Lediga jobb som Bibliotekarie i Skövde

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Skövde. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skövde som finns hos arbetsgivaren.

Skövde söker en It-bibliotekarie

Ansök    Jun 28    Skövde kommun    Bibliotekarie
I uppdraget som It-bibliotekarie hos oss i Biblioteksenheten spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor medborgare och samhällsutveckling. Vi arbetar för ett levande Skövde rikt på kultur, idrotts- och näringsliv vilket bidrar till att stärka Skövdes attraktivitet. Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig medarbetare i ett stort team som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra besökare och gäster. Vi är till för v... Visa mer
I uppdraget som It-bibliotekarie hos oss i Biblioteksenheten spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor medborgare och samhällsutveckling. Vi arbetar för ett levande Skövde rikt på kultur, idrotts- och näringsliv vilket bidrar till att stärka Skövdes attraktivitet.

Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig medarbetare i ett stort team som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra besökare och gäster. Vi är till för våra medborgare. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraft och förmågan att utveckla verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förmånliga pensionsvillkor, friskvårdsbidrag samt tillgång flera friskvårdsaktiviteter.

Skövde kommuns sektorsorganisation är stor och innehåller allt från vård och omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, samhällsbyggnad, bibliotek och kultur. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun:
Vi är öppna och lyhörda Vi tar ansvar för helheten Vi gör varandra bättre Vi vågar

Skövde kommuns vision 2040: Tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa!

Kultur- och fritidsavdelningen lyder under Kultur- och fritidsnämnden och består av; Biblioteksenheten med ett huvudbibliotek i Sveriges första kulturhus och sex biblioteksfilialer, Konstenheten, Scen & evenemangsenheten, Kulturskola & stadsmuseum i Kulturfabriken, sju mötesplatser för unga, Billingens fritidsområde, Billingehov/Lillegården, Arenan och en Kultur- och fritidsstab, sammanlagt över 100 medarbetare.
Biblioteksenheten är organiserad i nio team: It, Kommunikation, Barn & unga, Vuxen, Specialmedia, Filial, Områdesutveckling, Inköp & katalog samt ett Verksamhetsledningsteam. Skövde ingår sedan 2018 i ett tätt bibliotekssamarbete med sju andra kommuner Bibliotek Mellansjö. Vårt biblioteksdatasystem är öppen källkodslösningen Koha som vi till stor del utvecklar internt. Utvecklingsarbetet inom Mellansjö
är till största delen medarbetardrivet och har blivit en förebild inom folkbibliotekssverige.


ARBETSUPPGIFTER
It-bibliotekarieuppgifter som digital vägledning och utveckling, redaktörsansvar för webbsida och webbutveckling, drivande i MIK -frågor internt och externt. Ordinarie bibliotekarieuppgifter inklusive schemalagd tjänstgöring i informationsdisk och på filialbibliotek där även helger och kvällar ingår

KVALIFIKATIONER
• Examen i Biblioteks- och informationsvetenskap, kognitionsvetenskap, informationsteknologi, UXD och/eller motsvarande
• Digital kompetens och intresse av digital utveckling,
• Erfarenhet av CMS och GUI
• It-teknisk erfarenhet och kompetens
• Pedagogisk förmåga kring digitala frågor och engagemang kring att minska den digitala klyftan
Optimistisk inställning till problemlösning

Meriterande är:
• Dataspelskompetens
• Språkkompetens
• Erfarenhet av Virtual Reality och Metaverse
• Kompetens kring specialmedia och kognitiv tillgänglighetÖVRIGT
Jämställda och jämlika verksamheter är viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en förutsättning. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer .

