättning för klienter m... Visa mer
Vuxenstödsavdelningen består av 4 enheter där vi har stort fokus på öppenvård. Tre av enheterna är riktade mot socialpsykiatriska stödinsatser med bl. a. boendestöd för klienter. Arbetet bedrivs i stor utsträckning i klienternas egna hem. Inom enheterna finns även specialiserad kompetens i form av psykiatrisjuksköterskor, verksamhetspedagoger och Case Managers. Stöd och sysselsättningsenheten arbetar med öppenvårdsinsatser och sysselsättning för klienter med varierande social problematik, som exempelvis missbruk. Avdelningen har ett brett uppdrag vilket speglas i medarbetarnas blandade kompetenser och erfarenheter. Vid avdelningen arbetar ungefär 100 medarbetare.

I rollen blir du en del av sektor socialtjänst. Vi arbetar med att stödja och skydda utsatta grupper i samhället. Hos oss står människan i fokus och ingen dag är den andra lik.

Med ett jobb inom Skövde kommun får du möjlighet att påverka, må bra på jobbet och göra karriär. Här är du med och gör det omöjliga möjligt. Tillsammans tar vi Skövde framåt!

ARBETSUPPGIFTER
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stödja, coacha och även praktiskt stödja personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning för att uppnå individens mål.

I arbetsuppgifterna ingår att:
- Utföra insatser som är beslutade enligt socialtjänstlagen samt utföra insatser enligt hälso- och sjukvårdslagen på uppdrag av sjuksköterska.
- Föra dokumentation enligt gällande lagkrav.
- Samarbeta internt inom avdelning och sektor beroende på brukarens behov.
- Vid behov samarbeta externt med olika samhällsfunktioner.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, gärna med psykiatrisk inriktning, och minst tre års yrkeserfarenhet inom yrket. Utbildning i vård- och stödsamordning enligt R-ACT är meriterande liksom erfarenhet av arbete med personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning.

Som person är du är lugn, trygg och har förmåga att samtala och skapa kontakt med personer med kognitiva funktionsnedsättningar. Vi söker dig som bidrar med positiv energi, är aktiv och har intresse av stötta personen att delta i sociala sammanhang. Du är uthållig och har tålamod att bygga en stödjande relation som ska leda till självständighet och oberoende för brukaren.

Tjänsten kräver att kunna arbeta med eget ansvar, likaväl som i team. Du ska ha förmåga att stödja i myndighetskontakter och i det privata nätverket. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift krävs. Datorvana är önskvärt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Observera att du skall ha fyllt 18 år för att arbeta inom våra verksamheter.

ÖVRIGT
Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendestödjare och behandlingsassistenter semestervikariat 2021

Vuxenstödsavdelningen består av fyra enheter där vi har stort fokus på öppenvård. Tre av enheterna är riktade mot socialpsykiatriska stödinsatser med bland annat boendestöd för klienter. Arbetet bedrivs i stor utsträckning i klienternas egna hem. Inom enheterna finns även specialiserad kompetens i form av psykiatrisjuksköterskor, verksamhetspedagoger och Case Managers. Stöd och sysselsättningsenheten arbetar med öppenvårdsinsatser och sysselsättning för kl... Visa mer
Vuxenstödsavdelningen består av fyra enheter där vi har stort fokus på öppenvård. Tre av enheterna är riktade mot socialpsykiatriska stödinsatser med bland annat boendestöd för klienter. Arbetet bedrivs i stor utsträckning i klienternas egna hem. Inom enheterna finns även specialiserad kompetens i form av psykiatrisjuksköterskor, verksamhetspedagoger och Case Managers. Stöd och sysselsättningsenheten arbetar med öppenvårdsinsatser och sysselsättning för klienter med varierande social problematik, som exempelvis missbruk. Avdelningen har ett brett uppdrag vilket speglas i medarbetarnas blandade kompetenser och erfarenheter. Vid avdelningen arbetar ungefär 100 medarbetare.

I rollen blir du en del av sektor socialtjänst. Vi arbetar med att stödja och skydda utsatta grupper i samhället. Hos oss står människan i fokus och ingen dag är den andra lik.

Med ett jobb inom Skövde kommun får du möjlighet att påverka, må bra på jobbet och göra karriär. Här är du med och gör det omöjliga möjligt. Tillsammans tar vi Skövde framåt!


