Lediga jobb som Avdelningschef, kommun i Skövde

Se lediga jobb som Avdelningschef, kommun i Skövde. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skövde som finns hos arbetsgivaren.

Vi söker en avdelningschef till hemtjänsten i Skövde kommun!

Ansök    Nov 17    Skövde kommun    Avdelningschef, kommun
Du är inbjuden! Vill du leda en nybildad avdelning där du tillsammans med engagerade medarbetare gör skillnad för kommunens invånare? Är du en engagerad ledare med erfarenhet från kommunalt eller privat vård- och omsorgsarbete? Då är detta definitivt en tjänst för dig! Här spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor vård och omsorg. Vi erbjuder ett brett utbud av stöd, hjälp och omsorg till människor i alla åldrar. Vår verksamhet ska kännetec... Visa mer
Du är inbjuden!
Vill du leda en nybildad avdelning där du tillsammans med engagerade medarbetare gör skillnad för kommunens invånare? Är du en engagerad ledare med erfarenhet från kommunalt eller privat vård- och omsorgsarbete? Då är detta definitivt en tjänst för dig!

Här spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor vård och omsorg. Vi erbjuder ett brett utbud av stöd, hjälp och omsorg till människor i alla åldrar. Vår verksamhet ska kännetecknas av ett gemensamt förhållningssätt som grundar sig i trygghet, ansvar och respektfullt bemötande. Vår verksamhet präglas av mänskliga värden och vi vill skapa trygghet för de personer som behöver vårt stöd.

Som medarbetare hos oss är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler.

Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun.

Vi är öppna och lyhörda – Vi tar ansvar för helheten – Vi gör varandra bättre – Vi vågar

Välkommen - tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa!

I den här rekryteringen samarbetar Skövde kommun med Maquire. Du är välkommen att kontakta Per Synnes på 070-299 15 30 alt [email protected] om du har frågor. Det går bra att ringa även utanför ordinarie kontorstid. Sista ansökningsdag är den 10 december och löpande urval sker - vi ser fram emot att höra av dig!

ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som chef för den nybildade avdelningen är att skapa en välfungerande organisation med brukaren i centrum. Vi står inför stora förändringar där nya arbetssätt med hjälp av ny teknik är nödvändiga och du leder förändringsarbetet i nära samarbete med dina medarbetare. Sektor vård och omsorg satsar mycket på verksamhetsutveckling och effektivisering vilket du blir delaktig i. Du deltar aktivt i sektorns ledningsgrupp och bidrar till en välfungerande helhet.

Som avdelningschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal inom din avdelning som innefattar Hemtjänst, Serviceboende och Natt och larm. Du har personalansvar för 13 enhetschefer. Till avdelningen finns också stödresurser inom utveckling, HR, kommunikation och ekonomi. Avdelningen har totalt ca 400 medarbetare. Du ingår i Sektor vård och omsorgs ledningsgrupp och är direkt underställd sektorchef. I ledningsgruppen ingår förutom sektorchef totalt fem avdelningschefer, kvalitets- och utvecklingschef, biståndschef, chefscontroller, kommunikatör och HR-partner. Ledningen av sektorns verksamheter bedrivs i nära samarbete mellan dessa olika funktioner.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med erfarenhet av att leda och utveckla en verksamhet med fokus på gott och hållbart ledarskap, förändringsarbete och ekonomistyrning. Du har god erfarenhet av vård- och omsorgsverksamhet och är väl insatt i socialtjänstlagen. Relevant akademisk utbildning är ett krav och har du tidigare lett andra chefer är det ett plus.

Du är trygg i din ledarroll och har förmåga att engagera och utveckla grupper. I rollen har du många kontaktytor och för att lyckas krävs att du värdesätter gott samarbete. Du är mål- och resultatorienterad, har god kommunikativ förmåga och som ledare är du en förebild genom ett tydligt och engagerande ledarskap. Du har förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv se möjligheter och lösningar. Du har intresse för verksamhetsutveckling med ny teknik. Då verksamheten har ett stort allmänintresse behöver du ha förståelse för medias roll och känner dig trygg om vi granskas. Goda kunskaper i svenska tal, skrift och förståelse förutsätts.

ÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Avdelningschef Hälso- och sjukvård

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något anna... Visa mer
Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.

Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Här spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor vård- och omsorg. Vi erbjuder ett brett utbud av stöd, hjälp och omsorg till människor i alla åldrar. Vår verksamhet ska kännetecknas av ett gemensamt förhållningssätt som grundar sig i trygghet, ansvar och respektfullt bemötande. Vår verksamhet präglas av mänskliga värden och vi vill skapa trygghet för de personer som behöver vårt stöd. 