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och "start ups" samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Aug 2    Högskolan i Skövde    Bibliotekarie
Högskolan i Skövde är en profilerad högskola, där högaktuella utbildningar och samhällsnyttig forskning samlas i utvalda och excellenta miljöer. Verksamheten bedrivs i en akademisk kultur som präglas av omtanke om studenter, medarbetare och samhälle. Vi har idag omkring 550 anställda, ca 9000 studenter och vår arbetsplats formas av ett professionellt ledarskap och aktivt medarbetarskap. Högskolebiblioteket är en avdelning inom högskolans verksamhetsstöd oc... Visa mer
Högskolan i Skövde är en profilerad högskola, där högaktuella utbildningar och samhällsnyttig forskning samlas i utvalda och excellenta miljöer. Verksamheten bedrivs i en akademisk kultur som präglas av omtanke om studenter, medarbetare och samhälle. Vi har idag omkring 550 anställda, ca 9000 studenter och vår arbetsplats formas av ett professionellt ledarskap och aktivt medarbetarskap.
Högskolebiblioteket är en avdelning inom högskolans verksamhetsstöd och en resurs för informationsförsörjning för studenter och anställda. Vi erbjuder stöd i vetenskaplig publicering, informationssökning och akademiskt skrivande. Biblioteket finns på campus i centrala Skövde i lokaler som är väl anpassade för att ge studenter en god arbetsmiljö. Samlingarna är koncentrerade kring områdena biovetenskap, handel och företagande, hälsovetenskaper, informationsteknologi samt ingenjörsvetenskap.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som trivs med att undervisa och har intresse för webb. Tillsammans med kollegor kommer du att arbeta med undervisning och handledning i informationssökning. Du deltar i utvecklingen av studentaktiverande undervisningsmetoder och digitala lärresurser. Du ingår i bibliotekets webbgrupp och arbetar med webbinnehåll, presentation av bibliotekets tjänster och uppföljning av användarupplevelsen. Deltagande i bibliotekets informationstjänst ingår i arbetsuppgifterna. Innehållet i tjänsten kan komma att förändras med utgångspunkt i din kompetens och organisationens behov.

En kollega är tjänstledig för studier och det här är ett vikariat under denna tid. Vi erbjuder dig ett engagerande arbete i en teambaserad organisation där du har stora möjligheter att förverkliga idéer. Du kommer att vara en del av Team Undervisning som verkar för god kompetens i informationssökning och akademiskt skrivande hos studenter genom undervisning väl integrerad i högskolans utbildningar och genomförd i nära samarbete med utbildningsansvariga.

Vi söker dig som har:


• akademisk examen på lägst kandidatnivå i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
• erfarenhet av undervisning på vetenskapligt bibliotek
• erfarenhet av arbete med webbpublicering
• förmåga att samarbeta och skapa kontakter
• förmåga att ta initiativ, driva och utveckla
• god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande med erfarenhet av produktion av digitala lärresurser eller kompetens inom UX-metodik.

Högskolan i Skövde arbetar aktivt med ett förebyggande diskrimineringsarbete för att bibehålla och förbättra en inkluderande arbetsmiljö.

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 8 månader om 100 %. Tillträde 1 november eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum: 22 augusti 2021

Kontaktuppgifter:
Upplysningar om anställningen lämnas av bibliotekschef Lotta Gustafsson. Facklig information lämnas av Anders Johansson (Saco-S) eller Sonja Nohlgren (ST). Samtliga personer nås via Högskolans växel 0500-44 80 00. 

Ansökan
Du söker anställningen via vår hemsida, www.his.se/jobb genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med personuppgifter, examina, övriga utbildningar, tidigare anställningar och annan relevant erfarenhet
• Intyg/betyg och övriga dokument som styrker din ansökan

Enligt Riksarkivets föreskrifter är Högskolan skyldig att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att utgallras. Visa mindre

Barn- och ungdomsbibliotekarie

Ansök    Aug 31    Skövde kommun    Bibliotekarie
Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor medborgare och samhällsutveckling. Vi arbetar för ett levande Skövde rikt på kultur, idrotts- och näringsliv. I det ingår också att arbeta för tillväxt, fler jobb och att stärka Skövdes attraktivitet. Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vå... Visa mer
Med detta jobb spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor medborgare och samhällsutveckling. Vi arbetar för ett levande Skövde rikt på kultur, idrotts- och näringsliv. I det ingår också att arbeta för tillväxt, fler jobb och att stärka Skövdes attraktivitet.

Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förmånliga pensionsvillkor, friskvårdsbidrag samt flera friskvårdsaktiviteter och erbjudanden. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler.

Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun.

Vi är öppna och lyhörda Vi tar ansvar för helheten Vi gör varandra bättre Vi vågar

Välkommen - tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa!

Kultur och Fritid lyder under kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsavdelningen består av; kultur- och fritidskontoret, förening och ungdom, Billingens fritidsområde, Billingehov/Lillegården, enheten för områdesutveckling, Musikskolan och Stadsmuseum, bibliotek med filialer, arrangemangsenheten och Konstenheten.

ARBETSUPPGIFTER
• Arbeta läsfrämjande med fokus på barn och unga
• Planera och genomföra programverksamhet för
barn och unga
• Ansvara för medieinköp för barn och unga
• Bokstartsarbete - planering och genomförande
• Samarbeta inom Biblioteken i Skövde, var en del av vårt områdesutvecklingsarbete och bidra till skaraborgssamarbetet Bibliotek Mellansjö
• Samarbeta externt med Familjecentralen, förskola och grundskola, socialtjänst och polis, med förenings- och näringsliv, civilsamhälle och omvärld
• Bemanning av bibliotekets disk och övriga ordinarie bibliotekarieuppgifter


KVALIFIKATIONER
• Bibliotekariekompetens eller likvärdig högskoleutbildning
• God orientering i barn- och ungdomslitteratur
• Digital kompetens och pedagogisk förmåga
• Erfarenhet av arbete med barn- och ungdomskultur, i projekt eller i ordinarie verksamhet
• Kompetens inom kommunikation och marknadsföring, digitalt på webb, hemsidor och i sociala medier och analogt
• Viss arbetsledningserfarenhet
• Vi ser gärna att du har flerspråkig kompetens och/eller att du har vana att arbeta med människor ur ett mångkulturellt perspektiv
• Bland personliga egenskaper värdesätter vi god kommunikativ och relationsskapande förmåga, nyfikenhet och att du är utvecklingsdriven och handlingskraftigÖVRIGT
Ryds bibliotek är integrerat folk- och skolbibliotek och ligger centralt "mitt i byn" i anslutning till Rydskolan, granne med mötesplats för unga mm. I biblioteket finns Medborgarservice och här har områdesutvecklaren ett kontor. Områdesutvecklingsarbetet är sektors-övergripande och bedrivs i ett brett samarbete där biblioteket är den fysiska basen. Satsningen på Ryds kulturhus inleds under hösten 2022. Ryds bibliotek är ett litet bibliotek och arbetssättet är sömlöst, "alla gör allt". Inom Biblioteksenhetens sju bibliotek tillämpar vi ett teamarbetssätt med för närvarande sju team. Den utannonserade tjänsten knyts närmast till Barnteamet och Områdesutvecklingsteamet i Ryd.
Biblioteken i Skövde ingår som en av åtta kommuner i skaraborgssamarbetet Bibliotek Mellansjö där vi samarbetar brett och bland annat utvecklar biblioteksdatasystemet Koha - öppen källkod.
Att arbeta i biblioteksenheten ger möjligheter att utveckla spetskompetens i biblioteksverksamhet i ett engagerat gäng och samtidigt vara en kugge i kulturavdelningens dynamiska utveckling.

Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och "startups" samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Apr 4    Högskolan i Skövde    Bibliotekarie
Högskolebiblioteket är en avdelning inom Högskolans verksamhetsstöd och en central resurs för informations- och litteraturförsörjning för studenter, forskare och lärare samt övrig personal. Biblioteket finns i nyrenoverade, trivsamma lokaler som är väl anpassade för att ge studenter en god arbetsmiljö. Våra samlingar är koncentrerade kring områdena biovetenskap, handel och företagande, hälsa och lärande, informationsteknologi samt ingenjörsvetenskap. Vi e... Visa mer
Högskolebiblioteket är en avdelning inom Högskolans verksamhetsstöd och en central resurs för informations- och litteraturförsörjning för studenter, forskare och lärare samt övrig personal. Biblioteket finns i nyrenoverade, trivsamma lokaler som är väl anpassade för att ge studenter en god arbetsmiljö. Våra samlingar är koncentrerade kring områdena biovetenskap, handel och företagande, hälsa och lärande, informationsteknologi samt ingenjörsvetenskap.