ARBETSUPPGIFTER
Vuxenstödsavdelningen söker nu dig som vill ha ett intressant och varierat sommarvikariat som boendestödjare eller behandlingsassistent på stödboende som riktar sig till målgruppen med beroendeproblematik med koppling till samsjuklighet.

Boendestöd är ett pedagogiskt och psykosocialt/behandlande vardagsstöd som utförs i den enskildes hem- och närmiljö. Stödet skall aktivt bidra till att öka den enskildes självständighet, bryta isolering och bidra till att den enskilde återfår och bibehåller sina funktioner och förmågor. Insatserna ska bygga på respekt för människors självbestämmande och integritet, men samtidigt kombineras och balanseras med aktiva, uppsökande och motiverande insatser.

I arbetsuppgifterna ingår att utforma stödet tillsammans med den enskilde, vilket innebär att arbetsuppgifterna är varierande. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och har en god förmåga till att samarbeta med kollegor och andra professioner, liksom anhöriga och övriga kontakter som är viktiga för brukaren. Arbete innebär att utföra beviljade insatser enligt socialtjänstlagen (SoL) och delegerade arbetsuppgifter utifrån hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en gymnasial omvårdnadsutbildning eller en kvalificerad yrkesutbildning (KY, YH) med inriktning psykiatri/behandling. Du kan också ha en högskoleutbildning med inriktning mot beteendevetenskap, pedagogik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kan även vara studerande inom dessa utbildningar där du under sommaren önskar få praktisk erfarenhet av arbetet.

Rollen som boendestödjare kräver att du har körkort för manuellt växlad personbil.
För att vara framgångsrik i rollen krävs att du har ett genuint intresse för människor och vet att du genom ditt bemötande gör skillnad för individen. Du har en positiv människosyn och kan samverka med dina medarbetare.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

För att du ska få en bra inskolning arbetar vi för att du så tidigt som möjligt ska kunna börja arbeta och lära dig uppgifterna i tid innan semesterperioden börjar.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.ÖVRIGT
Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Sommar vikariat Basvägen

Boendestödjare Humana LSS Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana. Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi. Vi har LSS-boenden såväl för unga som vuxna, vi driver särskola, elevhem och daglig verksamhet. Hela landet är vårt upptagningsområde. Vill du sommarjobba på ett före... Visa mer
Boendestödjare Humana LSS
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana. Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi. Vi har LSS-boenden såväl för unga som vuxna, vi driver särskola, elevhem och daglig verksamhet. Hela landet är vårt upptagningsområde.
Vill du sommarjobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS!
Vill Du jobba hos oss i vår nya verksamhet i sommar?
Humana söker nu boendestödjare/stödpedagoger till vårt LSS-boende Basvägen, Skövde. Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och har plats för 6 personer.
Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till att nå självständighet utifrån varje individs förutsättningar. Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, viss datorvana krävs. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga/företrädare samt dennes sysselsättning.
Vi tillämpar lågaffektivt bemötande, AKK och visuell struktur/ tydliggörande pedagogik.
Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.
Kvalifikationer:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:
-Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
-Adekvat utbildning inom vård och omsorg.
-Erfarenhet av arbete med målgruppen.
-En uppstart förutsätter att Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.
-Du ska vara trygg och stabil i situationer som kan vara stressande.
-Du ska vara ansvarsfull och själva kunna strukturera ditt arbete.
-Du ska ha social kompetens, kunna samarbeta med andra och ta ansvar för din arbetsmiljö.
-Du ska ha en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kunna anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.
-B-körkort
Arbetstid:
Dag, kväll, helg. Tjänstgöring natt ingår, sysselsättningsgrad efter avtal.
Kontakt: Vid eventuella frågor kontakta Verksamhetschef Kristian Solli, telefon 010 458 61 06
Sista ansökningsdatum: 30 April, 2021
Tjänsterna beräknas starta omkring vecka 25/26 och pågå under sju-åtta veckor framöver.
Vänta inte med att skicka in din ansökan, tjänsterna kan komma att tillsättas löpande och innan ansökningstiden går ut.
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 17 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se Visa mindre