Som medarbetare hos oss är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt ar-bete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler.

Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun. 

Vi är öppna och lyhörda – Vi tar ansvar för helheten – Vi gör varandra bättre – Vi vågar

Välkommen - tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa!

Arbetsuppgifter

Uppdraget som chef för avdelningen är att skapa en välfungerande organisation med brukare och patienter i centrum. Som avdelningschef för hälso- och sjukvård kommer du även vara verksamhetschef för den kommunala hälso- och sjukvården. Vi står inför stora förändringar där nya arbetssätt med hjälp av ny teknik är nödvändiga och du leder förändringsarbetet i nära samarbete med dina medarbetare. Sektor vård och omsorg satsar mycket på verksam-hetsutveckling och effektivisering vilket du blir delaktig i. Du utvecklar samarbetet med andra kommuner och regionen i arbetet med omställningen till nära vård. 

Som avdelningschef deltar du aktivt i sektorns ledningsgrupp och bidrar till en välfungerande helhet.

I rollen som avdelningschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal inom din avdelning som innefattar tre sjuksköterskeenheter och en rehabenhet. Inom avdelningen kommer också två nyinrättade resurschefstjänster ha sin organisatoriska tillhörighet. Du har personalansvar för dessa sex chefer. Till avdelningen finns också stödresurser inom kvalitet, utveckling, HR, kommunikation och ekonomi. Avdelningen har totalt ca 150 medarbetare.

Som avdelningschef ingår du i Sektor vård och omsorgs ledningsgrupp och är direkt under-ställd sektorchef. I ledningsgruppen ingår förutom sektorchef totalt fem avdelningschefer, kvalitets- och utvecklingschef, biståndschef, chefscontroller, kommunikatör och HR-partner. Ledningen av sektorns verksamheter bedrivs i nära samarbete mellan dessa olika funktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet av att leda och utveckla en verksamhet med fokus på gott och hållbart ledarskap, förändringsarbete och samverkan med andra. Du har god erfarenhet av hälso- och sjukvårdsverksamhet från kommun eller region och är väl insatt i aktuell lagstiftning. Relevant akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård, t ex leg. sjuksköterska är ett krav och har du tidigare lett andra chefer är det ett plus. 

Du är trygg i din ledarroll och har förmåga att engagera och utveckla grupper. I rollen har du många kontaktytor och för att lyckas krävs att du värdesätter gott samarbete. Du är mål- och resultatorienterad, har god kommunikativ förmåga och som ledare är du en förebild genom ett tydligt och engagerande ledarskap. Du har förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv skapa struktur, trygghet och långsiktighet i verksamheten. Du har intresse för utveckling med ny teknik som möjliggörare. Då verksamheten har ett stort allmänintresse behöver du ha förståelse för medias roll och känner dig trygg om vi granskas. Goda kunskaper i svenska förutsätts.

I den här rekryteringen samarbetar Skövde kommun med Maquire. Du är välkommen att kontakta Per Synnes på 070-299 15 30 alt [email protected] om du har frågor. Det går bra att ringa även utanför ordinarie kontorstid. Sista ansökningsdag är den 25e februari och löpande urval sker. Intervjuer kommer att hållas 7 och/eller 8 mars. Visa mindre

Avdelningschef äldreboende

Ansök    Apr 25    Skövde kommun    Avdelningschef, kommun
Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något anna... Visa mer
Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant. Välkommen att vara med och spela med oss du också!

I avdelning äldreboende arbetar 650 medarbetare varav 17 enhetschefer. Förutom äldreboenden ligger även korttid/hemgångsteam, dagverksamhet, anhörigstöd och träffpunkter i avdelningen. Sektor vård och omsorg har ett viktigt samhällsuppdrag. Vi jobbar med stöd, hjälp och omsorg till människor i alla åldrar och vår verksamhet präglas av professionalitet och mänskliga värden. Här jobbar vi tillsammans, som ett team. Vi hjälps åt och stöttar varandra när det behövs. Du är omgiven av hög kompetens, erfarna kollegor och stödfunktioner. För att kunna ge de bästa förutsättningarna för att våra brukare ska få en så bra stöd och omsorg som möjligt och att våra chefer och medarbetare ska lyckas och utvecklas på jobbet är utvecklingsarbete och ständiga förbättringar i fokus hos oss. Vi vill ligga i framkant inom det vi gör.

