Lediga jobb Skövde Pastorat i Skövde

Se alla lediga jobb från Skövde Pastorat i Skövde. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Skövde som finns inom det yrket.

IT-ansvarig

I Skövde bor människor från stora delar av världen och Skövde kommun ingår sedan 2012 i det finska förvaltningsområdet. Svenska kyrkan i Skövde är en del av nätverket FBHO för mångfaldsförsamlingar. Framtiden bor hos oss. Pastoratet arbetar för mångfald, inkludering och delaktighet. Pastoratet består av två församlingar, Skövde och Skultorp. Vi är drygt 80 anställda, med elva kyrkor och fyra större fastigheter. Vi arbetar med gudstjänsten i centrum och mö... Visa mer
I Skövde bor människor från stora delar av världen och Skövde kommun ingår sedan 2012 i det finska förvaltningsområdet. Svenska kyrkan i Skövde är en del av nätverket FBHO för mångfaldsförsamlingar. Framtiden bor hos oss. Pastoratet arbetar för mångfald, inkludering och delaktighet.
Pastoratet består av två församlingar, Skövde och Skultorp. Vi är drygt 80 anställda, med elva kyrkor och fyra större fastigheter. Vi arbetar med gudstjänsten i centrum och möter människor i livets alla skeden. I dessa möten kan alla personal göra skillnad. Vi är en funktionsorganisation där tjänsten ingår i funktionsgruppen Kansli. Vi strävar efter en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Uppdrag och huvudsakliga arbetsuppgifter
Du har ett helhetsansvar för att utveckla och förvalta pastoratets IT-miljö och digitala arbetsplats. Du bistår pastoratets medarbetare med IT-support och utbildning. Nätverk och nätverksutrustning ägs och driftas av nationell nivå och som IT-ansvarig är du pastoratets kontaktperson i alla IT-frågor gentemot både stift- och nationell nivå. Du ansvarar också för riskanalyser av pastoratets systemmiljö och att ta fram kravställning på våra system och miljöer. I tjänsten ingår inköp, licensansvar samt installering och service av mjukvara. I rollen ingår också att i förekommande fall beställa avancerad teknisk tjänst via extern konsult.
Som IT-ansvarig 100%
Samordnar du pastoratets IT-frågor, förvaltar och utbildar i verksamhetssystemen samt angränsande system
hjälper du dagligen pastoratets medarbetare med IT-support gällande datorer, telefoner, skrivare
ansvarar du också för tilldelning av behörigheter och behörighetsproblem
arbetar du med pastoratets styrdokument inom IT- och telefoni och utveckling av IT-infrastrukturen i samverkan med nationell nivå i Svenska kyrkan
samverkar du med Skara stift i IT-frågor
Vi söker dig:
med flera års erfarenhet av IT-arbete. Har du erfarenhet av utbildning/internutbildning är det meriterande
som har adekvat utbildning inom IT och kommunikation eller annan utbildning som bedöms som likvärdig
med god kunskap om arbete i Windowsmiljö och Microsoft 365
som har god förmåga att vara pedagogisk, även för dem som inte har goda IT-kunskaper
som är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ men gärna driver arbetet framåt tillsammans med andra
Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska. Du har B-körkort. Du är medlem i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans grundläggande värderingar. Vi strävar efter en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varje människa är skapad till Guds avbild och älskad av Gud. Det är en hållning som Svenska kyrkan i Skövde lutar sig mot och vill hålla högt, inte minst i HBTQI-sammanhang.
Anställning
Tillsvidareanställning med månadslön:100%. Tjänstgöring dagtid men kvälls- och helgarbete kan förekomma. Placering i Kyrkans hus och tillträde enligt överenskommelse. Observera att den som blir aktuell för anställning, kommer att ombes visa upp utdrag ur belastningsregistret.
Ytterligare upplysningar
Tina Weghagen, lednings- och planeringssekreterare, 0500-476513, [email protected]
Robert Idholt, HR, 0500-476510, [email protected]
Mats Dahlberg, Stiftshandläggare IT/verksamhetssamordnare IT och reception, 0511-262 07, [email protected]


Ansökan
Din ansökan, CV och personligt brev, ska vara inkommen senast 30 september 2023. Men vi uppmuntrar dig att ansöka så snart som möjligt då vi tillämpar löpande rekrytering. Ansökan skickas via e-post till [email protected] eller via post till: Svenska kyrkan i Skövde, Box 183, 541 24 Skövde
Fackliga företrädare
Akademikerförbundet SSR: Stefan Ytterbrink, 0500-476563 [email protected]
Vision: Björn Carlstedt, regionalt fackombud, 0511-28530, [email protected]
Välkommen med din ansökan! Visa mindre