Vi erbjuder dig ett roligt arbete tillsammans med 14 kollegor, på en arbetsplats med mycket gott arbetsklimat. Sedan ett par år tillbaka arbetar vi teambaserat och vi söker nu en medarbetare för att tillfälligt förstärka biblioteket. Om du är nyfiken på att prova på hur det är att arbeta på ett högskolebibliotek är det här en tjänst som du ska söka.

Du kommer att ingå i teamet för forskarservice och tillsammans med kollegorna i biblioteket arbeta med stöd till forskare. I tjänsten ingår också att arbeta i bibliotekets informationsdisk och andra på ett vetenskapligt bibliotek förekommande arbetsuppgifter. Vi erbjuder dig ett roligt arbete tillsammans med aktiva och utvecklingsinriktade kollegor på en arbetsplats med mycket gott samarbets- och arbetsklimat.

Vi söker dig som har:• akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
• dokumenterad god samarbetsförmåga
• god kommunikativ förmåga i tal och skrift både på svenska och engelska.

Vid denna rekrytering kommer vi att lägga särskild vikt vid att du har erfarenhet av arbete som bibliotekarie, företrädesvis vid vetenskapligt bibliotek. Det är också meriterande att du har god serviceförmåga och god förmåga att arbeta självständigt.

Högskolan i Skövde arbetar aktivt med ett förebyggande diskrimineringsarbete för att bibehålla och förbättra en inkluderande arbetsmiljö.

Anställningen är en visstidsanställning till och med 31 december 2019 som omfattar 100 %. Tillträde i början av augusti eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum: 26 april 2019

Kontaktuppgifter
Upplysningar om anställningen lämnas av bibliotekschef Janet Wamby. Facklig information lämnas av Anders Johansson (Saco-S) eller Sonja Nohlgren (ST). Samtliga personer nås via Högskolans växel 0500-44 80 00.

Ansökan
Du söker anställningen via vår hemsida, www.his.se/jobb genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med personuppgifter, examina, övriga utbildningar, tidigare anställningar och annan relevant erfarenhet
• Intyg/betyg och övriga dokument som styrker din ansökan Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Okt 30    Högskolan i Skövde    Bibliotekarie
Högskolebiblioteket är en avdelning inom Högskolans verksamhetsstöd och en resurs för informationsförsörjning för studenter och anställda. Vi erbjuder stöd i vetenskaplig publicering, informationssökning och akademiskt skrivande. Biblioteket finns på campus i centrala Skövde i lokaler som är väl anpassade för att ge studenter en god arbetsmiljö. Samlingarna är koncentrerade kring områdena biovetenskap, handel och företagande, hälsovetenskaper, informations... Visa mer
Högskolebiblioteket är en avdelning inom Högskolans verksamhetsstöd och en resurs för informationsförsörjning för studenter och anställda. Vi erbjuder stöd i vetenskaplig publicering, informationssökning och akademiskt skrivande. Biblioteket finns på campus i centrala Skövde i lokaler som är väl anpassade för att ge studenter en god arbetsmiljö. Samlingarna är koncentrerade kring områdena biovetenskap, handel och företagande, hälsovetenskaper, informationsteknologi samt ingenjörsvetenskap.

Om tjänsten

Vi söker dig som med ett nyfiket förhållningssätt och i nära dialog med studenter och forskare vill arbeta med kontinuerlig förbättring av verksamheten.

Du bidrar till att skapa en inspirerande och ändamålsenlig lärmiljö – såväl i det fysiska rummet som på webben. Du kommer att delta i arbetet med att utifrån studenternas behov fortsätta utforma ett flexibelt och kreativt biblioteksrum. Tillsammans med kollegor ansvarar du för bibliotekets webbsidor. Under 2020 får högskolan en helt ny webbplats och ett intensivt utvecklingsarbete väntar. I syfte att underlätta flexibla utbildningsformer kommer du också tillsammans med undervisande kollegor arbeta med att producera digitala lärresurser. Utveckling av och deltagande i bibliotekets informationstjänst ingår i arbetsuppgifterna.