Som chef hos oss är du uppskattad och betydelsefull, vi vill att du ska utvecklas och stanna, därför får du löpande stöd, utbildning och kompetensutveckling. Vi erbjuder inte bara en tjänst - vi erbjuder en möjlighet att vara en del av en gemenskap där kunskap, omtanke och utveckling går hand i hand.

ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som chef för avdelningen är att skapa en välfungerande organisation med brukare och patienter i centrum. Vi står inför stora förändringar där nya arbetssätt med hjälp av ny teknik är nödvändiga och du leder förändringsarbetet i nära samarbete med dina medarbetare. Sektor vård och omsorg satsar mycket på verksamhetsutveckling och effektivisering vilket du blir delaktig i.

I rollen som avdelningschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal inom din avdelning. Till avdelningen finns också stödresurser inom kvalitet, utveckling, HR, kommunikation och ekonomi.

Som avdelningschef ingår du i sektor vård och omsorgs ledningsgrupp och är direkt underställd sektorchef. I ledningsgruppen ingår förutom sektorchef totalt fem avdelningschefer, kvalitets- och utvecklingschef, biståndschef, chefscontroller, kommunikatör och HR-partner. Ledningen av sektorns verksamheter bedrivs i nära samarbete mellan dessa olika funktioner.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med erfarenhet av att leda och utveckla en verksamhet med fokus på gott och hållbart ledarskap, förändringsarbete och samverkan med andra. Du har god erfarenhet av kommunal eller privat vård- och omsorgsverksamhet och är väl insatt i aktuell lagstiftning. Relevant akademisk utbildning från området är ett krav och har du tidigare lett andra chefer är det ett plus.

Du är trygg i din ledarroll och har förmåga att engagera och utveckla grupper. I rollen har du många kontaktytor och för att lyckas krävs att du värdesätter gott samarbete. Du är mål- och resultatorienterad, har god kommunikativ förmåga och som ledare är du en förebild genom ett tydligt och engagerande ledarskap. Du har förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv skapa struktur, trygghet och långsiktighet i verksamheten. Du har intresse för utveckling med ny teknik som möjliggörare. Då verksamheten har ett stort allmänintresse behöver du ha förståelse för medias roll och känner dig trygg om vi granskas. Goda kunskaper i svenska förutsätts.

ÖVRIGT
I den här rekryteringen samarbetar Skövde kommun med Maquire. Du är välkommen att kontakta Per Synnes på 070-299 15 30 alt [email protected] om du har frågor. Det går bra att ringa även utanför ordinarie kontorstid. Sista ansökningsdag är den 19 maj och löpande urval sker. Intervjuer planeras genomföras måndag 27/5 och onsdag 29/5.

Som chef och medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig och erbjuder därför kompetensutveckling, förmånliga pensionsvillkor, friskvårdsbidrag samt flera friskvårdsaktiviteter och erbjudanden. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler.

Jämställda och jämlika verksamheter är en självklarhet för oss. Vi ser diversifiering av medarbetarnas bakgrunder som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer. Visa mindre

Vi söker VA-chef till Sektor service!

Ansök    Okt 26    Skövde kommun    Avdelningschef, kommun
Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor service. Vårt fokus ligger på att sköta underhåll av olika slag och att leverera de tjänster som beställaren efterfrågar. Vi spelar en stor roll i olika grundläggande funktioner i samhället och människors vardag. Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som... Visa mer
Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor service. Vårt fokus ligger på att sköta underhåll av olika slag och att leverera de tjänster som beställaren efterfrågar. Vi spelar en stor roll i olika grundläggande funktioner i samhället och människors vardag.

Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förmånliga pensionsvillkor, friskvårdsbidrag samt flera friskvårdsaktiviteter och erbjudanden. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler.

Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun.

Vi är öppna och lyhörda – Vi tar ansvar för helheten – Vi gör varandra bättre – Vi vågar

Välkommen - tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa!ARBETSUPPGIFTER
Som VA-chef ska du leda, utveckla och ansvara för VA-verksamheten inom kommunen. Du har ett nära samarbete med avdelningens medarbetare och dess olika funktioner samt en bred samverkan med andra, både inom kommunorganisationen, med VA-kunderna, olika myndigheter och med andra VA-verksamheter.

I din chefsroll ingår verksamhets- och budgetansvar samt personalansvar. Du ansvarar för såväl underhåll och optimering av nuvarande anläggning likväl som att planera för framtiden. Du säkerställer att verksamheten utformar långsiktiga strategiska planer för medarbetare och processer, med syfte att skapa en hållbar infrastruktur. Du är med och utvecklar och medverkar i kommunens samhällsbyggnadsprocess. Avdelningen är indelad i tre enheter med tillhörande enhetschefer, som VA-chefen ansvarar för.

