Lediga jobb som Avdelningschef, statlig i Skövde

Se lediga jobb som Avdelningschef, statlig i Skövde. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skövde som finns hos arbetsgivaren.

Chef till livsmedelskontrollen i Skaraborg

Livsmedelsverkets team i Skaraborg söker en coachande och modig chef som vill vara med och göra skillnad. Som teamchef ansvarar du för teamets utveckling och du bemannar, planerar samt följer upp verksamheten. Du får dina medarbetare att växa och skapar förtroende hos de företagare du möter. Det händer mycket i livsmedelskontrollen - som teamchef hos oss är du med och påverkar utvecklingen. Kontroll för kvalitet Den offentliga livsmedelskontrollen är de... Visa mer
Livsmedelsverkets team i Skaraborg söker en coachande och modig chef som vill vara med och göra skillnad. Som teamchef ansvarar du för teamets utveckling och du bemannar, planerar samt följer upp verksamheten. Du får dina medarbetare att växa och skapar förtroende hos de företagare du möter. Det händer mycket i livsmedelskontrollen - som teamchef hos oss är du med och påverkar utvecklingen.

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Och kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som teamchef här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Arbetsuppgifter

Team Skaraborg är ett av sex team i avdelningen för mellersta Sverige. Som teamchef ingår du i avdelningens ledningsgrupp som tillsammans planerar, följer upp och utvecklar avdelningens verksamhet. Teamet består av ca 17 personer, både veterinärer och livsmedelskontrollanter. De flesta av dessa arbetar med besiktning och kontroll i samband med slakt.

Du arbetar med teamets och medarbetarnas utveckling, har personalansvar för dina medarbetare och ansvarar för till exempel bemanning, arbetsmiljö, verksamhetsplanering och uppföljning av ditt team. Du och dina medarbetare är myndighetspersoner med en kontrollfunktion, men har också uppgiften att underlätta för företagen att göra rätt. Placeringsort är Skövde och det ingår resor i tjänsten.

Dina kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning och har arbetat i någon form av ledande roll. Har du dessutom erfarenhet av myndighetsutövning eller arbete med kontroll/tillsyn ser vi det som meriterande. Vidare är det viktigt att du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska och engelska samt har en god administrativ förmåga. B-körkort är krav.

Du har intresse för ledarskap och förmåga att samarbeta. Med tydlig och lyhörd kommunikation skapar du engagemang och förtroende bland dina medarbetare - och de företagare du möter. Det är viktigt att du har mod att fatta beslut och ta ansvar för dessa. Du planerar, organiserar och följer upp verksamheten med god struktur, både på kort och lång sikt. Du är en coachande ledare som ger dina medarbetare utrymme och ansvar att växa. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande avdelningschef Johanna Gifting, 070-2674344. Representant för SACO är Ulrika Lind och för ST Leif Pedersen, de nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2019-04-01, ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Kontroll/Mellersta Sverige

Diarienummer: 2019/01236

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Vi kommer även efterfråga referenser.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre

Avdelningschef Markverkstad

Är du en driven ledare? Har du erfarenhet av arbete som första linjens chef i en producerande verksamhet? Då kan du vara den ledare vi söker till vår avdelning för Motorprovning, renovering, fält och sömnad! Vad kan vi erbjuda? Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter i en verksamhet under förändring som bidrar till att göra Sverige och världen lite säkrare! Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både möjlighet ... Visa mer
Är du en driven ledare? Har du erfarenhet av arbete som första linjens chef i en producerande verksamhet?

Då kan du vara den ledare vi söker till vår avdelning för Motorprovning, renovering, fält och sömnad!

Vad kan vi erbjuda?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter i en verksamhet under förändring som bidrar till att göra Sverige och världen lite säkrare! Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både möjlighet att ta eget ansvar och goda möjligheter till kompetensutveckling.

Vi ger dig möjlighet att träna på arbetstid, generösa avtal gällande arbetstid och föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Markverkstad Skövde är en avdelning inom förbandet FMTS och vi har cirka 175 medarbetare.

Vi utför främst underhåll på Försvarsmaktens markmateriel men även till flyget och flottan, samt bidrar med tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, renovering reparation, tillverkning, demontering, modifiering samt reparationstekniska analyser.

 

För mer information om vad Markverkstaden gör kolla in denna länk: Film Markverkstaden

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som första linjens chef för Prov/renovering ska du leda en grupp på 25 medarbetare som arbetar med renovering/översyn samt provning av transmissioner, dieselpumpar, hydraul aggregat mm till Stridsvagn och Stridsfordon. I detaljen ingår även en avdelning med fält och sömnad som arbetar med reparation/tillverkning och underhåll av tält- och fältmateriel.

Du kommer vara en del av markverkstad Skövdes ledningsgrupp och ha nära samarbete med övriga chefer, produktionsledning samt ledningsstöd.

Rollen innebär personalansvar och din huvuduppgift är att leda och fördela arbetet inom gruppen med stöd av två lagsamordnare.

Du ansvarar bland annat för:


• Att produktionsmål uppfylls
• Att medarbetarna utvecklas mot gemensamt uppsatta mål
• Kvalité
• Ekonomi
• Arbetsmiljö och säkerhet
• Rekrytering, rehabilitering och kompetensutveckling

 

KRAV
Kvalifikationer


• Gymnasie- eller högskoleutbildning inom verkstadsteknik, alternativt   arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig
• Aktuell och relevant erfarenhet av befattning som första linjens ledare med personalansvar, gärna från en producerande verksamhet
• Erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete, coachande ledarskap och feedback-kultur
• B-Körkort


Personliga egenskaper

Du är öppen, prestigelös, har coachande ledarstil och jobbar kontinuerligt mot att förbättra verksamheten. Självklart bidrar du till ett positivt arbetsklimat samt tar plats och ansvar för helheten i ledningsgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och det är viktigt för dig att skapa och ge förutsättningar för ett bra teamarbete. Vi står under stor tillväxt så förändringsarbete kommer vara en stor del av din vardag. Du behöver vara tydlig med förväntningar och mål samt duktig på att skapa engagemang och drivkraft hos medarbetarna vid förändrings- och målstyrningsarbete.

Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE


• Grundläggande kunskaper i svensk arbetsrätt med tillhörande arbetsmiljölagstiftning
• Ledarskapsutbildning med inriktning coachande ledarskap

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: heltid, dagtid
Arbetsort: Skövde
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.

Tjänsten är en civil befattning.

 

Upplysningar om befattningen

Avdelningschef Leif Rehnberg 0723 – 84 48 54

 

Information om rekryteringsprocessen

HR Johanna Jansson 073-334 24 00

 

Fackliga företrädare

SACO: Håkan Eliasson

OFR-S: Tony Svensson

SEKO:  Jörgen Jansson, Irene Ström

OFR-O: Anders Norén

Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Visa mindre