Boendestödjare med undersköterskekompetens

Vuxenstödsavdelningen består av 4 enheter där vi har stort fokus på öppenvård. Tre av enheterna är riktade mot socialpsykiatriska stödinsatser med bl. a. boendestöd för klienter. Arbetet bedrivs i stor utsträckning i klienternas egna hem. Inom enheterna finns även specialiserad kompetens i form av psykiatrisjuksköterskor, verksamhetspedagoger och Case Managers. Stöd och sysselsättningsenheten arbetar med öppenvårdsinsatser och sysselsättning för klienter m... Visa mer
Vuxenstödsavdelningen består av 4 enheter där vi har stort fokus på öppenvård. Tre av enheterna är riktade mot socialpsykiatriska stödinsatser med bl. a. boendestöd för klienter. Arbetet bedrivs i stor utsträckning i klienternas egna hem. Inom enheterna finns även specialiserad kompetens i form av psykiatrisjuksköterskor, verksamhetspedagoger och Case Managers. Stöd och sysselsättningsenheten arbetar med öppenvårdsinsatser och sysselsättning för klienter med varierande social problematik, som exempelvis missbruk. Avdelningen har ett brett uppdrag vilket speglas i medarbetarnas blandade kompetenser och erfarenheter. Vid avdelningen arbetar ungefär 100 medarbetare.

I rollen blir du en del av sektor socialtjänst. Vi arbetar med att stödja och skydda utsatta grupper i samhället. Hos oss står människan i fokus och ingen dag är den andra lik.

Med ett jobb inom Skövde kommun får du möjlighet att påverka, må bra på jobbet och göra karriär. Här är du med och gör det omöjliga möjligt. Tillsammans tar vi Skövde framåt!

ARBETSUPPGIFTER
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stödja, coacha och även praktiskt stödja personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning för att uppnå individens mål.

I arbetsuppgifterna ingår att:
- Utföra insatser som är beslutade enligt socialtjänstlagen samt utföra insatser enligt hälso- och sjukvårdslagen på uppdrag av sjuksköterska.
- Föra dokumentation enligt gällande lagkrav.
- Samarbeta internt inom avdelning och sektor beroende på brukarens behov.
- Vid behov samarbeta externt med olika samhällsfunktioner.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, gärna med psykiatrisk inriktning, och minst tre års yrkeserfarenhet inom yrket. Utbildning i vård- och stödsamordning enligt R-ACT är meriterande liksom erfarenhet av arbete med personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning.

Som person är du är lugn, trygg och har förmåga att samtala och skapa kontakt med personer med kognitiva funktionsnedsättningar. Vi söker dig som bidrar med positiv energi, är aktiv och har intresse av stötta personen att delta i sociala sammanhang. Du är uthållig och har tålamod att bygga en stödjande relation som ska leda till självständighet och oberoende för brukaren.

Tjänsten kräver att kunna arbeta med eget ansvar, likaväl som i team. Du ska ha förmåga att stödja i myndighetskontakter och i det privata nätverket. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift krävs. Datorvana är önskvärt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Observera att du skall ha fyllt 18 år för att arbeta inom våra verksamheter.

ÖVRIGT
Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Familjehem/Jourhem Skaraborg

Vill du ha ett viktigt och spännande uppdrag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Välkommen till Humana! Inom familjehem och öppenvård erbjuder vi jourhem, konsulentstödda familjehem och behandlingsfamiljer och vår verksamhet finns över hela Sverige. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som i stödboende. Vi utbildar och handleder i metoderna... Visa mer
Vill du ha ett viktigt och spännande uppdrag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Välkommen till Humana! Inom familjehem och öppenvård erbjuder vi jourhem, konsulentstödda familjehem och behandlingsfamiljer och vår verksamhet finns över hela Sverige. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som i stödboende. Vi utbildar och handleder i metoderna TFCO, IHF och Connect.
Vi söker nu engagerade familjer som vill ta emot ett barn eller ungdom i sitt hem för längre eller kortare tid. Eftersom varje barn är unikt och har sina behov söker vi alla slags familjekonstellationer. Som familjehemsförälder fungerar man som ställföreträdande förälder med alla de ansvarsområden och uppgifter som följer.
Låter det intressant?
Om du vill göra skillnad i någons liv och detta låter intressant är du välkommen att inkomma med din ansökan. Har du några frågor kring uppdraget så kontakta Carolina Danelius på 0722-050465
Din familj kommer att utredas för att se om ni uppfyller de krav som ställs. Under utredningsprocessen har ni som familj när som helst möjlighet att avbryta processen om ni så önskar. Om man godkänns som familjehem får man arvode för uppdraget samt en omkostnadsersättning som ska täcka de kostnader man har för barnet. Uppdragen kan ha olika omfattning från deltid till heltid.  NI får utbildning och handledning samt möjlighet till stöd dygnet runt alla årets dagar.
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Familjehem med behandlingsinriktning till Skaraborg