Du ingår i sektors ledningsgrupp där du, förutom att vara ambassadör för dina områden, deltar aktivt i sektorns utveckling inom samtliga områden.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är trygg i din ledarroll och har förmåga att engagera och utveckla grupper. I rollen har du många kontaktytor och för att lyckas krävs att du värdesätter gott samarbete högt. Du är resultatorienterad, har god kommunikativ förmåga och som ledare är du en god förebild genom ett tydligt och engagerat ledarskap. Du har förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv se möjligheter och lösningar. Ditt prestigelösa sätt gör att du inte tvekar att ställa frågor om situationen kräver det.

För att vara lämplig för denna roll är det meriterande att ha tidigare erfarenhet av att ha lett en kommunal verksamhet och ha god kännedom om spelreglerna i en politiskt styrd organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av budgetansvar och ledarskap i en organisation av liknande storlek, därutöver tror vi att teknisk förståelse och ett VA-juridiskt intresse vilka är nycklar till framgång i rollen som VA-chef. Vi tror att du har relevant högskole-/universitetsutbildning eller en annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från kommunal VA-verksamhet är särskilt meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Tjänsten innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Du har B-körkort.

ÖVRIGT
Vi ser gärna att du skickar in din ansökan snarast möjligt då vi håller intervjuer löpande.

Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. Visa mindre

Avdelningschef till sektor socialtjänst

Ansök    Jun 28    Skövde kommun    Avdelningschef, kommun
Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom sektor socialtjänst. Vi arbetar med att stödja och skydda utsatta grupper i samhället. Hos oss står människan i fokus och ingen dag är den andra lik. Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ... Visa mer
Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom sektor socialtjänst. Vi arbetar med att stödja och skydda utsatta grupper i samhället. Hos oss står människan i fokus och ingen dag är den andra lik.

Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förmånliga pensionsvillkor, friskvårdsbidrag samt flera friskvårdsaktiviteter och erbjudanden. Och det bästa av allt, vi har plats för fler.

Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun.

Vi är öppna och lyhörda Vi tar ansvar för helheten Vi gör varandra bättre Vi vågar

Välkommen - tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa!ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef för vuxenavdelningen har du det samlade ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal inom vuxenavdelningen. Du leder och driver avdelningens frågor tillsammans med sex enhetschefer. Avdelningen består av försörjningsstöd, myndighetsutövning till vuxna samt boende och öppenvård inom beroende och socialpsykiatri.

Sektor socialtjänst består av två avdelningar, vuxenavdelningen samt barn- och ungdomsavdelningen. Sektorn har även en stab som finns som ett samlat stöd mot varje chef och enhet gällande bland annat administrativa, ekonomiska och utvecklingsfrågor. I vårt gemensamma arbete som inriktas på att stärka individens möjligheter till ett självständigt och oberoende liv, har du har en viktig roll i sektorns ledningsgrupp. Ett nära samarbete mellan avdelningarna och dess chefer är också en viktig del för att möta sektorns uppdrag.

Rollen som avdelningschef innebär även är att vara föredragande inför nämnd samt delta i kommunövergripande samverkan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom eller har en annan akademisk utbildning som vi bedömer likvärdig. Tidigare chefserfarenhet är ett krav samt att du har arbetat inom socialtjänsten. Ledarskapsutbildning och erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänst är meriterande. Du ska gärna ha erfarenhet av strategiskt kvalitets- och utvecklingsarbete.

Du har god förmåga att driva och ta dig an uppgifter på både operativ och strategisk nivå. Som ledare är du flexibel, lyhörd och skapar trygghet genom tydlig kommunikation.

ÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Utvecklingsinriktad stabschef sökes!

Ansök    Okt 19    Skövde kommun    Avdelningschef, kommun
Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor service. Vårt fokus ligger på att sköta underhåll av olika slag och att leverera de tjänster som beställaren efterfrågar. Vi spelar en stor roll i olika grundläggande funktioner i samhället och människors vardag. Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som... Visa mer
Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor service. Vårt fokus ligger på att sköta underhåll av olika slag och att leverera de tjänster som beställaren efterfrågar. Vi spelar en stor roll i olika grundläggande funktioner i samhället och människors vardag.

Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förmånliga pensionsvillkor, friskvårdsbidrag samt flera friskvårdsaktiviteter och erbjudanden. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler.

Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun.

Vi är öppna och lyhörda - Vi tar ansvar för helheten - Vi gör varandra bättre - Vi vågar

Välkommen - tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa!