Vi erbjuder dig en engagerande tjänst där du arbetar tillsammans med 14 kollegor i en teambaserad organisation och har stora möjligheter att förverkliga idéer. Du ingår i team kundservice och samordning av team eller arbetsgrupp kan bli aktuellt. Innehållet i tjänsten kan komma att förändras med utgångspunkt i din kompetens och organisationens behov. 

Vi söker dig som har:


• akademisk examen på lägst kandidatnivå i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
• förmåga att samarbeta och skapa kontakter
• förmåga att ta initiativ, driva och utveckla
• god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Erfarenhet av arbete vid vetenskapligt bibliotek eller av liknande arbetsuppgifter är meriterande. Det är även meriterande med kompetens inom IT, webb eller UX-design.

Högskolan i Skövde arbetar aktivt med ett förebyggande diskrimineringsarbete för att bibehålla och förbättra en inkluderande arbetsmiljö. 

Anställningen är en tillsvidareanställning om 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Högskolan tillämpar 6 månaders provanställning.

Kontaktuppgifter

Upplysningar om anställningen lämnas av bibliotekschef Lotta Gustafsson. Facklig information lämnas av Anders Johansson (Saco-S) eller Sonja Nohlgren (ST). Samtliga personer nås via Högskolans växel 0500-44 80 00.

Ansökan
Du söker anställningen via vår hemsida, www.his.se/jobb genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med personuppgifter, examina, övriga utbildningar, tidigare anställningar och annan relevant erfarenhet
• Intyg/betyg och övriga dokument som styrker din ansökan

Enligt Riksarkivets föreskrifter är Högskolan skyldig att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att utgallras. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Okt 30    Högskolan i Skövde    Bibliotekarie
Högskolebiblioteket är en avdelning inom Högskolans verksamhetsstöd och en resurs för informationsförsörjning för studenter och anställda. Vi erbjuder stöd i vetenskaplig publicering, informationssökning och akademiskt skrivande. Biblioteket finns på campus i centrala Skövde i lokaler som är väl anpassade för att ge studenter en god arbetsmiljö. Samlingarna är koncentrerade kring områdena biovetenskap, handel och företagande, hälsovetenskaper, informations... Visa mer
Högskolebiblioteket är en avdelning inom Högskolans verksamhetsstöd och en resurs för informationsförsörjning för studenter och anställda. Vi erbjuder stöd i vetenskaplig publicering, informationssökning och akademiskt skrivande. Biblioteket finns på campus i centrala Skövde i lokaler som är väl anpassade för att ge studenter en god arbetsmiljö. Samlingarna är koncentrerade kring områdena biovetenskap, handel och företagande, hälsovetenskaper, informationsteknologi samt ingenjörsvetenskap.

Om tjänsten

Vi söker dig som med ett nyfiket förhållningssätt och i nära dialog med studenter och forskare vill arbeta med kontinuerlig förbättring av verksamheten.

Du kommer att arbeta med stöd till forskare i frågor kring öppen vetenskap, publicering, informationssökning och hantering av forskningsdata. I arbetet ingår administration och kvalitetssäkring av forskningspublikationer och studentuppsatser i publikationsdatabasen DiVA. Du kommer att delta i genomförandet av enklare bibliometriska sammanställningar och analyser. Bemanning av bibliotekets informationstjänst ingår i arbetsuppgifterna.

Vi erbjuder dig en engagerande tjänst där du arbetar tillsammans med 14 kollegor i en teambaserad organisation och har stora möjligheter att förverkliga idéer. Du kommer att ingå i team forskarservice och samordning av team eller arbetsgrupp kan bli aktuellt. Innehållet i tjänsten kan komma att förändras med utgångspunkt i din kompetens och organisationens behov.

Vi söker dig som har:


• akademisk examen på lägst kandidatnivå i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
• förmåga att samarbeta och skapa kontakter
• förmåga att ta initiativ, driva och utveckla
• god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska 

Erfarenhet av arbete vid vetenskapligt bibliotek och med vetenskaplig kommunikation är meriterande. Det är även meriterande med kompetens inom IT och webb.