Vill du ha ett viktigt och spännande arbete där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Välkommen till Humana! Inom familjehem och öppenvård erbjuder vi jourhem, konsulentstödda familjehem och behandlingsfamiljer och vår verksamhet finns över hela Sverige. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som i stödboende. Vi utbildar och handleder i metoderna ... Visa mer
Vill du ha ett viktigt och spännande arbete där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Välkommen till Humana! Inom familjehem och öppenvård erbjuder vi jourhem, konsulentstödda familjehem och behandlingsfamiljer och vår verksamhet finns över hela Sverige. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som i stödboende. Vi utbildar och handleder i metoderna TFCO, IHF och Connect.
Vi söker nu engagerade familjer som vill vara familjehem med inriktning på behandling genom metoden TFCO, Treatment Foster Care Oregon. TFCO är en multisystemisk behandling där man arbetar med hela ungdomens nätverk för att uppnå förändring. Metoden är evidens- och manualbaserad och är ett alternativ till institutionsplacering och traditionell familjehemsplacering.
Som behandlingsfamilj tar du emot en ungdom i ditt hem under en begränsad tid, vanligtvis 8 till 12 månader. Behandlingsfamiljens roll är att ge omsorg och träna/coacha ungdomen i sociala färdigheter och positiva beteenden. Ungdomen får daglig vägledning av behandlingsfamiljen med hjälp av ett poängsystem, kopplat till förutbestämda regler och privilegier som allt finns i den manual som är kopplad till TFCO. Tillsammans med teamet som består av samordnare, familjeterapeut, ungdomsbehandlare, färdighetstränare arbetar ni med den placerades och närståendes behandlingsmål. Utifrån detta måste du kunna vara hemma på heltid.
Som behandlingsfamilj har du obligatorisk handledning, på kontoret i Skövde 1 gång i veckan tillsammans med andra behandlingsfamiljer samt har tillgång till teamets samordnare på kontorstid. Därutöver har du tillgång till beredskap via telefon dygnet runt för handledning och problemlösning.
Låter det intressant?
Om du vill göra skillnad i någons liv och detta låter intressant är du välkommen att inkomma med din ansökan. Har du några frågor kring uppdraget så kontakta Lotta Olsen Liljegren på 0739-641400
Din familj kommer att utredas för att se om ni uppfyller de krav som ställs. Under utredningsprocessen har ni som familj när som helst möjlighet att avbryta processen om ni så önskar. Om man godkänns som familjehem får man arvode för uppdraget samt en omkostnadsersättning som ska täcka de kostnader man har för barnet. NI får utbildning och handledning samt möjlighet till stöd dygnet runt alla årets dagar. Uppdraget som behandlingsfamilj är på heltid och per placering. Det finns goda möjligheter att få fortsatta uppdrag.
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vårdare/vårdarinna till Gymnasium Skövde Kavelbro, gymnasiesärskolan

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet. Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes f... Visa mer
Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 1 - 20 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Gymnasium Skövde är samlingsnamnet för Skövde kommuns två gymnasieskolor Kavelbro och Västerhöjd. Tillsammans erbjuder skolorna 16 nationella gymnasieprogram, introduktionsprogram med olika inriktningar samt gymnasiesärskola med fyra nationella program och individuellt program. Vi erbjuder också nationella idrottsutbildningar inom handboll och fotboll . Våra skolor är certifierade FN-skolor och har ett brett internationellt kontaktnät och utbyte med andra länder. Vi ingår även i Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege. Gymnasium Skövde har idag cirka 2 300 elever och 300 anställda.
Läs mer: www.gymnasiumskovde.se

ARBETSUPPGIFTER
Vill du ha ett spännande, utvecklande och utmanande arbete som också ger dig stor frihet? Då är du välkommen med din ansökan till oss!

I rollen som vårdare/vårdarinna hos oss får du dela med dig av din kunskap till våra elever. Du är en stor och viktig del av elevernas utveckling, men är också en viktig del av Gymnasium Skövdes fortsatta utveckling.