ARBETSUPPGIFTER
Som stabschef rapporterar du till sektorchef och driver vissa verksamhetsfrågor på dess uppdrag. Du ingår i sektorns ledningsgrupp och har nära samarbete med avdelningschefer, controllers och övriga nyckelpersoner inom sektorn för att driva utvecklingsarbetet framåt utifrån vision, uppsatta mål och gällande lagar och förordningar. I tjänsten kan personalansvar tillkomma.

Som stabschef ska du på uppdrag självständigt planera och genomföra uppföljningar och utredningar av olika dignitet samt leda arbetsprocesser och kommunikation med både interna och externa parter. Du samordnar såväl som genomför arbete på avdelningen kopplat till verksamhetsplan, andra styrdokument och utifrån verksamhetsområdets behov.

Du kommer till ett stimulerande och mångsidigt arbete i en engagerad och resultatinriktad arbetsgrupp. I din roll som stabschef representerar du sektorn i vissa kommunövergripande forum.

KVALIFIKATIONER
Vi förutsätter att du som chef och ledare har en god kommunikativ förmåga samt ett engagerat och kunnigt ledarskap. Du är mål- och resultatorienterad, prestigelös, har driv och uthållighet i arbetet med ständiga förbättringar. Du har en genuin servicekänsla med förmåga att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare. I rollen som stabschef är det viktigt att du kan koordinera, prioritera i dina uppdrag och se helheten. Du är analytisk, strukturerad och med en god administrativ förmåga.

Vi tror att du har en högskoleutbildning i samhällsvetenskap eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet för arbetet.

ÖVRIGT
Vi ser gärna att du skickar in din ansökan snarast möjligt då vi håller intervjuer löpande.

Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Barn- och elevhälsochef till Skövde kommun

Ansök    Apr 25    Solum Search AB    Avdelningschef, kommun
Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser och var du än befinner dig är det nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå – på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer ... Visa mer
Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser och var du än befinner dig är det nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar.

I Skövde är vi vana vid en hög nivå – på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.

 

VI SÖKER BARN- OCH ELEVHÄLSOCHEF TILL SEKTOR BARN OCH UTBILDNING I SKÖVDE

 

I Skövde kommun strävar vi efter att bli lite bättre varje dag, vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra vår verksamhet för att kunna leverera bästa möjliga service till dem vi finns till för, våra kunder. Det kommunala huvuduppdraget som välfärdsleverantör är kopplat till vår förmåga att bidra till samhällsutveckling och vara en god arbetsgivare.

Vi är öppna och lyhörda - Vi tar ansvar för helheten - Vi gör varandra bättre - Vi vågar

Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke.

Nu söker vi vår nästa avdelningschef för barn- och elevhälsa till sektor Barn och utbildning. Hos oss står barn och ungdomars utveckling i fokus. Vi arbetar med utbildning från förskola till gymnasieskola och vi strävar efter en pedagogisk helhetssyn från 1 till 20 år. Vi värnar om våra barn och elever och är därför noga med att sätta både elevhälsa och elevstöd i centrum för vår verksamhet. Inom avdelningen barn och elevhälsa arbetar ca 70 medarbetare som varje dag skapar bästa förutsättningar för våra elever.

 

ROLLEN

Som avdelningschef för barn- och elevhälsa ingår du i sektor Barn och utbildnings ledningsgrupp i perspektiv 1–20 år. Du har det övergripande ansvaret för barn och elevhälsans personal, verksamhet, ekonomi samt resultat och ansvarar för en årlig budget på ca 39 miljoner kronor. Uppdraget innebär också att du föredrar ärenden i nämnd.

Rollen innebär att du ska driva utveckling och kvalitetssäkring av verksamheten med utgångspunkt i statliga och kommunala styrdokument. Du ansvarar för att det övergripande kvalitets- och förbättringsarbetet är systematiskt och ett ständigt levande arbete i verksamheten. Till ditt stöd har du två underställda enhetschefer i din ledningsgrupp. I avdelningen ingår och professionerna medicinskt ledningsansvarig skolsköterska, psykologer, skolläkare, skolsköterskor, logopeder, kuratorer, studie- och yrkesvägledare, praosamordnare samt samordnare/handläggare för mottagande i särskola, tilläggsbelopp och interkommunal ersättning.

Som avdelningschef för barn och elevhälsan driver du ett ledarskap där balans mellan arbetsmiljö, hållbart arbetsliv, verksamhetsutveckling och ekonomisk effektivitet är centrala. I ditt uppdrag har du har stöd i form av professionella supportfunktioner inom HR, ekonomi och verksamhetsutveckling vilka är placerade i din direkta närhet på sektorn samt centralt i kommunens organisation.