Högskolan i Skövde arbetar aktivt med ett förebyggande diskrimineringsarbete för att bibehålla och förbättra en inkluderande arbetsmiljö. 

Anställningen är en tillsvidareanställning om 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Högskolan tillämpar 6 månaders provanställning.

Sista ansökningsdatum: 20 november 2019

Kontaktuppgifter

Upplysningar om anställningen lämnas av bibliotekschef Lotta Gustafsson. Facklig information lämnas av Anders Johansson (Saco-S) eller Sonja Nohlgren (ST). Samtliga personer nås via Högskolans växel 0500-44 80 00. 

Ansökan


Du söker anställningen via vår hemsida, www.his.se/jobb genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med personuppgifter, examina, övriga utbildningar, tidigare anställningar och annan relevant erfarenhet
• Intyg/betyg och övriga dokument som styrker din ansökan

Enligt Riksarkivets föreskrifter är Högskolan skyldig att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att utgallras. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Apr 4    Högskolan i Skövde    Bibliotekarie
Högskolebiblioteket är en avdelning inom Högskolans verksamhetsstöd och den centrala resursen för informations- och litteraturförsörjning för studenter och anställda. Biblioteket finns i nyrenoverade, trivsamma lokaler som är väl anpassade för att ge studenter en god arbetsmiljö. Våra samlingar är koncentrerade kring områdena biovetenskap, handel och företagande, hälsa och lärande, informationsteknologi samt ingenjörsvetenskap. Vi söker nu en kollega för ... Visa mer
Högskolebiblioteket är en avdelning inom Högskolans verksamhetsstöd och den centrala resursen för informations- och litteraturförsörjning för studenter och anställda. Biblioteket finns i nyrenoverade, trivsamma lokaler som är väl anpassade för att ge studenter en god arbetsmiljö. Våra samlingar är koncentrerade kring områdena biovetenskap, handel och företagande, hälsa och lärande, informationsteknologi samt ingenjörsvetenskap.

Vi söker nu en kollega för en visstidsanställning till och med 31 december 2019. Vi erbjuder dig ett roligt arbete tillsammans med 14 kollegor, på en arbetsplats med mycket gott arbetsklimat. Sedan ett par år tillbaka arbetar vi teambaserat och den här tjänsten är placerad i forskarserviceteamet.

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter består av att tillsammans med kollegor vara ett stöd till forskare och förvaltning, bland annat genom stöd vid registrering och publicering av publikationsdatabasen DiVA, i frågor kring öppen vetenskap, samt bibliometriska sammanställningar och analyser. Andra omfattande uppgifter är administration och kvalitetssäkring av material i publikationsdatabasen DiVA. Arbete i informationsdisken och andra arbetsuppgifter som förekommer på biblioteket är en del av tjänsten.

Vi söker dig som har:


• akademisk examen på lägst kandidatnivå i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
• dokumenterad god samarbetsförmåga
• god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Vid denna rekrytering kommer vi att lägga särskild vikt vid att du har god kännedom om och är insatt i aktuell debatt kring Öppen vetenskap, liksom att du har erfarenhet av administrativt arbete i DiVA samt en god förmåga att arbeta självständigt och att driva utveckling. Det är också meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av arbete som bibliotekarie vid vetenskapligt bibliotek och en god serviceförmåga.

Högskolan i Skövde arbetar aktivt med ett förebyggande diskrimineringsarbete för att bibehålla och förbättra en inkluderande arbetsmiljö.

Anställningen är en visstidsanställning om 100 % till och med 31 december 2019 med tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum: 16 april 2019

Kontaktuppgifter
Upplysningar om anställningen lämnas av bibliotekschef Janet Wamby. Facklig information lämnas av Anders Johansson (Saco-S) eller Sonja Nohlgren (ST). Samtliga personer nås via Högskolans växel 0500-44 80 00.

Ansökan
Du söker anställningen via vår hemsida, www.his.se/jobb genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med personuppgifter, examina, övriga utbildningar, tidigare anställningar och annan relevant erfarenhet
• Intyg/betyg och övriga dokument som styrker din ansökan Visa mindre