Arbete med elever som är baserat på gymnasiesärskolans läroplan. I arbetsuppgifterna ingår att stötta elever med olika funktionsvariationer och på olika utvecklingsnivå i pedagogiska och vardagliga situationer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med starkt engagemang för ungdomar och som tycker om att arbeta med elevernas lärande. Du har en Vård- och Omsorgsutbildning alternativt Barn- och Fritidsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet och kunskap om autism och ungdomar med funktionsvariationer.

Goda kunskaper i AKK erfordras.

Du är öppen för nya arbetssätt och har en positiv människosyn. Du är också ansvarstagande och resultatmedveten och antar gärna nya utmaningar. Du behöver även vara en lugn, stabil person med god samarbetsförmåga och förmåga att se individuella lösningar för eleverna.

Vår verksamhet bygger på kontinuerlig samverkan och utveckling, vilket innebär att det är viktigt att du även har en god samarbetsförmåga i förhållande till elever, lärare, föräldrar och andra samarbetspartners både inom och utom den egna organisationen.

Eleverna står i centrum och det är viktigt att du som person passar in i verksamheten, vilket gör att vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort erfordras.

Inför tjänstetillsättning uppvisas utdrag ur belastningsregistret.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Sökande ska uppvisa utdrag ur belastningsregistret inför ev. anställning.

Skövde Kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Visa mindre

Boendestödjare med undersköterskekompetens

Vuxenstödsavdelningen består av 4 enheter där vi har stort fokus på öppenvård. Tre av enheterna är riktade mot socialpsykiatriska stödinsatser med bl. a. boendestöd för klienter. Arbetet bedrivs i stor utsträckning i klienternas egna hem. Inom enheterna finns även specialiserad kompetens i form av psykiatrisjuksköterskor, verksamhetspedagoger och Case Managers. Stöd och sysselsättningsenheten arbetar med öppenvårdsinsatser och sysselsättning för klienter m... Visa mer
Vuxenstödsavdelningen består av 4 enheter där vi har stort fokus på öppenvård. Tre av enheterna är riktade mot socialpsykiatriska stödinsatser med bl. a. boendestöd för klienter. Arbetet bedrivs i stor utsträckning i klienternas egna hem. Inom enheterna finns även specialiserad kompetens i form av psykiatrisjuksköterskor, verksamhetspedagoger och Case Managers. Stöd och sysselsättningsenheten arbetar med öppenvårdsinsatser och sysselsättning för klienter med varierande social problematik, som exempelvis missbruk. Avdelningen har ett brett uppdrag vilket speglas i medarbetarnas blandade kompetenser och erfarenheter. Vid avdelningen arbetar ungefär 100 medarbetare.

I rollen blir du en del av sektor socialtjänst. Vi arbetar med att stödja och skydda utsatta grupper i samhället. Hos oss står människan i fokus och ingen dag är den andra lik.

Med ett jobb inom Skövde kommun får du möjlighet att påverka, må bra på jobbet och göra karriär. Här är du med och gör det omöjliga möjligt. Tillsammans tar vi Skövde framåt!
ARBETSUPPGIFTER
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stödja, coacha och även praktiskt stödja personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning för att uppnå individens mål.

I arbetsuppgifterna ingår att:
- Utföra insatser som är beslutade enligt socialtjänstlagen samt utföra insatser enligt hälso- och sjukvårdslagen på uppdrag av sjuksköterska.
- Föra dokumentation enligt gällande lagkrav.
- Samarbeta internt inom avdelning och sektor beroende på brukarens behov.
- Vid behov samarbeta externt med olika samhällsfunktioner.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad undersköterska med minst tre års yrkeserfarenhet inom yrket. Utbildning i vård- och stödsamordning enligt R-ACT är meriterande liksom erfarenhet av arbete med personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning.

Som person är du är lugn, trygg och har förmåga att samtala och skapa kontakt med personer med kognitiva funktionsnedsättningar. Vi söker dig som bidrar med positiv energi, är aktiv och har intresse av stötta personen att delta i sociala sammanhang. Du är uthållig och har tålamod att bygga en stödjande relation som ska leda till självständighet och oberoende för brukaren.

Tjänsterna kräver att kunna arbeta med eget ansvar, likaväl som i team. Du ska ha förmåga att stödja i myndighetskontakter och i det privata nätverket. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift krävs. Datorvana är önskvärt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Observera att du skall ha fyllt 18 år för att arbeta inom våra verksamheter.