Du har ett framgångsrikt och utvecklande samarbete med chefer och stödfunktioner inom såväl barn och utbildningssektorn som med våra andra sektorer, samt med externa parter såsom VGR och Elevhälsochefsnätverket i Skaraborg.


DIN BAKGRUND 

Vi söker dig med erfarenhet från arbete inom elevhälsa, socialtjänst eller motsvarande verksamhetsområde inom någon av Sveriges regioner. För att lyckas i denna roll krävs att du har relevant akademisk examen motsvarande minst 120p/180hp. Du har god erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter där du också har varit chef över chefer. Du är trygg och kommunikativ i ditt ledarskap, har god strategisk och analytisk förmåga och erfarenhet av att leda i förändring.

Du har goda kunskaper i arbete med budget, prognos, verksamhetsuppföljning, verksamhetsutveckling och kvalitetsutveckling samt goda kunskaper inom skollagstiftning och/eller hälso- och sjukvårdslag.

Du är van att arbeta med Officepaketet, du har goda kunskaper i svenska språket såväl muntligt som skriftligt samt innehar B-körkort.

Uppdraget som avdelningschef för barn och elevhälsa kräver att du kan leda din avdelning i utveckling utifrån ett helhetsperspektiv. Du är en nätverkande och omvärldsbevakande ledare som skapar goda möjligheter till samverkan såväl inom som utanför organisationen.

Vi ser det som meriterande om du har genomgått ledarskaps- eller chefsutbildning och verkat i politiskt styrd organisation. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

 

VI ERBJUDER

I rollen som avdelningschef för barn och elevhälsa får du möjlighet att göra en positiv skillnad i vår expansiva kommun. Tillsammans med våra fantastiska medarbetare och chefer skapar ni bästa förutsättningar för ett livslångt lärande för våra barn och elever.

Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förmånliga pensionsvillkor, friskvårdsbidrag samt flera friskvårdsaktiviteter och erbjudanden. Vi erbjuder också möjligheter att fortsätta utvecklas i ledarrollen bland annat inom vårt kommunala utvecklingsprogram för våra chefer men också via externa ledarprogram.

 

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022–05-15

 

ANSÖK
I den här rekryteringen har Skövde kommun valt att samarbeta med Solum Search AB. För frågor om rekryteringsprocessen, kravprofil och önskade kompetenser för rollen är du välkommen att kontakta Ylva Dahl, Solum Search via mobil 0730–263834 alt e-post [email protected] Visa mindre

Chef till kommunens VA-avdelning

Ansök    Apr 30    Skövde kommun    Avdelningschef, kommun
Skulle du vilja leda och utveckla VA-avdelningen inom Skövde kommun och ansvarar för processer, utbyggnad, drift? Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet. Skövde kommu... Visa mer
Skulle du vilja leda och utveckla VA-avdelningen inom Skövde kommun och ansvarar för processer, utbyggnad, drift?

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor service ansvarar för måltidsverksamhet, lokalvård och fastighetsskötsel, skötsel av gator, parker och skog, anläggningsarbeten, ledningsnätsarbeten, reparations- och verkstadsarbeten för kommunens maskiner och fordon och drift Skövde flygplats och vissa andra externt efterfrågade tjänster. Vidare ansvarar sektorn för att försörja kommunens verksamheter med lokaler och förvalta de fastigheter där kommunal verksamhet bedrivs för att vara beställarfunktion vid uppdragsgivna entreprenader och för att utveckla och förvalta de taxefinansierade verksamheterna VA (vatten och avlopp) samt eget ägt fibernät.ARBETSUPPGIFTER
Som chef för vår VA-avdelning är du en del i sektorns ledningsgrupp. Arbetet kommer innebära att du driver organisatorisk och målinriktat förändringsarbete samt teknisk utveckling för VA-avdelningen i takt med branschutvecklingen, lagkrav och samhällsutveckling inom Skövde kommun.
Arbetet kommer inledningsvis kräva både ett strategiskt som operativt perspektiv på ditt ledarskap, men efterhand som du sätter organisationen kommer dina arbetsuppgifter att övergå till mer taktisk och strategisk art. Skövde stadsnät (Fiber) ingår även i VA organisationen.