ÖVRIGT
Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendestödjare/behandlingsassistenter semestervikariat 2020

Vuxenstödsavdelningen består av fyra enheter där vi har stort fokus på öppenvård. Tre av enheterna är riktade mot socialpsykiatriska stödinsatser med bland annat boendestöd för klienter. Arbetet bedrivs i stor utsträckning i klienternas egna hem. Inom enheterna finns även specialiserad kompetens i form av psykiatrisjuksköterskor, verksamhetspedagoger och Case Managers. Stöd och sysselsättningsenheten arbetar med öppenvårdsinsatser och sysselsättning för kl... Visa mer
Vuxenstödsavdelningen består av fyra enheter där vi har stort fokus på öppenvård. Tre av enheterna är riktade mot socialpsykiatriska stödinsatser med bland annat boendestöd för klienter. Arbetet bedrivs i stor utsträckning i klienternas egna hem. Inom enheterna finns även specialiserad kompetens i form av psykiatrisjuksköterskor, verksamhetspedagoger och Case Managers. Stöd och sysselsättningsenheten arbetar med öppenvårdsinsatser och sysselsättning för klienter med varierande social problematik, som exempelvis missbruk. Avdelningen har ett brett uppdrag vilket speglas i medarbetarnas blandade kompetenser och erfarenheter. Vid avdelningen arbetar ungefär 100 medarbetare.

I rollen blir du en del av sektor socialtjänst. Vi arbetar med att stödja och skydda utsatta grupper i samhället. Hos oss står människan i fokus och ingen dag är den andra lik.

Med ett jobb inom Skövde kommun får du möjlighet att påverka, må bra på jobbet och göra karriär. Här är du med och gör det omöjliga möjligt. Tillsammans tar vi Skövde framåt!


ARBETSUPPGIFTER
Boendestöd/Behandlingsassistent är ett pedagogiskt och psykosocialt/behandlande vardagsstöd som utförs i den enskildes hem- och närmiljö. Stödet skall aktivt bidra till att öka den enskildes självständighet, bryta isolering och bidra till att den enskilde återfår och bibehåller sina funktioner och förmågor. Insatserna ska bygga på respekt för människors självbestämmande och integritet, men samtidigt kombineras och balanseras med aktiva, uppsökande och motiverande insatser.

I arbetsuppgifterna ingår att utforma stödet tillsammans med den enskilde, vilket innebär att arbetsuppgifterna är varierande. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och har en god förmåga till att samarbeta med kollegor och andra professioner, liksom anhöriga och övriga kontakter som är viktiga för brukaren. Arbete innebär att utföra beviljade insatser enligt socialtjänstlagen (SoL) och delegerade arbetsuppgifter utifrån hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en gymnasial omvårdnadsutbildning eller en kvalificerad yrkesutbildning (KY, YH) med inriktning psykiatri/behandling. Du kan också ha en högskoleutbildning med inriktning mot beteendevetenskap, pedagogik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kan även vara studerande inom dessa utbildningar där du under sommaren önskar få praktisk erfarenhet av arbetet.

Rollen som boendestödjare kräver att du har körkort för manuellt växlad personbil.
För att vara framgångsrik i rollen krävs att du har ett genuint intresse för människor och vet att du genom ditt bemötande gör skillnad för individen. Du har en positiv människosyn och kan samverka med dina medarbetare.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

För att du ska få en bra inskolning arbetar vi för att du så tidigt som möjligt ska kunna börja arbeta och lära dig uppgifterna i tid innan semesterperioden börjar.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.


ÖVRIGT
Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Stödpedagog daglig verksamhet LSS 100%

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet. Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes f... Visa mer
Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor vård och omsorg har ca 1500 medarbetare och ansvarar för insatser till äldre och funktionshindrade. Verksamheten styrs i huvudsak utifrån Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Vår målsättning är att erbjuda stöd på rätt nivå utifrån individens behov och önskan och vi arbetar sedan många år utifrån ett aktiverande och stödjande förhållningssätt. Vi arbetar i team med olika professioner för att uppnå ett samordnat stöd till individen.

ARBETSUPPGIFTER
Som stödpedagog ingår du i det dagliga, vardagsnära arbetet med brukarna i deras sysselsättning, tillsammans med stödassistenterna.

Du bidrar med fördjupade kunskaper, vägledning och reflektion kring förhållningssätt och bemötande, samt är ett stöd till kollegor i arbetet med social dokumentation. Du arbetar även med utveckling och användning av individuellt anpassade pedagogiska metoder som stödjer den enskildes delaktighet och självständighet.