I rollen kommer du att ansvara för en organisation som innehåller ca 25-30 medarbetare med ledningsfunktioner i form av enhetschefer och verksamhetsledare. Du har stöd från stödfunktioner inom såväl ekonomi som kommunikation och HR. Ditt uppdrag kommer att innebära följande ansvarsområden:
-Ansvar för kommunens ledningsnät och anläggningar för dricks-, spill- och dagvatten samt fibernät
-Strategiska utvecklingsprojekt
-Systematisk förnyelseplanering
-Drift och underhåll
-Beredskapsplanering och civilförsvar
-Verksamhet som lyder under myndighetstillsyn; miljö, livsmedel, brand, digitala kommunikationer
-Medverkan i samhällsplanering och -utveckling
-Dialog med nämnd, kunder och kommuninvånare
-Taxefinansierad och särredovisad ekonomi
-Personalansvar.

Som avdelningschef driver du strukturerat förbättringsarbete inom både din avdelning och inom sektorn. Tjänsten innebär att du har nära samarbete med andra verksamheter inom Skövde kommun såväl som bolag som ingår i koncernen Skövde stadshus och kommunalförbund där Skövde kommun ingår. I tjänsten finns möjligheter till samverkan med VA-organisationer i regionen och även på nationell nivå.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med miljö- och samhällsengagemang som har ledarskaps- och teknisk erfarenhet, alternativt en akademisk examen samt därefter flerårig erfarenhet av arbete inom områdena.

Då tjänstens art är komplex krävs att du har följande arbetslivserfarenhet:
-Chefserfarenhet med fullt ansvar för verksamhet, ekonomi och personal
-Arbete med processutveckling och effektivisering
-Arbete med kund- och leverantörsrelationer
-Projektledning
-Du har en god datavana och ser IT som ett självklart verktyg i den digitala utvecklingen.

Då rollen innebär att man ansvarar för VA-system och fibernät, ser vi det som meriterande att du har teknisk erfarenhet som bidra till att utveckla tekniken i systemen.

Som person ser vi att du har ledaregenskaper som präglas av förmåga att få organisationen och medarbetarna att utvecklas i sin potential. Du gör detta genom en tillitsfull och positiv syn snarare än genom kontroll.

För att du ska vara framgångsrik i rollen vill vi att du har modet att fatta beslut, även när det kan kännas svårt samt har kraften och engagemanget att driva mot uppsatta mål. Du har en god förmåga att bygga förtroendefulla relationer såväl med medarbetare, chefer, fackliga parter som med externa parter. Du trivs även med att leda i förbättringsarbete genom att motivera och engagera dina medarbetare. Din syn på ledarskap präglas av din klara uppfattning att medarbetarens perspektiv och kompetens är avgörande för organisationens framgång.

VA-chefen rapportera direkt till chefen för sektorservice.

ÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. Visa mindre

Avdelningschef till hemtjänst, hälso- och sjukvård

Ansök    Jan 13    Skövde kommun    Avdelningschef, kommun
Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet. Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, ... Visa mer
Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun.

Vi är öppna och lyhörda – Vi tar ansvar för helheten – Vi gör varandra bättre – Vi vågar
Välkommen - tillsammans bygger vi Skövde!

Sektor vård och omsorg
Sektor vård och omsorg har ca 1500 medarbetare och ansvarar för insatser till äldre och funktionshindrade. Verksamheten styrs i huvudsak utifrån Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Söker du ett kreativt och utvecklande arbete där du tillsammans med engagerade medarbetare gör skillnad för kommunens medborgare? Är du en engagerad ledare med erfarenhet från kommunalt vård- och omsorgsarbete? Då kanske detta är en tjänst för dig.

Nu söker vi avdelningschef till hemtjänst och hälso- och sjukvård inom sektor vård och omsorg!

ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef ingår du i Sektor vård och omsorgs ledningsgrupp och är direkt underställd sektorchef. I ledningsgruppen ingår förutom sektorchef totalt fyra avdelningschefer, utvecklingschef, biståndschef, controller, kommunikatör och HR-partner. Ledningen av sektorns verksamheter bedrivs i nära samarbete mellan dessa olika funktioner.

I rollen som avdelningschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal inom din avdelning som innefattar hemtjänsten, sjuksköterskeenheter och kommunrehab. Du har i dagsläget personalansvar för 17 enhetschefer inom avdelningen hemtjänst och hälso- och sjukvård. Avdelningen har ca 600 medarbetare.

Vårt gemensamma uppdrag är att erbjuda ett brett utbud av stöd, hjälp och omsorg till människor i alla åldrar. Vår verksamhet kännetecknas av ett gemensamt förhållningssätt som grundar sig i trygghet, ansvar och respektfullt bemötande. Vår värdegrund präglas av mänskliga värden och vi vill skapa trygghet för de personer som behöver vårt stöd.