Som stödpedagog ska du också medverka till enhetens utveckling genom delaktighet och utformning av arbetsuppgifter och ansvarsområden samt delta i nätverksträffar med övriga stödpedagoger. Möjlighet finns att påverka arbetets utformning i nära samarbete med stödassistenter och enhetschef.

I tjänsten ingår även samarbete med olika parter, ex anhöriga, boende, biståndshandläggare, arbetsterapeut, sjuksköterska och habilitering. Dokumentation sker i verksamhetssystemet Procapita.

KVALIFIKATIONER
För att arbeta som stödpedagog behöver du:
-Stödpedagogutbildning
eller
-Eftergymnasial utbildning inom funktionshinderområdet med pedagogisk inriktning som omfattar minst 200 yrkeshögskolepoäng eller 60 högskolepoäng (minst 2 terminers heltidsstudier).
-Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du behöver också:
- ha god kunskap om samt erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning.
- ha god samarbetsförmåga och lätt för att sätta dig in i nya arbetsförhållanden.
- ha förmåga att ta ansvar.
-ha ett positivt förhållningssätt.
- tycka om att arbeta för att skapa möjligheter och förutsättningar för personer med funktionsnedsättning.

Grundläggande datorkunskaper krävs.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Skövde Kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Vårdare / vårdarinna till Gymnasium Skövde Kavelbro , gymnasiesärskolan

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet. Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes f... Visa mer
Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 1 – 20 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Gymnasium Skövde är samlingsnamnet för Skövde kommuns två gymnasieskolor Kavelbro och Västerhöjd. Tillsammans erbjuder skolorna 16 nationella gymnasieprogram, introduktionsprogram med olika inriktningar samt gymnasiesärskola med fyra nationella program och individuellt program. Vi erbjuder också nationella idrottsutbildningar inom handboll och fotboll . Våra skolor är certifierade FN-skolor och har ett brett internationellt kontaktnät och utbyte med andra länder. Vi ingår även i Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege. Gymnasium Skövde har idag cirka 2 300 elever och 300 anställda.
Läs mer: www.gymnasiumskovde.se

ARBETSUPPGIFTER
Vill du ha ett spännande, utvecklande och utmanande arbete som också ger dig stor frihet? Då är du välkommen med din ansökan till oss!

I rollen som vårdare/vårdarinna hos oss får du dela med dig av din kunskap till våra elever. Du är en stor och viktig del av elevernas utveckling, men är också en viktig del av Gymnasium Skövdes fortsatta utveckling.

Arbete med elever som är baserat på gymnasiesärskolans läroplan. I arbetsuppgifterna ingår att stötta elever med olika funktionsvariationer och på olika utvecklingsnivå i pedagogiska och vardagliga situationer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med starkt engagemang för ungdomar och som tycker om att arbeta med elevernas lärande. Du har en Vård- och Omsorgsutbildning alternativt Barn- och Fritidsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet och kunskap om autism och ungdomar med funktionsvariationer.

Goda kunskaper i AKK erfordras.

Du är öppen för nya arbetssätt och har en positiv människosyn. Du är också ansvarstagande och resultatmedveten och antar gärna nya utmaningar. Du behöver även vara en lugn, stabil person med god samarbetsförmåga och förmåga att se individuella lösningar för eleverna.

Vår verksamhet bygger på kontinuerlig samverkan och utveckling, vilket innebär att det är viktigt att du även har en god samarbetsförmåga i förhållande till elever, lärare, föräldrar och andra samarbetspartners både inom och utom den egna organisationen.

Eleverna står i centrum och det är viktigt att du som person passar in i verksamheten, vilket gör att vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Inför tjänstetillsättning uppvisas utdrag ur belastningsregistret.

ÖVRIGT
Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Sökande ska uppvisa utdrag ur belastningsregistret inför ev. anställning.


Skövde Kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Visa mindre

Boendestödjare Basvägen

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana. Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi. Vi har LSS-boenden såväl för unga som vuxna, vi driver särskola, elevhem och daglig verksamhet. Hela landet är vårt upptagningsområde. Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar ti... Visa mer
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.

Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi. Vi har LSS-boenden såväl för unga som vuxna, vi driver särskola, elevhem och daglig verksamhet. Hela landet är vårt upptagningsområde.