Som medarbetare hos oss är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda och utveckla en organisation samt erfarenhet av ansvar för personal, ekonomi och verksamhet. Du som söker har akademisk utbildning som är relevant för uppdraget. Du är en ledare som tidigare har varit chef för andra chefer.

Du har intresse och kunskap om de verksamheter som är relevanta för uppdraget och är väl insatt i socialtjänst och hälso-och sjukvårdslagstiftning. Du har god förståelse för de förutsättningar som styr en offentlig verksamhet och erfarenhet från kommunalt vård- och omsorgsarbete.

Du som söker är trygg i din ledarroll och har förmåga att engagera och utveckla grupper. I rollen har du många kontaktytor och för att lyckas krävs att du värdesätter gott samarbete högt. Du är resultatorienterad, har god kommunikativ förmåga och som ledare är du en god förebild genom ett tydligt och engagerat ledarskap. Du har förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv se möjligheter och lösningar. Mycket goda kunskaper i svenska förutsätts, i såväl tal som skrift.

ÖVRIGT
I den här rekryteringen har Skövde kommun valt att samarbeta med Solum Search. För frågor om rekryteringsprocessen, kravprofil och önskade kompetenser för rollen är du välkommen att kontakta Ylva Dahl, Solum Search via mobil 0730263834 alt e-post [email protected] Visa mindre

Chef till avdelningen för personlig assistans

Ansök    Jan 22    Skövde kommun    Avdelningschef, kommun
Vill du ha ett kreativt och utvecklande arbete där du tillsammans med engagerade medarbetare gör skillnad för kommunens medborgare? Är du en samarbetsorienterad ledare med erfarenhet från kommunalt vård- och omsorgsarbete? Då kanske detta är en tjänst för dig. Som avdelningschef för personlig assistans i Skövde kommun blir du en del av sektor vård och omsorg. Vi erbjuder ett brett utbud av stöd, hjälp och omsorg till människor i alla åldra. Vår verksamhet... Visa mer
Vill du ha ett kreativt och utvecklande arbete där du tillsammans med engagerade medarbetare gör skillnad för kommunens medborgare? Är du en samarbetsorienterad ledare med erfarenhet från kommunalt vård- och omsorgsarbete? Då kanske detta är en tjänst för dig.

Som avdelningschef för personlig assistans i Skövde kommun blir du en del av sektor vård och omsorg. Vi erbjuder ett brett utbud av stöd, hjälp och omsorg till människor i alla åldra. Vår verksamhet ska kännetecknas av ett gemensamt förhållningssätt som grundar sig i trygghet, ansvar och respektfullt bemötande. Vår verksamhet präglas av mänskliga värden och vi vill skapa trygghet för de personer som behöver vårt stöd.

Med ett jobb inom Skövde kommun får du möjlighet att påverka och må bra på jobbet. Tillsammans tar vi Skövde framåt!

ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef för personlig assistans ingår du i sektor vård och omsorgs ledningsgrupp och är direkt underställd sektorchef. I ledningsgruppen ingår förutom sektorchef totalt fyra avdelningschefer, utvecklingschef, biståndschef, controller och HR-partner. Ledningen av sektorns verksamheter bedrivs i nära samarbete mellan dessa olika funktioner.

I rollen som avdelningschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal inom din avdelning som innefattar bemanningsenheten, personlig assistans samt barnverksamheten. Du har i dagsläget personalansvar för ca 12 enhetschefer inom avdelningen för personlig assistans.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda och utveckla en organisation samt erfarenhet av ansvar för personal, ekonomi och verksamhet. Du som söker har akademisk utbildning som är relevant för uppdraget. Du har erfarenhet eller likvärdig lämplighet av att leda andra chefer.

Du har intresse och kunskap om de verksamheter som är relevanta för uppdraget och är väl insatt i LSS-lagstiftningen. Du har god förståelse för de förutsättningar som styr en offentlig verksamhet och erfarenhet från kommunalt vård- och omsorgsarbete.

Du som söker är trygg i din ledarroll och har förmåga att engagera och utveckla grupper. I rollen har du många kontaktytor och för att lyckas krävs att du värdesätter gott samarbete högt. Du är resultat-orienterad, har god kommunikativ förmåga och du som ledare är en god förebild genom ett tydligt och engagerat ledarskap. Du har förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv se möjligheter och lösningar. Mycket goda kunskaper i svenska tal, skrift och förståelse förutsätts.

ÖVRIGT
Intervjuer är planerade till v. 8.

Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. Visa mindre