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? I så fall, välkommen till Humana Individ och Familj, division LSS!

Vill Du vara med och starta upp vår nya verksamhet?

Humana söker nu boendestödjare/stödpedagoger till vårt kommande LSS-boende i Skultorp, strax utanför Skövde. Boendet beräknas öppna upp i december/januari  och finnas på Basvägen i Skultorp. Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och kommer att ha plats för 6 personer. Vi kommer därför att nu initialt behöva anställa en personalgrupp på 4-5 personer. 

Arbetsuppgifter:

Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till självständighet utifrån varje individs förutsättningar. Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, upprättande av genomförandeplaner mm vilket förutsätter viss datorvana. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga, sysselsättning, LSS-handläggare, myndigheter och landstingskontakter m fl.

Vi tillämpar lågaffektivt bemötande, AKK och visuell struktur/ tydliggörande pedagogik.

Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.

Kvalifikationer:

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:


• Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
• Adekvat utbildning inom vård och omsorg, högskoleutbildning är meriterande.
• Erfarenhet av arbete med målgrupper inom LSS
• Kunskap om lagstiftningen inom LSS.
• En uppstart förutsätter att Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.
• Du ska vara trygg och stabil i situationer som kan vara stressande och utmanande.
• Du ska vara ansvarsfull och själva kunna strukturera ditt arbete.
• Du ska ha social kompetens, kunna samarbeta med andra och ta ansvar för din arbetsmiljö.
• Du ska ha en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kunna anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.
• B-körkort

Arbetstid:

Dag, kväll, helg. Tjänstgöring natt ingår, sysselsättningsgrad 75 - 90 %.

Sista ansökningsdatum:

23 augusti 2019. Tillträde december/januari 2019/2020 eller enligt överenskommelse.

Vänta inte med att skicka in din ansökan, tjänsterna kan komma att tillsättas löpande och innan ansökningstiden går ut.

Kontaktuppgifter: Johannes Torstensson, 073-447 87 25, [email protected]


Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se Visa mindre

Sommarvikarier till våra LSS - boenden i Skövde

Vi gör världen lite bättre, en människa i taget” Vi söker dig som vill vara med och utveckla Nytida tillsammans med oss! Vi ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Nytida finns i hela Sverige. Att jobba hos oss innebär många möjligheter, ett stort ansvar och inte minst en glädje över att se människor trivas och växa. Vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. I d... Visa mer
Vi gör världen lite bättre, en människa i taget”

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Nytida tillsammans med oss! Vi ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Nytida finns i hela Sverige. Att jobba hos oss innebär många möjligheter, ett stort ansvar och inte minst en glädje över att se människor trivas och växa. Vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. I det dagliga arbetet betyder det att varje enskild person i alla våra verksamheter ska leva ett så gott liv som möjligt och bemötas med respekt. Vi har en företagskultur som präglas av våra värderingar: respekt, ansvar, kunskap och enkelhet. De som arbetar hos oss delar dessa värderingar och bidrar aktivt till att hålla dem levande.

Vi söker en Boendestödjare till...

till våragruppboenden i Skövde. Våra boenden vänder sig till vuxna med autism, autismliknande tillstånd och/eller lindrig utvecklingsstörning.

Ditt uppdrag

I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övrig personal arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid.

I dina uppgifter ingår att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Vi söker främst personal till sommaren men det kan finnas behov tidigare samt chans till förlängning

Arbetstiden är förlagd till dag/kväll/helg/natt

Dina kvalifikationer

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen.

Du ser möjligheter, har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Arbetet kräver att du är ansvarskännande och har en personlig mognad. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och ser som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i detsvenska språket i tal och skrift är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

En arbetsplats med engagerade medarbetare, god gemenskap, möjlighet att påverka och närvarande ledare som deltar i det dagliga arbetet. Våra medarbetare får kompetensutveckling via vår utbildningsenhet LÄRA. Vi har kollektivavtal med tjänstepension och erbjuder förmåner som friskvårds- och skobidrag.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Övrigt

Anställningsform:Allmän visstidsanställning (timanställning)

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Tillträdesdag: efter överenskommelse

Sista ansökningsdag:16 juni 2019

För mer information kontakta: (mailto:[email protected])

Kommunal, Team Ambea, Telefon: 010-442 90 14,
Mail: [email protected]

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 350 enheter runt om i landet. Våra 7 000 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se/) www.nytida.se (http://www.nytida.se) Visa mindre